Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vasscs

45 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy szép napon, rohadtul nem siklott ki a K Maxxi, 30 LE ellenére sem. Volt egy gyanúm, hogy rogyásig lehet már az alja, lelassítottam, s a kezemmel hatalmas csimbókokban tapogattam ki gusztustalanabbnál gusztustalanabb elburjánzott telepeket a hajó alján. Tűzoltásképp fogtam a…..
Tudható volt, hogy ez lesz. Előrébb jár a természet, fogasék is előrébb járnak – legalábbis majálisba készülődő üldözőik bottal üthették nyomaikat május elsején, a nagy szabadulás hajnalán. Pergettyűs módszerrel csak a legjobb kezű műcsali-bizgettyűsök fogtak és csak…..
vasscs 2014.05.09 10:13:58
Sajnos úgy tűnik, valami kis tolvaj elcsóringázta a Sherpa kabátom nemrég Agárdon, ezért feljelentést is tettem az újvárosi rendőrségen, akik nemrég áthelyezték az ügyet az illetékes kapitányságra. Remélem előkerül az illető... Ha ilyen kabátban láttok valakit, akkor jó…..
Már azt megelőzően, hogy a Balatonon halászó cég bejelentette, hogy idén több a törpeharcsa a Balatonban (http://balatonihal.hu/aktualitasok2?news_id=1330), szörnyülködve néztem a fekete felhőket a vízben. Azonnal kérdések merültek fel bennem: Hogyan kerültek ezek most ide? Mitől…..
   Végére értem a tervezetnek, rengeteg hasznos dolgot vélek felfedezni benne, megítélésem szerinti fontosabbakat kiemeltem. Rengeteg, eddig tisztázatlan fogalmat meghatároztak és a jelenlegi törvény számos hibája korrigálásra került. Ahogy kommunikálták is, rengeteg…..
Szép víz a Balaton, meg messze is van mindentől, meg az időjárás is eléggé kiszámíthatatlan, de kocsiba ülsz, és mégis lejössz, az idő csodás, és az a hír járja, hogy még a hal is megy, már fened is a fogad, hogy elsüss egy jó kis pr-t - "ingyé" (azaz jegyet akartam…..
vasscs 2012.05.03 23:23:55
@Hepci: Éjjel Járó László - ez tetszik, mikor azt mondtam, hogy nem megfelelő az ellenőrzés Mo-n, megkaptam, hogy de (persze mondani lehet, de attól még nem így van)
vasscs 2012.05.03 23:31:13
@starboard: köszi, Kalandot reklámozhatod, bírom az eladó srácokat, sajnos Siófok nem Budapest, és Dunaújváros sem Budapest, tehát jó lenne ha helyben lehetne pl Tescoban, vagy 24h-s kúton jegyet venni
Már régóta szerettem volna megírni, hisz még teljesen új a téma, sehol sem láttam hasonlót, vagy bármely anyagot, amiből magam is tanulhattam volna. Több éves tapasztalatomra hagyatkozva lerántom a leplet a titokról, elárulom az igazságot, amit még egyik menyhalas legyező kolléga…..
Először is boldog új évet. És ha már eltelt egy év, aktuális lett megválni az előző évi fogási naplótól. Előtúrtam mellényem zsebéből, hogy összesítsem a fogási adatokat, s halőri bejegyzéseimet. Egyiket sem volt nehéz, utóbbit már csak azért sem, mert egy sem volt…..
Még várjuk a balinokat Ezzel sikerül nyitnom Újabb balint akasztok... ...kisebb az előzőnél Kipróbálom vertikális wobblerrel, és működik De ez a csali a tuti, sokkal darabosabbak jönnek vele, mint twinyóra - és legalább annyi Garda a horgon Ez is vertikálisra Gábor,…..
vasscs 2012.05.03 23:17:56
@starboard: köszi-köszi, Tiszán is hallani olykor
vasscs 2012.12.30 08:27:51
@sipihoho: Köszi, a csali Yo-Zuri Crystal Vibe, elég nehezen beszerezhető, de ha sikerül, akkor ajánlom, hogy ne keveset vegyél, mert irtózatos jó csali.
Igyekszem az elmúlt évek tapasztalatait összefoglalva leírni, hol, milyen típusú helyeken fogtam szebb süllőimet, íme egy szelet gyakorlati tudásomból a Fishing Time Magazinban: http://fishingtime.hu/horgaszmagazin/pergetes/keresd-a-sullot-a-dunan-a-gnu-effektus ..
Komoly szervezési, tervezési, és programozási munka után él a weboldal, bízok benne, hogy mindenki talál kedvére valót. Igyekeztünk abszolút egyedi megjelenést, és profi informatikai hátteret biztosítani, azt hiszem talán sikerült is. Az írások feltöltése folyamatos, így…..
Sosem fogtam még a fővárosban halat, most tíz perc alatt kettőt is sikerült. Sunyi módon az autó csomagtartójába rejtett túlélő szettem, - amit dózisokban adagolok - azonnal előkerült, ahogy megéreztem a Duna illatát. Szinte mindig rejlik a hátsó ülésen valami motyó, ha rám…..
Ez a szezon is lecsengett a Balatonon. Rapszodikus ez a víz, vagy hal nincs, vagy víz, vagy mindkettő, vagy az időjárás lehetetlenít el, de olyan is történt ugye, hogy képtelenség volt engedélyhez jutni, bár ez a probléma már megoldódott nagyjából, amit mindenképpen pozitívan…..
vasscs 2012.09.12 17:08:35
@Szigetközi Csónakos Pecás: sajnos mindenhol vannak gondok, de csak jobb lesz egyszer...
üdv a blogon
vasscs 2012.09.12 17:10:16
@Somefire: ajajj, nehogy elcsalj, még a végén odaszokok egy jó csukázás után, látom ám, milyen szép halakat fogsz! gratulálok hozzájuk! üdv a blogomon
Ricsi napokra eltűnt a Dunán. Sátorozni mentek, meg pergetni, de második nap feladták a süllők üldözését, és inkább az esti nyársalás mellett döntöttek. Aztán a tűz mellett kipattant fejükből - hogy legyen mit figyelni -, bedobnak egy botot keszegre, amit hanyagul, de inkább…..
vasscs 2012.08.31 08:02:33
Elérkezett az idő, hogy valami sajátot, valami újat, igényeset alkossunk, így hamarosan többed magammal elindítjuk a fishingtime.hu-n, a Fishing Time Magazint. Addig is a blogom aktív - ezt követő időszak még kérdéses -, de akár így lesz, akár úgy, a megszokott minőségben…..
Idióta szabályzás vagy nem, a Balatonon elvileg, és gyakorlatilag csónakot (vitorlást stb.) ezentúl csak kikötőben lehet majd tárolni. Miért jó, és miért nem? - ezen gondolkodtam a napokban, mikor az utcánk végében lévő nádas köré kikötött temérdek csónak tulajdonosa jutott…..
Neccesen, de szombat délután öt előtt pár perccel leértünk Siófokra, ahol mint kiderült, este nyolcig megvásárolható az engedély a víztorony aljában, mindezt hétfőtől szombatig, reggel nyolctól este nyolcig megtehetjük (a vasárnapi nyitva tartásra nem emlékszem, de akkor is…..
vasscs 2012.08.25 11:25:51
@cmwspin: megnéztem, gyönyörű...
vasscs 2012.08.25 11:26:24
@feederes berza: köszi berza
  - Én itt leülök. - majd kinyitotta kis székecskéjét, és nekilátott a meder centiről-centire való letapogatásnak. Szabiról minden horgász barátja tudja, hogy képes órákat szűrni a vizet egy pontban, ha ott halat érez. Még sosem számoltam, de cca. negyven csalit is képes…..
vasscs 2012.01.31 20:20:08
@bálint87: Szia Bálint, köszi - igyekszem rászolgálni!
vasscs 2012.04.16 23:04:11
@Hepci: valahogy én is így képzelem el Szabit - üdv a blogomon
vasscs 2012.08.25 11:15:41
@feederes berza: szia, köszi, üdv a blogon
"Az nem is igazi horgász, akinek még nem rántotta hal a horgot mélyen a húsába." - ezzel nyugtattam magam, amikor  felszíni csukázás közben egy óvatlan pillanatban a nem tudom hányadik bicska csuka az ujjamba tépte a sokszoros erősségű, sósvízi, óriás szakállú horgot. Egy…..
vasscs 2012.07.04 08:16:29
vasscs 2012.07.05 12:07:31
@Loire-i pecás: akkor én jobban jártam...
vasscs 2012.08.13 18:20:22
@Piker: szerencse a szerencsétlenségben - azért fogót vigyél magaddal, hátha a úgy alakul, hogy a horgot is ki kell valamivel venni ;)
Legalábbis azt a részét, amikor fel kell kelni, főleg, ha az ember bulizik előtte, mondjuk hajnal kettőig, és fél négykor ébreszt a telefon. Az tényleg utálnivaló, de hamar elmúlik, amikor már vízen vagyok áldom az eszem, hogy felkeltem, mert a pirkadatnál csak egy tíz feletti…..
Biztos azért, mert nemigazán bojlizom olyan rendszerességgel, de nekem a mini bojli újdonság volt. Nézegettem, szaglászgattam, majd lenyúltam "keencarp" Pistit egy szatyorral, hogy kipróbáljam. Ezúton is köszi Pista, jó kis peca volt. 11-kor füstölt el egy szem Monster Crabos…..
  Mindig úgy igazítom a nyaralást, hogy horgászni is tudjak. Tudom, hogy lassan orvosi esetnek számítok (sokak szerint már rég), de képtelen vagyok meglenni víz, és peca nélkül.  Horvátba Bosznián keresztül utaztunk, több okból is, részben, mert gyönyörű a táj,…..
  Igazából semmi kedvem írni róla, annyira felháborít, hogy évek óta a halászat megszüntetésével, korlátozásával kábítanak minket, erre mit találok a Nemzeti Vidékstratégiában? A kereskedelmi halászat vidékfejlesztési fontosságát. Annyit talán sikerült jól leszűrni,…..
vasscs 2012.06.17 14:42:05
Halihó mindenkinek!

Hepci, a legfájóbb az egészben az, hogy meg kell tőlük venned a jegyet is, és ebből tartják fenn magukat. Belőlünk, pedig nekünk nem tetszik, ahogy a dolgok mennek, s ezért fizetünk nekik. Ez van, amit nem tudsz megváltoztatni...
Ezt a fotós dolgot már mástól is hallottam, pl h kínzás, én nem mondom, h jólesik a halnak, de mi már fogtunk vissza 10es süllőt háromszor a Dunán. Tehát még mindig inkább okozok kis kellemetlenséget, mint kioltom az életét, és úgy fotózom, de természetesen a vélemények különböznek.

tisza444, én már annak is örülnék, ha nem tiltanák be, de legalább lenne kvótájuk, és nem magukat ellenőrizgetnék, ugye ez a kvótás dolog Szolnokon elhangzott a nyíltnapot levezető elnöktől, ha jók az emlékeim.

lumpenspinner, igen hallottam erről, amit írsz, ezzel indul a bejegyzés. Viszont ne felejtsük el, hogy azokból a pénzekből a vidéknek nemigazán fog jutni, és nem fog munkahelyet, jobb körülményeket teremteni, max a vállalati halfeldolgozó üzemekben, ahol minden fullos lesz, és turista sem fog azért ide jönni, mert xy kft modernebb hálókat, csónakmotorokat, vagy újabb tavakat vesz, létesít, de várjuk ki a végét, bár én nem hiszek ebben. Egyébként meg semmi perspektívát nem látok ezekben a pénzekben, egyszeri bevétel lesz páran jól járnak majd vele, de eu-ban van majdnem 30 millió horgász, akit inkább ide kéne hozni, hogy költse a pénzét több éven át. Ha lenne egy jó stratégia erre, és mondjuk az egy százalék idejönne pecázni, és itt hagyna mondjuk 500 eurot, akkor durván 300.000x500 euro, ez 150 millió, nem 47, persze mindkettő bizonytalan, egyik sem garancia, de utóbbival nem páran járnának jól, hanem az egész ország, de értem én, h most kell a pénz pár embernek, de nagyon.
vasscs 2012.06.30 11:33:09
  A Székesfehérvár melletti Gaja-völgyben folyik a Gaja-patak, amit a "Magyarországi pisztrángos vizek és pisztrángok megmentésére alapítvány" kezel, és telepít évek óta. A napokban 300 darab sebes pisztráng került kihelyezésre a patakba, huszonkettő és huszonkilenc centi…..
  ...legalábbis egy időre, ami a feketés bejegyzéseket illeti, hacsak nem történik valami extra, de még némi infót megosztanék, amit szükségesnek látok. Bizonyára vannak időszakok, amikor nehéz ezt a halat is megfogni, mint bármelyik másikat, de mindettől független úgy…..
vasscs 2012.06.24 10:18:51