Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chronist (törölt)

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbiakban a 2011. november 24-én közzétett levelem teljes szövege olvasható.       Tisztelt Miniszterelnök Úr!   Kedves Viktor!   Rég beszélgettünk. Régen beszélgettünk. Volt egy álmunk egy élhetőbb kollégiumról, egy nagyobb tudást adó egyetemről, egy…..
Chronist (törölt) 2012.01.07 20:49:48
@Tatti: Tisztelt Tatti!
A FIDESZ 2/3-ados többségéről az jutott eszembe, hogy ideje volna megnézem mégis minek a 2/3-adáról beszélgetnek oly sokan akik ezt hangoztatják.
www.valasztas.hu/hu/onkval2010/455/455_0.html
Amennyire én látom a részvételi adatok ~50%-os részvételről szólnak. Azaz a "fényes győzelem", a választópolgárok felének a kétharmadával azonos (ez nagyjából ~33% ). Ebből az következik, hogy napjainkban az Ország választásra jogosult polgárainak több, mint a fele (~2/3-a vagy ha úgy jobban tetszik ~66%-a) nem támogatja a jelenlegi politikai résztvevők egyik halmazát sem, mert azok nem tudnak a többség számára alternatívát ajánlani.
Chronist (törölt) 2012.01.07 22:50:01
@Tatti: Egy móka jutott eszembe. "A másvilágon egy cigány összefut Kádár Elvtárssal, aki megragadja az alkalmat és megkérdezi:
-Mond Te cigány! Mikor volt jobb az életed, amikor én vezettem az Országot vagy mostanában?
- Hát tecccík tudnyi anno a munkások dolgoztak a politikusok politizáltak a cigányok meg loptak. Manapság meg a munkások politizálnak, a politikusok lopnak, tőlünk meg azt várják, hogy dolgozzunk...."

Na de vissza a témára. A dörgés helyes. Az kellene, hogy a hatalmat nem önös célként, hanem a közjó érdekében felhasználható eszközként kezelő vezetők kerüljenek pozícióba.
Nekik tulajdonképpen szükségszerűen létre kellene hozni egy olyan alaptörvényt, amit nem kell magyarázni, mert lefekteti az alap fogalmakat, tiszta, világos, így mindenki ugyan azt érti alatta és mindenkire vonatkozik (megszüntetve ezzel a politikusok önrendelkezési jogát).

Aztán többek között az egyik megoldandó feladat az is lenne, hogy a szakmai rendszereket meg kellene tisztítani a jelenleg céltalannak tűnő politikai befolyás alól, hogy a gazdaság végre ne a köréje zárt rácsokon dübörögjön ("engedjenek ki sirámokkal"), hanem ott ahol hasznot is tud hajtani.

Mindezekhez pedig egy olyan szintű többségi összefogásra van szükség, amelyre nagyon rég nem volt példa kicsiny Országunkban. Kezdve azzal, hogy akiknél van jelenleg gazdasági hatalmi eszköz, leülnek egymással sértődés és sértődöttség nélkül beszélgetni a lehetséges hogyan továbbokról.