Regisztráció Blogot indítok
Adatok
claude nv

2 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1941-ben, Horace Bristol (1908-1997) hatodikként csatlakozott az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészetének fotós egységéhez. Edward J. Steichen százados parancsnoksága alatt olyan helyeken dokumentálták a második világháborút, mint Dél-Afrika és Japán. Végül azon a repülőgépen kötött ki ahol a…..
claude nv 2014.12.29 11:56:03
@Ted Harper: amikor lőnek rád és egy társad életveszélyben van, nem törődsz azzal, hogy úgy tépd le magadról a ruhát, hogy a gatya is maradjon :)
Erős szélben a verebek is balra lejtenek. A szilvamagot csak napszemüvegben látom. Az élet véres mint egy használt tampon. Reggelente spazmus van a szívemben, ha nem húzod le teljesen a redőnyt. Szekfű Gyulának rózsavirágot venni. Ezt kérdezni fogom a vizsgán, kollégák.  Az…..
"Nem, tisztelt uraim, ez nem szép: ez rút és ostoba. Ez nyelvünk mélypontja, melynél mélyebbre már nem zuhanhat. Nem az a baja, hogy „érthetetlen”. Az a baja, hogy érthető. Gondolják meg, hogy ezrével és ezrével vannak lelkes gyerkőcök, akik önöknek, komoly felnőtt…..
Próbababákpdf Nagyítás /ctrl+/ tovább → Próbababák ..
claude nv 2014.05.06 18:45:13
Minekutána rájöttem, hogy én még sok éve blog.hun nyomtam, megpróbáltam belépni, és sikerült. de most nem ez a szignifikáns. hanem az, hogy ez gecijó. és úgy érzem, hogy írnom kell hozzá egy kisebb összefoglalót, és most úgy fogok tenni, mintha okos lennék és furkálódni akarnék, de ez nem így van, az elsődleges szempont továbbra is az, hogy gecijó, és ezt tessék szem előtt tartani.

Szépek a hasonlatok, ld. kuka mellé dobott fecni, egyszerű, de nagyon édes. magát a világot nagyon jól ábrázoltad, elég sötét, szerintem tökéletesen visszaadtad, talán apróbb dolgokat lehetett volna jobban kifejteni, pl. mikor bemegy x helyre, akkor az mégis hogy néz ki, milyenek a bútorok, milyenek a házak, persze nem nagyon, csak kicsit.

Aztán sok az idegen cucc, az eszközök, megnevezések, amiket nagyon jól beépítettél, de kurvasok, és nem sok, tényleg 1-2 kívánt volna talán lábjegyzeteket, bár a fontosabbakat (octo, porta, stb.) azért kifejtetted, csak így kicsit mégis olyan volt, mintha nekem ismernem kéne ezt a világot, pedig nem. amúgy nem szignifikáns hiba, sőt, ezek nélkül sivárabb lett volna.

csak az arabos rész volt kicsit talán elsietett, na ott például én szívesen olvastam volna egy leírást arról, hogy néz ki a negyed, hogy néznek ki az arabok, de utána a portás leírás kárpótolt mindent, mert szerintem az volt az egyik legjobb eszköz, amit kitaláltál. sci-fiben kurvajó vagy, nem tudom, a te fejedben mennyire állt össze egy egésszé a sok részlet, és ha most kérdeznék valamit arról, hogyan is hackelnek pontosan a sztoriban, vagy mi a működési mechanizmusa a gépeknek, mennyire tudnál válaszolni, de olyan bravúrosan elhitetted a buta olvasóval, hogy te most ennek megírása után hobbiból nasa-t törögetsz fel, hogy eszem ágában sincs kételkedni. a náci hasonlat is megmelengette árja szívemet. eleinte azért még gondolkodtam, hogy most akkor minek kell ide, de mondjuk leesehetett volna előbb is, hogy a robotok akarnak lenni a tökéletes emberek. dehát a jekyyl lebensborn program csúfos véget ért ahhoz képest, hogy milyen (változatosság kedvéért) gecijó monológot szavalt róla az igazgató kedves philipnek.

és akkor mintegy közjáttéként jön a leghálátlanabb megszólalásom, amit nyugodtan leszarhatsz többek között, de hátha valahol majd publikálnál, ahol kritérium, és ez a párbeszéd központozása lenne. nem baj ez, de annyit basztattak vele engem régen, hogy előjön belőlem a zseb-grammar-nazi, tehát példákkal prezentálnám a dolgot:
- Kész a sonkás meleg - mondtam. - Sonkás. (A mondatot a közbeékelt megjegyzés után kell lezárni, nem a vizet után van a pont.)
- Kész a sonkás meleg. - Hozzávágtam a kis gecihez a szendvicset. - Nesze. (Akkor van pont ha a megjegyzés önálló mondat.)

jó, tudodmit, szarjuk le, nem szignifikáns és nem akarok okoskodónak tűnni, a lényeg az: összességében kurvajó, a hossza épp elég, sehol sem lapul el, végig pörög. nagyon egyedi, ami scifinél mostanában ritka. én sok amatőr scifit kezdtem olvasni, de vagy közhelyesek voltak, vagy agyfasz szarságok közhelyes megfogalmazással. úgyhogy nyomass sok scifit, mert az megy, mondjuk, ahogy látom, más is, pl. a választási eredményes is kurvajó, és mind egy nagy agyfasz, amit külön szeretek a stílusodban. de a keletkezési körülmény, az ötlet, minden érdekel még egyébként.

dia
 Ne kérdezzétek, hogy jutott eszembe a következő kis szösszenet, inkább csak olvassátok. Azzal a gondolattal indultam, hogy mi lenne, ha azt mondanánk telefonálás közben, amit valóban gondolunk? Na, ez lenne. - Jó napot kívánok, Felföldi-Féreg Ákos vagyok és már…..
INFORMÁCIÓ: Ez a kis szösszenet ma fogant meg a fejemben és itthon be is pötyögtem. No comment. Szép is volna... Valahol, egy párhuzamos univerzumban…  - Na mi van faszikám? Szétcsaptátok magatokat tegnap este? - Jajj, havercsávó ne is mondd, ne is mondd! -…..