Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sarud

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbiakban a 2011. november 24-én közzétett levelem teljes szövege olvasható.       Tisztelt Miniszterelnök Úr!   Kedves Viktor!   Rég beszélgettünk. Régen beszélgettünk. Volt egy álmunk egy élhetőbb kollégiumról, egy nagyobb tudást adó egyetemről, egy…..
Sarud 2012.01.10 17:42:34
Nem lesz béke az "olajfák hegyén" amig
ördögűzés folyik Magyarországon. És ha nincs ördög, hát valakire ráfogjuk. Mi mindig utálunk valakit és azt el akarjuk pusztitani. Igaz magyarok csak mi vagyunk és aki másként gondolkodik, az idegenszivű, akit száműzni kell. Ha lenne halálbüntetés, halált kiáltanánk mindenkire, aki nincs velünk.
Kádár legalább azt vallotta, hogy " aki nincs ellenünk, az velünk van".
A demokrácia egyik alaptétele a gondolatok és a véleménynyilvánitás szabadsága. De hát hol van ma Magyarországon olyan réteg, egyház, párt, amelyik hagyja hogy a vele nem egyetértők is kifejthessék véleményüket?
Én nem tiltanék be egyetlen pártot sem.A fasiszta pártot sem. Én nem tiltanám meg, hogy valaki elmondja, unalmas már népirtással megvádolni 70 év után azokat,akik kortársai voltak egy
kornak, amelyben tényleg volt népirtás, és kártéritést követelni az unokáktól.
Milyen alapon tiltják meg, hogy dicsérjem azt a kort amiben én jól éreztem magam, mert szép fiatalságot, biztos megélhetést, létbiztonságot biztositott nekem. Pedig vallásos családban nőttem fel és nem volt senki a PÁRT-nak tagja.A helyi pap az iskolában, az osztályteremben tartotta meg a hittan órát. Aki nem érezte jól magát benne, az ne dicsérje, vagy akár szidhatja is, de a vérbosszúnak nincs értelme. Annak csak vesztese lehet, de az ország az biztos vesztese.
Nincs az a párt, nics az a kormány, amelyik ne akarna jót az országnak. És nem is volt. A diktátorok sem akartak rosszat,legalább a saját népüknek nem, és most sem akarnak, csak nem hallgatnak meg másokat, sőt megtiltják
az ellenkező véleményt hirdetni.
Egyetlen tiltást fogadok el egy demokráciában, az uszitás tiltását más világnézetű, felekezetű, meggyőződésű, más népcsoporthoz, párthoz tartozó, egyáltalán más nézetet valló emberekkel szemben. A vélemények kifejtését viszont nem tartom uszitásnak.
Nem vagyok hivő ember, de az egyház sok tanitását bölcsnek tartom, még akkor is ha elsőként az egyház nem tartja be. Ilyen tanitás,hogy "bocsásd me a mi vétkeinket,miképpen mi is megbocsájtunk az ellenünk vétkezőknek".
Valószinüleg pogány az egész világ, mert ezt krisztusi parancsolatot senki nem érti.vagy ha ért is , nem tartja maga számára fontosnak. A keresztények sem.