Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gioni44

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor megkezdődött a vizsgálat, a rendelőben ijedten néztek egymásra az ott várakozó betegek édesanyám fájdalmas kiáltozásait, sikoltozásait hallgatván. Tisztelt Praxisblog!         Kolonoszkópia. Az interneten a következőket olvastam ezzel a…..
gioni44 2012.12.20 16:52:17
www.kk.pte.hu/servlet/download?type=file&id=459
A felső endoszkopiában itt is kötelező alkalmazni a szedációt.
A colonoscopia esetén többnyire csak tisztítás/hashajtás/előzi meg a beavatkozást.
Magánrendés esetén/pénzért/ itt is alkalmazzák.E tekintetben utólértük Európát.
gioni44 2012.12.20 18:55:51
@hazank fia:

Valóban,ez gyerekeknek szól.
A felnőttek részére nem találtam protokollt.
Egyébként a magyar kórházakban /kivéve a fizetős betegeket/ sehol sem alkalmaznak érzéstelenítést vagy nyugtatót.Ezért is van rossz híre a vastagbél tükrözésnek.
Pedig nem ártana az erre vonatkozó szűrést általánossá és kötelezővé tenni bizonyos kor,vagy panaszok esetén.
gioni44 2012.12.20 20:01:31
@Babette_:

Pedig nem ártana:
Évente több ezren halnak bele nálunk a vastagbélrák és áttétei miatt.
Mivel nem akarok sztorizgatni, de borzadály, ami itt megy leírom. Röviden. tényleg.Át is alakíthatjátok, de ne változzon a lényeg.Karácsony előtt történt ez a rémálom, a doktornő azóta is praktizál a XX. kerületben. Na de a lényeg.   Édesapám 86 !!! évesen úgy…..
gioni44 2012.03.13 17:49:06
Tisztelt Praxis blog! Sajnos egy nagyon szomorú és egyben dühítő történetet kell megírjak önöknek. Nem most történt, ennek már majdnem két éve, de egyszerűen nem tudom kitörölni az eseményeket tudatomból, ahogy a fájdalmat sem szívemből. Édesapám, aki 72 éves volt, hosszú…..
Praxis Kirohadt a fiam vakbele 2012.03.08 06:00:00
Tisztelt Praxis blog!     2011szeptember 28-án 16 éves fiam erős hasi görcsökre panaszkodott, az ügyeleten megvizsgálták de hazaküldték pedig lázas volt és hányt. 29-én háziorvosunk megvizsgálta és mentővel a János kórházba küldte, vakbélgyulladás gyanúval.A…..
Tisztelt szerkesztők és olvasók!   Felháborodásomnak szeretnék hangot adni, amennyiben lehetséges, kérem közöljék levelemet. Fiam 7. osztályba jár, már elég nagy ahhoz, hogy ne kelljen őt mindenhova kísérgetni. Éppen ezért többnyire igyekszünk önállónak nevelni. Sajnos…..
Tisztelt Praxis blog!   Orvost váltani mindig rizikós helyzet, de legtöbbször azért kerül rá sor, mert elkerülhetetlen. Nálunk is valahogy így volt, elköltöztünk régi lakhelyünkről, ezért kézenfekvő volt új orvost választani a család számára. Ha úgy vesszük, 50…..
Gyerekkorom óta beteg vagyok, csecsemő koromban derült ki, hogy valamilyen immunhiányos betegségben szenvedek, iskoláskoromig nem is vihettek közösségbe!Aztán az akkori kornak megfelelően, mivel védőoltások nem voltak, minden járványos fertőző gyermekkori betegséget elkaptam. 16…..
Praxis Szörnyű ez a várakozás 2012.02.01 07:50:00
Egészségügyi dolgozó létemre sokáig gondolkodtam,hogy illik –e nekem leírni azokat a dolgokat ami engem érintett.De most betelt a pohár. Első: lányom terhessége.UH –ra volt bejelentve egy nap 10 órára a ceglédi kórházba.lányom, férje és én várakoztunk,majd amikor…..
Praxis Tizenöt éve félrekezelnek 2012.01.28 09:14:00
TISZTELT PRAXISBLOG!   15 éve szenvedek ÁLLANDÓ ÉHSÉG korábban DEPRESSZIÓ miatt.A depressziót fogamzásgátló(TRI-REGOL) okozta, az állandó éhséget pedig a PROZAC nevű antidepresszáns.Azóta is szenvedek, az állandó éhség azt jelenti, hogy 0-24 óráig üres a gyomrom, azt…..
gioni44 2012.01.28 13:17:21
gioni44 2012.01.28 13:44:15
@Mariellaxenia:

Akkor egy kissé több információt kellene nyújtani.

Mennyit eszik.Mennyiről, mennyire nőtt a súlya?
Próbálkozott-e ballasztanyag növelő táplálékkal,amelyek elnyomják az éhség érzetet ? stb.

Próbált-e leszokni az antidepresszáns gyógyszerekről?
Mostanában szed -e fogamzásgátlót vagy anélkül él nemi életet?
Figyeljetek alaposan Naiv Betegtársak!Harminchárom, azaz 33 évig szinte benne éltem az egészségügyben, lévén nejem orvos, majd szakorvos, két szakvizsgával, és osztályvezető főorvos = így lett 33 év.Sokszor hallottam otthonomban, „egy beteg, semmit nem tehet az orvosok…..
Praxis Korrupció a fogászaton 2012.01.18 08:54:00
Kedves mindnyájan! A hazai egészségügyi helyzettel kapcsolatban olvastam egy cikket lapukban. Már régóta nem élek otthon, a változások, amit 13-14 évente láthatok - a felhalmozódott keserűségek megtapasztalása mellett -, még engem is részesévé tett a hazai korrupt világnak. Az…..
Tisztelt Praxis Blog! 29 evig eltem Magyarorszagon.Nyilvanvalo volt, hogy valamilyen immunrendszeri betegsegem van, hiszen minden betegseget elkaptam, es egy egyszerubb, masnak 2 napos fekvessel jaro influenzaval en ket honapot fekudtem.   Edesanyam gyermekkoromtol fogva orvostol orvosig…..
Tisztelt Praxis!   Örülök, hogy megtaláltam az önök oldalát. Édesanyámat még októberben az ügyeleti orvos hasi görcsökkel, felfújódássál a Dél-Pesti Jahn Ferenc Kórházba irányította.Már a felvételnél gond volt: 2 órás várakozás után 5 perc alatt haza akarták…..
Áprilisban lesz 6 éve hogy édesanyámat elvesztettük. Azért vittük kórházba, mert kissé emelkedett a pulzusa. A körzeti orvosunk azt mondta, hogy biztonság kedvéért vigyük be, ha kell akkor majd írnak fel gyógyszert. Délután be is vittük az Üllői úti klinikára. Alig…..