Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nosoft

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyaridióta Csalásszerűség 2011.05.25 13:58:00
Az ember azt gondolná, hogy díjbekérővel ügyeskedni, azaz egy számlának látszó díjbekérő bizonylattal megpróbálni kicsalni a címzettől a pénzt, már rég nem divat. Igaz, az ember azt is gondolná, hogy egy bizonylat vagy díjbekérő vagy számla, de semmi esetre sem díjbekérő…..
nosoft 2012.01.06 11:41:23
A mi kis vállalkozásunk épp ma kapott egy ilyen Telefonkönyv Magyarország Kft levelet. Szintén 34.900 Ft-os átutalással, január 12-ig.

Az érdekes az, hogy még a vállalkozás sem stimmel, mert nem a válllakozó nevére, hanem a vállalkozás fantázianevére lett címezve, de nincs benne még csak telefonszám sem, amit meg akarnak jeleníteni, de házszám sem, ahol vagyunk. Szóval csalás a javából.

Előzményként történt pár napja, hogy egy kedves hölgy a 06-1-347 67 18 -as telefontól felhívta apósomat, aki feleségem nevén lévő mobilt használja, és a feleségemet kereste. Ez a szám azonban nem szerepel a vállalkozási számok között egyáltalán, sőt mi több, titkos. Keresték a nejemet, rákérdeztek egy másik számra, ami meg az én nevemen van, de a feleségem használja. És adatokat akartak egyeztetni ettől a cégtől. Nem egyeztettünk semmi adatot!!! Aztán ma jött ez a levél és visszahívtam a fenti telefonszámot. Kiderült, hogy ez a másik cég, nyilvános cégadatokból adott tájékoztatást egy olyan adatkérőnek, aki nem járult hozzá ahhoz, hogy az ő adatait közöljék. Még azzal sem, akiről adatokat kért. Javaslom bombázzátok meg kicsit a fenti számot, írom mégegyszer: 06-1-3476718, hátha valakinek szerencséje lesz....

Ezen kívül nagyon fontolgatom a jogi lépéseket mindkét céggel kapcsolatban, egyikkel csalás kisérlet megalapozott gyanúja miatt, a másikkal pedig adatkezelési szabályok megsértésének gyanúja miatt.

Ti hogy álltok ehhez a kérdéshez? Szerintem, ha utánanéztek, rájöhettek, hogy a 1442-es irányítószám is KAMU. Nincs ilyen szerintem....

A cég valós adatai:
TELEFONKÖNYV MAGYARORSZÁG Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
1027 Budapest, Horvát utca 14-24.
Adószám: 23700079-2-41.

Én most beszkennelem a levelet és elküldöm a II kerületi Rendőrkapitányság címére elektronikusan! Talán ők tudnak vele valamit kezdeni! Javaslom tegyétek Ti is ugyanezt!

Ha valaki tud valami konkrétabbat, jelezze!
nosoft 2012.01.06 11:47:43
@lightmustar: Csalás

318. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el.

(2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, ha a csalás kisebb kárt okoz, vagy a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó csalást

a) bűnszövetségben,

b) közveszély színhelyén,

c) üzletszerűen

d)

követik el.

(3)

(4) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha

a) a csalás nagyobb kárt okoz,

b) a kisebb kárt okozó csalást a (2) bekezdés a)-c) pontjában meghatározott módon

követik el.

Tehát ez minimum bűntett, aminek a kísérleti alakzata is büntetendő! Keményen..... Ez már üzletszerűség fogalmát lazán kimeríti!!!!
nosoft 2012.01.07 19:20:18
@jenkmann111: Nos hogy Tisztán lásson MINDENKI! Én is beszéltem személyesen a helyi vizsgálati osztály vezetőjével, sőt ügyésszel is! Megmutattam nekik ezt a "adóbizonylatnak nem minősülő" akármit. A helyzet az, hogy a cég valóban létezik, azonban csak a cégjegyzékszám alapján lehet megtalálni a valós székhelyét, ami nem egyezik a levélen feltüntetettel, mivelhogy a levélen nincs is feltüntetve Cég cím. A postafiók szám és a kerület szám valótlan, nincs ilyen.... Nincs 1442-es irányítószám Bp-en. Mivel ha megtörténik a befizetés, és előzetesen nem informálódik a fizető személy, lehetősége sem lesz lemondani, szüneteltetni a szolgáltatást, mivel a céget lehetetlen elérni. A megadott 3 telefonszám, felhívhatatlan, elérhetetlen. Tehát összegezve megkísérlik a csalás elkövetését, mivel valótlan adatok közlésével elzárják a lemondás, megszüntetés, módosítás lehetőségét, továbbá olyan szolgáltatásért kérnének pénzt, amit még csak meg sem találsz. Azt sem közlik a levélben, legalábbis ebben, hogy hol jelenik meg és milyen cégadat. Nincs internetcím, nincs megjelölve a kiadvány. Tulajdonképpen nem is tudni, hogy miért kérnének pénzt. Ezzel megvalósítják a más tévedésbe ejtését és tévedésben tartását is, anyagi haszonszerzési célzattal. Mivel rendőrségi ügy nélkül a számlaszámnak nem lehet utánanézni ezért arra nem tudtak egyenlőre mit mondani. Viszont a csalás, mint olyan hivatalból üldözendő bűncselekmény, tehát elegendő egy bejelentést tenni, és kötelesek lefolytatni a nyomozást. Ismerve a rendőrségi joggyakorlatot, azért nem foglalkoztak esetedben az üggyel, mert nekik ez csak egy ügy lenne. Ezért lenne érdemes mindenkinek a II. kerületi kapitányságra bejelentést tenni az iratok megküldésével, mert az üzletszerűvel már szeretnek foglalkozni, ugyanis az nekik keményen viszi felfelé a felderítési statisztikájukat. 1 bűncselekmény mondjuk 1-2000 sértettel egész jó kis statisztika nekik. Hidd el tudom, miről beszélek... Ha megtagadták a nyomozást, akkor tegyél ellene panaszt 15 napon belül, és majd az ügyészség megvizsgálja.

Éljen Magyarország! Éljenek a bűnözők! De máshol!!!