Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Podilee

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
szamárSágok felháborító 2011.12.13 18:25:00
Nem ezt akartam ma blogolni, de ezt muszáj volt kiraknom.Hát vannak bajok... El kell innen menni, nincs mese //itt is megjelent barikad.hu/node/18779 // hirdetés ..
Podilee 2012.01.06 05:47:17
Üdv mindenkinek!

Én nem vagyok egy kommentelős típus. Blogot is csak ritkán böngészek, de most valahogy ide tévedtem. Regisztrálva sem voltam, de nem tudom megállni szó nélkül az eddig olvasottakat.

Nos, én egy multinál dolgozom. CAD,CAM,CNC területen tengetem a dolgos napjaimat. Mindezt türhető fizetésért, bár az osztrák személyügyes és egyben tulajdonos, akivel a minap volt szerencsém társalogni, mikor állás interjú után, levezetés képpen még csevegtünk egy picit, kiröhögött miután megtudta, hogy mennyit keresek. Azután közölte, hogy náluk a betanított munkás is lényegesen többet visz haza.
Nem tartom magam egyik párt zászlóvivőjének sem.
A Gyurcsányos videót meglátva mindíg elmosolyodom, és arra gondolok, milyen ártatlanok még egyes emberek, akik hisznek a párttévék fedhetetlen szakmaiasságában, és remélni vélik, hogy nem manipulálják őket. Apámmal is vívtam ez miatt szócsatákat, aztán jött az OVi kormány, és áttért a Hír Tv-ről valami másra.

Amióta kiszabadultam az iskolából, úgy a 80-as évek vége felé, azóta még nem voltam munkanélküli.
Amikor elkezdtem dolgozni még minden kafa volt. Nem kerestem túl sokat, de el lehetett lenni belőle. Aztán egyszercsak fizettettek velem jelentős adót. Aztán munkavállalói járulékot, munkanélküli járulékot, meg áfát. Aztán azt mondták, hogy nem lesz nyugdíjam, így választanom kellett nyugdíjpénztárt. Aztán emelték az adót, csökkentették az adót, de mindíg kompenzálták mással, így amit hazahoztam, csak romlott. Most elvették a biztonságos nyugdíjam, és a TV-ben avval riogatnak, hogy megdöglök éhen, ha nem kezdek el takarékoskodni, hogy vénségemre ne kelljen koldulnom. Mindezt 2 gyerek, és néhány milla adósság mellett. Közben azt látom, hogy vannak emberek, akik már nem tudják, hogy melyik hozzátartozójukra irassák a vagyonukat, hogy ne kelljen bevallaniuk, miközben megmondják a tutit. Meg vállalkozókat, akik csalnak ahol tudnak, és olyan életet élnek, amről én álmodni sem merek. ENGEDELMET! Én hazaáruló vagyok, ha azt mondom, hogy megérett ez az ország a bukásra, de játszák ezt a kis valutaüzér játékukat nélkülem?
El innen, de qrva gyorsan, mert ha itt borul a bili, akkor az a pici is vész, ami esetleg a magam fajtánál még lehet.

Az adókat vitatták a kedves hozzászólók. Azt, hogy hol, hány százalék, de a vásárlóértékről elfelejtettünk beszélni! Bizony az a nem mindegy, amikor minden annyiba kerül itthon, mint külföldön, sőt! A jövedelem viszont esetlegesen nettó több száz ezer forinttal lehet több, mint itthon! Ausztria. Segédmunkás bruttó 2000€/hó (
www.karriere.at/seite/karriere-center-gehalt) segítségével ez havi 12 hónapba 1410€, plussz nyaralási 1600€, plussz karácsonyi 1600€ Nettó. Éves 20071€ netto. Csak a havi netto 530e Ft, a jelenlegi €-s árfolyammal. Akkor miről beszélünk? Hát persze! Mert náluk eleve jobb volt a helyzet. Nem sulytotta őket az az átkos 40 év! HAHAHA. Valóban, de gondoljunk csak vissza az elejére! A rendszerváltás után "csapott" le az adórendszer. Addig az egyébként bennünkket(2 gyerek + 1 nagymama) elváltként nevelő/eltartó anyám felépített egy új házat úgy, hogy a becsületesség szobrát róla meg a tartásdíjat tisztességesen fizető férjéről lehetne megformálni.

Hogy mi a megoldás? A magyar ember csak felbujtásra megy ki az utcára. Csak akkor emelné meg a seggét tömegesen, ha az "inzultus" közvetlenül a "fészkében" érné. Nagyon is tisztában van evel az összes hazug szemfényvesztő. Éppen ezért csak 2 dologban látom a kiútnak a halovány fényét. Az egyik a már oly sokat emlegetett menni innen. A másik egy önzetlen hazafi lehetne, akinek ez az ország a mindene, és mindent megtenne érte. Ő meghalt! Ottónak hívták. Azonban vannak fiai. Talán ők még tudnának ezért a romjaiba fordult, hajdanán boldogan létező nemzetért tenni valamit. Mert ha ez így megy tovább, akkor ez az országcsődön túl egy nemzet csődje lesz, amiből nem fog feltámadni, mert nincsenek már meg azok a régi gyökerek, a port meg elfújta a szél.

Köszönöm a lehetőséget!
Podilee 2012.01.06 06:01:05
@kittutuka: Én megértelek, de látod? Rendőr leszel, és ezzel a szellemiséggel indulsz neki. Nem támadlak! Megértelek, csak próbálok rámutatni, hogy a fiatalság sem jelent reményt a társadalomnak, hiába zavarnák el az összes politikust, és cserélnék le ifjakkal. Ők már ebben nőttek fel. Sajnos "fertőzöttek"!
Podilee 2012.01.07 01:08:41
@kittutuka: Mint diáknak, nem tudok okosat tanácsolni. Apaként, magam is azt vagyok kénytelen tanítani a fiaimnak, hogy csak magukra, és egymásra számíthatnak. Ha nem tanulnak egy kis zsiványságot, akkor csak szerencsétlenül tengődő, mások által kihasznált, és a mindenkori politikai erőtől függő életük lesz. Sajnos jelenleg ezt az utat mutatja ez az ország. Ahogy az országot irányítók tesznek, úgy tesznek a polgárok is.
Mint leendő karhatalmistának, óva intelek a zsiványságtól! :) Ne aggódj, nem láttam még BM-es mundérban kukaturkálót. (Ha államcsőd nem lesz, nem is lesz egy sem.:p)

Idézlek: "lehet szidni a kormányt, meg osztani az észt, de kíváncsi lennék, hogy ki tudná jobban csinálni, aki "oda" kerülne, és ki cseszné el még jobban...."
Ismét csak ENGEDELMET! Ki kényszerített az országgyűlésbe bárkit is? Akinek nincs elképzelése egy viharos tengeren hánykolódó, az idő vasfoga által megtépázott "régi kis hajó" irányításáról, az ne álljon oda hogy majd ő kormányoz, és elfújja a viharfelhőket!
Egy hozzátartozóm által beleláttam a politikai elit életébe, munkálkodásába. Sajnos a meztelen csiga jut az eszembe. Nyálkásak, sikamlósak, és minden lyukba beleférnek. Ha szavazásra kerül a sor, akkor csak kevesen jutnak el arra a szintre, hogy a választóik érdekeit képviselve, esetleg ellent mondjanak a frakciójuknak.

Maci_GSXR1000 linkjénél leltem:
"
szabadelvű
Új pártok Magyarországon?
sagila - 2011.12.28 21:22
Mélységes sajnálattal állapította meg, hogy Magyarországon a klasszikus értelemben pártok nincsenek. Politikai ideológiákat magukra öltő gazdasági érdekcsoportok küzdenek"
Sajnos ezt nagyon találónak érzem, mert ugyan miért másért lenne jó köpködni a másikat, ha a megoldása az ország érdekeit szolgálja?
Több millió ember, köztük idős, és főként gyermek életével, jövőjével játszanak immáron 21 éve ezek a jellemzően önző egyedek. Jó lenne végre ráébredniük!

Szóval, kittutika, fel a fejjel! Jelenleg ebben az országban senki sem tudja a jövőt, se a tutit! De ha mégis van olyan, az meg megtartja magának. Sajna! Sebaj majd megkérdezünk egy sámánt az EZO TV-n! LOL

(Bocs! Ez már megint regény lett.)