Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egymagyarember

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyenruhás polgár ELINDULTUNK… 2012.02.13 11:27:00
A 2010-es kormányváltás óta sokan sokféleképpen kifejezték már véleményüket arról, ami a Köztársaság egyenruhás polgáraival történt.A jelenlegi kormány nem válogatott az eszközökben, amikor bosszút állt a nyugdíjas és az aktív állományon. Szerzett jogok elvétele, 16…..
egymagyarember 2012.02.14 10:27:55
@Vadai Ágnes: OK Ágnes! Részemről pont elég ez a felvezetés, mert gondolatébresztő és véleményre sarkall.
Mint látod, nem is fogom magam vissza.
egymagyarember 2012.02.15 09:35:30
@Barragon: ezt írod:
"ugyanis az alkotmány szerint pártok jelölnek képviselőket, és indulnak választásokon"
Ez nem kirekesztés?
Most majd jössz azzal, hogy bárkit jelölhetnek, de nem így van. Párttagokat jelölnek. Azt esszük, amit a pártok főznek nekünk, igaz?
Nem kell bujkálni a szavak mögött!
egymagyarember 2012.02.15 09:57:43
@Vadai Ágnes: Ugyan Ágnes! Hagyjuk már a rendőrök hibáztatását! Voltál Te is utcai helyzetben, pontosan tudod, hogy ott a fejetlenség és a spontanitás az úr. A tömegnek önálló mozgástörvényei vannak, nincs az az ember, rendőr, aki ebben kiismeri magát.
Amit én láttam az inkább a rendőrök hátrálásáról szólt. Sokat engedtek meg a randalírozóknak, túl sokat, miközben a Hírtévés riporter folyamatosan azt üvöltötte a kamerába, hogy "forradalom ez!".
Miközben rendbontás volt, semmi több. A forradalomnak vannak ismérvei, amelyek itt, ebben nem voltak jelen. Már akkor az egész fideszt mint pártot fel kellet volna oszlatni, rendre perbe fogni képviselőiket, eljárni ellenük. Nem kellett volna megvárni, hogy eljöjjön ez a mai állapot.
 (A cikk eredetileg a Népszabadságban jelent meg.) Az elmúlt néhány évben a cigányság helyzete vált hazánk legégetőbb társadalmi problémájává. Ez a helyzet nem egyik pillanatról a másikra keletkezett. A magyar társadalom évtizedes lejtmenete azonban, amit…..
(The article is available in English.) „Úgyse hiszi senki el magának, hogy amit lát, az tényleg van, hanem várja, hogy a valódi látványt jelző kürtszó felharsan.”(Kispál és a Borz: Zsákmányállat)A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány egy évvel ezelőtt…..
egymagyarember 2012.01.18 23:33:25
@66lion: Sajnálom, hogy csalódást okozok, nem én vagyok az, akire vártál a válasszal.
A sors gonosz fintora számomra is, hogy én tudom hogyan, szinte gazdasági tervem van rá. Mégsem megyek vele semmire, mert nem vagyok kellően ismert. Ma ott tartunk, hogy okos sem lehetsz, meg szép sem, ha nem "olyan helyről, családból" származol, ha nem vagy elismert egyéniség, vagy szellemi nagyság, nincs címed, rangod, stb.
Szóval nincs válogatás, csak attól fogadják el a "hogyant", aki számukra elismert.
Így viszont marad minden a régiben, kicseréljük a képeket a falon és lapítunk.
egymagyarember 2012.01.23 18:24:01
@sorsfordító: Mint írtam, kész gazdasági tervem van, de ez kevés ahhoz, hogy szóba álljanak velem. Az romlott el, hogy hiába beszélnek demokráciáról, fenntartanak egy szakadékot a közönséges egyszerű ember és a kiválasztottak között. Ez a szakadék mélyül.
A kiválasztottak pártokba, szervezetekbe tömörülve küzdenek egymás ellen a hatalomért. A hatalom révén meggazdagszanak.
Mi itt a szakadék túloldalán csak arra vagyunk jók, hogy az ebben az egymás elleni küzdelemben a választások alkalmával valamelyik pártot hatalomra segítsük. Nem kellenek az okoskodásaink, az ötleteink, az üzleti terveink. Nem látok lehetőséget semmilyen összefogásra. A legegyszerűbb kimaradni az ő harcukból. Vívják meg nélkülünk.