Regisztráció Blogot indítok
Adatok
inmyopinion

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Márciusban indul a közszolgálati tévé Marslakók című napi sorozata, aminek egyes részei 5,9 millióba kerülnek, és aminek Jáksó László a kreatív producere. Az egy szerkesztőség életét bemutató széria első évadával szemben az átlátszó.hu-ra felkerült szerződés…..
inmyopinion 2012.01.06 15:23:13
Nyilván Ti is láttátok, de ez a felháborító!

index.hu/kultur/media/2012/01/06/adasonkent_18_millio_forintert_szerzodott_fabry_a_koztevehez/

"Korábbi információk szerint az Esti showder adásonként 15 millió forintba került az RTL Klubnál."

"...megkérte a sajtót, hogy a gázsiját ne számolják át lélegeztetőgépre vagy arra, hogy "ennyi pénzből hány kiflit lehetne venni az éhségsztrájkoló Nagy Navarróéknak"."
inmyopinion 2012.01.06 16:02:05
@fran7: Kedves Optimista Hozzászóló!

De, sajnos kilopnak. Eddig is kiloptak, és ki is fognak lopni, a Te és a Mi zsebünkből.

Tehát - csak, hogy ne legyen félreértés - EZ a jelenlegi "V"ezetés előtt is így volt.

A média és kapcsolódó területei mindig is az erre legalkalmasabb terület. Főleg az állami. És nem csak a "szócső"-sége miatt. Rengeteg pénzt lehet beletolni (a "köz"-ből), és ki kérdezett meg már valaki, hogy mégis mit, miért és mennyit? Illetve próbálták, de azokból se lett soha semmi (lásd: anno Ezüsthajó Kft.).

Ha összeadná valaki mennyit költ el az MTVA-B-C... műsorgyártásra, kijönne, hogy a 2 legnagyobb kereskedelmi összesen nem költ ennyit! És ezért 1-1 sikeres műsoruk eléri a 8%-os nézettséget!
És hol vannak a beszállítói pályázatok? Jó, az is minek, ha van előre győztes... Nem is kellett volna felvetnem. Csak állítólag, ínséges időket élünk. Persze, hogy nem kell nézettséget felmutatni, hiszen bizonyos szempontból, egy non-profit szervezetről beszélhetünk. És igen, a Te/Mi pénzünkből.

"Itt" is azt hiszed, hogy tényleg Jáksó Lászlóé a biznisz (profit)? Ő csak a formátumot dolgozta ki!

Óóó, Kedves Optimista Hozzászóló - ha már másnak arra hívod fel a figyelmét, hogy "el lehet érni némivel több infót, nem túl nehezen" -, akkor Te is kutass még a Neten alaposabban. (Pl. hogy ki/kié valójában a gyártócég stb.-stb.). Mondjuk, pont ez valószínűleg nem lesz fent sehol. De az orvosod/gyógyszerészed tudhatja.
inmyopinion 2012.01.06 17:32:38
@fran7: Örülök, hogy én lehettem, aki életedben először optimistának nevezett! :)

Értem, amire az elején felhívod a figyelmet, és igen, ez a (nemzetközi) gyakorlat egy ilyen jellegű mozi beindításánál (+ a BK-s Kalamár Tamás producer is alátámasztja a saját esetük tekintetében).

Tudomásom szerint, Goda Kriszta a JR indulásában is részt vett, illetve (megint JR téma) a TV2 szappanjának jelenlegi vezetőírója ugyanaz az a hölgy, aki az Átkot "szerzi". És míg előbbivel kapcsolatban piedesztálra emeli a szakma/és egy szűkebb nézői csoport, a napi szappannal majdhogynem kifütyüli. Pedig inkább valószínűsíthető, hogy mindkettőnél ugyanazokkal a képességekkel bír, ugyanolyan jól tud sztorit írni - igaz, más elvárások mellett. De a (magyaros) nézői vélemény sajnos már csak ilyen elfogult (főleg a "népbutító" kereskedelmikkel szemben) a negatívabb közítéletnek örvendő napi szappanok kárára.

És mégsem vallja be senki, hogy őket nézi (pl. VV), de hozzászólni mégis mindig tud, ha pletykálni lehet a bótban (én meg közben türelmesen várom, hogy a sor elejére érjek végre), és szó nélkül megveszi a napi bulvárt a címlapok alapján.
Mennyi embertől hallottam, hogy valaki sk. üsse őt majd agyon, ha a VV4 után elkezdené a VV5-t is nézni... Nem akartam tömeggyilkos lenni, mert a bíróság úgysem hitte volna el a magyarázatom.

Szóval, a magyar ember álszent, és ezen nincs is értelme tovább rágódni...

2. A szerződést nem gondolom, hogy 1, vagy 2 év múlva bármelyikünk is számon kéri majd valakin, illetve mivel tulajdonképpen közpénz "elköltéséről" van szó, még jó, hogy nyilvános!

Végezetül: én személy szerint, örülök, ha minél több saját fejlesztésű tartalom kerül a hazai képernyőkre.

De az igenis érdekel/foglalkoztat/felháborít, hogy mi, mennyi, és miért is? A Miénkből. Ki(k)nek is éri ez meg? Rossz demagógiával eladva! Nagyon rosszal. (Pl. nemzeti érdek az NB I-es mérkőzések közvetítése... :) ). Vicc.

u.i.: Fábry tréfáinak nagy része szerintetek ki(k)ről fog szólni? 18M-ért. Olyan jópofa poénokat hallgathatunk majd tőle is, mint Szilveszterkor Bagiéktól, akik - a másik párt politikusainak (valszeg szerkesztett) kigúnyolása mellett - a frankhitelesekkel próbáltak Minket megnevettetni? (Ma este "büszkén" meg is ismétli a közszolgálati...) Szánalmas... Vagy mi vagyunk azok? Akiknek - valakik szerint - ezt kell nézniük a saját pénzéért?