Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mvalcsi2

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Túl közel van a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) Bicskéhez, ezért aztán hatalmas és természetes  tömegvonzást gyakorol a gyermekfocistákra és szüleikre. Jó hír - mint amikor végre oázist ér el a sivatagi vándor -, hogy tegnap három fiatal focistát igazolt a…..
mvalcsi2 2015.03.17 17:35:43
Kedves Kommentelők!
Fejcsóválva olvasom azt itt megjelent hozzászólásokat,s nem tudom,hogy nevessek,vagy szomorú legyek miatta.
Vajon azon embereknek,aki most szapulják a mondhatni újjáéledő futballklubbot,vajon fogalmuk van-e arról,mit is tesznek meg emberek azért,hogy a csapatnak,az utánpótlásnak biztosítsák a sporthoz szükséges feltételeket,hogy a gyermekek kedvét meghozzák a futballhoz.
Jómagam,bár a szakosztályvezető /Márton Imre felesége vagyok,nemigazán vagyok oda ezért a sportágért,de csodálattal adózom azon emberek elszántságának,akik mindent megtesznek ezen egyesület fentmaradásáért,s mindezt nem azért,mert személyes ismeretség,barátság is köt hozzájuk.
Ők azon vannak,hogy megfelelő feltételeket biztosítsanak mind a nagycsapat,mind az utánpótlás számára,mely nagyon nehéz, a szűkös anyagi és emberi hiány miatt.
Azt senki nem sejti,hogy milyen áldozatokat hoznak.mindezt ingyen.Ennek fő oka az elhivatottság,s a sport szeretete.
Miközben fejcsóválva olvastam a hozzászólásokat,elgondolkoztam azon,hogy azok az emberek,akik ezeket a sorokat írták,tudják-e mélyebben a dolgokat,azok valódi oldalát.
Nos,a férjem mindezt a munkát teljesen ingyen,a futball fanatizmusa,a helyi sportélet fellendítése ,a gyermekek fejlődése végett csinálja.Mindezt teljesen ingyen,nem beszélve a havi sokszor 15-20 ezres plusz telefonszámláról,mely önköltséges,nem fizeti ki neki senki.Arról pedig nem is beszélek,hogy míg a munkahelye,s a pálya között ingázik,szinte alig jut idő a családjára.Szerencsére jön a jó idő,s a két kisfia is megy vele ki a pályára,aminek én szerfelett örülök,hiszen mozognak,s addig sem a számítógép,vagy más technikai eszköz előtt ülnek.A futball szeretetük határtalan.
És akkor itt vannak még azon emberek,akik segítik,akik vagy a pálya alkalmazottai,s munkaidőn kívül teszik dolgukat,vagy mindenre képes szurkolók,kik az idejüket,a pénzüket áldozzák ennek a csapatnak a fent maradásáért.Sorolhatnánk... Léber Zoltán,Kiss Csaba,Németh Teri, Moharos Zsolt,Sándor József Benedek,és még sorolhatnám a neveket.
Én láttam,észleltem mindazt az örömöt,mikor első szakosztályvezetői ciklusakor egyre jobb helyen végzett a csapat,mikor fellendülőben volt az élet,az utánpótlás is kezdte összeszedni magát,s egyre jobb eredményeket értek el.Most pedig megint ugyanabban a helyzetben van,mit akkor,-ha nem rosszabban-,s visszatért a szakosztály élére,s megint szinte a semmiből kell újjáépíteni a futball életet,itt Bicskén.
Teszik mindezeket önzetlenül,teljesen ingyen,időt,s anyagiakat nem sajnálva,lehetőséget adva mindenkinek arra,hogy bizonyítson,sokszor/vagy ha nem szinte állandóan/ a saját pénztárcájukból.Miközben azt hallom,a környező klubokban,a focisták fizetnek azért,hogy focizzanak,itt nem kell tagdíjat fizetni,kapják a márkás bemelegítőt,mosnak rájuk....Most pedig azon vannak,hogy az utánpótlás,s a nagy csapat számára,élhetővé tegyék a játékot.
Ezért is nem értem a fent megjelent kommentet,főleg úgy,hogy aktívan nem is vesz részt a klub életében.A tisztánlátás végett is írtam ezen sorokat.És mielőtt félreértés esne szeretném közölni,hogy jómagam nem vagyok futballrajongó,nem is szeretem,s kíváncsi lennék arra is,hogy más feleség,vagy társ mennyire lenne toleráns párjának ezen fociszeretete végett.Azonban látom rajtuk az elhivatottságot,a futball szeretetét,a tenni akarás vágyát...
Úgyhogy csak annyit tudok mondani?HAJRÁ BICSKE,HAJRÁ BTC!!!!!
Tisztelettel: Márton Imréné
Valamit végre tenni kellene az ovi megmentése érdekben - kezdetű, névvel-címmel vállalt szülői levél érkezett bicskeonline@gmail.com címünkre.  "Valamit tenni kell az ovi megmentése érdekében. Két szeretett óvónőnk mondott fel tegnap. Nagy a felháborodás…..
mvalcsi2 2013.10.09 08:04:23
@Bicskei-Szó: De még mennyire @telepimami,de sajnos itt nem fog a városvezetés melléjük állni.Pedig megérné!
Az elmúlt héten mindennap a Nagyállomásra vezetett az utam.Megdöbbenve tapasztaltam az alábbiakat:a malomhoz sorban állnak a hatalmas teherautók fittyet hányva mindenközlekedési szabályra elállva kapubeállót, buszmegállót, kanyart. A koronát a minap nagyobbik gyermekem közel…..
    Részletek......
mvalcsi2 2012.12.16 11:02:36
Száron délután jelentös népvándorlás indult meg gyalog, biciklivel, autóval a sportpálya felé, ahol a Szár KSE-BTC labdarúgó rangadó került megrendezésre.Ificsapatunk szükségkapussal állt fel(Peinlich Dávid eltiltása miatt) és sajnos végig alárendelt szerepet töltött be a…..
mvalcsi2 2012.09.17 12:19:00
@zsoltee77: nincs itt semmi baj ,majd a Vidi ellen bizonyitanak....
Bicskei Szó Kezdjük a jóval 2012.09.15 18:32:58
Az U13 csapatunk tovább menetel a bajnokságban hiszen Ágoston László és Klopfer Endre tanitványai 4-0(1-0) arányú gyözelmet arattak Pátka ellen. Milák Károly Iván klasszikus mesterhármast ért el,mégsem ő lett a mezőny legjobbja, hanem Jakab Dániel, aki a gólján kívül…..
mvalcsi2 2012.09.16 19:34:53
A 2012.09.04.-én a BTC sportcentrumban lezajlott sajnálatos fegyelmi ügyben a szakosztályvezetés és a fegyelmi bizottság lefolytatta a vizsgálatot - írja közleményében Márton Imre, a BTC labdarúgó szakosztályvezetője, a fegyelmi bizottság elnöke. Eszerint megállapítást…..
Bicskei Szó Reped a bejgli 2012.01.03 10:33:00
  Információink szerint Tessely Zoltán döntése után teljes bizonytalanságban élnek a Gondozási Központ idős és/vagy beteg lakói közül többen is, mivel Bicske Csabdin élő polgármestere vezette testület határozata megszünteti a bentlakásos ellátást a Gondozási…..
mvalcsi2 2012.01.04 20:05:59
Idős, beteg,többségében demens emberekkel foglalkozom mindennap.Ez a munkám.Egy munka,mely igazából nem munkának,vagy foglalkozásnak tekinthető, inkább elhivatottságnak nevezném.Mert csak úgy lehet ezt csinálni.Sajnálom mindazon szakmabeli kollégát,akiknek a fenti döntés miatt megszűnik a munkahelyük,veszélyeztetve a mindennapi megélhetésüket,mely a mai nehéz világban anyagi és érzelmi kiszolgáltatottság szélére taszítja őket.Melyet az általunk megválasztott"szellemi vezetők" okoskodtak ki.
Mégis az egész történetben az igazi szenvedő alany, maga a gondozott,akik vagy tudatába,vagy öntudatukon kívül/egészségi állapotuk végett/ váltak a rendszer veszteseivé.
Nem tudom,hogy mindazon döntéshozók,akik eme "szenzációs lépést" megmerték lépni,igazából tudatában vannak-e annak,hogy mit és kivel tettek.Valószínű,hogy nem,sőt teljesen bizonyos vagyok benne.
Nem elég az ,hogy egy idős embert anno kiszakítanak a saját környezetéből,melyben évtizedeken át élt,s bekerül egy szociális intézménybe,de mire megszokna egy helyet,s elfogadja azt a visszafordíthatatlan tényt,hogy sajnos segítségre szorul,s nincs más megoldás csak ez.Akkor jön egy pofon,hogy holnaptól még ez sincs...!A kilátástalanság,"Mi lesz velem? Hol hajtom le a fejem majd?Már nem kellek senkinek!Jobb lenne nem is élni!Könnyebb lenne mindenkinek!"Ilyen gondolatok fordulnak meg a fejükben.És ezek csak egy értelmileg beszámítható néni vagy bácsi gondolatai.Ugyanis kedves döntéshozók,valószínűleg a demens emberekre nem is gondoltak,hiszen "ŐK úgysem!!!! éreznek,értik meg a helyzetet"
Ez a nagy tévedés!!!!!!!!!
Sokkal érzékenyebben reagálnak ezen dolgokra!El,sem tudják képzelni,hogy milyen érzelmi,pszihés változásokon mennek is keresztül,hiszen nem ismerik Őket,nem foglalkoztak és nem akarnak foglalkozni az Ő problémájukkal.Amit ezen tettel bebizonyítanak a választóiknak:az érzelmi sivárság,hazugságok hálója,a mindenkin való átgázolás.Egyszerűen szegénységi bizonyítványt állít ki Önökről! Nevetséges,hogy MI választottuk meg Önöket,s ezáltal mi is hibásak vagyunk.
És akkor még nem beszéltünk a hozzátartozókról sem...!
Csak arra lennék kíváncsi,hogy ha estlegesen valamelyikőjük édesanyja,vagy édesapja kerülne ilyen helyzetbe,akkor milyen reakciót váltana ez ki Önökből?!Gondolkoztak ezen valaha is??
Egyszer végre fel kellene már állítani egy fontossági sorrendet.Nem a fent említett rászorult emberektől kellene elvenni,hanem akik a rendszer igazi "nyertesei",vissza kellene venni a szociális segélyezésből,megvizsgálni azt,igazából ki is szorul segítségre,nemcsak tudatában lenni ,hogy van környezettanulmány,hanem ki is menni ,s elvégezni azt/2 autót,hatalmas családi házat hogyan képes minimálbérből fent tartani,stb.?/,s nem utolsósorban sógor-koma alapon osztogatni az adófizető állampolgárok pénzét.De ez nemcsak itt trendi,hanem ez a mai magyar valóság,ez az igazi Valóvilág!Ezért röhög rajtunk az egész világ!Munka nélkül,könnyen megélni,igazából csak Magyarországon lehet!
De vissza a fenti témához!
Csak gratulálni tudok Önöknek,s remélem egyszer hasonló cipőben fognak járni,s akkor majd igazán átérzik eme tettük következményeit,s Önök is ilyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetnek.
Mert míg mindezeket nem élték át,addig sajnos fogalmuk nincs arról,hogy valójában eme döntésükkel mit is csináltak. Gratulálok,s sajnálatom fejezném ki minden egyes választópolgárnak,akik bizalmat szavaztak Önöknek,-beleértve magam is-,de mentségünkre szolgáljon, a szebb jövő reményének képe lebegett a szemünk előtt!S az öreg Eötvös bohóc szavaival zárnám soraim:NEM BAJ,VAN MÁSIK!!!!!!!!!!
Valószínűleg nemsokára lesz is!
mvalcsi2 2012.01.04 21:02:25
@Tamara Jagello:
Nevetséges,s egyszerűen felháborítónak tartom,a polgármester köszöntőjét az idősekhez,annak fényében,hogy teljesen tudatában volt már akkor is, mire készül 2012 márciusától!Erre mondják azt,hogy vágd hozzá Júdáshoz a 30 aranyat!Köszönjük Polgármester Úr!