Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sherlock_Holmes

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tök szuper a magyar csapat, pezseg a gatyám a sztoritól, de mégis állítsák már le magukat a magyar focit amúgy totál kisajátító, stadionban balhézó gennyek, akik szurkolóknak nevezik magukat, közben szimpla huligánok, akik az otthoni stresszt a szurkolás indokával vezetik le. Hát kanapédrukkerként…..
Sokaknál kiverte a biztosítékot Maksa Zoltán Hír TV-s szereplése, ahol sikerült egy meglehetősen érzékeny témában elsütnie egy borzalmasan rossz viccet a megerőszakolt egyetemista lányokkal kapcsolatban. A Nőkért Egyesület például annyira felháborodott, hogy a médiahatósághoz…..
Sherlock_Holmes 2015.01.04 02:18:38
@Muzsikok közt: Jah, vagy sixx.
Sherlock_Holmes 2015.01.04 03:19:22
Két gondolat a témában:

1.) Mivel a viccek az adott 4D (térben és időben) társadalom visszásságaira reflektálnak, a társadalom fejlődésével a vicceknek is át kell esniük egyfajta evolúción. Az a néger (*afroamerikai*) vicc, ami viccesnek számított Amerikában az 1800-as évek végén, már teljesen más érzéseket válthat ki ugyanazon társadalom számára az 1900-as évek végén ugyebár. Ugyanaz a vicc pedig egy másik társadalom számára ugyanabban az időben teljesen más üzenetet hordozhat (adott esetben pl. nem is vicces, mert nincs meg a szükséges előismeret). Ezt jelenti az, hogy a viccek adott 4 dimenziós társadalomhoz köthetőek térben és időben. Ha valaki profi humorista, tehát a vicceiből, történeteiből él, akkor ezt a folyamatot állandóan nyomon kell követnie, figyelnie, hogy melyek azok a viccek, amik továbbra is beleférnek, és melyek azok, amik már nem.

2.) A társadalmi fejlődés hosszú távú trend, de adódik emellett egy rövid távú "ciklikusság" is. Azt pedig az adott időpillanatban jellemző érzékeny témák képezik. Pl. nehezen hiszem, hogy a maláj stand-uposok slágerviccei most repülős viccek lennének, egyszerűen mert tudják, hogy ez a téma olyan sebeket téphet fel, amit kívánatos lenne megelőzni. Mondjuk úgy, hogy disztingválnak. Elismételve a korábbiakat: Ha valaki profi humorista, tehát a vicceiből, történeteiből él, akkor ezt a folyamatot állandóan nyomon kell követnie, figyelnie, hogy melyek azok a viccek, amik továbbra is beleférnek, és melyek azok, amik már nem.

Mindent összevetve Maksa "poénjánál" már csak érvelése rosszabb. Míg előbbi egyszerűen gyenge (bár ez szubjektív), utóbbi arra világít rá, hogy Maksa abszolút híján van a profizmusnak. Más különben hogyan védekezhetne azzal, hogy "ez már 13 éve megy a híradóban"?! Ahogy belátható, hogy templomban amatőr viccmesélőként én sem hozom fel a "Miért nem eszik Jézus zizit? - Mert lyukas a tenyere" poént, úgy neki, mint hivatásos humoristának sem kéne most megerőszakolós tematikájú vicceket mondani mert napjainkban a magyar társadalomban ez érzékeny téma.

Persze mondhat, mert szólásszabadság van, csak ne lepődjön meg, ha ezek után sokak számára nemkívánatos személy lesz és nem kap meghívásokat oda, ahová eddig örömmel hívták.
Furcsa, hangos, politikai és hamis hangoktól sem mentes műsoron van túl az X-Faktor - a 100. adásban volt minden, mint a búcsúban, Tóth Gabi megint sírt, Istenes Bence megint kisfilmezett, Szikora beszólt az internetnek, a Tha Shudrast pedig zsinórban másodjára mentette meg a…..
Sherlock_Holmes 2014.11.30 11:31:12
@Ronald: Nem az volt a baja Alföldinek, hogy túl jó volt, hanem hogy úgy hozta le, mintha futószalagon gyártaná az egy kaptafára menő produkciókat érzések nélkül, ezt értette profi alatt.
Mármint Mezei Dániel „sportriportert”, hiszen mint embert nem ismerem, és számomra nem is érdekes, hogy civilben milyen. Lehet, hogy kiváló, derék férfiú, de bevallom, ilyen szar kommentátort még életemben nem pipáltam. A magyar felhozatal amúgy is eléggé hullámzó, mindenkinek…..
Sherlock_Holmes 2014.06.20 01:44:58
1. Meglehetősen nevetséges a kiejtést kritizálni, ahogy azt korábban írták már páran. Jó példa itt erre Mascherano, amiben a wikipediáról utánanézett kommentelők sem tudnak megegyezni, hogy hogy is kéne ejteni. Vagy föntebb valaki Sergio Perezt említi, aki - bár mexikói - mivel részben Európában nőtt fel, maga is Serdzsó Perezként használja a nevét, de nem baj, mi magyarok meg akarjuk magyarázni, hogy hogy is kéne ejteni a saját nevét.
Mi lenne, ha végre mi is pont lesz/rnánk ezt úgy, ahogy teszik mindenhol máshol külföldön?

2.) Nem az a lényeg, hogy hogy kéne ejteni, hanem hogy a tv nézők hogy szokták meg. Legjobb példa: norvég futballista, úgy írják a nevét: Carew. Na most a világon mindenki (a norvégokon kívül, gondolom én) úgy ismerte meg, hogy "Kerú". Ehhez képest úgy kellene ejteni a nevét (norvégül), hogy "Karev". Ha most én elkezdenék kommentátorként Karevozni, hülyének nézne mindenki. A kommentátornak az lenne a feladata, hogy végiggondolja, hogy Magyarországon ezeket a neveket hogy szokták hallani az emberek, és ezt kellene nekik követni. Ehhez persze nem ártana néha meccseket is nézni év közben, és nemcsak 2/4 évente, amikor leülnek egy-egy világeseményt kommentálni.

3.) Mezei a kiejtéstől függetlenül is tiszta hülye. Tehát aki leragad a kiejtésnél, és csak abba képes belekötni, az nem ért a futballhoz. A legnagyobb baromságokat képes változatos formában összehordani, ami miatt valóban nincs helye a kommentátorok között, pláne nem Brazíliában, de a korábban valamely kommentelő által megemlített Deutsch eset talán rávilágít arra, hogy miért is van ott most, ahol...
A medián októberi felmérése egyértelművé tette, hogy Orbán Viktor legerősebb baloldali kihívója Bajnai Gordon lehet a 2014-es választásokon. Amennyiben az Együtt 2014 mozgalomnak sikerül egy táborba felsorakoztatnia az Mszp és az LMP híveit, valamint a bizonytalanok táborából is…..
Az RTL Klubnál nagyon értenek ahhoz, hogyan kell a szarból is aranyat csinálni. Az idei X-Faktor a kritikusok és az (internetes) nézői vélemények alapján messze a legrosszabb tehetségkutató evör, mégis stabilan hozza a kétmilliós átlagnézettséget, és mindenki csak arról beszél,…..