Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alegjobbatneked

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bulvárlapok egymásra licitálva rémisztgetik a jó népet. Szerdán a Blikk asztrológusa fokozta a világvége hangulatot azzal, hogy a csillagokból nukleáris katasztrófákat, háborúkat és forradalmakat jósolt 2012-re, de így visszaolvasva lófasz volt ahhoz képest, amit a…..
Alegjobbatneked 2012.01.09 07:00:22
@lariflari:
Ebben igazad van, én is így gondolkodok, amit lehet azt a piacon veszem meg, mert akkor tényleg Magyar kézben marad a pénzem.
Vannak olyan termékek ami magyarnak néz ki, vagy valamilyen mértékben magyar. Az egyetlen cukorgyárunk Osztrák kézben van, igaz az ott dolgozó munkások Magyarok, de az Osztrák bérek töredékéért dolgoznak. Adót pedig megint nem itthon hanem Ausztriába fizetnek. Ezért tartunk itt!
Ameddig nem lesznek radikális változások, semmi sem fog körülöttünk változni. de ezt már leírtam.
Alegjobbatneked 2012.01.08 20:58:54
Szerinted kiében van?
Ajánlom nézd meg ezt a filmet:
video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056
Ha te másként látod a világot szívesen meghallgatom a véleményed.
Az tudtad, hogy a reformkor azzal indul, hogy Széchenyi nem kapott hitelt?
A 48-as szabadságharc egyik pontja a Nemzeti Bank. Magyarországnak a reformkorban nem volt önálló jegybankja, amely a pénzügyeket szabályozta és felügyelte. A Habsburg Birodalom részeként a monetáris feladatokat az 1816-ban alapított Osztrák Nemzeti Bank látta el. A forradalom után a magyar kormány a Pesten székelő Magyar Kereskedelmi Bankot ruházta fel jegybanki szereppel, a szabadságharc leverését követően azonban elakadt a kezdeményezés. Az első magyar jegybank csak 1924-ben alakult meg.
Alegjobbatneked 2012.01.08 21:56:53
@szgy:
Én egy kicsit más kép tudom. Az Eu bankjai pénzt adtak Brazíliának, aki nem tudta ezt visszafizetni. Cukorral tudott fizetni és mivel a bank érdekénél nincs fontosabb, ezért bevezették, hogy támogatják aki nem termel cukorrépát az támogatást kap. Nálunk ez több volt mint amennyit a répatermesztésből kereshettek volna a gazdák. A cukorgyárakat az osztrák konkurencia vásárolta fel és 1 kivételével be is zárta. Mivel nem volt cukorgyárunk ezért nem is kaptunk kótát, így csak akkor lehet gyárat alapítani, ha az az eun kívülre termel. Így nekünk nagyrészt Osztrák cukrunk van. Nézd meg mennyibe lerül ez az Aldiba és kint a Hofferba, pedig ugyan az a tulajdonos.