Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tillárom

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(The article is available in English.) „Úgyse hiszi senki el magának, hogy amit lát, az tényleg van, hanem várja, hogy a valódi látványt jelző kürtszó felharsan.”(Kispál és a Borz: Zsákmányállat)A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány egy évvel ezelőtt…..
tillárom 2012.01.09 18:14:33
Rengeteget gondolkodom azon, hogy mekkora hatalom a jó kommunikáció.Utálják sokan a kommunista, szocialista, liberális, stb. szavakat (tartalmakat) olyanok, akik talán meg sem tudnák mondani, hogy mit jelentenek, mert valamiféle (okos, átgondolt, taktikus) kommunikációval bemocskolódhattak. Utáljuk Gyurcsányt, Hagyót, stb., mert a nevük és a lopás, becsapás, stb. közé egyenlőségjelek kerültek. Valóban mindig minden úgy van, ahogy mondják nekünk? Orwell az 1984-ben már mutatott egy példát arra, hogy milyen az "agymosás"...
Nem, nem hiszem, hogy patyolattiszták az előbbi szavaink, s nem hiszem, hogy ártatlan báránykák az említett politikusaink. De azt sem, hogy ők az első számú közellenségek.
Inkább azt gondolom, hogy jól működött az ellenzéki kommunikáció az elmúlt években. Tudtak mindig bolhából is elefántot növelni. Szeretünk magyarok lenni, erre jól lehet építeni. Kár, hogy esetenként inkább magyarkodók, mint magyarok leszünk így...Szeretjük, ha van bűnbak, hogyne...a hibákért legyen aki megfizet.Kár, hogy előbb ítélünk, mint hogy bizonyosságot szereznénk mindenről.
Mi van ma? A FIDESZ politikusai nem állnak ki, nem magyaráz(kod)nak, nem indokolnak döntéseket. Nekik szóvivőjük van. Ha hibázik a szóvivő, majd jön másik (most nem a politikusok hibáznak, csak a szóvivő!).Így a politikusaiknak sokkal kisebb a támadhatóságuk. Az előző 8 év politikusai sokkal rosszabbul kommunikáltak. De emberközelibben. Ők saját maguk vállalták fel a döntéseiket, kiálltak, indokoltak. S minden kiállásuknál jött harsányan az ellenzék, s rögtön minden szavukba beleköthetett, s igyekezett hiteltelenné tenni őket (néha nem is azzal, amit, hanem azzal, ahogy mondták).
Én azt gondolom, hogy azért (is) szakad jobb-baloldali fanatikusokra az emberek sokasága, mert különösebb átgondolás nélkül fogadják el a jól kitalált, jól megvalósított kommunikációt. A "nem zörög a haraszt" elv érvényesül (végül is emberek vagyunk), s minél többet, minél többen felkapnak egy hírt, egy véleményt, egy jelzőt, annál "igazabb" lesz, annál inkább tábora lesz - függetlenül attól, hogy valós vagy sem.
Nem vagyok benne biztos, hogy mindig a valós tettektől járatódnak le szavak, emberek, hanem attól, hogy valaki(k) azt mondják, hogy azok ott ilyenek-olyanok, ezt-azt tettek.
S hogy hogy jön ez ide?
Mindig csodálkozom a fanatikus, elvakult jobbos-balos kommenteken. Mintha csak az egyik, vagy csak a másik bűne lenne minden. S mindig az jut eszembe, hogy vajon aki ilyeneket ír, az gondolkodott-e már azon, hogy tényleg ennyire fekete-fehér-e a világ? Tényleg minden 100%-ban hihető-e, s igaz-e abból, amit ő valakitől elfogadott? Kétlem...