Regisztráció Blogot indítok
Adatok
d.szabi

252 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Te magad vagy az az erő, amely életre hívja a történéseket - a jót, a rosszat egyaránt. Rajtad áll, melyikre tartod magad érdemesnek: helyes gondolkodással a szerencsét idézed meg, vagy gondolkodás nélkül cselekszel, és bajokat zúdítasz az életedre. Rajtad múlik, bearanyozod-e…..
Természetesen mindig egyedül kell sétálni, legalább egy, de inkább másfél, s ha lehet, két órán át napjában. A séta az élet legemberibb életütemét fejezi ki. Aki sétál, nem akar eljutni sehová, mert ha célzattal és úti céllal ered útnak, már nem sétál, csak…..
"Az élet egyszerű. Minden érted történik, nem pedig veled. Minden pontosan a megfelelő pillanatban történik, sem túl korán, sem túl későn. Nem kell, hogy ezt szeresd, csak épp sokkal könnyebb, ha így teszel." (Byron Katie) "Az indiánok úgy hiszik, a szeretet körbejár.…..
"Mindenhol találhatsz valami szépséget, ha keresed. Figyelj a szépségre, és ne törődj az ellenkezőjével.Ez a pozitív, szeretetteljes hozzáállás az élethez és azembertársaidhoz. része annak az isteni mágiának, amelyre megkíséreljük ráirányítani szemedet és a lelkedet. Ez…..
" Nagyon fontos észben tartanunk, hogy szellemileg felelősek vagyunk azért, hogy sem magunkat, se másokat soha, semmiért ne ítéljük el! Hiszen minden szellem, avagy megtestesült lélek a maga fejlődési útját járja, ezért senkit sem bélyegezhetünk meg, senkit sem ítélhetünk el…..
Egy Zen mester válasza, amellyel a tanítványa kérdésére felelt. A tanítvány egy másik Zen mesterről beszél neki, aki képes volt a  vízen járni. Így megkérdezte mesterétől: „Ő képes a vízen járni, mire vagy te képes?” A mester a következő, mára híressé…..
A könny forrása a lélek. A könny mindig az emberről beszél. Boldogságnak és boldogtalanságnak egyaránt vannak könnyei. Könnyezik szívünkben a fájdalom és könnyezik az öröm. A könnyben énünk jelenik meg. A könny vallomás. A szeretet, a szerelemkönnyekkel is beszélhet. Az…..
Most, ebben a pillanatban is elkezdheted egészségesnek és gazdagnak érezni magad. Érez- heted a téged körülvevő szeretetet, még ha közvetlen környezetedben épp nem is találod. Az univer- zum válaszolni fog a belőled áradó dallamra, rá fog hangolódni legbensőbb érzéseidre, és…..
Hogyha képes vagy tudatosítani magadban, hogy nem a felhőkkel, hanem az éggel vagy azonos, akkor a lelki békéd mindenkor teljesen zavartalan marad – a felhők lesznek a tovatűnő gondolatok, az ég pedig lényed azon része, mely megfigyeli őket. Ha képes vagy pusztán megfigyelni…..
    "Míg egy férfi új autóját fényezte, a kisfia felvett egy követ és vonalakat karcolt az autó oldalára. Haragjában, a férfi megfogta a gyermek kezét és többször ráütött, nem ismerve fel, hogy a francia kulccsal üti. A kórházban a gyermek elveszítette az…..
Ez a jelenet a British Airways London-Johannesburg közötti járatán történt meg. Egy ötvenes fehér asszony egy fekete mellett ül. Láthatóan nagyon zaklatott, hívja a stewardesst. A légikisasszony kérdezi: Mi a probléma, Asszonyom? A fehér nő: Talán nem látja? Egy fekete mellé…..
Egy este egy unoka a nagyapjával beszélgetett , egyszer csak hirtelen megkérdezte: - Nagyapa, hány éves is vagy? A nagyapa így válaszolt: - Hadd gondolkozzam egy kicsit! A televízió, a gyermekbénulás elleni védőoltás, a fénymásoló gép, a kontaktlencse és a fogamzásgátló…..
Az AUM egy szótag, aminek különleges jelentősége és teremtő ereje van. Az AUM minden mantrák anyja. Mikor az AUM-ot énekeljük, valójában az történik, hogy békét és fényt hozunk le fentről, és egy egyetemes harmóniát teremtünk önmagunkban és magunk körül. Mikor az AUM-ot…..
Egyszer volt, hol nem volt, az időtlenségen túl, volt egy kicsi lélek, aki ezt mondta Istennek: - Tudom ám, hogy ki vagyok én!” - Ez csodálatos! Ki vagy? – kérdezte Isten. - Én vagyok a Fény! – kiáltotta a Kicsi Lélek Isten szélesen mosolygott. Nagyon helyes! – kiáltott fel.…..
Elmondom általánosságban, de ezt személyenként másként fogjátok megélni. Az egész folyamat, amin a Föld átmegy, drasztikus változás lesz, ennek a folyamatnak a megélése az adott személytől függ. Mit értek ez alatt? Ha az adott személy Istenre bízza magát, átadja magát…..
A megvilágosodás nem valami nagyon távoli dolog. Nagyon is közel van; bennünk rejtezik. Belső fejlődésünk által minden pillanatban tudatosan belenőhetünk a megvilágosodásba.Ahhoz, hogy a megvilágosodás a miénk lehessen, őszinteségre és alázatosságra van…..
A létezés türelmesen vár. Amikor azt látja, hogy magad próbálkozol, ő nem szól bele - csak vár. Akár a végtelenségig is várhat, hiszen a létezésnek nem sietős. Ő maga az örökkévalóság. De abban a pillanatban, hogy már nem küszködsz tovább, hogy felhagysz minden…..
Dr. Papp Lajos szívsebész, a Pécsi Tudományegyetem tanára, valamint PTE ÁOK Szívgyógyászati Klinika igazgatója. Széchenyi- és Magyar Örökség, Prima Primissima – , Pro Cultura- díjjal ismerték el. Alább nagyszerű előadásának kómáról szóló részét tesszük…..
Ez egy olyan történet, ami állítólag 2004 óta email-ben és most már a közösségi médiákban is kering, nem tudni ki az eredeti szerzője… …Amikor aznap este hazaértem, a feleségem felszolgálta a vacsorát, megfogtam a kezét és azt mondtam, “Szeretnék valamit elmondani”. Ő…..
"Egyszer. Mindig csak egyszer. Mindig először, mindig utoljára. Nem a törvényt keresni.Szabadnak lenni. Nem alkalmazkodni. Elhatározni. Nem a megszokás. A váratlan. A kaland. A veszély.A kockázat. A bátorság… a küszöbön állni. Folytonos átlépésben lenni. Élve meghalni, vagy…..
Nézd csak meg ezernyi csodáját a földnek- a zizzenő selymes fűszálak zenéjét.Érezted üde, friss illatát a zöldnek?Hallgasd meg vén, ráncos fakérge regéjét. Csillanó kristálygömb - nézd az esőcseppet!Szellőháton pitypang-vitorlácska perdül,fénylő hajnalt, ahogy terít…..
Mi lenne, ha hirtelen eltűnnénk mi, emberek örökre elvesznénk, csak a csend énekelne. Vágyom, s elképzelem, a gyárak mind bezárnak mozgólépcsők megállnak megszűnik a káosz és félelem. Kihalt városok kongnak, szürke utak, rozsdás gépek erőltetett ódát zengnek rég…..
Én vagyok a Teremtő!Én vagyok a víz, a kő!Fény vagyok az éjszakában,A holdnak az udvarában. Az egész világ az én testem,Én az eget kékre festem.De, ha borult esőt adok,Attól kelnek majd a magok.Szélben ringatom majd őket,Mint anyák a csecsemőket.Én érlelek minden…..
Vedd észre a szépet a mában...Hogy esik a hó, vagy rügyezik a fa.Az első madarak is megjelennek lassan,S hipp-hopp itt a vakáció. Ez is szépen eltelik,S a virágok hervadni kezdenek...A zöldellő lombok tarkába fordulnak,S levelét hullatja fák sora.S lassan hűl az idő, itt a…..