Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kinti

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Bevándorlók? Ugyan, ne röhögtess!" Az emberiség jövőjébe bámulni, elmélkedni a lehetséges eljövendőkön szerintem kiválló intellektuális szórakozás. A kiváló szórakozás lehetősége abból is adódik, hogy jövőbe bámulni sokféle időhorizonton és többféle…..
Kinti 2015.10.21 22:03:19
Ha azok az objektumok valóban értelmes és kutató intelligenciát takarnak, akkor nekik a mai naphoz képest van 1500 év technológiai lépéselőnyük. Feltételezve, amit a blogíró is ír, hogy milyen gyorsan növelhető a sebesség pár száz év alatt, valamint azt is feltéve, hogy ők már Róma bukásánál sem voltak éppen lassúak, elképzelhető, hogy Columbus idejében már használhatták a "fénysebesség mínusz 1km/h"-s technológiát. Ezt még tovább fejlesztve, lehetséges (nem ismerem a fénysebesség határait, csak azt, h mi történik az anyaggal adott ponton), hogy a fénysebesség határán már tudnak haladni. Ha még egyet csavarunk a feltételezéseken, lehet, hogy az észlelt objektum már 1500 évvel ezelőtt is képes volt erre. Valamint lehetséges az is, hogy nem csak rádióhullámok után kutatnak, hanem "élhető vidék" után, ahogy a mai ember is teszi. Akkor már a mi naprendszerünk és bolygónk már célpont is lehet a számukra, az objektum számára. Azaz, lehetséges, hogy épp most ide tartanak és az érkezésük időpontja már csak attól függ, hogy mikor is fordultak ide (ezt most már t=0-ra veszem, azaz tényként kezelem, hogy ide tart), valamint, hogy mennyivel is lassabbak a fénynél. Ha csak 100 km/ s-mal, akkor épp már itt is vannak. Mi meg elkönyvelhetjük, hogy észrevettük őket épp csak az érkezésük előtti órákban, napokban, jobb esetben, években.
De ez lehet, hogy hülyeség...
Ezek szerint senki sincs biztonságban, aki külföldön dolgozik, ottani autót tart fent és néha hazalátogatna? Mai cikkünk blogposztja...
Kinti 2012.01.11 10:32:06
Kint élek én is, van ràlàtàsom:
1., Aki életvitelszerüen kint él (kint dolgozik, onnan kapja a fizetését, ott van vàllalkozàsa; van kint lakcime - Svàjc esetében màshogy nem is lehetne, mert nem adnak tartozkodàsi engedélyt és 3 honap kivàgnak, mint macskàt sz...), annak egy év utàn nem is lehet màs rendszàma csak svàjci. Keményen büntetnek, ha nem eszerint cselekszel. Ezt a magyar hatosàgok felé elég lenne bizonyitani egy tartozkodàsi engedéllyel - Aufenthaltsbewilligung. (Ezt nekik tudni kellene!)
Az "életvitelszerüséget" pontosan leirja az APEH 4 -es nyomtatvànya...
2., A lakcimkàrtyàt és sz.ig -t tényleg nem kell megtartani, de ajànlatos. Az utlevél megtartàsàhoz nem kell az àllando lakcim. Viszont, ha csak utleveled van, akkor nem hagyhatod, hogy lejàrjon, mert ha lejàr és épp külföldön vagy (mert ez lehetséges, mert a kinti papirjaidat hasznàlod, làsd: Aufenthaltsbewilligung), akkor bizonyitanod kell mindenféle papirral (??), hogy magyar àllampolgi vagy...:-) mivel nincs személyid... Szal, itt komoly problémàkba ütközöl. Most nyàron kérdeztem meg.
3.,Nem kell Mo-rol "kijelentkezni", ha külföldön élsz, laksz és dolgozol. Azaz, csak az OEP fele kell egy nyomtatvànyt (E-104 -es) küldenie az uj eü-pénztàradnak (ez csak CH-ra érvényes, mert itt kötelezö, hogy legyen itteni betegbiztositàsod. Ez EU-ban meg csak egy orszàgban lehet, igy értelemszerü, hogy svàjci van). Az OEP tàjékoztatja az APEH-et (nekem ez laza 2 év utàn talàn most sikerült, nem az én hibàmbol).
4., A megoldàs lehetett volna (talàn!!! én ezt tettem volna), szolni a svàjci Strassenverkehrsamtnak (Közlekedési felügyelet - talàn) + rendörségnek, hogy bibi van, mert a svàjci illetöségü autot(jogosan tartott) épp Mo-n a vàmhivatal vizsgàlja és "zàroltàk". A svàjviak biztos ràkérdeztek volna, hogy ki és miért vonja kétségbe az ö rendszerüket. (Viccesen: ök meg szembesültek volna a magyar rendszerrel, ami elég bizonyitékot és alapot szolgàlt volna, hogy menekültkérélemmel forduljak svàjchoz.)
Szal akàrmennyire nem akarjàk, lesznek magyarok, akik külföldi rendszàmmal futkoznak majd... Mellékesen, én szivesebben fizetném a biztositàsomat és a kocsi utàn az adot Mo-ra, mert itt valamivel magasabb...Tehàt a svàjci rendszàm biztos nem adocsalo auto...
Ha meg valakinek csa egy orszàgbol van bevétele (jelen esetben CH), akkor nem tartozik bevallàssal Mo. felé. HA mindkét orszàgbol, akkor màr igen, de a svàjci brutto "csak" az adoalapot erösiti (mert elméletileg az utàn màr kint adoztàl). Igaz az megnövelt adoalap utàn magasabb sàvba kerülsz (koràbban igy volt...hàl `Istennek nem vagyok naprakész màr), igy a mo -i bevétel utàn többet adoztàl.
Hirtelen ennyi.