Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ATV hamisit

5 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Baloldali trollsereg lepte el az index fórumát ahol az ATV ügyét részletesen tárgyalták a hozzászólók. A topik "Pofáraesett az ATV és ujságíróklubja" már több mint hétszáz hozzászólást ért meg. A trollok a legkülönbözőbb érveket hozták fel az ATV…..
ATV hamisit 2012.01.12 22:04:22
@lujo22: "Vihar egy pohár vízben."

A blog nézettségi adatai nem ezt mutatják (elég jók szerintem egy friss blog számára). Az index topik hozzászólás száma végképp nem ezt mutatja, már több mint nyolcszáz.

Ezen felül a vastagbőrön a Leiteren is volt pár komment hogy összességében már 1000 felett legyen. A témában volt vagy 15-20 újságcikk és több TV műsorban is említve volt.
ATV hamisit 2012.01.13 01:48:23
@pocak: "Ami jogos: az ATV-n megjelent fordítás azt jelenti, hogy "állati sok bajunk van még veletek, bár ezekből eddig csak párat vetettünk fel". Na, ezt tényleg nem mondta."

Számomra a "tényleg nem mondta" amit idéztem, csak annyit jelent, hogy az ATV fordítása nem helyes a véleményetek szerint.

A blogpostban külön kiemeltem, hogy "A félrefordítás szerintük egy kifejezés félreértéséből adódott"

Szó sincs róla hogy azt írtam volna hogy a leiter szerint hamisított volna az ATV a "félreértés" "félrefordítás" szavakat használtam.

Az hogy az ATV "téves fordítása" milyen okból történt az egy teljesen más kérdés.

Az én személyes véleményem az, hogy szándékosan hamisítottak, ezt az ATV nyilatkozataira, korábbi műsoraira, és az ott szereplő műsorvezetők személyére alapítom. Akik között Kuncze Gábor korábbi SZDSZ pártelnök vezető pártpolitikus is megtalálható volt. Az ilyen esetek, és mások például Gyurcsány főtanácsadója Gréczy Zsolt személye számomra egyértelművé teszi, hogy az ATV nem egy köznapi értelemben vett "tájékoztató" médium, hanem egy pártpolitikai elven működő gépezet. Ez az én magánvéleményem amivel nem kötelező egyetérteni.

Viszont arra azért figyelek hogy egy forrás pl a Leiter rövid ismertetésénél világos legyen, hogy nekik más az álláspontjuk, ezért linkeltem is egyébként a blogot, hogy mindenki elolvashassa az eredeti postot.

Azt is világossá tettem, hogy a leiter nem egy politikai blog, külön kiemelve, hogy "A leiterjakab félrefordításokkal foglalkozó blog".

Szóval szerintem fair módon jártam el ebben az esetben. Még ha "ordas csúsztatás" lett volna, mint ahogy nem volt, akkor is sikeresen korrigáltad itt a komment szekcióban.
Innen indul a történet: http://hvg.hu/itthon/20120109_atv_helyreigazitas_tsakopoulos Röviden: a fenti cikk szerint az USA budapesti nagykövetsége helyreigazítást kért az ATV-től, mert szerintük félrefordították a hétfői interjút. Az ATV cáfolja a félrefordítást, és azt is,…..
ATV hamisit 2012.01.11 13:24:59
Erdélyben is kezd feltűnni a magyar média egy részének elképesztő viselkedése:Legfeltűnőbben ismét csak az A.T.V. gyalázza a jelenlegi kormány ha jó, ha nem jó intézkedéseit. Megdöbbentem, amikor tapasztaltam, hogy nem csak a hírmagyarázók, műsorvezetők elfogultak, hanem az…..
Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége helyreigazítást kért az ATV-től, mert félrefordították Eleni Tsakopoulos Kounalakis nagykövet szavait. Az interjúban elhangzottak vezető hír lett, így cseppet sem mellékes, hogy mit is nyilatkozott pontosan a nagykövet. Ugye az alap,…..
A baloldali sajtóban két irányból próbálják mosni a szennyest. Mivel az ATV meghamisította az eredeti verziót tényszerűen, ezért nem mondhatják, hogy helyes, jó a fordítás, ezért a itt azt kell hangsúlyozniuk: Bár az ATV nem az igazat írta, de szó sincs hamisításról, csak…..
A diplomata magyar kormánnyal szemben megfogalmazott kritikájának éle ezzel tompult, az ATV-t azonban ez a legkevésbé sem érdekli. A csatorna hétfőn közleményben utasította vissza, hogy félrefordította volna a nagykövet asszony szavait, és mivel állításuk szerint nem érkezett…..
Az amerikai nagykövet elkövette azt a hibát hogy interjút adott a balliberális fellegvárnak számító ATV-nek. Ez az adó olyan legendákkal vonult be a köztudatba mint a fingás és pornókönyv írás avatott szakértője, a Demokratikus Koalíció hoppmestere és udvari bolodja, a…..
A magyar kormány az elmúlt napokban szavakban megtette azt, ami eljuttathatja az IMF és az EU tárgyalóasztalaihoz. A kapituláció előkészítése megtörtént, mára a miniszterelnök is kimondott mindent, amit ebben a fázisban kellett. „A korábbi álláspontunk fenntartása nem…..
  Kajajegyekért aggódik Nicolas Sarkozy. Ezt is megértük. A francia elnök még novemberben írt levelet Orbán Viktornak, s a levelet megszerezte és megosztotta a nagyközönséggel a Magyar Narancs. Ha a sztori szóról szóra igaz, újra betekintést nyerhettünk a diplomácia…..
  „William Odom amerikai tábornok és kémfőnök: »A szocialistáknak bűntudatuk van, és gazsulálnak nekünk. Ez olyan előny, amit csak a bolond hagy kihasználatlanul. A volt magyar kommunisták úgy adják be a derekukat, mint ahogy annak idején ezt tették a szovjet…..