Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Devanand

21 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Irány MagyarországMegvan a jegyem! Sajnos nincs közvetlen járat Budapestre, ezért Isztambulban átszállok. Sőt, meg is látogatom egy régi barátomat, Kemált. Meg körülnézek kicsit a városban. azt hiszem jókorra időzítem az utamat, mert az Európai Unióban most nagy a zsivaj.…..
Nekivágok Eldöntöttem. Megszervezek egy utat Magyarországra. Megbeszélem a főszerkesztőmmel, hogy ne szabadságnak vegye, hanem fizessen valamennyit. Végül is Európa szívébe megyek. Közben meg keményen elkezdek nyomozni azután a bizonyos szoba után. Legalább elmenekülök a…..
A történelem paradoxonaNagyon meleg van már. Lóg a lába a monszunnak. Egész nap csak itthon hűsölök és bújom a netet, és Magyarországról olvasok. Megdöbbentően nehéz. mint újságíró tudom, hogy az objektív képhez elengedhetetlen a több forrásból való tájékozódás, ám ez…..
Magyarország és a birodalmakAzért is lettem újságíró, mert hamar kiderült, jó megérzéseim vannak. Mikor ezek az elmebeteg terroristák néhány éve Mumbaiban szitává lőttek egy csomó embert, akkor is éreztem, hogy hol kell lennem. A CNN-es csajjal épp egy búfelejtőben dumáltunk,…..
Megijedtek az irányítók? Mindenki Sarkozy ellen drukkol itt. miközben fogalmuk sincs mire megy ki a játék. Hülye angolok. Kezdem látni a dolgokat. Meg a szálakat, és lassan azokat is akik mozgatják. Sarkozyt nem akarták leváltani. Mármint a szálmozgatók. Itt betett a nép. Ez persze…..
Az IMF - Hungary csata Nem nagyon akaródzik itt hagyni Londont. Olyan tiszta, olyan más, olyan nagy és mégis olyan pici. Nagy mert ez a nyugati világ közepe, de pici, mert a házak olyanok, mintha törpék laknának benne. De a kocsmák hangulatosak. Most érzem csak igazán, mennyire nagy…..
Templomosok és egy nyert útSosem fogom megszokni Shanghait. Hiába szeretem a nyüzsgést, India nagyvárosait, az örök mozgást és a folytonos változás, ez itt más. Ez itt Kína. És ők valahogy máshogy nyüzsögnek. Agresszívabban, céltudatosabban. Az ilyen elvakult céltudatosság…..
Sok whisky és egy nagy ledöbbenés kezdete Nem kedvelem Kínát. Nem mint született hindu, nem a tradicionális okok miatt. Hanem mint újságíró egy szabad országban. A kínai kommunizmus mindig próbára tette az idegrendszerem, elég ha csak Tibetre gondolok… Shanghaj persze más.…..
Amerikai védelmi rendszer Kína orra alá     Az összes főfejes Szöulba jött. Megint ez a G20 ügy. A világ látszólagos irányítóinak unalomig ismert orgiája. Összejönnek, zabálnak, piálnak, kurváznak, pofáznak egy kicsit, de semmi nem változik. Vagy ha igen,…..
Gyógyszeripar… fúj! Egy Richter Gedeon nevű gyár a tulajdonosa a Vapi gyógyszergyárnak. Ez valami magyar cég. Egész szép profitot termel nekik,hiszen itt olcsó a munkaerő. Ráadásul nem is annyira új keletű a Richter indiai szerepvállalása. Szóval nem értem mi köze lehet…..
Challenge accepted Jól beszívatott a Hang. Két napig tartott, mire rájöttem, a Thar sivatagba dobott ki. Annak is egy meglehetősen barátságtalan vidékére. Ha nem hagyja ott azt a dzsipet, akkor most már a keselyük begyében pihenne a szemgolyóm. Sokat agyaltam, hogyan vihette ezt…..
Sub kutch melega - Porvihar Irtózatosan fáj a fejem. A földön fekszem a homokban. Körülöttem csak por és a végtelen semmi. Legalább negyven fok van. Hol vagyok? Hogyan kerültem ide?Mellettem turbán vászna gyűrődik. Azonnal feltekerem, a hőség így is megütötte már a fejem.…..
A kényszerzubbony is lehet jó Na, jön a meleg. 30° fölött vagyunk. Jól esik most a sör. Kingfisher, természetesen. Bárhol is jártam a világban, ez a kedvencem. Olvasom, hogy Putyin lassan visszatér a hatalomba. Mindig is tudtam ezt. Csak azt nem hogyan. De hát Putyin nagy kavaró,…..
A hatalom maga Ülök a gépen és hazafelé tartok. Vár a jó öreg, de mindig fiatal, a koszos de csillogó Mumbai. A világ közepe. Kikuya emléke még erős. Azt hiszem otthagytam valami értékeset nála örökre. Azt hiszem, mint egy sosem begyógyuló seb, ez mindig fájni fog.…..
Finom mozdulatok Nem sok minden történik. Legalábbis nem tudok róla. Ez a hét Kikuyával telt. Nem részletezném hogyan. A lényeg, hogy egymásba szerettünk. Most épp a fürdőben van, de azt hiszem, nemsokára újra jelenésem lesz. Mármint úgy… Az ágyban. A híreket nem…..
Nukleáris támadás és rongykávé Kikuyával egész komolyan összejöttünk. Most épp beültünk egy kávézóba, Kikuya a toaletten én meg olvasom az újságot: azt írja, Obama szigorítja az Irán elleni szankciókat. Komolyan mondom, kezdek megijedni. Miután ennyit beszélgettem…..
Bankárok és szákék Kikuya (érdekes, hogy épp ez volt a legelső gésa neve is) nagyon okos. Sokat beszélgetünk. Egészen nyíltan a világról és azok irányítóiról. Ő biztos benne, hogy van néhány ember aki irányít. Szerinte ez a gazdasági válság is az ő művük. azt mondja,…..
Egy gésa a kapcsolat? Tudtam, hogy kicsik, de hogy ennyire?! Nem vagyok egy kosaras alkat a magam 182 centijével, de Tokióban Liliputban érzem magam. Hónom alatt Japán. Ellépek a Gion negyedbe. Az a gésák területe. A randevúm meg van beszélve. Fura nagyon nekem ez a fehér arc, de…..
Bunkó amcsik Micsoda mocsokládák vannak az amcsi hadseregben. Nem kedvelem a tálibokat, de azért levizelni halottakat, akárkik is voltak, nagyjából a legalja annak, amit én erkölcsi szennynek hívok. Pedig nem vagyok egy erkölcscsősz. A jegyemet megvettem Tokióba. Körülszaglászok…..
  Kim Dzsong Un szülinapja Leugrottam Goára, és szerencsére meg is lett a lóvém. Igaz, kiderült, hogy én meg egy calanguti lánynak tartozom. Persze nem kellett megadjam neki. Azt mondta, máshogy is megadhatom. Megadtam. Jól. Nem esett nehezemre, mert gyönyörű. Sajnos Goán…..
Mi ez az egész?   Tisztában voltam vele, hogy kiválasztott vagyok. A szerencsével sosem álltam hadilábon. De ez? Ez az egész…!? Nem szoktam meglepődni, de most megtörtént. Felkeresett egy ürge, (olyan titokzatos módon, hogy magam sem) és azt mondta, el kell jutnom egy…..