Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leolib

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alapvetően nagyon szépen haladunk és semmi, de semmi okom panaszra.   A férjemmel még tavasszal megbeszéltük, hogy egyelőre ne akarjunk új gyereket, inkább szoktassuk be a lányokat bölcsibe, én pedig menjek vissza dolgozni. Az, hogy a régi munkahelyemre menjek, nagyjából fel…..
Leolib 2014.01.08 12:54:05
@szonimoni: Nehéz ez. Nyilván én is abban reménykedem, hogy "kiböjtöltem" egy nyugis, békés csecsemőt. Hiszen annyi mindenkinek megadatik. Naja, de lehet másé meg nem eszik, esetleg nem alszik. Melyiket is szeretném jobban? Nem kívánságműsor, úgyhogy erről nem is gondolkozom. Ez persze nem igaz, mert gondolkozom rajta, de felesleges. Összességében semmi okom panaszra. Van két lányom, komolyabb egészségügyi problémánk még nem volt, szépek és okosak. És most van egy egészséges harmadik terhességem. Meg férjem, családom, tető a fejem felett. A gyereknevelésben meg továbbra is totál bizonytalan vagyok. Most azt gondolom, a következőnek sokkal többet szeretnék adni magamból, mint amennyi az ikreknek jutott. A kezemben lehet egész nap, magamra tudom kötni, megkaphatja azt a testközelséget - ha szeretné - amit a lányok igényeltek, de nem tudtam maradéktalanul megadni nekik. Talán náluk is ez lett volna a jó. Talán sokkal hamarabb abbahagyták volna sírást, ha kielégül ez az igényük. Hiszen annyira logikusan hangzik: a csecsemő nem sír ok nélkül. Ha magára hagyjuk a kesergésben, csak azt tanítjuk meg neki, hogy nem számíthat még az anyjára sem, és még frusztráltabb, még hisztisebb lesz, blabla. Aztán meg azt gondolom, hogy nem. Hogy 5 hónapig minden de minden igényük azonnal kielégült, ha félig belepusztultunk is és akkor sem volt jobb. Hogy most is azt látom rajtuk, hogy ha azt veszem észre, hogy valamelyikük nagyobb figyelmet igényel, és ezt megkapja, pár nap alatt elkezdi kihasználni és a fejemre nőni. Néha az az érzésem, hogy ők tökéletesen ismernek engem, de magukat nem hagyják rendesen kiismerni. De tudod mit, szeretem bennük, hogy ilyen szeszélyesek, hogy ilyen különösek. És inkább kíváncsian várom a harmadikat, mint szorongva.
Leolib 2014.01.08 13:03:27
@szonimoni: Tudod ebben meg az a furcsa, hogy nekem egy olyan beidegződésem volt, hogy a csecsemők nem alszanak. Nem is féltem attól, hogy állandóan sírni fognak, hiszen ilyennel még nem találkoztam a környezetemben, nemalvóval viszont igen. Szóval ez volt az alapvetésem, hogy úgysem fognak aludni. Ez ám a pozitív gondolkodás :D Nesze neked teremtő erejű gondolat! Szóval visszagondolva igen, igazad van, azért alakult ki a sírásparám, mert sírtak, mert folyamatosan sírtak, mert egy nap sem volt, mikor az ébrenléti idő legalább 70%-át ne sírással töltötték volna és egy idő után már én is generáltam a sírást, mert már nem hittem el, hogy tudnak nem sírni is. De az is igaz, hogy rosszul reagáltam, mert szabályosan gyomorgörcsöm volt már egyfolytában, ha nem sírtak, akkor is azt vártam, hogy mikor zendítenek rá. Hogy ez nálam is ilyen súlyos lett, valószínű annak a bizonyos múltbeli traumának is köszönhető. De ezen az alvás dolgon azóta sem térek napirendre. Mert a "hozzáállásom" és az általános tapasztalatok alapján éppen aludniuk nem kellett volna. Mindegy, hálás vagyok érte, hogy mégis aludtak/alszanak. Harmadikra egy nappal nyugis, éjjel alvó és jól evő csecsemőt szeretnék :D Ha ez nem jön össze, akkor most már azt mondom, inkább nappal üvöltsön, mint éjjel.
Leolib 2014.01.08 13:07:29
@szonimoni: Ja és! Nem kell engem kárpótolni! Valami miatt ez kellett nekünk, nem bánom. Minden szar elmúlik tényleg, ezt már megtanultam. Nem félek egy sírós csecsemőtől sem, nem is értem magamat, miért nem, de nem félek. De lehet csak azért nem, mert egyedül van. Ha ikrek lennének, félnék. Most hogy elképzeltem, hogy mi lenne, ha megint ikrek jönnének, kicsit össze is szorult a gyomrom. Pedig elmondhatatlanul hálás vagyok azért, hogy ikreim lettek.
Gyerekmonopoly Hepi egy év 2013.06.29 20:35:50
Olyan gyorsan és olyan lassan telt el. Állítólag MOST MÁR TÉNYLEG könnyebb lesz :D Bár az új gyerekorvosunk szerint, aki egy 20 éves ikerpárral rendelkezik, sohasem lesz könnyebb. Hát, akkor így jártunk. Még mindig állandóan a két véglet között vergődöm, néha azt…..
Éééééés igen, eljött végre az a bizonyos másik probléma, amire sokan mondták, hogy majd visszasírom az előzőt, és amire én sokszor mondtam, hogy nem, azt biztosan nem fogom visszakívánni, inkább rosszalkodjanak vigyorogva, mint hogy egy helyben üvöltsenek egész nap. Pár…..
Leolib 2013.05.01 22:31:06
@panna cotta: ez MÁR nem kemény :D ezt már kifejezetten élvezem. És semmi értelme tudom, hogy bosszankodok mások hülyesége miatt, de ez legyen a legnagyobb problémám :)
Leolib 2013.05.04 10:28:38
@Ziebi: Mondom, nekem ez már a könnyebb rész :) Viszont te is írhatnál lassan, érdekes összehasonlítás lehetne ;)
... amit néha orkán erejűnek, néha meg csak egy gyenge kis fuvallatnak érzek. De valami tagadhatatlanul elkezdődött. Az előző bejegyzésem óta 4 alkalommal találkoztunk a pszichológussal. Beszélgettünk, figyelte a csajokat meg engem, sok mindenre rávilágított, de valahogy mégsem…..
Leolib 2013.04.05 09:46:37
@pity pang: :) A cigis rész miért tetszett, olyan ronda dolog, szégyellem is magam miatta, de nem eléggé :P

És mit gondolsz az alvásról?

Az idegenektől való félelem 5 hónapos koruk óta megvan, az utóbbi időben, mintha alábbhagyott volna, aztán most újult erővel csapott fel. De néha meg nem, ha például hozzánk jönnek vendégek, azt néha tökjól viselik, még mosolyognak is soha nem látott nagydarab bácsikra. De ha a boltban behajol a babakocsiba egy jószándékú gügyögő néni, akkor meg eljön a világ vége. Szóval furcsa ez is, én legalábbis nem értem, de olyan jó lenne, ha tényleg elmúlna és mondjuk rá lehetne bízni őket előbb-utóbb a nagyszülőkre, ami most 5 percre is nagyjából lehetetlen.
De azért az elmúlt egy hétben mintha változott volna valami... Mondjuk az az érzésem, hogy akkor is itt tartanánk, ha azóta nem jártunk volna be minden létező szakembert, de bejártunk, mert ez kellett az ÉN megnyugtatásomra. Voltunk például neurológusnál. Legalább másfél órát…..
Leolib 2013.03.23 18:19:36
@pity pang: Köszönöm :)

Nem, még mindig nem másznak rendesen, de úgy látom, hogy ez most már tényleg napok kérdése. Remélem.
január 10. Nos, a tegnapi nap nosztalgiával telt, olyan kettős érzéssel.  Minden órában visszagondoltam a stációkra, amiken végigmentem három évvel ezelőtt. Na, ekkor ment el a víz, ekkor értünk be a kórházba. Itt már fájásaim is voltak. Húúú ilyenkor már nagyon fájt,…..
Most nem a havi összefoglalót, hanem egy másik formáját választottam a naplóírásnak, hátha így folyamatában tekintve könnyebben tetten érhető, hogy hol rontok el valamit, vagy milyen ponton lehetne másként csinálni, na meg én is kíváncsi voltam arra, hogy végülis…..
Leolib 2013.01.14 22:39:20
@ispongya: Rendszeresen vannak külön is, ez úgy néz ki, hogy a külön lévő üvölt, a babusgatott meg természetesen remekül érzi magát.

Ezt még nem próbáltam, hogy magamra pakolom a játékokat, de lehet holnap ezt is bevetem, köszi az ötletet :) Bár hozzá kell tennem, hogy egyrészt sokat vagyok velük a játszószőnyegen, ha a játékok nem is rajtam vannak, ha hasra teszem őket, akkor például mindig ott vagyok velük, hogy ne érezzék magukat egyedül, másrészt - ha beleolvasol a korábbi posztjaimba - pont az a probléma, hogy egyedül egyáltalán nincsenek el, hiszen 5 hónapos korukig szinte nonstop testközelség volt, folyton cipelgettem őket, csak már fizikailag nem bírtam. Szóval a konduktor ítélete az volt, hogy túl sokat vannak kézben. És az enyém is.

Igen, nagyjából 3 órát alszanak napközben 3-4 részletben, nem tudom, ez sok-e, kevésnek semmiképpen sem tartom. Valószínűleg elfáradnak a sok sírásban :) Én egyáltalán nem bánnám, ha kevesebbet aludnának, ha legalább egy fokkal könnyebb lenne velük. Szóval remélem, a kevesebb alvást akkora időzítik, mire elkezdenek ülni meg mászni, vagyis jobban lefoglalják magukat.
Leolib 2013.01.16 14:43:13
@ispongya: Nem tudsz hülyeséget írni, köszi bármilyen tippet! Az ébredés utáni édeskettes azért nem nyom sokat a latba, mert ébredés után mindig evés van, követelik is azonnal, szóval akkor úgysem babusgatással telik az idő, viszont ha közben a másik is felébred (márpedig 99%, hogy felébred 5 percen belül), akkor őt már nem tudnám ellátni. Ha meg nagyon elcsúsznának egymás mellett, azt sem szeretném, mert ebben legalább szerencsém van, hogy mindent egyszerre csinálnak, így 1-2 óra szabadidőm van naponta. Ha az sem lenne...
Leolib 2013.01.16 14:45:47
@devi1: Eleinte én is odaraktam őket a fürdőszobaajtóba (ketten nem férnek be), de így is üvöltöttek, na meg aztán pont azt szeretném megtanítani nekik, hogy vannak bizonyos öt percek, mikor anya nincs a látótérben és akkor sem dől össze a világ. Mostanában már a bébiőrt sem viszem be, igyekszem legalább arra a pár percre kikapcsolni, mondjuk nem szokott sikerülni :D
Mondom ezt úgy, hogy egy héten egyszer jut időm arra, hogy bekapcsoljam a laptopot, akkor is csak 15 percre. És mégis. Evés Ha a múlt hónapban is írtam volna naplót, akkor ezt a fejezetet nagyjából egy mondattal el tudtam volna intézni: esznek, 8 perc, aztán kész. De kb. két hete…..
Leolib 2012.11.09 22:49:25
@mocc: oh, pedig nem akartam hatásvadász lenni :)
@panna cotta: csak a te kedvedért cseréltettem a képet ;)
@kacce: én is az időben bízom...
@Ziebi: tudod, hogy rám mindig számíthatsz :)
Volt itt minden az elmúlt öthétben, de a mérleg nyelve talán mégis inkább a pozitív irányba billen. Evés A szoptatással a lányok 10 hetes korában felhagytunk. Ugye előtte volt 3 hét, amiről végülis az előző posztom is szólt, mikor 3-4 órákat aludtam 3-4 részletben, a kis…..
Leolib 2012.10.03 10:32:12
@teheneszet: Képzeld, bevált az új babakocsi! Összehasonlíthatatlanul könnyebb kezelni, mint a régit, csak ez meg olyan rozoga, hogy folyton befékez a hátsó kereke, de sebaj, inkább felkötöm majd a féket, nem veszek most egy harmadikat :D Sajnos mondjuk ezt a modellt jelenleg nem is lehet újonnan kapni.
@devi1: Én is két héten belül tervezem a hozzátáp elkezdését, nekünk a gyerekorvos is ezt tanácsolta. Eleinte eléggé ódzkodtam tőle, hogy ilyen korán, de aztán rájöttem, hogy szívesebben adnék nekik rendes kaját, mint a mesterséges tápot ilyen mennyiségben. Hogy etetsz éjszaka? Ébreszted, vagy kel magától? Mert ahogy írtam, nálunk is egy véletlen elalváson múlt, hogy átaludták az éjszakát.
@pity pang: Hát én azért meglepődtem, de ilyen meglepetések jöhetnek minden mennyiségben :)) És azóta már a 10 óra is megvolt egyben... Olyan nagyon ügyesek!!
Leolib 2012.10.03 15:21:44
@devi1: Hány kiló a kislányod, és mennyit alszik napközben?
Ha ez megnyugtat, a 10 óra egyben nem rám vonatkozik, hiszen én eleve legalább 2 órával később fekszem le, mint ők, és olyan hajnali 5-től 20-30 percenként kijárok hol az egyikhez, hol a másikhoz visszasimogatni, meg a tápot állandó készenlétben és megfelelő hőmérsékleten tartani. Szóval nekem "csak" olyan 5-6 óra alvás jut egyben, de már ez is ultrajó az elmúlt hónaphoz képest. És amúgy mi pitypang módszere? :)
Leolib 2012.10.03 15:26:04
@devi1: Ja és a tápos babák szerintem is hamarabb és könnyebben alusszák át az éjszakát, mint az anyatejesek, bár mondanom sem kell, hogy mennyi kedves ismerős van körülöttem, akinek az anyatejes babája már 8 hetesen 6 órákat aludt egyben, és egyszerűen nem értették, hogy az enyémekkel "mi baj" lehet... Khm. Na, ezekkel nem kell foglalkozni, te se tedd! És velem se foglalkozz, mert mindez nem az én érdemem, nem azért van, mert én valamit jól csináltam, vagy te valamit rosszul csinálsz. Arról nem is beszélve, hogy bármikor fordulhat a kocka. A hozzátáplálásról én is azt hallottam, hogy hozzásegít a nyugodtabb éjszakai alváshoz. Ha van tej és hízik a baba, valóban felesleges a tápszer, de a nyugodt éjszakákért cserébe meg talán mégiscsak megérhet egy próbát...
Gyerekmonopoly Az első 8 hét 2012.09.25 20:28:01
Kivételesen előszóval indulunk: Sziebit a régi motorosok igen jól ismerik, az újaknak meg igazi csemege lesz!  Az előzményekről annyit, hogy ő is évek óta a gyártósoron van, és a híres Banyatársadalom egyik oszlopos tagja, sőt mi több az éjszakai műszak jeles…..
Van abban valami felszabadító, mikor bekövetkezik az, amitől félsz. Hát, legalábbis nem kell tovább félni tőle. Nehéz. Rohadt nehéz. Nagyjából öthetes korukban szabadult el a pokol, körülbelül akkor, amikor a terminus szerint meg kellett volna születniük. Cuki kis…..
Leolib 2012.08.24 10:53:51
@panna cotta: Köszi szépen, de pont nem érzem magam hősnek, hiszen vannak ikresek, akik igény szerint szoptatnak, a negyedik emeleten laknak lift nélküli házban és soha semmilyen segítségük nincs. Én nem vagyok képes igény szerint szoptatni, van liftünk és nagyon erősen gondolkozom valami állandó segítségen...

@teheneszet: Miben emlékeztetlek a ti első heteitekre? És ti hogy oldottátok meg a hasonló nehézségeket?

Tippeket, ötleteket minden mennyiségben szívesen fogadok! :))
Leolib 2012.08.27 09:00:38
@kacce: Örülök, hogy neked már jobb, ez nekem is reményt ad :) Nálunk is van reflux meg hasfájás meg ordítás...
@teheneszet: Na, olyan is volt, hogy felébredtem és ott volt mellettem valamelyik, és nem emlékeztem, hogy mikor, hogy került oda :(
@devi1: Devi, hát még nem is gratuláltam!! Remélem a fáradtságot leszámítva jól vagytok, minden rendben volt a szüléssel és a szoptatással sem szenvedsz úgy, mint én. És igen, az etetés közbeni sírás is ismerős :(
Leolib 2012.08.27 11:42:22
@kacce: Én is pont ugyanezt szoktam érezni, hogy én biztos nagyon szar anyuka vagyok, ha az én gyerekeim folyton sírnak... Annak ellenére, hogy én már láttam olyat, akinek nagyon nehéz volt az eleje, bár nekem mindenki az első hat hetet mondta, hogy az az aljas. Nálunk meg kb. addig volt nyugis.

Az etetés közbeni sírással magamra céloztam:) Mármint hogy ahogy devi is írta, néha éjszaka sírva etetek, annyira fáradt vagyok. Amúgy a reflux nálunk azért nem ennyire durva, ettől függetlenül kipróbáltuk a bukós babáknak való tápot, amiben van ilyen természetes sűrítő, de attól meg hasmenésük volt.
Kórházi napok A kórházban töltött öt nap maga volt a pokol. Lelkileg minden rendben volt, de fizikailag nagyon nem éreztem jól magam. Remélem kiderül, hogy nincs is aneurizmám és a következő gyereke(ke)t hüvelyi úton szülhetem meg, hogy tudjam,  a császármetszés igazából…..
Leolib 2012.07.23 18:54:36
@/drako: na tessék, pedig úgy 50-szer biztosan átolvastam :D
Leolib 2012.07.23 21:57:09
@Borstörő: Javítsd inkább, köszi :)
Leolib 2012.07.24 12:04:18
@-sophie-: Jaaa, ezt hittem, a gyerek mellett kellett virrasztani, jött a foga pl., vagy ilyesmi. Azért írtam, hogy ilyen még biztos velem is lesz.
Gyerekmonopoly Megérkeztünk! 2012.07.15 17:38:00
Mindenekelőtt csak úgy szerényen azt kívánom magamnak, hogy minden kívánságom így teljesüljön.  A mélyponti állapotból igazából már nem is jöttem ki, csak vártam, hogy teljenek a napok, legyen meg a betöltött 36. hét, aztán usgyi. Nem akartam ez előtt szülni, mert azért…..
Leolib 2012.07.16 10:06:36
@teheneszet: Talán nemsokára arról is olvashattok ;)
Leolib 2012.07.17 18:48:51
@devi1: Nahát Devi, te még.... Akkor hát Neked is minden kívánságod így teljesüljön! :))) És várjuk a gólyahírt, ne felejtsd el megosztani itt is!
Az ikrek felmondták albérletüket és úgy döntöttek hogy kényelmesebb idekint! 2012. június 25-én hajnali 1 óra 28, illetve 1 óra 30 perckor megérkeztek Leolib ikrei, mindketten 2150 grammal, egyikük 48, másikuk 49 centivel. Gyönyörűek és egészségesek, már haza is engedték őket…..
Gyerekmonopoly 35. hét - Mélypont 2012.06.21 21:33:00
"Megérkeztünk, ez itt a mélypont..." - hadd kezdjem ezt a naplót az egyik kedvenc filmem egyik kedvenc jelenetével, mert úgy érzem, ez az igazán alkalomhoz illő. És amúgy sem jut semmi más az eszembe. A nemzetközi helyzet - aminek semmi sem szent - egyre csak…..
Leolib 2012.06.22 08:45:08
@borsolyka: mert csak július 1-én, esetleg 2-án akarok szülni, és most úgy érzem, ha tekernék egyet, menten kitágulnék 2 ujjnyira :D Biztos hülyeség, egyszerűen csak így érzem. Eddig biztos voltam benne, hogy nem teszek semmi rosszat a biciklizéssel, most meg abban vagyok biztos, hogy nem kéne.
Leolib 2012.06.22 14:30:12
@pity pang: tiltakozom!!! :D
Leolib 2012.06.24 18:33:06
@macskavati: Sajnos olyan sok mindenkinek nem adatik meg :((( Szóval ha jobban belegondolok, igenis áldott az én várandósságom :)
A forgalmas utcán (Szereplők: az utca embere és leolib) U.E.: Tessék drága, ágynemű, magának ingyen is odaadom, tessék, vegye el! L.: Nagyon kedves, köszönöm, de nagyon sietek. U.E.: Hányadik hónap? L.: Öööö, a sokadik. U.E.: És fiú lesz vagy lány? L.: Két lány. U.E.:…..
Leolib 2012.06.16 20:37:52
@devi1: Szexelni nem szabad, ezt mondta a doki. Meg hogy pihenjek úgy általában. Azt gondolom nem feltételezte rólam, hogy csaknem 20 km-t tekerek naponta, így azt nem mondta, hogy nem szabad sportolnom :) Múlt hét hétfőn voltam nála, akkor mondta a rövidülő méhnyakat, azt a hetet kihagytam, nem bicikliztem, viszont voltam többször is ilyen többórás bevásárlótúrán, szóval eléggé le voltam terhelve. Ezért úgy döntöttem, hogy ha a a következő vizsgálatkor az derül ki, hogy nem rövidült tovább, akkor folytatom a biciklizést, mert a lábam mozgás nélkül még durvább. Na és nem is lett rosszabb a helyzet (vagyis rövidebb a méhnyakam), így ezen a héten már újra bringáztam. Szerintem érzi azt az ember, hogy mit szabad és mit nem. De ezt így konkrétan, hogy mennyit lehet egy nap mozogni, nem mondta.
Leolib 2012.06.16 20:43:47
@devi1: Ja a házasélettel kapcsolatban azt nem részletezte, hogy csak a behatolós szex tilos, vagy pedig a bármilyen úton elért orgazmus a méhösszehúzódások miatt. Én meg nem kérdeztem, mert őszintén szólva eléggé kikerült a téma az érdeklődési körömből az utóbbi időben.
Leolib 2012.06.17 09:34:38
@devi1: Hát szerintem ha eddig nem csináltad, ne most kezdd el...
Egyik napról a másikra történt. Csütörtökön még csinos voltam, panaszmentes, energikus és agilis, pénteken meg a sütisütés közepén úgy éreztem, hogy kész, elfogyott az erőm, leszakad a hátam, kőből van lábam és mindenki hagyjon békén. Péntek este lenéztem az egyre jobban…..
Leolib 2012.05.26 07:40:55
@kacce: Ó, hát hősnek egyáltalán nem érzem magam, sőt, szerintem még így is sokkal többet panaszkodom, mint amennyire valójában okom lenne.

Köszi a tippet! De nekem nem is a gyomrom ég, hanem a torkom, arra is jó a salvus víz? A rennie jó rá, olyan 10 percig...
Leolib 2012.05.26 09:22:22
@teheneszet: Igen, egy 180 centis nő még ikerterhesen is teljesen normálisan néz ki :) Én átlagos 167 centis vagyok, nem magas, nem alacsony, úgyhogy én is kíváncsi vagyok, hogy hova nőnek a lányok még ezután.

És igen, nekem is folyton melegem van, pedig az indián nevem hideg kéz meg hideg láb, na most bezzeg sütnek a végtagjaim!
Leolib 2012.05.29 07:02:11
@macskavati: Hú, nagyon szépen köszönöm a felajánlást, mindenképpen megpróbálok akkor majd beszerezni ilyen tesztcsíkot, ha esetleg nem sikerül, akkor tudom, hova forduljak :))
És igen, persze, hogy szobabicikli!
A legutóbbi ultrahang szerint "A" magzat 1250 gramm, fejvégű, teste a bal oldalon, "B" magzat 1280 gramm, fejvégű, teste a jobb oldalon helyezkedik el.Az eddigi vizsgálatok alapján mindig Ábaba volt kicsit nagyobb (most először nem), a 18. heti 4d-s UH-n pedig egyedül…..
Leolib 2012.05.18 12:12:26
@pity pang: Köszi a véleményt és a tippet, nem ismertem, meg fogom nézni!

Megpróbálnám én, sőt szeretném hüvelyi úton, de ideggyógyászati javaslatra (valószínű agyi ér-rendellenesség) most tuti a császár. Hát, legalább nem kell rajta gondolkodnom.
Nem tudom, szembenézésnek számít-e, ha az ember sorra veszi a félelmeit, én most mindenesetre sorra veszem őket. Tudat alatt biztos listáztam már magamban ezt is, most megpróbálok tudatosan is végigmenni rajtuk. Egyre többen és gyakrabban kérdezik ugyanis, hogy nem félek-e a…..
Leolib 2012.05.13 08:44:31
@Ziebi: Én is akkor ijedtem meg először, mikor lett macskánk és hogy pár hét-hónap után milyen durva szeretetet éreztem iránta, mondom ez nemnormális dolog, mi lesz, ha gyerekem lesz?! Hát az lesz, hogy elképzelhetetlenül sokkal másabb és még durvább és jobb lesz :))
És főleg kettőnek...?! A babakelengye-lista összeállításánál az általam eddig megismert két védőnő tanácsaira sajnos nem hagyatkozhatok, mivel az egyik álláspontja szerint ultrahangos hidegpárásító és elektromos gőzsterilizáló hiányában majdhogynem felelőtlenség…..
Leolib 2012.05.07 23:08:37
@AbuBabu anya: Amúgy nektek milyen kocsitok van/volt és milyen tapasztalatokkal?
Leolib 2012.05.08 20:23:00
@AbuBabu anya: Köszönöm a választ, tényleg kimerítő volt, de semmiképpen sem túl kimerítő! Abszolút hasznos és érdekes, bár következtetésként továbbra is csak azt tudom levonni, hogy "hát akkor majd meglátjuk".

Kicsit kezdem kirakatban érezni magam, hogy itt engem lassan mindenki ismer, én meg senkit, dehát végülis ez benne van a pakliban, ha az ember ebbe a műfajba kezd.

Azért továbbra is arra biztatok mindenkit, aki tudja, hogy én ki vagyok, és nem bánná, ha ebben kvittek lennénk, hogy írjon nekem a leo.lib.82 gmailre!
Leolib 2012.05.08 20:24:30
@AbuBabu anya: Egyébként meg: "nagy kiterjedésű árucikkek" :DDDDDDD
 Múltkor bementem a postára és beálltam a sorba a 45 ember mögé. Épp a sárgacsekkek letépdesésével szerencsétlenkedtem, mikor észrevetettem, hogy a sor elejéről egy fiatal nő integet felém, mondom ezmegmitakar. Ja, terhes vagyok, esett le, és végtelenül hálásan a…..
Leolib 2012.04.30 23:44:52
@kacce: óóó értem, köszönöm :)
Leolib 2012.05.02 18:11:10
@soszoro: hátööö, nincsenek illúzióim, szerintem az én férjem sem a szexuális vonzerőmre gondol, mikor azt ecseteli, hogy milyen szépséges is vagyok :DD
Szeretném azt hinni magamról, hogy én egy modern, felvilágosult, a sokszínű világhálón, blogokon és fórumokon szocializálódott kismama vagyok, aki belátja, hogy a terhesség és gyereknevelés kapcsán az egyetlen szabály, hogy nincsen szabály, aki minden nevelési módszert és…..
Leolib 2012.04.19 17:42:53
R2, sok igazság van abban, amit írsz, de azért én bízom benne, hogy annál azért összetettebbek vagyunk, mint hogy a szüleink elcseszett 70-es évekbeli (öööö esetemben egyébként 80-as :P) nevelése határozzon meg minket egy az egyben. Biztos vagyok benne például, hogy a két húgom nem ugyanezt a a hat pontot sorolná fel, pedig ugyanaz az anya nevelt minket alapvetően ugyanolyan módszerrel, ugyanazzal a Spock könyvvel a kezében (ami egyébként tényleg megvolt neki, egyszer mesélte, hogy mikor megszülettem és sírtam, felütötték a könyvet a Sírás fejezetnél és elkezdtek módszeresen végigmenni a pontokon, hogy miért sírhatok:)). Meg ha már itt tartunk, mi, vagyis a per pillanat szülni vágyó nők kb. egy korosztály vagyunk és mégis mindannyiunknak mást súgnak az ösztönei, pedig senkinek az édesanyja nem olvasott nagy valószínűséggel mást a 70-es években meg a 80-as évek elején, mint Spockot. Én nem is a nevelési elvekben látom a nagy különbséget, inkább a csecsemőápolási és -táplálási szabályokban veszem észre, hogy anyukámnak például fennakadnak a szemei azon, hogy a szoptatás lehet annyira kizárólagos, hogy mondjuk vizet meg teát sem kap a gyerek fél éves koráig. De valószínűleg ez is egyéni, és másnál meg másképp van és mások a tapasztalatai.

Érdekes az is, amit a távolító nevelésről írtál. Eddig azt sem tudtam, hogy van ilyen, és a legkevésbé sem gondoltam volna, hogy az én előzetes elképzeléseim ennek felelnek meg. Nyilván nem ismerjük egymást személyesen, de én pont az iszonyatosan kötődő, ragaszkodó, bújós, folyton érzelmi visszacsatolásra vágyó ember vagyok, a férjem például talán éppen ettől az egy dologtól fél, hogy én majd ki sem engedem a kezemből a gyerekeket, meg majd nem merem rábízni őket fél napra sem senkire, mert én olyan vagyok. Ezért is örülök például annak, hogy ketten jönnek, mert így még kisebb a veszélye, hogy megfojtsam a gyerekemet a szeretetemmel, hiszen már az elejétől kezdve legalább ketten kell, hogy részesedjenek belőlem és a gondoskodásomat is meg kell osztanom kettejük között. Én pont az a típus vagyok, akinél felmerülhetett volna, hogy azért vállal nehezen második gyereket, mert nehezen tudja elképzelni, hogy még valakit úgy tudjon szeretni, mint az elsőt.

A szülői mintára még egy kicsit visszatérve: mindhárman iszonyatosan kötődünk anyukámhoz a mai napig, pedig ő biztosan nem kötődő módon nevelt minket. Mármint nem a mostani értelemben. Sőt, a mostani értelemben véve határozottan távolodó módon nevelt minket. És mégis kötődünk. Nem mondom, hogy a távolító nevelésre vonatkozó elmélet hülyeség, de hogy ezt sem lehet általános érvénnyel leszögezni, az biztos.

A 6 pont pedig csak egy szerkesztési megoldás, és persze nekem is segített végiggondolni, hogy tényleg milyen elképzeléseim vannak, hiszen ezt így listázva még én sem szedtem össze. Írhattam volna folyószöveggel, több körítéssel is, csak így jobban coming out-jellege lett, legalábbis én valami ilyesminek szántam :)
Leolib 2012.04.20 21:03:23
@pity pang: köszi :)
Először is kaptok egy képet, lehet szörnyülködni a méreteken. Igen, ez tényleg még csak a huszonötödik hét.Az elmúlt négy hét amúgy felért egy lelki és szellemi kiképzőtáborral, megpróbálom összefoglalni a történéseit.Kezdve a pozitív stresszel, bulvárműsorosan: Pár…..
Leolib 2012.04.12 08:22:00
@devi1: én a B részvizsgát csináltam meg, és te? :D
Leolib 2012.04.12 09:46:14
@devi1: le a kalappal, gratulálok én is, nekem a C a mumus! 2-án írásbeliztem..
Leolib 2012.04.12 10:24:29
@devi1: talált, süllyed, de ez így nem ér, tessék nekem privit írni a leo.lib.82kukac gémélre!
  Túl vagyok a 40 hét felén, de a dokimmal a terhesség megállapítása óta gyakorlatilag még csak egyszer találkoztam, és mosolygáson kívül akkor sem nagyon történt semmi. És most nem tudom eldönteni, hogy ez nekem jó, vagy nem jó. Szerencsésnek érzem magam, amiért van…..
Leolib 2012.03.18 16:38:41
@kacce: Köszi a kimerítő tájékoztatást, tényleg nem viszik túlzásba ott sem... Nem izgulok egyébként, mert nekem sincs semmi bajom, ha meg lenne, akkor kérésre nyilván megvizsgálnának. De érdekes, hogy hol mi a protokoll, úgyhogy írjatok még! :)
Leolib 2012.03.18 17:22:19
@-sophie-: méhen kívüli: két konkrét esetet tudok a közvetlen környezetemben a közelmúltból, ahol a 7. héten belső vérzéssel szállították kórházba a kismamát, mert felrobbant a petevezetője. Előtte az 5. hét óta is megnézték mindkettőt legalább egyszer UH-val, szóval tudtak a terhességről és arról is, hogy valami gyanús, és mégis műtét és petevezeték-eltávolítás lett a vége mindkét esetnek.
A gyerekek állapota, mérete és nemeBiztos vagyok benne, hogy minden rendben van velük, mégis alig bírom már kivárni, hogy újra láthassam őket. Győzött is a kíváncsiság, és bejelentkeztünk egy magánultrahangra, ahol várakozásaim szerint elmondják, hogy a magzatok…..
Leolib 2012.02.23 22:45:27
@devi1: Tényleg sok a hasonlóság közöttünk és nagyon köszi, minden biztatás jólesik aneurizma-ügyben.
@AbuBabu anya: Teljesen egyetértek azzal, hogy mindent meg lehet oldani és nagyon szívesen veszek minden tapasztalatot. A lényeg itt szerintem az én önzőségi faktorom, hogy mi az, amit meg akarok oldani és mi az, amivel úgy gondolom, hogy ha egy mód van rá, akkor szeretném megkönnyíteni az életemet. Például biztosan pucolok és hasábolok inkább krumplit, minthogy fagyasztottat vegyek a boltban, vagy például kézzel mosogatok, pedig lehetne mosogatógépem. Mikrónk sincs, bonyolultan melegítek mindent. (Utóbbi kettő mondjuk valószínűleg pont változni fog a gyerekek érkezésével.) De azt hiszem, nem vagyok elég elhivatott és huzatos ahhoz, hogy mosható pelenkázzak, mindenáron kendőzzek, hordozzak, igény szerint szoptassak, vagy fazékban sterilizáljak. Nem zárom ki egyiket sem, majd meglátom, hogy alakul, de azt hiszem, ha megtehetem, ha egy mód lesz rá, akkor ezeken a területeken például szeretném megkönnyíteni az életemet. De ezek nem elvek, csak rugalmas elképzelések, amik nyitva hagynak minden lehetőséget.
Leolib 2012.02.27 00:46:30
@soszoro: Köszönöm, hogy olvasol, remélem, továbbra is maradsz. Csak annyit szeretnék kiemelni, hogy nem simogatom folyamatosan a hasam, hanem gyakran öntudatlanul megérintem, mikor érzem, hogy történik benne valami. Szóval nálam a "hassimogatás" napi sokszor pár másodpercet, összesen nettó 2-3 percet tesz ki szerintem, és akkor már a férjemet is beleszámoltam. Amúgy a 30 perces UH pl. kifejezetten rosszul esett a végére, a szonográfus mondta is, hogy hagyjuk abba, mert húzódik össze a méhem. De azért néha mégis jólesik megérinteni.