Regisztráció Blogot indítok
Adatok
1984.HU

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hatalmas méreteket ölt a hisztéria, talán sokan nem vártunk ennyi óbégatást. Pedig előre lehetett tudni, hogy a külföldet szolgaként, hazánk stabilitását bármikor feladó MSZP-SZDSZ hátország mindig lesben fog állni, hogy mikor árulkodhat és fordíthatja ellenünk a nemzetközi…..
1984.HU 2012.01.08 10:43:31
@midnight coder: igazad van, 2002 óta lefelé megyünk. De mi is indult még 2002-ben? Emlékeim szerint akkor lett meghirdetve a "nehéz ellenzék leszünk" programja, demokrácia féltése, polgári körök szervezése stb. Egyszerűbben fogalmazva ott indult el a megosztottság kiépítése és a mindenáron való fékezés és keresztbetevés politikája. Bármi javaslat érkezett a kormányoldalról, egy órán belül Fidesz nyilatkozatban közölték, hogy nemzetellenes, népnyomorító, legjobb esetben csak hülyeség. Így volt 8 évig.
Ilyen ellenszélben csodának tartod, hogy itt tartunk?
Szóval nem szabad elfelejteni, hogy a mai helyzetet legalább annyira a Fidesz módszeres rombolásának is köszönhetjük mint a másik balfékségének. De leginkább magunknak, hogy bedőltünk ennek.
1984.HU 2012.01.08 11:27:22
@Vincenzo90: olvasd el még egyszer amit írtam. Egyébként most is ugyanaz zajlik, szemét EU, rohadt IMF, előző népnyúzó kormányok miatt van minden baj. Nem ezt halljuk?
De nem a gazdasági kérdésekben van a fő különbség, mert minden éra alatt sanyargunk. Érdekes módon sem a németeknél, sem a franciáknál nincs ekkora jelentősége, hogy jobbos vagy balos a kormány. Egyszerűen azért, mert megmarad annak a lehetősége, hogy ha nem jön be, akkor változtathat rajta a nép a következő szavazáson.
A jelenlegi történések, a bebetonozott törvények, bebetonozott pártkatonák az irányító posztokon stb. pont a változtatás jogát veszi el tőled. És ezt nyugodtan tekintheted a demokráciád elvesztésének.
Akármennyire is nehéz belegondolnod, ezt nem tapasztalhattad az előző 8 évben, az utóbbi kettőben töményen ezt láthatod. Itt van a különbség, nem a gazdasági tehetetlenségben.
Lehet leírni, hogy nem sérült semmi demokratikus intézmény, de önmagában annak a lehetősége, hogy mégis sérülhet, már nem jó.
És igen, az ellenzék felelőssége lagalább akkora mint a kormányé, mert mindkettőnek az ország érdekeit kell szolgálni. Szolgálni és nem uralkodni.