Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabad Gábor

0 bejegyzést írt és 243 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varga Mihály mai TV2-ős nyilatkozatát nem a Habonyárpi írta. Ha ő adta volna a szavakat a szájába, biztosan nem ezt a szlogent választotta volna. A "mire a falevelek lehullanak"-ból ugyanis "nyugaton a helyzet változatlan" lett. Aztán csak hullott a vas meg folyt a vér. Évekig.…..
Vastagbőr Győzelmi jelentés 2012.07.14 12:07:00
Erős kontenttel vonul el nyaralni az ország két koponyája, Matolcsy "rengeteg terve van még a fiókjában" György és maga Orbán Viktor.Matolcsy a szokásos, csütörtöki Heti Válaszos pubijában a szokásosnál elborultabb írással jelentkezett. Úgy néz ki, hogy a Boldogságkutató…..
 Ha Schmitt Pál Jézus szerepét kapta a "nemzeti komédiában", akkor a legutóbbi miniszterelnöki interjúban Orbán Viktor Isten alakját vindikálta magának, illetve érdemelte ki. Felmerülhet a kérdés, hogy akkor Esztergom melyik biblikus táj e szent mesében?Előtte…..
sorok között Titkos tanulmányok 2012.04.25 06:36:00
A napokban az FN24 birtokába szivárgott egy titkos, a fejlesztési miniszter által jegyzett dokumentum, amely szerint a diákhitel 2 bedöntheti a költségvetést a nem is oly távoli jövőben. Az FN24 cikkére sokan felkapták a fejüket, a rémhír még a parlamentbe is eljutott, ahol az…..
A fideszes Koszorús László pénteken benyújtott egy törvénymódosítási javaslatot, mely szerint a Miniszterelnökség kiválogatott neveket és lakcímeket kérhetne ki a nyilvántartásból.   A hivatkozott kiválasztási szempontok a következők: az állampolgárok - neme -…..
Örülünk, Vincent? Pofa 2012.04.21 12:35:00
„…uti lingua nuncupassit, ita ius esto.” („…ahogy a nyelv szólott, úgy álljon fenn a jog.”) XII. táblás törvények, (6, 1) „A’ Száj Büdössége nehezebb másnak, mint magának, a’ kin vagyon.” Pápai Páriz Ferenc: Pax Corporis,…..
Kövér László nyilatkozott a HírTV Péntek8 című műsorában és ez az interjú már nálam is beütött.Ez a nyilatkozat szerintem minden magyar nyilatkozat közül a legundorítóbb, legvisszataszítóbb.Akár azt is mondhatta volna, hogy: „miénk a hatalom, mi vagyunk az istenek, ti…..
- Miniszter elnök úr megelégelte a savanyú, panaszkodó, rosszkedvű emberek szűk, de annál kártékonyabb csoportját! Sokak nevében mondhatom: elegünk lett abból, hogy az ilyen gyanús alakok elégedetlenségükkel, keserűségükkel, ellenvéleményük hangoztatásával rombolják a…..
Megint beszólt Kövér László, akire kis híján azt a feladatot szabta Orbán, hogy testesítse meg a nemzet egységét. Most megint úgy látja, szégyen, hogy az MSZP ott ül az országgyűlésben.Ezek szerint szégyen lenne 2010-ben közel egymillió ember akarata? Ennyien szavaztak ugyanis…..
Kedvesaranyos nerpolgárból luxusprofittal rendelkező rohadékok lettünk kedves honfitársaim. Igen, mindannyian, nincs kivétel. Szeretett Vezetőnk és mágikus tekintetű félbolondja most látja elérkezettnek az időt, hogy a balfaszságukból adódó költségvetési hiányt a mi…..
Azért írom ezt le, mert biztosan nem így lesz. (Ha le sem írnám, egyáltalán nem lenne. Csak a fejemben, mint egy gondolat-játék, és ugyan az is a létezés egy formája, de mivel nem manifesztálódik, azaz a láthatatlanban marad, olyan, mintha nem is lenne.)Szóval, ha én lennék a…..
Kép:  http://lvnte.tumblr.com/ Értjük mi, és van is benn igazság („elmúltnyolcév”), de azért ennél már jelentősebb az elmúlt kettő: áfa-emelés, ilyen adó, olyan adó meg faszomadó. Közben az állam saját magán nem gyakorol semmi racionalizációt, sőt! Ő…..
Na jó, ez most már tényleg röhejes. A sárgacsekk-adó még nem lesz elég, hogy a költségvetési lyukat befoltozza, a gazdasági minisztérium ezért azt javasolja a kormánynak, hogy minden vezetékes és mobiltelefonálást, valamint internetforgalmat adóztasson meg. Matolcsy tárcája…..
Ugye Ön is azt veszi észre, hogy a politikai újítások, innovációk mintha abban merülnének ki nálunk, hogy már meg lehet lépni simán valami olyat, amit korábban elképzelni sem mertünk volna? Mi volt az utolsó olyan újdonság, amiben nem a hatékonyságelv, a nyomulás és a hatalmi…..
Ki kell vezetni a különadókat, de a helyük egy kibaszott nagy lyuk lesz a költségvetésben (idén 150 milliárd, 2013 400 milliárd), így ahelyett, hogy csökkentenék a kiadásokat, új adókon ötletelnek Matolcsyék. Csodálkozom,hogy a jövedékiadó-emelés még nem került szóba, ezt a…..
   Most tárgyalja a parlament a személyszállítási törvényt - néhány hete ehhez kapcsolódóan a zöldek javasolták, hogy maximum 90%-os kedvezményt lehessen adni. A kormányoldal képviseletében Spaller Endre a 10%-os önrész miatt rögtön nyugdíjasholokausztot, világtól…..
Nem árulok el különösebb bennfentes titkot, ha leírom, ami egyébként is köztudott: Orbán Viktor politikai teljesítménye és képességei közül saját hatalompolitikájára különösen büszke. Ez az a terület, ahol úgy tud keménynek és következetesnek látszani, hogy közben a…..
A morgás joga A magyar Don Quijote 2012.04.20 10:06:00
Orbán Viktor új szélmalmot talált magának. "Az EU-ból érkező pénz a mi pénzünk, azt nem ajándékba kapjuk, az nem jutalom" - jelentette ki tegnap Orbán Viktor. Véleménye szerint azzal, hogy beléptünk az EU-ba, vámbevételeink egy jelentős részéről le kellett mondanunk,…..
Magyar sikertörténetnek nevezte Orbán Viktor a Richter Gedeon vállalat történetét a cég új biotechnológiai üzemének csütörtöki felavatásán, Debrecenben. „A Richter történetében a tehetséges, kitartó magyarok története mutatkozik meg, akik maradandót alkotnak” - mondta…..
Az új önkormányzati finanszírozási rendszer - miként már korábban is jeleztük - gyakorlatilag teljes egészében felszámolja az önkormányzatok gazdálkodási önállóságát. Bár a részletszabályok még nem ismertek, de az elfogadott önkormányzati törvény alapján, az állam…..
A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint új, féléves futamidejű, fix kamatozású kincstárjegyekkel kívánják bővíteni a lakossági állampapír kínálatot. Úgy látszik a kormány szeretné ha a magyar lakosság közvetlenül is kivenné a részét az évtizedek alatt…..
  Csak kis ideig reménykedhettünk, hogy az öt áfakulcs Matolcsy György publicisztikai munkásságának része, de egy héttel jobb keze után Orbán Viktor is elábrándozott az áfa-kulcsok dinamikus bővítéséről.  Nem a megszokott, unalmas módja ez az…..
Debrecen nem ajándékba kapja a stadiont, megdolgoztak érte a debreceniek – állítja Orbán Viktor. A futballba rengeteg pénz áramlik, az akadémiák – köztük a miniszterelnöknek oly’ kedves felcsúti – soha nem látott forrásokhoz jutnak, az élvonalbeli klubok…..