Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kissarpi

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(The article is available in English.) „Úgyse hiszi senki el magának, hogy amit lát, az tényleg van, hanem várja, hogy a valódi látványt jelző kürtszó felharsan.”(Kispál és a Borz: Zsákmányállat)A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány egy évvel ezelőtt…..
kissarpi 2012.01.10 06:31:12
Tisztelt Bajnai Gordon Úr!

Nagy figyelemmel olvastam helyzetértékelését. Először is szeretnék gratulálni hozzá, mivel a magyar médiában igen ritkán olvasható ilyen igényesen megfogalmazott írás.
A kialakult helyzet valóban nagyon sajnálatos, és ebben nagy felelőssége van az állapolgároknak és politikusoknak is. Tapasztalataim szerint a magyar emberek nagy része nehezen néz szembe a valósággal, sokszor az az érzésem inkább szeretnék a dolgokat egy általuk megválasztott színes szemüvegen keresztül nézni. A lakosság önmegvalósító képessége szerintem nagyon alacsony szintű, így inkább az államtól, politikától és egyéb szervezetektől és személyektől várják problémáik megoldását. Mindezek mellet nagy fokú közöny és nemtörődömség tapasztalható, ami nem igazán a jó irányba tereli a dolgokat. Véleményem szerint korrekt és gerinces politizálással, a törvények, szabályok, az államigazgatás és gazdasági ügyek átláthatóvá tételével egyszerűsíteni lehetne a mindennapi életet, ami egyrészt pénzügyi megtakarítást eredményezne, másrészt jól átlátható ok-okozati viszonyokat teremtene. Talán ennek eredménye képpen egyre többen ismernék fel, hogy hatással lehetnek saját életükre, látnák értelmét a saját érdekeiknek, ügyeiknek képviselését. Természetesen a minden téren tapasztalható mutyizás is visszaszorulna és ez által javulna a versenyképesség is. Szerintem az igazán nagy fordulat ekkor következne be, de ennek megvalósításához nagy kaliberű politikusokra van szükség, mivel a lakosság nagy része sajnos az álmodozó kategóriába tartozik. A tartós jó kormányzásra az az erő lesz képes, aki a lakosság ezen széles rétegeit meg tudja nyerni a hozzállásuk megváltoztásához, valamint a mutyizáshoz szokott vezetői, gazdasági köröket vissza tudja vezetni a normális piacgazdasági viszonyok közé. Reméljük minél hamarabb elindul ez a folyamat.