Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blockbuster

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Most kaptam ezt a kedves kérést bemutató képet a Vértes Volánnal járó ismerősömtől. Vajon mit mondhat a diszpécser - akinek a telefonszáma ott van a kép tetején - a témáról? Remélem nektek is szellemes perceket szereztem! ;)" - írta Bozsi, mi meg nagy bátran…..
blockbuster 2012.01.05 16:07:43
Tisztelt Bloggerek!

Először is üdvözletem küldöm mindenkinek.
Másodszor, tudatom mindenkivel, hogy én voltam a Vértes-Volán-plakát szerzője .
A dolog úgy történt, hogy egy alkalommal megláttam a buszon egy táblát, melyen arra kérik az utasokat, szíveskedjenek kéznél tartani a jegyeiket, hogy ellenőr érkezése esetén fel tudják mutatni.
Erre valamelyik nap elmentem egy buszmegálló mellett, és egy az egyben eszembe jutott a szóban (és blogban) forgó plakát.
Napokon belül nekiestem a számítógépnek, és megcsináltam. Köszönöm a szíves feltételezéseket, nem Photoshoppal, az adott gépen nem volt, meg nem is értek hozzá.
Ez egyszerű Word dokumentum, helyesebben Open Office, mert az volt a gépen. (Nincs saját gépem)
A sokat emlegetett fotót maga a Vértes-Volán rakta fel a Netre.
Valaki gyengének nevezte, nem én tehetek róla, a Google-képkeresővel találtam.(Nehogy most ezért levegyék!) A többi csak szövegszerkesztés.
Már akkor meglepődtem, mert jártomban-keltemben vagy tíz helyen kiragasztottam, de már másnapra el szoktak tűnni mindenünnen.
Volt, ahol hihetetlen szorgalommal az utolsó cafatig levakarták, volt, ahol-erős ragasztóval raktam föl-megelégedtek azzal, hogy csak az olvashatóságát szüntették meg.
Mégiscsak lehetett valami ebben a plakátban, néhányan kezdettől érintve érezhették magukat?
Egy maradt meg, Tatabánya-Újvárosban. Nosztalgiával fedeztem fel, hogy egy hét múlva még megvan, mert én már lemondtam róla. Igaz, a többit a megállók oszlopaira, vagy az üres menetrend-táblákra ragasztottam, nincs kizárva, hogy a sofőrök közül indítottak néhányan irtóhadjáratot.
Ez a plakát azonban a megálló végében kapott helyet, egy lámpaoszlopon, ahová már a csuklósok hátsó ajtajából sem lehet odalátni.
Időnként arra mentem, és megnéztem.Meg voltam hatva, hogy hónapok múltán is fönn van még.Lassan el is felejtettem.
Aztán egyszer kellett a Vértes Volán-menetrend, rákerestem a Google-lal, de véletlenül a képekre kattintottam, és szembetaláltam magam a plakáttaL.
Mi ez? Fönt van a Neten? Ennek már utána kellett néznem,és megtzaláltam a Homárt. Nem olvastam már régen, nem gondoltam volna,hogy ez lesz a következő alkalom.
Se azt, hogy ilyen nyilvánosság és népszerűség jut osztályrészül a plakátomnak.
Örülök, hogy ennyi embernek ilyen szórakozást nyújtott.
Végigolvastam az összes blogokat.Meg kell mondanom, tanulságos volt. Rengeteget röhögtem, és istenbizony rengeteget tanultam. Olyan ötletekkel találkoztam, amik minden elképzelésemet. felülmúlták. A Homár-bloggerek éles észről és eredeti gondolkodásról tettek tanúságot. Köszönöm mindenkinek.

A fotón szereplő sofőröktől azt kérem, bocsássanak meg, ha sértve éreznék magukat. A nagybajuszútól is,aki akaratán kívül vált kiemelt szereplővé, és akit valaki vakondbajszúként említett. (Én a magam részéről örülnék, ha nekem ilyen bajszom lenne).
Az igazgatótól azonban elhatárolom magam, és nem árt, ha ezt teszik a jobb érzésű volánosok is. Sőt a rendőrök is.
Ilyen ügyekben a testület, feladatából és a Szolgálati Szabályzatból adódóan, sajnos, nem utasíthatja vissza a feljelentést, sőt, nem is minősíthetik annak megtevőjét, csak egymás közt.
Mindenesetre az említett úr valóban vaskalaposan, agresszíven és (nem is olyan túl rég) elmúlt időket idézően reagált a helyzetre.
Egyébként a rágalmazás, mint jogi alakzat-ahogy ezt szakberkekben emlegetik-nem áll helyt. A bloggerek erre is helyesen reagáltak:

-senki nem mondta, hogy ő fingott;
-senki nem mondta, hogy a VOLÁN fingott.

Ha úgy érzi, hogy a cégbe belegázoltak, maximum valami olyasmiről lehetne szó, mint cégarculat-rontás, vagy hasonló (liliomtiprás?), de nehogy már én adjak ötleteket. Ennyi idő alatt valószínűleg már le is zárták t a nyomozást.

Egyébiránt levonható a tanulság, hogy a plakát valódi igényeket tárt fel, és közszükségletet elégített ki a buszokon való utazás körülményeivel kapcsolatban , beleértve az izzadság-láb-fokhagyma-pálinkaszagot,és a szellentést is.
Valaki helyesen látta meg, hogy ilyet egy közlekedési társaság le nem írna. A fingás szót pedig egyébként sem alkalmazná. Igen, a megfelelő szó a szellentés,-látszik, olyan ritkán használjuk, hogy az embernek olykor se jut az eszébe.
(Közbevetőleg: miért van az, hogy, ha egy buszon nyitva a tetőszellőző, meleg az idő és nem esik az eső, valaki mégis mindig fogja, és kérdés nélkül lerántja? Harckocsizó volt, és fóbiája van?)
Mindenesetre maradt még néhány plakátom, meg hát a gépben is megvan. A sérelmezett szót ki is javítottam már az említett sz e l l e n t é s r e ... Nem a Volán fenyegetésére mondom, csak arra az esetre, ha néhol esetleg, így a történtek után valaki még találkozna vele...
Még annyit, hogy a hasonló profilú vállalatok közül a MÁV sokkal toleránsabb...