Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Minotaur

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vészterhes időket él a magyar metál. Úgy is mondhatnánk, arat a rockhalál. Ezekben a nehéz időkben nekünk, megmaradtaknak kell példát mutatnunk. Útmutatásunk nélkül a tapasztalatlanabb, szárnyaik csíráját bontogató fiatalok a végén még kénytelenek lennének önálló…..
Minotaur 2015.03.04 21:01:32
@timoteiful: Kivéve a Popper Pétert, neki bele van írva a' igazolványába
Nálunk debütál az Acoustic Loops új dala, a Baby. A zenekar 2011-ben alakult, a névválasztás pedig nem véletlen, ugyanis előszeretettel használják a loopert számaikban az énekszólamok előállításához. További különlegességük, hogy fontos szerepet kap a szájdob zenéjükben,…..
Minotaur 2014.06.17 22:33:51
@ptemee: aahahaha, haver... semmit se tudsz, John Snow :)

A videó egy dolog (mondjuk szépek a lányok, jujuj), de nekem nagyon tetszik ez a furcsa keverék megszólalás (csak hallás alapján lehetetlen eldönteni, hogy mennyire elektronikus és mennyire hangszeres, nagyon jó), nem ismerek még egy formációt akik ezt csinálnák, plusz a hangmérnöki része is nagyon kerek. Felraknám az új Dirty Loops mellé, van annyira saját íze, ez manapság kincs, popzenében meg pláne.

Violka meg nekem ezentúl szintetizátoros lesz (sírok), Jammal meg szájdobos.
Büszkeség van, hajrá, marha jók vagytok!
Gabnai
<a href="http://fostartaly.bandcamp.com/album/j-sz-m-ep" data-mce-href="http://fostartaly.bandcamp.com/album/j-sz-m-ep">Új szám EP by Fostartaly</a> Ebben a pillanatban jött a hír, hogy új kislemezt adott ki a legendás Fostartály. A címe az, hogy Új szám, és két teljes…..
Minotaur 2013.12.27 16:50:19
@Vadkeleti Bölcs: nincs keresnivalójuk, de nincsenek is jelen
A MusicFeeds oldalon találtuk (illetve találta nekünk Pándi Balázs kolléga) azt az imádni való történetet, ami az Altitude metalcore együttesről és annak hangmérnökéről szól A sztori lényege, hogy a fogszabályzós hörgéssel operáló zenekar egész egyszerűen nem fizette…..
Minotaur 2013.10.26 14:06:51
@▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒: Na, megint egy megmondóember... ha a Fredman stúdió megengedheti magának, hogy a hörgéseket dinamikus mikrofonnal vegyék fel (Dimmu Borgir, In Flames és Arch Enemy esetében lehet látni ezeket DVD extrákon), akkor szerintem bárki.
Ezért elrettentő célzattal feliratokat kell rajtuk elhelyezni. Megmutatjuk, melyek ezek. Az újonnan megnyílt Nemzeti Dohányboltokra a cigarettákhoz hasonlóan tájékoztató-elrettentő feliratokat kell elhelyezni, hogy mindenki tisztában legyen a kockázatokkal. A bolttulajdonosok az…..
Minotaur 2013.07.12 00:58:58
@Lencsés István: "Nem érdekel a rólam kialakított véleményed ami hazugság"

Egy vélemény lehet hiteltelen, megalapozatlan, rosszindulatú, meg sokminden más is, de hazugság, az nem. Hazug az egy állítás lehet - az, hogy "hazug vélemény", egy értelmetlen szóösszetétel. Ugyanígy az "agyhely" is. Irónia szintén nem lehet gyenge, ahogy félig terhes se lehet valaki. Irónia vagy van, vagy nincs. A központozásodat meg tényleg, inkább hagyjuk is. Az interneten nem fogsz intelligensebbnek tűnni attól, hogy belekötsz más helyesírásába - ha volna egy kis etikai érzéked (pláne nem most jöttél volna le a falvédőről, és látnád, hogy az ilyesfajta leereszkedett hangú fröcsögésnek, mint amit te művelsz, nincs produktív értéke), rájönnél, hogy magadból csinálsz hülyét minden egyes hozzászólásoddal. Nálad tényleg teljes képzavar van barátom, ha már kiosztod az internetezőket a magyar nyelv szabályairól, a legkevesebb, hogy te magad makulátlanul írsz, nemcsak helyesírás, hanem fogalmazás tekintetében is...
Hét év után új lemezzel jelentkezik az Emil RuleZ!, amelyről először a Lángoló Gitárokon lehet meghallgatni három dalt is. A Gyere Át! című album a 2005-ös zanga!zanga után az ötödik stúdiólemeze lesz a magát továbbra is csak hobbizenekarként definiáló együttesnek. Az Emil…..
Minotaur 2012.07.11 14:54:41
@Nazarin: Nem nagyobb gyalázat, mint hogy nem bírod rendesen leírni hogy Raymond Queneau, de ha nem is vagy biztos benne, a google-ban rákereshetsz bármikor
Megrendülten beszélt lemondása okairól a köztársasági elnök a Magyar Rádió 180 perc című műsorában. „Én csak mindenkinek jót akartam” – idézte Georgijevet forrásmegjelölés nélkül. „Az elmúlt napokban több helyről is azt hallom, hogy le kéne…..
Minotaur 2012.01.18 13:12:30
@örök vesztes: Nomen est omen... :D:D:D
Ha összejön minden a székesfehérvári Stiff Bastard terveiből, akkor elég egyedi módon terjeszti majd fizikai formában a zenekar a most megjelenő The Dead Horse Rides Again EP-t: a Fedél Nélkül újság mellékleteként, azaz nem megszabott áron lehetne hozzájutni, hanem mindenki annyit…..
Az internet legnagyobb és legrégebbi aukciós oldalán bizony érdekes dolgok szoktak felbukkanni. Ott bukkant fel ez a Chrysler LeBaron is, amelyet Sam.Joe küldött, INNEN.Ez bizony nem hétköznapi.Nagyon nem...
Ezekkel a kedves szavakkal szeretném megnyitni eheti ülésünket. Aki esetleg nem ismerné a Zero Tolerance Viva TOP 40-es slágerét, az egyrészt térdeljen egy jó fél órát kukoricán a sarokban, másrészt pedig szégyelje el magát (büntetéséről Terrör Man fog gondoskodni, kedvenc…..
Minotaur 2011.10.25 02:33:00
Hat haver, te se torsz Kazinczy-i magassagokba... a neve elgepeles vagy nem, ha az oreg erre nem fordult egyet a sirjaban, akkor semmire... de az egeszet nem artana, ha valaki magyarul amugy jol ragozo is vegignezne (pl szegyellje ket L), ha mar kikerul az iras egy oldalra, ahol tobbszazan el fogjak olvasni. Ennyit pluszban meg lehet tenni a nepnevelesert, mert nyilvanvaloan ez lenne a cel ezzel a cikkel.

Egyebkent tenyeg ez kell ma, hogy megmondjuk a faszat? Hogy magunknak (zeneszeknek-rockzeneszeretoknek) bizonygassuk, hogy "nekunk van igazunk"? Magunktol ezt mi nem tudjuk? Hadd tegyem fel a kerdest akkor megis, valojaban a torzitott gitarsoundon kivul mi a joisten kulonbozteti meg a mi csurhenket azoktol, akiknek "nincsen igaza"? Ok ugyanezt olvassak a Bravoban - es azert hiszik el...
A tomeg igenytelen, mindig-minden teren az volt, mikorra lesz vege annak, hogy emiatt sirankozunk? Marmint ertem en, sot, tudom, hogy van szar zene meg jo zene, pop meg underground, de a zenehez is, mint minden muveszethez, igeny, izles es elotanulmanyok szuksegesek - akinek egyik sincs (ez lesz a tobbseg), annak mindig eleg lesz Skrillex levagott labujjkorme.

Jo lenne, ha a sopankodas helyett probalnank eszrevenni, hogy az underground zene minosege reszben pont azert olyan, mert nem a penzrol szol. Mert amikor felvesznek egy lemezt a csoro zenekarok a sajat penzukbol (amiert mashol dolgoztak meg), akkor cserebe azt es ugy mondhatnak/jatszhatnak, ahogy nekik tetszik. Ettol lesz kurvajo, mert nem uzlet. Persze kevesebben is fogjak meghallgatni (eleg nagy zenehallgatoi toleranciat igenyelnek az ilyen lemezek ugyanis), mint egy Skrillex szamot (ami meg totalisan ugyanazt fogja nyujtani minden alkalommal). Es? Nem a retegnek szol? Most akkor zavar minket az, hogy a jo zene (mondjuk a mi zenenk) mainstream, vagy nem, dontsuk mar el!
Ott egy jo pelda: a metalcore. Eleg mainstream lett, egy szuszra tudok mondani husz ugyanolyan kurvaunalmas, szar zenekart, akiknek van penzuk a kovetkezo lemezre. Sajnos (bar Metal) ettol baszottul nem lesz meg eleg jo.

Le lehet engem kopdosni, de ez az iras egy borzasztoan hangzatos lufi. Nagyon jopofak a hasonlatok / metaforak benne, magam sem tudom, hogy fuznem egy mondatba az "anuszgyuru" es a "fejhang" szavakat ennel jobban. A mondanivaloja viszont max annyi, hogy "dekurvajok vagyunk, a tobbiek szarok, figyejje ocsi, ebreszto". A rock/Metal zene szerintem kurvara nem errol szol. Szerintem mindig is arrol szolt, hogy vegyunk valami alapot/mondanivalot, es probaljuk ki a leheto legszelsosegesebb, extremebb formaban eloadni. Ez addig erdekes, amig van tartalom, mondanivalo, kulonben az egesz csak maz, ugyanaz a pozerkedes feketeben, ami ellen ugy protestal a cikked. Nem azert hallgatunk rockzenet, mert nekunk van igazunk, vagy mert igy jobbak vagyunk a tobbi hulyenel. EZ pozerkedes, idopazarlas, feluletesseg.
Kit erdekel, hogy a legnagyobb problemad, hogy mas mennyire suket zeneileg? Ki nem szarja le, de komolyan? Ez milyen hitelesseg?

Azert hallgatunk/csinalunk ilyen zenet, mert EZ TETSZIK. EZ SZOL JOL. Nem kell ra mas magyarazat. Ez bennunk a kozos (jo esetben), hogy valami azert tetszik, mert megertettuk, es MI EZT VALASZTOTTUK. Nem azert, mert egy blogon ezt olvastuk, nem azert, mert ezzel leszek jobb a szomszed Pistikenel.

Ettol meg azert ne allitsuk be ugy a zenehallgatast, mintha teljesitmeny, vagy merce lenne, nem az, ahogy olvasni sem merce (annak ellenere, hogy mindig lesz, aki nem tud). Valasztani valamit nem teljesitmeny. Aki nem akar tudni valasztani - egyeni szoc problemaja. Miert kell ezt megmagyarazni? Nem eleg az, hogy vagyunk egy parszazezren a vilagban, akik a Pantera Fucking Hostile-ra jol erzik magukat? Verjuk meg a nyalunkat is, hogy dejok vagyunk? Emiatt? Ez mar eredmeny?

Az ilyen, es ehhez hasonlo cikkekbol latszik, mennyire totalisan ugyanabba az iranyba halad a rockzene-szeretok tabora is, mint a popzene kedveloke. Nulla egyeniseg, majd egy blogrol szerzem a velemenyemet, hat megirtak a kettonegyen bazmeg, akkor ugyvan! Oda volt irva, hogy "fasza", hat akkor ez egy oszinte iras!
Nem az a baj, hogy nem oszinte, hanem hogy igenytelen. Es ehhez a szellemi sotetseghez most sikeresen asszisztaltal egy cikkel, pont egy olyan blogon, ami azert hiteles, mert az alkotoi csinalnak valami ertekeset - lemezeket, az aktiv szinterrol musorokat, valamit, aminek erteke van, megha ezt le is kivanjak tagadni. Reszt vesznek valamiben, ott vannak, jelen vannak, ok is csinaljak, olyan zeneszekkel keszitenek interjukat ket ordenare bebaszas kozott, akikhez nem jutok el szemelyesen, de erdekel, amit csinalnak/mondanak.
Ez a cikk meg nem epit, csak bomlaszt: azt bizonygatja, hogy mar jo vagyok, ha nem a Skrillex a kedvenc eloadom, hanem mondjuk a Motorhead. Ez pedig kurva nagy hazugsag, nem gondolatebreszto a "zenei ertekrol" (mintha egyaltalan ez egy ertelemmel rendelkezo kifejezes lenne). Ettol csak fogyaszto leszek. Ahhoz meg lofasz se kell, annak szulettem, ahogy mindannyiunk.

Elnezest az indulataimert, de a velemenyem all. Johet a savazasom, allok elebe!
Gabnai Mate
Minotaur Project
Minotaur 2011.10.29 02:40:33
@agent.ricsko: Ricsi, veled beszélünk el egymás mellett, annak ellenére, hogy minden tiszteletem a tiéd - úgyis tudod.

Nem ez a bajom - hallgassa mindenki azt, ami neki tetszik, de emellett szót emelni vagy kritizálni szerintem elég nagy marhaság, pláne egy közösségi oldalon.
Ám ha mégis így döntenénk, amit persze éppenséggel lehet, akkor azt igen mocskosan alá kéne tudni támasztani. Ez egy rengetegszer felmerülő téma szerintem társaságok között. Engem az a tudat zavar, hogy míg egy ilyen írásnak valahol az a célja, hogy társaságformáló legyen, hogy esetleg iránymutató vagy elgondolkoztató legyen, addig ad egy irányt ("Kettőnk között az a különbség, hogy nekünk van igazunk.") marhára megadja, de az okot (a miértet) nem. Ok nélkül meg az egész olyan, mint a szaracén acén nélkül. SZAR.

Nem azért olyan rohadt bosszantó nekem ez a cikk, mert nem igaz, amit ír. De az. Az én meggyőződésem szerint is sokkal jobb mondjuk a Pantera Skrillex-nél, és az is marad, de majd az idő ezt bizonyítja. Csak azért zavar, mert cikkíró létére, médiaterjesztő létére az író telibeszarta, hogy végiggondolja, hogy mégis mitől jobb ez.
Vagy azért, mert ő maga sem tudja megfogalmazni - de akkor minek ír róla cikket? (Ne tanítson, aki nem tudja az anyagot.)
Vagy pedig azért, mert "így is jó lesz a cikk", majd írunk jópár hangzatos szóösszetételt, és akkor az olvasó majd röhög jókat (egyébként ezt kár is lenne elvitatni), és továbbkattint.
Ebben az esetben meg minek a gondolatébresztő felhang a végére?
Kétségtelenül az előző hozzászólásomban nem sikerült ezt eléggé kifejezésre juttatni.

Szerintem a jó zene, a jó zenész mibenléte abban áll, hogy nem átall energiát fektetni abba, amit csinál. Sokkal többet, mint amennyire számít, hogy visszajön. Az ennek ellenkezője a jó iparos. Nekem a popzene 95%-a ilyen - tudják, (mennyire kevéstől és) mitől döglik a légy, a népnek elég két hang, minek tennének akkor hármat, hát az időbe telik! (Az idő meg pénz.) Ott futószalag van, ezt ismerjük rég.
Számomra fontos zenészektől hallottam szépen megfogalmazva: a minőségi művészet szenvedés útján jön létre. Nem kell romantizálni a szenvedést, maga a gondolkodás, a határok feszegetése, az embertelen mennyiségű idő/energia/gyakorlás/munka beleölése az, ami naggyá teszi, gondolkodni nehéz, igyekezni nehéz, ez szenvedés, a haknizenélés, a sablonok ezerszeres használata, a bevált sémák nem azok.
A Metal zene is minőségi jó esetben. Sőt, a cikkíró véleményével ellentétben a popzene közt is van ilyen. Érdekes módon amikor a popzene képviselői igyekeztek valami jót csinálni, akkor szokott is sikerülni, és egy nagy réteg zabálja, mert szerintem valahol az ember természetes igényszintje mindig a magasabb felé húz. (Többek közt ezért tartom a mai tömegmédiát természetellenesnek, mert másfele irányít, de asszem erről nem kell vitát nyitnunk.) Jacko zenéjét én mindig utáltam, de a faszi nagyon igyekezett, a zenészei kiválóak, a többi ízlés kérdése. Toto szintén - kiváló zenészek kiváló muzsikával - sorolhatnám.

A fenti ellenpéldákkal pedig ugye (Skrillex és társai, de ott az említett Tankcsapda-klónzenekarok esete is) az a gond, hogy nulla az erőfeszítés arra, hogy valami egyedit állítsanak elő. Egyvalamit betanulnak, azt tudják, esélyük sincs változtatni (három betűből nem lehet könyvet írni) - ettől lesz kurva unalmas nagyon gyorsan. Ami Lukács Lacitól hiteles, az Röcsögi Ödöntől nem, mert nem ő találta ki, ennyi. Lehet profin másoló zenésznek menni, de aki ilyet csinál, az viselje a következményeit.
Skrillex-szel is az a baj, hogy egy szerencsétlen (egyébként metal zenekarból indult) srác, aki rohadtul ráérzett a hangszíngyártásra. Egyszer beletett ennyit, és a rockzenei sémákat és agresszivitást ülteti át a popszcénába. Másol, biztosra megy, nem pedig újít - ettől szar az egész. A Prodigy ugyanezt már megcsinálta, csak 10 évvel ezelőtt, persze az eszközeik korlátozottak voltak, dehát mondjuk a Pantera Cowboys lemeze is ma felvéve mennyivel jobban szólhatna - szal nem ez a mérce.

A cikkíró ezek helyett azzal próbálja alátámasztani a gondolatmenetét, hogy a popzenében nincs "zenei érték". Hát én úgy tanultam, hogy a zenei érték az mondjuk lehet egész, fél, negyed, nyolcad, tizenhatod stb, ennek a szópárosnak pedig NINCS ÉRTELME ezen kívül. Aki szerint van, az beszopta, hogy nem gondolkodik. A popzene ugyanabból az oktávonként 12 hangból áll mint a rock, itt nincs mit méricskélni, hogy van-e benne gondolati érték azt MÁSOK MONDJÁK MEG. Ricsi ezt szeretném üzenni neked is erre: "de ne legyen már ez odakeverve az olyan bandák közé, akik ha kell vért hugyoznak" - hogy mégis kik által van odakeverve, hm? Meg kell nézni kérlek, hogy kik azok, akik összekeverik, és nem kell velük tovább foglalkozni. Ha azt gondolod (de nyilván nem teszed, több ennél neked a tapasztalatod), hogy a közönséget/zenekritikusokat/szakmabeliek gondolkodásmódját kell és lehet változtatni, akkor borzasztóan tévedsz. Tényleg leálljunk minden hülyét kioktatni? Elnézést kérek, de ki nem szarja le, ha mondjuk Galambos Lajcsi azt mondaná a Stiff Bastard-ra, hogy egy szar? Hogy ugyanaz, mint egy metalcore szar? Hát nem kiröhögnétek? Hát kérlek az egész R33 társaság/MFC ezen röhögne két napig. Hát nem az a lényeg, hogy aki nem tudja megítélni MERT NEM ÉRTI, mert se füle nincs hozzá (se farka), se "iskolázottsága", annak nem adunk a véleményére? Felőlem ki lehet írva bármelyik TV híradóban, hogy innentől kezdve a Fluor Tomi az érték, és a JS Bach meg megvetendő - engem akkor is a saját fülem érdekelne, és erre bátorítok mindenki mást is. Ízlés dolgába kérem ne szóljunk bele.

És amint az előző hozzászólásomban kifejtettem, ha arra várunk, hogy a nagyközönség igényei megváltoznak hirtelen (/egyáltalán), akkor szintén becsapjuk magunkat. Nyilván ebből következik, hogy mire hogyan kerül mennyi pénz. A mi zenénk sosem arról szólt, hogy azonnal elfogadható legyen, a miénk mindig egy kínálati (és a popzenével ellentétben nem keresleti) piac volt, aki ebbe kezdett, elfogadta, hogy esetleg nem lesz sztár. Néhányan lettek (Motorhed), de jóval többen nem. Te is tudod. Ezt a részét csendben tartanám az író részéről, ezt jól érezted, de az ő dolga, ha hőzöng, csak szerintem hülyét csinál magából, de ez tényleg csak az én véleményem. A többit nem - ott csak egyszerűen meg kellett volna rendesen fogalmazni, és adni valamit mindazon 16 évesek kezébe, amilyen valamikor én is voltam, akiktől megkérdezik, hogy "mégis, mi a fasz jobb ebben mint a szomszéd Lacika tüctücében, hát az táncolhatóbb!". Nem az, hogy "nekünk igazunk van". Hanem az, hogy "lehet bazmeg, hogy az táncolhatóbb, de ebben törekedtek egy minőségre, el akartak mondani/érni valamit, tanultak érte és dolgoztak rajta, hatással akartak lenni, míg táncolós zenéhez elég egy lábdob, és a Lacika egy kurva lábdobot hallgat végestelen végig". Hogy a popzene 95%-a olyan, mintha megpróbálnál 15 szóból írni egy 50 oldalas könyvet. Kurva unalmas, gagyi, giccs az egész. nem a mondanivaló, a "zenei érték", hanem a totális igénytelenség, ami megkülönbözteti. Csak persze amíg a közönség a szemével hall (és a Metal színtér ismert arról, hogy külsejével provokálja az őket figyelőket), addig nehéz erről bárkit is meggyőzni, de ettől még elmondani el lehet.

Na megyek, megkeresem a Fluor CD-met basszátok meg, csak nem tudom, hogy akkor most a kiadványonkénti négy példányomból nyissak-e ki egyet megint (hátha a digipak jobb), vagy az eddig kinyitott jó lesz-e, és akkor a többi maradhat emlék az unokáknak, becsomagolva a polcon. De majd szólok, hogy döntöttem.
SF.blog Zombi apokalipszis - MOST! 2011.09.26 06:00:00
2012 vészesen közeleg. Ha hihetünk a sok sejtelmes jóslatnak, vége lesz a világnak. De minimum kipusztul az emberiség. Ami a mi szempontunkból persze ugyancsak azt jelenti, hogy itt a világ vége. Nincs mese. Ilyenkor csak egy kérdés merülhet fel: mit lehet itt tenni? Nos, volna pár…..
Megrázó képsorokat tartalmaz az USA elleni terrortámadások 10. évfordulójára nyilvánosságra hozott videó vágatlan változata. A vágatlan évfordulós videón Osama Bin Laden képein és utóda, Ajman az-Zavahri hangüzenetén kívül megszólal Johnny Gold Minden "Jó Velem"…..
"Egyik este nyíltan ajánlatot tett nekem, a kezemet fogdosta. Próbáltam lerázni, de nem hagyta magát, csak nyomta a szövegét” - a negyvenes tinédzsert nem érdekli, ha le akarják koptatni, minek is zavartatná magát, hiszen otthon várja egy fix barátnő, akit még verni is…..
Kedves Olvasók! Előre szólok... hosszú lesz. 2011. április végén teherbe estem. Boldogok voltunk férjemmel, mert mindketten gondolkodtunk már a gyermekvállalásban. Kb. 8 hetes terhes lehettem, mikor kiderült egy nőgyógyászati vizsgálat alkalmával. Igyekeztem körültekintő lenni…..
Minotaur 2011.09.15 11:13:12
@ifjonc: Képtelen vagyok az összes hozzászólást végigolvasni, de az önéit mégis megtettem, főleg a stílusuk (és a többiek iránt tanusított tisztelet) miatt. Valószínűleg egykorúak lehetünk, mert a hozzáállása a környezetéhez, a magyar helyzethez, egyáltalán a véleménye nagy része tökéletesen megegyezik a látásmódommal, egyetlen dologban különbözünk csak: én egy éve elhagytam Magyarországot pontosan a fenti okokból kifolyólag, és a mai napig azt tapasztalom, hogy ha nem is szánom becsmérlőnek az otthoni helyzetről, (mely véleményem szerint elviselhetetlen és alapvető ember(ies)séget nélkülöző), akkor is lépten-nyomon hasonló reakciókkal találkozom, mint amivel önt is megtalálták az itteni hozzászólók.

Én úgy gondolom, hogy a véleménye legitim, bár én nem vagyok szakmabeli. Én csupán azt tapasztalom, hogy élhetőbb a rendszer úgy, hogy elfogadjuk, hogy a másik is ember, és úgy is kezeljük. Nekem itt, Strasbourgban olyan hihetetlen minőségű orvosi ellátásban volt részem akárhány alkalommal szükségem volt rá, nem mellesleg nevetséges pénzért, hogy az a magyar tapasztalataimhoz mérten egészen egyszerűen csodának számít.

Így én csak ennyit mondanék: a mi generációnkban igenis van, akiknél elkezdődött a fejben való változás, az, hogy nem mindent elsősorban a magunk személyes igényeinek beállítva értelmezünk. Bár tény, hogy az önhöz hasonló gondolkodású ismerőseim már szintén külföldön vannak. Nem azért, mert annyira vágytunk a kalandra, hanem mert nem lehetett ilyen körülmények között Magyarországon tovább élni. És ennek elsősorban az emberi faktora, nem pedig az anyagi oldala volt a döntő.
Szóval örülök, hogy egy ilyen jó, egészséges empátiával, stílussal megáldott kommentsorozatot siekrült olvasnom Öntől, ez igen. :)
Minotaur 2011.09.15 11:18:09
@Enystone: Nem az történik a buborékkal, hogy megreked a szívben, és megakadályozza a vér áramlását? Szerintem ha az a ganú, hogy buborék kerül az ember véráramába, de azt nem érzi mondjuk néhány percen belül, akkor nem történt ilyesmi... bár én is totális laikus vagyok :)
Lázár János tegnap bejelentette: nemcsak a lakáshitelt, de a kocsmai cehhet is vissza lehet fizetni 180 Ft/korsó rögzített árfolyamon. A bankok és a presszók képviselői tegnap este egyeztető megbeszélésre gyűltek össze, hogy megtárgyalják, hogyan lépjenek fel Lázár János…..
Kivételesen nem egy naiv vagy boldog ügyfél, hanem egy megdöbbent szemlélődő sorait olvashatjuk, aki betévedt egy román OTP-be, és elképesztő számokkal találkozott. Kiderült, hogy a határ túloldalán Csányi Sándor 14,85% THM-mel szórja a személyi kölcsönt, amit itthon 32,29%…..
Minotaur 2011.09.02 22:10:16
@Főúr1127: "Még jó hogy a sorszámot nem egy százasért adja ki a gép."

Ne add itt az ötleteket, még bevezetik.
A KRESZ korábbi módosítása kapcsán nem csak a köztéri reklámok nagy része tűnik majd el az autópályák mellől, de az egyéb, láthatóságot zavaró dolgok, élőlények és mellények is. „Az ember autózgat, de csak cikáznak a madarak az égen. Sólymok, ölyvök, szarkák,…..
A tegnapi nagy felindulást keltő premierünk után itt a következő: a Grand Mexican Warlock első nagylemezéről mutatunk be négy dalt itt a Lángoló Gitárokon. A többek között Subscribe és Jazzékiel tagokat is magában foglaló rockzenekartól egy klippremierünk már volt régebben. A…..
Minotaur 2010.12.09 16:41:21
Nagyon szar lemez, Paksi Endre nincs benne. Ez volt annak idején a bajom a Queen-nel is amúgy. Az is egy szar.

De egyébként nem hallgattam meg a számaitokat, csak a számcímek nem tetszettek, meg miaz hogy Grand Mexican Warlock? Mi ez valami fantasy-zenekar? Vagy a Csillogó Metál Hajzuhatag már foglalt volt?
Ahelyett, hogy megtanulnátok rendesen játszani úgy, mint Vásáry André. Ő ZENÉSZ. Ez a csökevény énekesetek is valami érthetetlen ökörségeket énekel, csupa halandzsa az egész. Pedig én beszélek külföldiül. A többieket nem is méltatnám, de például senkit nem zavart a bemutató videón, hogy túl lett vezérelve a basszusgitár és torzít? Milyen hangmérnöki munka ez? Szánalom. A dobosotok meg állandóan melléüti, egy tisztességes 2/4 nem sok, annyi sem jön össze egész számokon keresztül, szerencse, hogy a többiek is mindig pont ott basszák el. Persze ezt csak én ismerem fel, ehhez kell a fül - csak azért mondom, ha valakinek otthon nem lenne meg a legendás Harley Benton szólógitár-szett, mert én megvettem, jó márka volt az motorban is.

Persze maradjatok együtt, remélem véletlenül sem játszotok ott, ahol én lakom, vagy elköltözöm.

Gabnai

A kötelezőket még hadd írjam meg elsőnek én: a Subscribe/Jazzékiel/Fostartály/Grand Mexican Warfare/Metallica sokkal jobb zenekar (miért nem inkább azt csináljátok), a számaitok túl hosszúak, nincs kohézió a részek között, nincs idejük kiérni a témáknak a rövid dalhosszúságok miatt, bár teljesen összetett és komplex - az anyag mégis túl egyszerűen dallamos. Miért csak 12 szám, nem túl kevés ez? Ez pszichedelikus, nem éreztem! Hol a tartalom a dalban, miért nincs benne furulyaszóló 47#-ben, és a bendzsó az hol van, és miért szól ilyen furán a gitár? Amúgy jó a hangzás bár a szar dob/gitár/basszusgitár/rhodes/énektémák/dalszöveg kiejtés/keverés/master/borítószín/Szabó Laci szeme színe nagyon elrontja, csak nekem akkor sem tetszik mert más ízlésű vagyok, és miért nem csináltatok jobbat, nem akartatok, vagy csak szimplán lefoglalta az időtöket a más zenekarok majmolása?

Köszi a figyelmet! :)
Minotaur 2010.12.10 15:37:29
Sajnos nem vagyok zenekartag, de közvetve részem volt abban a zenei családban, ahonnan a GMW alakult. Állati nagy kedvenceim, a többi nem érdekel - és persze ez szólt az átlag kommentelőknek. :)

Sajnos ma a zenehallgatók nagyon el vannak kényeztetve, nálunk főleg azért, mert mindent ingyen letöltünk, de azért a kritika az nagyon megy, pedig ez olyan, mint az ajándék ló. Nincs ezen mit kritizálni - persze biztos bőven lehetne fogást találni a zenekaron (feljebb írtam pár hiteleset), de miért nem lehet egyszerűen megmondás nélkül élvezni/nem élvezni a zenéjüket? Miért érzi kötelességének mindenki, hogy reagáljon arra, hogy "ú, ez nagyon jó, DE...". Tudom, hogy a valódi produktumokat létrehozókon kívül mindenkinek alkotói válsága van (ezért burjánzik túl az internetes kommentelés), de szvsz 6 hónap stúdiózás után, amibe az ember beleőszül, hogy az anyag jó legyen, nagyon szar bármilyen olyan ostoba megjegyzést olvasni, amikor a nem hozzáértők jól megszakértik a zenédet - és elképesztő, mekkora ökörségeket olvasni néha, majd elkezdődik egymás anyázása. Még akkor is rossz, ha azt mondjuk, nem érdekel. Kicsit belefáradtam :) Bár kérem, nagyon kérem, hogy ezen ne sértődjön meg senki.

Szeretem ennek a formációnak a zenéjét, örülök, hogy van, csináljátok tovább ugyanennyi odafigyeléssel és akkor nem lesz baj. Igenis kurvára megérte a munkátok, én rengeteget hallgatom amit eddig csináltatok, jövőre szervezni fogok egy pár állomásos turnét Franciaországba ha már itt élek, hogy valahogy megköszönjem.

A többi rajtatok múlik!
Ja, és gratulációm az eddigiekhez. Magamat tudom ismételni: b_sszátok meg, ez a legjobb dolog, ami a magyar zeneiparral az utóbbi időben történhetett!
Még javában tartanak a Grand Mexican Warlock első lemezének munkálatai, amivel előreláthatólag decemberben lesznek olyan állapotban, hogy ki lehet azt adni. Egy dal viszont már készen van, vagy legalábbis klipet már készítettek a We Disappearre, amit most be is mutatunk itt a…..
Minotaur 2010.12.09 16:55:05
@Art Mooney: biztos, hogy nem tudok.
Rossz PC játékok sorozat OFF 2010.11.23 10:26:00
Most mint magánember szeretnék panaszkodni egy sort...  Megpróbáltam megoldani magam a problémát, de eddig nem sikerült kikerülnöm ezt a hibaüzenetet. Interneten rákeresve, elég elterjedt ez a szarság.Ha van valakinek értelmes ötlete, köszönettel elfogadnomUI: Kompatibilis…..
Minotaur 2010.11.24 08:49:18
Lófasz hadnagy és Dav111 hozzászólásaihoz fűznék hozzá néhány dolgot.

Egyrészt, hogy én elköltöztem Magyarországról idén kissé nyugatabbra (Francia-Német határon élek), mert ugyanezt éreztem és elég volt. Hogy horribilis pénzeket kell költeni mindenre, és aggódni kelljen a megélhetés miatt. Pontosan ugyanezt csináltam én is évekig, hogy régi játékokkal játszottam, warezoltam, letöltöttem, mert zenészként zenéből éltem még otthon is, ami szintén nem egy könnyű történet. (Csak ezért merném hozzáfűzni, hogy oké hogy a Fujima gyárban összerakott Cortok meg Ibanezek 90%-ban ugyanazok, de már meg ne haragudjatok, a szar nem mértékegység. Egy hangszer 300.000-nél kezdődik, ahogy évtizedek óta, amit alatta kapsz, az nagyon ritkán (és csak Magyarországon) ér valamit.)

Itt ki tudom fizetni a játékok árát, a zenéét is, ahogyan mások is teszik. Természetes, hogy meg tudom VENNI, és nem parázok helyi BSA szervektől. De azt azért szeretném hozzáfűzni, hogy soha olyan keményen nem dolgoztam otthon, ahogy itt minimumként elvárják. Soha ennyiszer nem lettem elképesztő finoman kritizálva az otthon tanult munkamorálom miatt, pedig dolgoztam korábban is külföldiekkel. Itt ér valamit a munkánk, a pénz, mert tényleg vért pisálós munka van mögötte; otthon pedig nem ez van, és ez az eredménye. Hogy a kiadók lesz*rják, hogy adjanak játékot 500 Ft-ért, mert Magyarország néhány százezres felvevőpiaca picsafüst ahhoz képest, hogy ugyanennyiért nyugatabbra mindenhol megveszik.
Arról nem is szólnék, hogy a kiadónak (az esetleges külföldi előállítás miatt, ill a külföldi fejlesztőbrigád finanszírozása miatt, ami szintén nem két forint) az előállítási költség magasabb, mint 500-1000-2000 Ft, nem fogják annyiért adni. Ennyi.

Sajnálom az otthoni helyzetet, de amíg annak nem lesz társadalmi átlagértéke, amit a magyar lakosság nagy része munkaidőben művel, semmi nem fog változni, ugyanúgy a nyugat kukáiból szedjük össze a gépeinket és a dolgainkat, mint 10 éve.
A hangszeripar egészen minimálisra vette jelenlétét a hardverszinti-piacon - most viszont lehet, hogy az utánuk hagyott űrt bloggerek töltik be? Megjelent és rendelhető ugyanis az első olyan hardverszintetizátor, amit két szintiblogger, Peter Kirn a Create Digital Musictól és James…..
Minotaur 2010.11.12 12:10:53
@mudcastle: Nem tudom, egyik zongora szakon végzett barátom kb 2-3 éve használ Mac laptoppal (TC hangkártyával) Logic-ot élőben, ami kezeli a midis potikat is, és remekül működik neki, de persze nem nagy hangszínes megfejtésekről van szó elsősorban, hanem hangszeres játékról. Viszont az egész nem drágább, mint mondjuk 200e Ft, nevetséges, és hangminőségben valahol a felsőszintű Kurzweil-oknál / Nordoknál van.

Nem azt mondom, én megértem, hogy nem mernél kiállni vele, eleinte ő sem mert, de megérte kipróbálni, mert működik, semmivel sem megbízhatatlanabb, mint egy beépített rendszer, plusz kiállás közben Doom II-zhetsz is :) (De mellesleg kottát is olvashatsz, amit másfél millás hangszerár alatt alig lehet ugyanekkora kijelzővel.)
City Interactive játék, amely ezúttal nem kifejezetten bosszantó, hanem legfőképpen kínos és U-NAL-MAS  ..