Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kimoderalt Csorcsil

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Köztársaság 2012.01.02. Orbánné Vica a wilághálón, telefonon valamint a televízióban követte a forradalmi eseményeket. Percenként új híreket kapott, lezárták az Andrássy utat, gyülekezik a tömeg az operánál, főleg az operatív egységek. Milyen jól felszerelt a…..
Kimoderalt Csorcsil 2012.01.05 17:18:17
@icentrifuga:

ajjajjajj, mi tortent? :D szoval meg a moderacio - ervekkel alatamasztott - reklamalasa is torlesre kerult.

rossz kedved van, szar a cucc? :-)
Kimoderalt Csorcsil 2012.01.05 17:50:37
@Attilajukkaja:
"A demokracia nem az abszolut tobbseg hatalma."
A demokracia a parlamenti szavazas gyoztesenek a hatalma. Es nem azoke, akik nem tudjak elvselni, hogy most nem ok diktalnak. az elozo kormanyok szerinted mennyiben vettek barmit is figyelembe, amit a masik oldal mondott?
Masreszrol meg orbanek alatt egyetlen ellentuntetonek sem lottek ki a szemet, nem tortek el a mar megbilincselt ember ujjat, es nem gyartottak futoszalogon hamis rendori vallomasokon alapulo iteleteket. Akkor miert nem aggodtal a demokraciaert? Pedig akkor tenyleg veszelyben volt.

"Puszibaratok persze soha nem lennenk!"
hat pici szivem, valaki mar megmondta, hogy nem a szavkbol, hanem a tettekbol ismerszik meg az ember. Felthetitek szavakkal a demokraciat amennyit csak akarjatok, az osszefogas a jobbikkal viszont mindent elarul. Csakis es kizarolag a hatalom erdekeli a baloldalt, es nem a demokracia.

Mi a francot tudsz te a kolhozokrol? A te elvtarsaid tettek ezt, kevered a szezont a fazonnal. (A manyup allamositasa nem volt jo dontes amugy szerintem sem, sem rovid, sem hosszu tavon, de kenyszerhelyzetben volt a kormany. ) De a kommunizmus alatt nem par szazezer forintot vagy vettek el, hanem mindent, es meg raadasul generaciokra tettek tonkre csaladokat, es mindezt irreverzibilisen. Amugy tok erdekes, hogy leginkabb azok kommunistazzak most a fideszt, akik annak idejen a legutemesebben tapsoltak, mikor a kozep-felso osztalytol mindent elvettek. Meg a ver szerinti illetve politikai orokoseik. Meg a fiatalabb korosztaly, akik egyszeruen nem tudnak semmit a mult rendszerrol. Valszeg te ebbe a csoportba tartozol, kulonben nem lett volna manyupod.

Balos fiatalokkal meg az a baj, hogy europa maniaban szenvednek, es nagyon trendinek tartjak a ny-europai baloldalisagot, ahogy korabeli elvtarsaik meg oroszmaniaban, es mindegyik vegtelenul szar. Ny-europaban soha nem volt szocializmus/kommunizmus, ezert nem tudjak, hogy ugyanaz, mitn a fasizmus pepitaban. Ergo nincs tarsadalmi ellenallas szelsobal fele, ugy mint szelsojobb fele. Mo-n meg "szerencsere" volt, igy az orszag annak felenek, akik es/vagy csaladja megszivta a kommunizmust, olyan ellenallas van a baloldal fele, amit nem tudtok attorni meg legalabb husz evig. Persze kormanyok jonnek-mennek majd, de libsizmus (trendi formaja a kommunizmusnak) es a klasszikus szelsobaloldal nem (es a tobbi ex komm. orszagban) fog tudni igazan megerosodni. Az operahazas tuntetesnel meg a resztvevok 80%-a nyugger exkomcsi, ok ugyis kihalnak, a fiatal balos generacionak meg varnia kell meg egy darabig, amig at tudjak mosni ugy az agyakat, mint ny-europaban.
Ami megintcsak rohejes, hogy azok, akik husz even keresztul fasisztaztak, most rajottek, hogy az nem mukodik, es elkezdtek komcsizni, mert latjak, hogy az bejott a fidesz. Csak ez az o szajukbol vegtelenul rohejesen hangzik. es aki nem ket eve, hanem husz + eve antikommunista, az pontosan tudja, hogy honnan fuj a szel.

"Lassan szohoz sem engednek jutni"
Megszoktatok, hogy csak a ti szavatok hallatszik? Mert ez balos szokas, mindent es mindenkit elhallgattatni, akinem nem egyezik a velemenye a tietekkel. Ez amugy nemcsak nmagyar baloldali szokas, hanem internacionalista. Ny-europaban is ezt probaltak csinalni, es sikerult is valamennyire a 2. vh utan atmosni az agyakat, nalunk most ez nem fog menni.
Amugy meg semmi mast nem lehet hallani mar, mint a ti hazug, hazaarulo es aljas hoborgeseteket, foleg az interneten. 100 ezer emberet. ez nem egyeb, mint a komcsik/libsik eddigi kemeny mag szavazoi. Te ezeknek vagy az egyike. En meg annak az 1 millios kemeny magos szavazok egyike vagyok, akikkel szemben eselyed sincs az utcan, ha ne adj isten addig feszitenetek a hurt. :) Oszinten remelem, hogy erre nem kerul sor, mert egyreszrol ilyenkor magamtol is megijedek, amikor erre gondolok, masreszrol meg nyilvanvaloan azzal nem az orszag egyik fele/resze jarna rosszul, hanem mindenki jo hosszu idore.
Kimoderalt Csorcsil 2012.01.05 21:39:52
„ok nelkul vagdalkozok es minositelek”:
Nos, nyilvanvaloan a kommentelesnel a kommenjeibol vonod le a koevtkezteteseket egy adott emberrol. Mindjart pontokba szedem, hogy miert is neveztelek agymostt balosnak. Az agymosott alatt azt ertem, hogy valaki szajkoz valamit, anelkul, hogy meggyozodne annak valosagtartalmarol, eleg az neki, hogy honnan hallja. Vagy altalaban veve fingja sincs az egeszrol, megelekszik feligazsagokkal, aki hallott par mondatot egy adott dologrol, ami hangoztatasaval (ugy gondolja), hogy jo fejnek latszik. Egy bizonyos kornyezetben legalabbis. Felsorolom, aztan utana kifejtem. Most csak a legutobbi irosodban talalhato gyongyszemeket, csak hogy lasd mitol is durran el az agyam. Mert annyi idom meg nekem sincs, hogy minden eddigi hasonlo megnyilvanulasodat kifejtsem bovebben. :)

- demokracia legnagyobb veszelye az orban kormany
En eddig azt latom, hogy puffogtatjatok a demokraciafelto szolamokat, rettegtek a fasizmustol, a rasszimustol, az antiszemitizmustol es kozben szivesen lepaktalnatok a jobbikkal. Aki tobbszor kifejtette, hogy nem feltetlenul demokraciaban latjak a megoldast, ha hatalomra kerulnek. Meg szerencse, hogy azoknak tobb esze van nalatok, es ok nem akarnak veletek lepaktalni. Szerintem az egyben rohejes es felelmetes, hogy pl Lendvai, a kommunista cenzor asszony aggodik latvanyosan a sajtoszabadsagert. Ez tenyleg orulet. Es mikozben hajtogatjatok, hogy vege a sajtoszabadsagnak, en nem latok mast az interneten, meg ha neznem, akkor az ATV-n, meg ha olvasnam, akkor a nepszabadsagban meg a tobbi hasonszoruben, mint a ti hoborgeseteket a diktaturarol meg a tobbi baromsagrol. Ugyanakkor soha senki nem birta nekem kifejteni a balosok kozul, pedig kerdeztem sokat kulonbozo forumokban, hogy miben is nyilvanul meg a a sajtoszabadsag vege? Talan most szerencsem lesz. :) rajta

- "rabositotta a bekes tuntetoket"
Az mszp politikusai (eleg nagy csusztatasnak erzem akar az lmp, akar az mszp politikusait bekes tuntetoknek titulalni) onkent, sajat maguk szalltak be a rendorsegi autokba (a rendorok le sem szartak oket), csak hogy tetszeleghessenek a nyugati medianak azzal, hogy ok az orban fasizmus aldozatai. Majd ezutan elengedtek oket, anelkul, hogy abrmilyen eljaras indult volna ellenuk. Sot asszem a szekeres (eben nem vagyok biztos), de valamelyik kommancs kepes volt sajat autoban behajtani a rendorsegre, csak had lehessen az orban kormany aldozata. Lendvai gyorsabb volt, ugyesebben helyezkedett. :)

- "a Pinter fele rendorseg sem sokat teketoriazna"
Nos a gyujtogatokat, es egyeb garazda alakokat valoban meg kell allitani, akar erovel is. Akar kommancs, akar naci. Csakhogy gyurcsanyek nemcsak hogy valogatas nelkul utottek vertek mindenkit, nem aggressziv, hanem sima tuntetoket is, valamint tok veletlenul arrafele keveredoket is. Es bent az orszoban, amikor mar elo van allitva es meg van bilincselve, akkor nem torunk ujjakat, tobbek kozt. Valamelyik marc.15-en azert vittek be ket embert, es vetkoztettek meztelenre, mert neman alldogaltak egy tablaval a kezukben a 12. pont valamelyikevel, konkretan nem emlekszem melyikkel, de nyilvan kenyelmetlennek ereztek gyurcsanyek. Na ilyet nem csinalt az orban kormany, es erosen valoszinusitem, hogy nem is fog. Es meglehetosen elfogult es rosszindulatu feltetelezes reszedrol, hogy te mar most biztos vagy benne, hogy lesz ilyen, ugyanakkor a gyurcsanyek altal elkovetett jogsertesrol meg kompletten elfeledkezel.

- "en is osszefogok barkivel addig, amig kozos a celunk"
Churchillnek es Rooseveltnek is sietnie kellett, hogy ne keruljon egesz europa a ruszkik kezebe, risky game volt. Tetelezzuk fel, hogy almaid beteljesulnek es sikerul megbuktatnotok az orban kormanyt kozosen a jobbikkal. Es hat ahogy lenni szokott a legveszelyesebb jatszmak a gyoztesek kzott szokott kialakulni. Szerinted a jobbik feladna a gyoztes poziciojukat a baloldalert? 100 szazalekosan biztos vagyok abban, hogy a baloldal - jobbik parharcabol jelen pillanatban ajobbik kerulne ki gyoztesen. Akar valasztason, akar az utcan. Na akkor aztan aggodhatnatok igazan, csak akkor mar eso utan koponyeg.

- "A kisgazdasagok oszevonasa egy nagyobb, modernizalt gazdasagba elkerulhetetlen volt"
Ez egy nagyon berogzult komcsi dogma, talan a legeosebben tartja magat Mo-n. Ez mar sehol sincs igy, ny-europaban sosem volt, k-europaban pedig mar nincsen, csak nalunk. A legtobb tulajdonos 5-50 hektar kozti teruletet birtokol es muvel ny-europaban, ami ugye a kulak meretnek felel meg (egy hektar kb 2.3 katasztralis hold, ha jol emlekszem). Persze ez orszagonkent nagyon eltero lehet, pl mondjuk gorogorszagban a kevesebb, mint 5 ha-os gazdasagok abszolut dominalnak, es az atlag farm meret 5.8 ha, Olo-ban is csak 9 ha, a legnagyobb atlagot tan Fro produkalja 52-vel, ugyanakkor itt is az 5-50 ha kozottiek a legelterjedtebbek.
Lasd itt:
www.ecifm.rdg.ac.uk/agdecline.htm
(A tablazat az oldal aljan talalhato)
Es ugyanez Mo-n ugy nez ki abszolut dominal a nagyuzem:
epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/index.php?title=File:Distribution_of_the_utilised_agricultural_area,_2005_and_2007,_Hungary.png&filetimestamp=20100309105716
Szemleletes a kulonbseg, es hat melyik mukszik jobban szerinted, a magyar vagy az akarmelyik masik?
Szoval nem, nem volt szuksegszeru a nagyuzemek kialakitasa, viszont ugy tunik nalunk vegleges maradt, tobbek kozt ezert halodik a videk Mo-n.

- "Kommunizmus valoban nem volt, de szocializmus most is van. Lasd Svedorszag."
Nem, nem volt. Ny-Europa mindig is kapitalista volt, ide ertve Svedorszagot is. Allamformaja monarchia, amugy meg haromszintu parlamentaris demokracia. Azert mert a szoc part van ott altalaban hatalmon, nem azt jelenti, hogy szocialista orszag lenne.

- "Azert mert nem eltek benne, meg latjak, mirol van szo"
Nem igaz. Igazabol csak az ismer egy adott rendszert, aki erezte a sajat boren, es azok kozul is csak azok, akik egyreszrol elszenvedtek az igazsagtalasagot, meg akik nem jartak csukott szemmel es fullel (ilyen nem sok van). Csak konyvekbol nem lehet megtanulni az eletet. Ny-europaban megkulonboztetik a fasizmus meg a kommunizmust, mindig is lekicsinyelve a kommunizmus buneit, es tovabbra is osztjak (persze ott is a baloldaliak) azt a rettenetesen ostoba szemleletet, hogy „de akommunizmus alapjaban egy jo ideologia volt” mig „a fasizmus meg rossz ideologia”. Nos mindegyik igazsagtalan ideologia, de a lenyeg, hogy a hatalmuk fenntartasahoz ugyanolyan eszkozoket hasznaltak, es mindegyik irtotta az altala osztaly vagy rassz idegennek tartott emberek. A nyugati ezzel nincs tisztaban, kulonben nem mentegetnek fel azokat az akasztani valo kommancsokat, akiket szabalysertes miatt elitelnek Mo-n tiltott jelkep viseleteert, es megertenek, hogy a voros csillag ugyanolyan duhot valt ki k-europaban (vagy legalabbis a feleben mindenkeppen), mitn naluk a horogkereszt. Marcsak a jelkepek kettos mercejebol is lathato, hogy nem egyforman kezelik a kettot. persze amig voros Kohn Beditetek a hangadok meg mindig, addig nem is csodalkozom ezen. Raadasul szinte minden evben van valami olyan tbalhe, ahol szelsobalosok izze-porra zuznak egy nagyvarost. Megsem toluk rettegnek, hanem a naciktol, akibol viszont egyreszt nincs ott sem sok (akiket ott szelsojobbnak neveznek, valojaban jobbos liberalis part, de erre majd meg visszaterek)
- Es szelsosegesek ott is vannak
Vannak. Mind ket fajta. Csakhogy nem egyforma szamban. a naci partokat sorban tiltogatjak be, addig a komcsi partokat meg nem. Es a tagjaik jelenleg is europa megmodno emberei. pl Az a Barroso, aki minket oktat a demokraciarol, a portugal kommunista part tagja votl, raadasul abbol is a rosszabbik, a maoistae. Naci part tagja szerinted lehetne ilyen pozicioban ny-europaban? turot. Nem mintha hianyozna, de komcsi se legyen. Ilyen europahoz en nem akarok tartozni.

- "Hogy leepitsenek minden gazdasagi es jogi feket, hogy meg a demokracia latszatat se tartsak fenn"
Jaj, hagyd mar ezt a feket vazze, ez lett most a leggyakrabban hasznalt szo, eskuszom tobbszor latom leirva a neten, mint a sunat. de ez is kb ugyanaz a kategoria, mint a sajtoszabadsag. Konkretumot mondjal legyszi, had cafoljam. :)

- :amig azt vizionalod, hogy az utcan a torkomnak esel majd egy szep napon"
Mar bocsi, de nem en kezdtem, nem a legutlso, hanem asszem azt megelozo hozzaszolasaodban te kedted el vizionalni, hogy erre meg sor kerulhet, marhogy elfajulnak es eroszakossa valnak a tuntetesek, ha a kormany nem hatral. Nos, erre valaszoltam azt, ha erre sor kerul, akkor lehet, hogy rakenyszerulok en is, hogy kimenjek az utcara. Viszont picim, ha egy antikom jobbos lemegy az utcara, ahol komcsik dulnak, az hidd el rosszabb lesz, mint amikor nyuggerek meg bolcseszek sandalnak.

- "liberalizmus olyan messze all a kommunizmustol, mint Mako Jeruzsalemtol"
Elviekben es ideologiaban valoban. nem fejtem ki a kulonbseget, hogy igazoljam neked azt, hogy tudom, ezt most el kell hogy hidd, mert nincs annyi ido meg hely, hogy ezt kifejtsem. Viszont, ami miatt megis azt mondom, hogy a jelenleg ny-europaban liebralizmusnak nevezett akarmi megiscsak komcsi, az az, hogy az europai baloldal a kommunizmusbol szuletett (angliaban talan nem, de a szarazfoldon igen). Ny-eurpa baloldala valojaban nem libsi meg zold, ahogy nevezik magukat, hanem vorosek. A zoldek kb olyanok, mint a dinnye, kivul zold, belul voros. (nezd emg hogy kik tamadjak orbanekat. Hat ezek.) Tobbek kozt azert (is) doglodik nyeuropa jelenleg, mert a 2. vh utan nekilattak az ugynevezett joleti allam felepitesenek, ami szocialis halojat tekintve valoban egyfajta szocialisztikus (ertem am, hogy ezert mondtad valszeg, hogy svedorszag szoci, de nemcsak az, hanem a tobbi is) tarsadalom. A problema, hogy ezt a szocialisztikus tarsadalom (amit kint ugye megtamogatnak az eredetileg liberalis nagyon rosszul ertelmezett politikai korrektseggel) eltartasat csak a kapitalizmus tudja/tudta anyagilag fenntartani (bar most recseg-ropog eppen), visoznt a ketto nem kompatibilis egymassal. Marmint a kapitalista gazdasag es a szocialisztikus tarsadalom. Es nem a kapitalizmus kerul ki ebbol vesztesen, hanem az osztogato szocializmus. Ellentetben ezzel a szocialisztikus libsizmussal, amerikaban mar lehet talalni valodi liberalisokat. es csodalkozol rajta, hogy ezeket a republikanus partban talalod es nem a demokrataban? :) Pedig ez igy van. Ergo azt akartam kifejteni, hogy a liberalizmus, ami alapvetoen (foelg gazdasagilag) jobboldali ideologia, az europaban szocialisztikus alapokon, ahhoz igazodva letezik.

- "A hurt sajnos nem mi feszitjuk"
Dehogynem. Semmi mast nem csinaltok, mint eszmeltelen undorito proli kozhelyeket, csusztatasokat es sokszor szintiszta hazugsagokat harsogtok a nagyvilagba. Amikor lendvai beszel a sajtoszabadsagrol, amikor gyurcsany harsogja orbannak, hogy elkurtad, amikor szanyi kijelenti, hogy „létrehozták Európa legundorítóbb büntetés-végrehajtási intézetét Magyarország teljes területén”, amikor az onkentes ehsegsztrajkolo szerint ot megkinoztak, mert zenet kellett hallgatnia, es amikor te es a tobbi –es most finom leszek - naiv es hiszekeny (meg az is lehet, hogy eppen joszandeku, de hat a pokolba vezeto ut is joszandekkal van kikovezve, es hat az ostoba jo embereknel veszelyesebb a vilagon nincs) ember szajkozza ugyanezeket a baromsagokat es varialja ezeket, az igen, hur feszites. Lehet, hogy te ezt nem erted/erzed, de az ilyen igazsagtalansagokkal gyujtogetitek szepen az ellenetek iranyulo duhot.

- „Es a tobbsegnek nem szabad elnyomnia a kisebbseget: az o erdekeiket is kepviselnie kell”
A megvalasztott part kormanya (vagy kormanykoalicio) elsosorban a valasztoik erdekeit, ideologiajat kepviseli. Mindegyik part. Ugyanis ezert valasztottak meg oket a szavazoik. Az meg, hogy ki a kisebbseg, az nagyon valtozo, attol fugg, hogy milyen kornyezetben nezzuk. Balosok szerint kisebbseg az ugye mindig csak meleg, zsido, cigany es/vagy bevandorlo lehet, de foleg azok akiknek mas a borszinuk. :D. Pedig hat voltam en mar kisebbsegben, mint feher, mint europai, mint k-europai, mint no, mint jobbos, mint antikommunista. Szal meg ebbol a felmondatodbol is latszik, hogy ebben is mennyire sztereotipikusan gondolkodsz, mert gondolom, hogy te is azokra a klasszikus kisebbsegekre gondoltal, mnt altalaban a balosok. Az elmult 8 evebn (a 40 ev kommunizmusarol mar nem is beszelek, pedig hat itt van velunk jocskan pl Apro familiak kepeben) a baloldal semmi mast nem csinalt, mint elhallgattatni probalta az ellenkezo veelmenyeket pol.korrektsegre hivatkozva, es azt hitte, hogyezzel majd jol megvedi a kisebbsegeket. De hat ez pont ellenkezoen alakult, ugye. Volt egy vicces video, ahol egy kozepkoru feher ferfi verte a sajat fejet, hogy „kisebbseg vagyok a sajat hazamban”, aki akkor lehet, hogy kicsit tulfutott volt, es tan egy kicsit vicces, es mindenki (well, balosok) rajta rohogtek, pedig hat ezt nagyjabol az orszag fele erezte igy.

na most abbahagyom, mert mindegyik kis pontrol oldalakat lehetne irni, de egyreszt mar egy csomoszor kifejtettem mas forumokon ugyanezt, masreszrol meg minek. :)