Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsolt vagyok

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Környezetünk védelme érdekében ma az építészekre hárul az a meghatározó szerep, hogy egy egyszerű szerkezeti kialakítás mellett, a változtathatóság lehetőségét is fenntartva találják meg a piaci igényeknek-, illetőleg a mai kor elvárásainak megfelelő épület kialakítási módokat.   A nap, a szél vagy…..
Zsolt vagyok 2017.02.19 12:36:24
Zsolt vagyok 2017.02.19 14:57:25
@Kovacs Nocraft Jozsefne: És szerinted mire érdemes építeni? Egy meglévő, adott helyzetre ami a jelenlegi körülmények között bizonyíthatóan működik, vagy egy olyan feltételezett helyzetre, ami valamikor a jövőben bekövetkezhet (esetleg)? A rendszerhasználatért pedig most is fizetek, mert a megtermelt fölös áramot a szolgáltató a normál ár harmadáért veszi át.
Munkát sokféle helyszínen lehet végezni a légkondis irodaháztól az építkezésig. Még otthon ülve is. Főleg most, amikor a számítógép és az internet hozzáférés…..
Zsolt vagyok 2014.10.22 10:46:32
Szerintem is a közvetlen emberi kapcsolat hiánya ami esetleg gondot okozhat. Normális emberi léthez szükséges, hogy a családon kívül is legyen akihez szólj, vagy aki szóljon hozzád. 20 éve szabadúszó vagyok, az ügyfelekkel csak interneten tartom a kapcsolatot. Van némi tapasztalatom ebben. Ezzel a hátránnyal együtt is azt mondom, hogy szabadúszni KIRÁÁÁLY dolog! El nem cserélném semmilyen reguláris munkahelyre.

- Te osztod be az idődet (DE: nagyobb a felelősséged is, nincs akire áthárítani az esetleges hibákat, késéseket. Ugyanakkor a nagyobb felelősség teljesebb embert farag belőled).
- Minden sikeredért teljes joggal hizlalhatod a saját májadat - nincs aki elhappolja előled a babért (DE ismét: a hibák ódiumát is egyedül viseled).
- Összehasonlíthatatlanul többet tudsz foglalkozni a családoddal (a gyereked teljes szülőt kap, akihez bármikor oda tud fordulni, mert mindig ott van. DE: nehezebb szabadulni is a családtól, amikor esetleg magányra vágysz, vagy olyan munkát végzel, amihez nagyobb koncentrációra van szükség)
- Ha sok a munka, sokat keresel. Na jó, azért olyan sokat nem. (DE: ha nincs munka, semmit nem keresel - és fel kell készülni arra, hogy esetleg hónapokon keresztül nem érkezik munka).
- A munkád sok síkon zajlik. Nem csupán magát a munkát kell elvégezni, hanem te kell legyél saját magad menedzsere is. Te kell felhajtsd az ügyfeleket, te kell adminisztráld, számlázd, kövesd a ki- és befizetéseket, kellő önfegyelmed kell legyen, hogy az adóidat időben befizesd, stb. Ez lehet előny és hátrány is.

Azt tudnám mondani, hogy aki nem szeret egy főnök alatt dolgozni, hülye munkatársakat elviselni, és szívesen vállalja, hogy mindent maga intéz a munkavégzéstől az iroda takarításáig, és el tudja viselni az "egyszer hopp máskor kopp" életérzést, az nyugodtan legyen szabadúszó, a saját maga ura és parancsolója. Még a bizonytalanságok ellenére is sokkal kiegyensúlyozottabb életet tesz lehetővé, mint egy hagyományos munkahely.
A zöldség és gyümölcstermesztés a téli hónapokban mindig egy problémás dolog szokott lenni a hidegebb éghajlattal rendelkező országokban, mint nálunk is, Magyarországon. Az üvegház ezt a problémát orvosolja, meleget biztosít a növények számára a hideg téli napokon is, bár…..
Pangea Kárpáti lápok rejtélye 2014.03.30 19:37:21
Néha előfordul, hogy a geográfusok az előre várt eredmények helyett valami egészen másra bukkannak egy terepgyakorlaton. Kiásnak valamit, aminek semmi keresnivalója nem lenne azon a helyen. Egy olyan tárgyat, amely több kérdést vet föl, mint amennyit megválaszol. Pontosan ez esett…..
TComment Akik mögött soha! 2013.06.26 12:13:03
Van egy toplistám, akiknek még a közeléből is menekülök. Lehet, hogy ez a hosszú élet titka? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...