Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hammada Patrol

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy ország aktuális gazdasági fejlődését a legalább 5 évvel korábban hozott szabadpiaci tőkebefektetések és az azokat megelőzően legalább 10 évvel hozott közösségi és…..
Hammada Patrol 2015.08.18 00:19:35
@egyetmondok: Nézd, én beléptem az MSZP-be mert úy láttam (talán hibásan), hogy Gyurcsány képes lesz egy hadrafogható ellenzéket összehozni. Aztán beléptem a DK-ba, amikor az megalakult. Aztán öt nap múlva kiléptem. Ennek négy éve, de azért egyelőre óvatos duhaj vagyok, nem szeretek gyakrabban pártot váltani, mint zoknit. Az nagyon zavar, hogy ez a párt még mindig egy darab Béndek Péterből áll. Aki ugyan jó fej, szerintem, de nem egy csapatjátékos. Önjelölt politikai zseni pártfőtitkárból kettő bőven elég egy országban. Maradjunk annyiban, hogy ha látom, hogy Béndeknek csapata van, használható, hadrafogható, érzékelhető növekedési potenciállal, akkor élni fogok az általad javasolt e-mail címmel.
Hammada Patrol 2015.08.18 10:19:18
@HaFr: Kedves Péter! Örülnék, ha csak annyi lenne a probléma, hogy "ha lesznek, akikből áll". Az illetők ugyanis ott vannak. Azazhogy itt. Korábban egy másik posztodhoz írt kommentemben megjegyeztem, hogy van egy polgári konzervatív csapat, a Horváth András, Hadházy, Ángyán féle társaság, akiket nem lehet, illetve nem célszerű megkerülni. Mondom ezt annak ellenére, hogy van bennem egy mély, engesztelhetetlen, zsigeri undor mindennel szemben, ami a fityeszből jön. De van itt más gond is. Kérdés, hogy mit jelent az, hogy "polgári konzervatív" annak a kajászói vagy debrecen környéki gazdának, akitől elvették a földjét és le kell ölnie az állatait és földönfutó lesz, legjobb esetben egy helyi fityeszes nagygazda (értsd: ügyvéd) jobbágya. Kérdezhetném úgy is, hogy mi a faszt akarsz itt konzerválni, kérlek alássan? Én tudom, hogy valahol a Márai-Bibó hagyományra gondolsz, aminek sokunkkal együtt magam is nagy tisztelője vagyok, de fel kell tenni a kérdést, hogy ennek a hagyománynak a befogadása hogyan áll a magyar társadalomban itt és most. És ez egy elméleti, de nagyon fontos kérdés, jó lenne eldönteni, hogy a polgári konzervativizmusnak effektíve milyen esélyei lehetnek Magyarországon. Azt is figyelembe véve, hogy az alapvető feladat nem valaminek (minek is?) a konzerválása, hanem a modernizáció. Ez okozhat kommunikációs problémákat is, de a mélyben, ahogy már utaltam rá, van egy annál sokkal súlyosabb kérdés.
Ghostwriter Orbán százezrei 2012.01.08 21:18:00
Állnak-e még tömegek Orbán mögött? Állnak bizony. És ez az igazi nagy gáz, nem a Viktátor maga. Azt írja az újság – pontosabban a NOL.hu – hogy egy nekik nyilatkozó FIDESz elnökségi tag szerint, ha Orbán mellett szerveznének tüntetést,  "… százezrek…..
Hammada Patrol 2012.01.09 21:03:37
Szia Ghost!
A DK alapszabálya egyebek mellett azért sztálinista, mert a pártközpont főelvtársai mondják meg, hogy kit szeretnének a helyi szervezetek tagjai megválasztani saját vezetőjüknek. Mivel a kontroll nélküli hatalom alapból idióta, ez nem lehet máshogy a DK-ban sem. Az meg a csúcsok csúcsa, hogy a DK-ban MINDEN tagot az elnökség vesz fel. Képzel el, mekkora viták lehetnek ott, hogy Rézi néni lehet-e tag a mucsajröcsögei pártsejtben...
Az egész egyébként arra megy ki, hogy az elnökség totális kontroll alatt tartsa a szervezetet. Ez még akkor is problémás lenne, ha valóban az elnökség gyakorolná a saját jogosítványait, mert ez a helyzet azt eredményezhet, hogy ha történetesen nem értek egyet azzal, hogy Rézi nénit nem vették fel párttagnak, ennek okán fogant tiltakozásomat csak úgy tudnám kifejezni, ha a következő kongresszuson nem szavazok mondjuk Gyurcsány Ferencre... abszurdum. Természetesen ennél felelősségteljesebb vagyok, ez azonban azzal jár, hogy Rézi néni problémáját kénytelen vagyok a szőnyeg alá söpörni (követhető volt?), azaz ha a hatáskörök nem oda vannak allokálva, ahol a szükséges információ rendelkezésre áll, akkor nem csak a vezetőség, hanem a teljes rendszer komplett idióta lesz.
A DK-ban tetézi a bajt, hogy az elnökség jogosítványait személyi ügyekben teljes egészében Varju László bitorolja, amit nagyban megkönnyít az, hogy a tekintetes elnökségben mindenki magasról szarik arra, hogy mi folyik a Nagykörúton kívül.
Folytassam?
Hammada Patrol 2012.01.10 09:00:05
Szia Ghost!
A témát természetesen a DK honlapján is fel fogom vetni, mihelyst Varjú elvtárs méltóztat visszaengedni (jelenleg ugyanis ki vagyok tiltva, vélhetőleg a nyílt és tárgyszerű, de nagyon határozottan ellenzéki kritikai álláspontom miatt).
Ami a lényeget illeti:
A tagok - elvben - közvetlenül választhatják az elnökséget (a pártigazgatót - ez Varjú elvtárs formális pozíciója - már nem!), azonban ezzel nagyjából ki is merül minden joguk. Nincs joguk megtudni, hogy az elnökség ülésein mi hangzik el és nincs joguk beleszólni semmi egyéb személyi vagy szervezeti, politikai kérdésbe két kongresszus között. A közvetlen választás pedig nagyon jól hangzó, de kérdéses érték. Ha én csak azzal szólhatok bele Rézi néni párttagságának eldöntésébe (lásd előző megjegyzésemet), hogy elutasító döntés esetén nem szavazom meg Gyurcsány pártelnökségét, akkor az ilyen demokrácia értéke meglehetősen kétséges.
A demokratikus centralizmus kérdésében félre vagy tájékoztatva, de ezt (vélhetően) zsenge korod rovására írom, nem a Te hibád, bár kicsit szorgalmasabban tanulmányozhatnád a régi idők krónikáit (már csak azért, hogy nehogy visszatérjenek...). Szóval, a demokratikus centralizmus annak idején azt jelentette, hogy megválaszthatod azt, akit a Politikai Bizottság erre alkalmasnak talált, aztán onnantól fogva pofa súlyba, mert te választottad, szagoljad csak. Ismerős valahonnan?
A több szintű struktúra, amit említesz, nem a demokratikus centralizmus lényege volt, hanem - a DK-n kívül - minden pártnak sajátsága, mert - ahogy korábbi kommentemben írtam - bizonyos hatásköröket oda kell allokálni, ahol az információk rendelkezésre állnak és ahol operatív szempontból elég közel vannak a vezetés alá tartozó egységekkel. A DK operatív bénultságának egyik alapvető oka a megfelelő vezetési struktúra hiánya, ami megint csak annak a következménye, hogy az elnökség (illetve Varjú elvtárs) retteg attól, hogy hatásköröket adjon ki a kezéből. Ezért inkább túlterhelik magukat és hősiesen halogatnak lényeges döntéseket akár hónapokig.
Ebből így nehezen lesz nyugatos baloldali tömegpárt.
De megértem, hogy nem nagyon akarsz belemenni a részletekbe, gondolom, szeretnél még a DK honlapon publikálni. Most be is fejezem, nem szívesen fosztanálak meg ettől a lehetőségtől.