Regisztráció Blogot indítok
Adatok
istván9

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(The article is available in English.) „Úgyse hiszi senki el magának, hogy amit lát, az tényleg van, hanem várja, hogy a valódi látványt jelző kürtszó felharsan.”(Kispál és a Borz: Zsákmányállat)A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány egy évvel ezelőtt…..
istván9 2012.01.10 07:06:34
Ahhoz, hogy bármikor is eséllyel kecmeregjünk ki jelen áldatlan helyzetünkből, nem árt az alábbi, korábban írt véleményemet megfontolni:

Legalább egyszer nézz a tükörbe…
Emberek, van itt egy kis bibi, mégpedig az, hogy teleszájal, szidjuk, mocskoljuk a kormányokat, politikusokat, bankokat és mindenki mást hibásnak kiáltunk ki azért, hogy a szakadék szélére kerültünk. Arra nem gondolunk, hogy magunk is aktív részesei, részben okozói voltunk/vagyunk ennek az áldatlan állapotnak. Mi dolgozunk nagyon keveset, mi űzünk iparszerű adóelkerülést, mi nem adunk számlát, mi mutyizunk, ügyeskedünk, mi dugjuk az orvosok, rendőrök, kocsmárosok, apparatcsikok zsebébe a lét! Mi húzzuk be a kutyaszaros járdán a kenyeres ládákat, mi dobjuk el az utcán a szemetet, mi nem becsüljük meg környezetünket, mi utazunk bérlet, jegy nélkül, mi követelünk semmi-munkáért nyugati bért, mi vettünk fel minimális fedezet nélkül hatalmas hiteleket, mi verjük a tanárt, mi foglalkozunk iskolás gyerekeinkkel (a jövőnkkel!) naponta 7 percet, mi minősítünk másokat,mi gyalázkodunk, igaztalanul vádaskodunk, mi ismerjük a jogainkat, mi nem ismerjük a kötelességünket, mi tudjuk mindenre a választ, mi ismerjük az igazságot( ami odaát van!), mi nem tanulunk saját hibáinkból, mi várjuk vezetőinktől a mannát, a jobb életet, mi nem teszünk ezért semmit!
Nagyrészt ezért tartunk ott, ahol tartunk! Hölgyeim, és Uraim, vajon ezekről miért nem beszéltek/beszélnek soha vezetőink? Nagyon egyszerű: mert mi nekik csak a négyévenkénti ikszelésekhez kellünk! Ha nekünk ez a mocsár, ez a semmi jó, akkor ne siránkozzunk, ha nem, akkor éljünk/viselkedjünk másképp, mint eddig! Ideje változtatni, akkor talán 15-20 év múlva gazdagabbak, boldogabbak leszünk, no és az életünk is jobb lesz! Meg kell tanulni élni, nem csak minden napot túlélni, ha másért nem is, akkor azért, mert a biológiai óránk megállíthatatlanul ketyeg!