Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Citoyen

3 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hiszem, a hazai és nemzetközi közvéleménynek is előbb-utóbb el kell ismernie Orbán Viktor politikai zsenialitását. Ő ártatlan szemmel, jogi kérdésként tekint Magyarország alkotmányos rendjének megváltoztatására, és kéri a jogszabályokat, hogy kérem, hol van az leírva…..
Az elmúlt hetekben az Európai Bizottság komoly kérdéseket vetett fel 30 új magyar törvénnyel kapcsolatban, és ezek az aggodalmak folytatódnak. Ezek a törvények olyan körülmények között kerültek elfogadásra, amikor is a médiatörvényt előbb az EU értékelte úgy, hogy…..
A kormányszóvivő délutáni sajtótájékotatóján közölte: rémhírek terjengenek arról, hogy veszélyben van a lakosság banki betétállománya. […] Közölte, a kormány minden eszközzel vizsgálni fogja, hogy kik állhatnak a rémhírterjesztés mögött. Igen, én terjesztem,…..
Citoyen 2012.01.08 01:15:57
Az alábbiakban a 2011. november 24-én közzétett levelem teljes szövege olvasható.       Tisztelt Miniszterelnök Úr!   Kedves Viktor!   Rég beszélgettünk. Régen beszélgettünk. Volt egy álmunk egy élhetőbb kollégiumról, egy nagyobb tudást adó egyetemről, egy…..
Fellegi Tamás sajtótájékoztatója után – amely az IMF tárgyalásokon lehetséges magyar fegyverletételt lehetőségét sejtette – hullámzásba, erősödésbe kezdett a forint árfolyama. Lévén arról nem érkezett hír, hogy az IMF mit akar konkrétan, tehát az erősödés…..
Citoyen 2012.01.07 20:39:54
Nagyon köszönöm a véleményeket, igen hosszú idő lenne válaszolni, esetleg moderálni, majd újfent válaszolni egyenként.

A történet tanulsága számomra, hogy szomorú a helyzet akkor, hogy kommunisták-liberálisok-szocialisták és "orbánisták" állnak szembe egymással, mert nem tudok választ adni arra, mit is jelent ma a Fidesz elnökének követőjének lenni?

Orbán Viktor harcos liberális volt, majd középre húzó polgár, végül a szélsőjobb követeléseit kielégitő nemzeti. Sajnos lehetetlen definiálni, hogy ki ellen indult gazdasági szabadságharcba, mert például Németország piaca nélkül a magyar gazdaság működésképtelen; ha nem kapunk támogatást az EU-tól, akkor nem jut forrás a fejlesztésekre, és sorolhatnánk. Én e politikának logikusan megfogható irányát nem látom egyetlen egy kivétellel: csak a minden hatalom megszerzésére irányuló törekvést. De a politikai pártoknak valóban ez a dolga: megszerezze a hatalmat, hogy országát és annak lakóit az általa elképzelt úton boldoggá, elégedetté és gazdaggá tegye. Vajon a gondolataimra negatívan nyilatkozóknak (és az intézményeket kisajátítóknak) valóban örömet okoz mások - akik épp csak másképp gondolkoznak - boldogtalansága? Vajon ők örülnek annak, hogy miközben százmilliók és milliárdok szálltak el jutalmakra, és készülünk stadionokra és futballklubokra költeni, aközben a "gyermekjóléti intézmények"-ben, magyarul árvaházakban a gyerekeknek csak üres zsömle és legolcsóbb párizsi jut? Nem hiszem.

De ha mégis, akkor hiába úgyis a vita, mert nem fogjuk megérteni egymást. Akkor csak a drámai következhet:

"Hiába itt Cicero, Diderot, akármi újat sütsz ki, csak a szúrni vágni, ütni marad ultima ratio." (Vas István írta szövegű dal az Egy szerelem három éjszakája című, első magyar musicalből.)

A miniszterelnök úr megpróbálkozott azzal az 1930-as években virágzó ideológiának gyakorlatával, amit úgy hívtak akkor, "a harmadik út": a demokráciák és a diktatúrák közötti "valami más", valamilyen "nemzeti" politikával. Máig vitatott ezen ideológia valós tartalma, mit üzent Németh László a szárszói beszédével, ki a mélymagyar és hígmagyar, stb. De kiderült már akkor is, Szabó Dezsőnek (aki szegény éhen halt a II. világháborúban), Bajcsy-Zsilinszky Endrének, aki fajvédő magyarból lett náciellenes harcos, hogy ez út azért nem járható, mert ez az út nem létezik.

A világ valóban új dolgok felé tart, minden bizonnyal a fenntartható fejlődéshez göröngyökön át vezető ösvényen, de az új útra nem Magyarországról, nem a futballpályáról erőszakkal a politikába bekiabálóktól várják az új ideológiát, hanem azoktól, akik kulturális, tudományos, gazdasági, pénzügyi erőt, hatalmat, tudnak felmutatni, s akit a világ elismer és követ.

A Die Welt immár engem igazolva (?) ezt írta:

"Aki nem tartja be a demokratikus alapszabályokat, az nem várhatja el, hogy Németország, Franciaország és más EU-s országok adófizetőitől származó pénzzel tömjék ki. Ez ilyen egyszerű. Mielőtt Magyarország megkapja a támogatást, amelynek átutalásához az európaiak áldása szükséges, Budapestnek változtatnia kell az irányvonalán. Minden más megoldás az EU alapvető értékeinek az elárulását jelentené".
index.hu/belfold/2012/01/07/nemet_osztrak_lapok/

Ha a konzervatív német lap ezt írja, ez csak egyet jelenthet: a dal végét. És egy nagy lehetőséget a Fidesznek és Magyarországnak is, hogy kibéküljenek az eddig egymás ellen fordulók.

Erre vártunk 1990 óta. S ezzel valóban le lehetne zárni a rendszerváltás utáni 20 évet.