Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ibor

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy már minden kedves olvasónk szívószálmentesen él és sikeresen megbirkózott a kihívással szeretnénk egy kis inspirációt adni az egyéb műanyag hulladékok csökkentésére is. Sok a műanyaghulladék és az állatvilág a tengerekben folyamatosan ezt eszi és pusztul - ez szörnyű, gondolhatja a…..
ibor 2017.09.04 17:36:10
@Almandin: @steery: Sajnos már most több műanyag van a tengerben mint plankton, lásd itt: www.eea.europa.eu/hu/jelzesek/jelzesek-2014/kozelrol/hulladek-a-tengereinkben

A fogkrémben a műanyag elvileg a súrlódás okozta nagyobb tisztítást célozná, de ez könnyen helyettesíthető és felesleges szennyezés.

Szerintem sok fronton lehet javítani a helyzeten: műanyag<>műanyag, azaz vannak tartósabbak is, melyek nem kopnak olyan gyorsan és alakulnak mikroműanyaggá.
Rengeteg a helyettesíthető vagy felesleges műanyag eszköz (pl. bevásárló szatyor, szívószál).
Szelektíven gyűjtés abszolút tehermentesíti a környezetet, tetszett a veszélyes hulladékos felvetése Almandinnak is, de persze sok egyéb anyag is kerülhetne hasonló helyzetbe hosszú távon. Erre vannak a zero waste törekvések, azaz mindig zárt rendszerben használjuk fel a nyersanyagainkat (melynek a műanyag hulladék is része), így minimálisra csökkenthető a természetbe jutó hulladék mennyiség.