Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anti-politikusok

6 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem általánosítok. Vannak, akik elmennek. Aki járt már a blogon, tudja, hogy az általánosításnál csak azt utálom jobban, hogy ha valaki statisztikai vagy demográfiai adatpontként beszél magáról. Én azonban most kibújok az individualista Lobster üzemmódból és átmegyek…..
Anti-politikusok 2012.01.12 21:36:28
@lokotus: "Most a szavazótábor TÖBBSÉGE buta, megvezethető, nem dolgozó vagy nem adózó, fiatal, vagy idős..."

túlzó leegyszerűsítés...
azon csoporton belül, akik eljárnak szavazni, felülreprezentáltak az alacsonyabb iskolai végzettséggel rendelkezők
ennek több oka is van: 1. az ő szavazatukat jobban meg lehet vásárolni (akár direkt akár indirekt módon)
2. fogékonyabbak a kampányokra, marketingre, stb.
szvsz 2014-ben (ha lesznek választások) legsanszosabb, hogy a jobbik nyer, hiszen szinte mindenkit képes megmozgatni, és ügyesen gügyögi a fenti rétegnek azt a mesét, amit hallgatni akar (sőt még az értelmesebbek közül is elég sokan beleesnek a csapdájukba)
nagyvárosokban persze nem sok esélyük lesz (remélem), de a főiskolai + egyetemi körökben ügyesen terjeszkedik, és még mindig nem járatták le magukat (a pornós jobbikosokról rel. kevesen tudnak)
ez viszont azt is jelenti, hogy létre kell hozni egy "ellenerőt", amivel ki lehetne szorítani a két komcsi pártot az OGY-ből, hiszen a jobbik legalább az adóreformba belemenne, mivel érdeke bevételeket szerezni, stb.
az lmp meg addigra le is húzza magát a wc-n, szóval sanszos, hogy az mszp-vel mégiscsak összeállnak, hátha együtt bejuthatnak
amúgy a választók agyával inkább az a baj, hogy érzelmi alapon könnyen manipulálható lény az ember, de egyébként képes lenne logikusan gondolkodni, csak az érzelmek folyton közbeszólnak...
Egy igen jó írás - és örvendetesen egyszerű."A kormány bejelenti a külföldiek kezén levő állampapírokra vonatkozó államcsődöt. "Csak azt nem tudom, hogyan lehet szétválogatni a külföldit a huntól? És a strómantól? Tán elénekeltetik velük a himnuszt,…..
Anti-politikusok 2012.01.12 17:49:03
@3dent: "Sajnos nem, csak a jegybanki intervenció harmadikos anyag, és Te második után kimaradtál. :)

Tudniillik a jegybank, ha magas a devizatartalék, devizát ad el és cserébe forintot vesz. Ez pedig erősíti a forintot. A végtörlesztés pedig 4-5 mrd euróval csökkenti a tartalékokat, ezért a jegybank nem interveniál, nem tudja erősíteni a forintot, amíg nem töltötte fel a tartalékokat. Tehát a forint TÖRVÉNYSZERŰEN gyengül."

a 4. osztályban meg azt is tanítják, hogy a jegybanki intervenció teljesen hit kérdése 2008 óta :)
az MNB ugyanis nem köti senkinek az orrára, mikor mennyit interveniált, legfeljebb a jegybanki mérlegből következtethetsz rá. 2008 előtt még megvolt a +/-15%-os intervenciós sáv meg a sávközép, de akkor eltörölték, amire egyből drasztikus erősödéssel is reagált a HUF... FYI
szóval innentől kezdve ez az érv egy eléggé légből kapott állítás, hacsak nem hozol konkrét adatokat arról, hogy mikor interveniált az MNB

mondjuk a hozzáértésedet én speciel kétségbe vonom a 10x-es GDP-s reflektálásodat olvasva...
hogy ne kelljen elgondolkodnod rajta: a világ megtakarításai az az összeg (stock változó), amit pl. a GDP-ből az évek során félre tudtak tenni...
ez a mai össz-GDP-nek tízszerese, ami viszont egy cash-flow lényegében, tehát ebből tehettek félre, takaríthattak meg.
innentől kezdve nem kirívó a 10x-es szorzó, mert az évszázadok alatt félre lehet tenni ekkora vagyont... nyilván mivel a GDP szinte konstans módon nőtt (pár "átmeneti" megbicsaklást leszámítva), nem 10 évnyi "0 fogyasztás, 100% megtakarítás" eredményéről van szó, de nem is 10 év alatt kellett ennyit félretenni. ennek a pénznek egy része nem került vissza a gazdaságba, de egy része igen... na ezért kellene inkább azt megnézni, hogy mennyi a spekuláció, stb. belőle

ami pedig azt illeti, hogy mennyit reális ebből kitermelni: az amerikai és a német kötvények hozama 2% körüli, és ez nem ritkaság... ehhez képest ezekből a befektetésekből (ill. egy részükből, mert egy rész valóban arról szól, hogy az egyik csapat elveszi a másik csapat pénzét, lásd derivatívák) 10%-ot ki tudsz termelni elviekben, hiszen itt MINDEN jelentősebb tőkerész benne van, pl. a világ GDP-jének nagy részét termelő vállalatok részvényei, üzletrészei, stb.

remélem, a 10% logikáját érted, és nem kell elmagyarázni :)

amúgy meg nyilván a megtakarítókat nem nagyon érdekli, mekkora a világ GDP-je, és a megtakarításaikból adott kockázatot felvállalva a lehető legtöbbet akarják kihozni, lásd CAPM... ergo amit fent leírtam a 10x-es összeg keletkezéséről, lényegében még inadekváttá is teszi a megütközésedet a realitásokkal kapcsolatban, de mint azt imént jeleztem, még csak nem is irreális elvárás, ha azt nézem, hogy a világ viszonylatában 10% bőven sok

érdekes amúgy, hogy akik folyton a rendszert fikázzák, (ami amúgy velejéig korrupt és bőven rászolgál a "dorgálásra", épp csak "mindig félresikerül" a legtöbb ilyen...) mindig azzal jönnek, hogy valami nem fenntartható, most meg az a baj, hogy a kb. 10%-os kamatos kamat is kevés, és miért nem mondjuk 100% az :)

remélem, érted: ha csak annyi lenne a megtak. összege, mint a GDP, akkor nagyjából 100%-os lenne az általános hozamelvárás :) mármint a cash-flow-s logikát végigvezetve (van benne egy kevés leegyszerűsítés, hiszen nem minden vagyonelem jelenik meg a megtakarításokban, de a nagy része igen... ugyanakkor feketegazdaság is létezik, ami nem kap részt a hivatalos GDP adatokban... szóval 1:1)

azt hiszem, ebbe nem is gondoltál bele :)
pedig elemi matek... meg némi közgazd.

összefoglalva: lehet, hogy vannak lufik (sőt, biztos, hogy vannak), de ezzel az adattal nem erre mutattál rá... sokkal inkább arra, hogy szeretsz átvenni gondolkodás nélkül parafrázisokat :)

mondjuk tény, hogy egész jól csinálod, mert az összefüggéseket átlátod, csak néha ki kellene törni a "tankönyvi" gondolkodásból, csak itt persze unortodox tankönyvről van szó :)
Csókolom, nem tudom, észrevettétek-e, közben felnőtt egy generáció, amelynek alig van vagy nincs közvetlen emléke 1989 előttről. Mi vagyunk a ti gyerekeitek. Túl a sokadik leleplezésen, mikor valamelyik nagymenőről, kultúrhéroszról, a mai elit tagjáról kiderül, besúgó volt, e…..
Michael Knight Hová jutottunk... 2012.01.06 13:09:00
Szégyen, hogy hová jutottunk. Hogy csaknem nyolc évnyi EU-tagsággal a hátunk mögött ma ott tartunk, hogy a kormányszóvivőnek, sőt: magának a miniszterelnöknek kell deklarálnia, hogy a kormány nem óhajtja zárolni, sőt: garantálja a bankbetéteket.Zárójelben jegyzem meg: addig…..
Anti-politikusok 2012.01.08 18:14:03
@Boli: orbán sokkalta nagyobb patkány, mint az összes eddigi msz(m)p-s miniszterelnök együttvéve... azok legalább nem terelték volna ilyen primitív módon a szót, hanem egyből beismerték volna, hogy nem éreznek felelősséget semmiért :)
a lelkiismeretesebbje (?) :) talán még valamit hadovált is volna arról, hogy részben felelősséget vállal az elkúrásért :)
Év végén mindenki kényszeresen listákat készít. A Guardian pl. többek között az év szerintük legjobb sajtófotóiból készített galériát, benne két képpel, amely megfogott engem. Két kép, amely egy embertelen szituációban ragadott meg egy első látásra egyáltalán nem…..
Anti-politikusok 2012.01.08 17:46:14
@vadász2: ja, a piás kiscsávó (valószínűleg azért volt benne egy kis alkohol) pont azt fogja mérlegelni, hol kisebb az agyontaposás / halál, stb. valószínűsége: egy olyan placcon, ahol MÁR nincsenek tüntetők, vagy a szállodai szobában, ahol meg benn is éghet akár :)

...ha megnézed a képet, közel s távol nincs már senki a környezetükben... olyan, mintha a zsaruk épp őket védenék :)
Anti-politikusok 2012.01.08 17:54:42
@Vidéki: "Az is kiderül belőle, hogy rengeteg erőszakra hajló ember él a világban, akik úgy viselkednek mint a ragadozók, embertársaik iránt semmi kíméletet nem érezve, zsákmánynak tekintik őket."

igazából nem csak az erőszakra igaz ez, de a jogra vagy a politikára is: az emberi faj tele van élősködő férgekkel, akiktől rövid úton meg kellene szabadulni, de a jog ilyenkor mindig a férgeket védi, hiszen azt is korrupt férgek hozták létre (tisztelet a kivételnek)
Az ANTIPOLITIKUSOK programjának központi eleme az oktatás reformja, ezen túlmenően pedig kiemelt jelentőségű az egészségügy, a turizmus, a versenyszemlélet elterjedése a fair play és az igazságosság jegyében, a pénzügyek és a logisztika színvonalának növelése, a…..
1.     Az immunitás hiánya: a gondolkodás hiányánál is súlyosabb gond az, hogy nem vagyunk immúnisak a manipulációra. Erre azonban az embereknek tudatosan kellene törekedniük ahhoz, hogy a jelenlegi műanyag-világot átkonvertáljuk egy kevésbé álságos, kevésbé…..
1.     Túl kevesen gondolkodnak: mindig is a legkönnyebb az volt, hogy elhisszük a dajkameséket, és nem gondoljuk végig az egészet logikusan. Gondolkodni alapvetően megerőltető, sőt kifejezetten időigényes is tud lenni az utánajárás. De a kor embere hozzászokott…..
1.     Átesünk a ló túloldalára: túl sokan hiszik el azt is, hogy a politika szükségszerűen a lenyúlásokról és a korrupcióról szól. Sokaknak eszébe sem jut, hogy vannak, akik azzal akarnak népszerűvé válni, hogy rendbe hozzák a gazdasági problémákat.…..
1.     Elhisszük az ígéreteket, mert el akarjuk hinni (avagy a ’wishful thinking’ ereje): az ún vágyvezérelt gondolkodás miatt elhiszik sokan, hogy a politikusok értük, ill. az ország érdekében cselekszenek, és nem az az elsődleges motivációjuk, hogy…..