Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Olimpisz

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Átható csatornaszagot és halk ima hangját hordja a szél a Lendvay utca felől. Mintha egy elfekvő osztályon az ágytálcsere szabotálásával sztrájkolnának a nővérek, nyitott ablakokkal enyhítve a mindent átható szagot,  és a fekvőbetegek imádkoznának a túlélésért. Pedig…..
Mai postunkban egy szomorú - mondhatnók - szívfacsaró és nagyon igaz történetet olvashatunk a festői Limerickből, egyenesen a Boldogság smaragd szigetéről. Bár nem tisztje a szerkesztőnek, hogy véleményezze is az olvasói leveleket, ezúttal kivételt teszek: sajna minden…..
Ghostwriter Albánia reloaded? 2012.08.30 12:12:16
Megint felvetődött, ezúttal az MSzP részéről, hogy kell-e, szabad-e a 2014-es választásokat bojkottálni. A vita egyszer, Debreczeni József ATV-s interjúja után, már lejátszódott. Poldi bácsi megmondója most újra összeszedte, hogy – szerinte – ez miért marhaság. A Varánusz…..
Olimpisz 2012.08.30 17:35:49
Lezárult a kormány adósmentésének első fejezete. A PSZÁF január végén nyilvánosságra hozta a végtörlesztés végleges számait, majd a banki szektor tavalyi eredményeit is. Azonban a végtörlesztés hosszú távú hatása a magyar gazdaságra ma még egyelőre…..
Alkotmányellenes a tavaly nyári jogszabály-módosítás, szinte betarthatatlan a törvény és indokolatlan a 800 ezres bírság. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Olimpisz 2012.02.29 14:29:26
@Memme:
Telefonon felhívtam őket hetekkel e tervezett út előtt. Mi jelenleg Németországban élünk így itteni lakcímigazolást vittünk. Ennek a fordítását sem a NAV, sem a Közl. Felügyelet nem kérte.
A munkaszerződést említették, mint egy példát, amivel tudom igazolni, hogy nemcsak egy bejelentett lakcímem van, hanem ott is élek. A NAV illetékesei kérték ennek a hiteles magyar fordítását, hogy amikor a rendőr megállít, nem várhatom el tőle, hoyg tudjon németül, de a rendőrökkel beszélve nem ragaszkodtak hozzá, de persze mondták, nekem könnyebb, minél jobban alá tudom támasztani az igazamat. Ezenkívül a biztonság kedvéért még néhány papír volt nálam, pl lakásbérléssel, munkaviszonnyal kapcsolatban.

Még egyszer mondom, az egy napos variáció nem a külföldön élőkre vonatkozik, a cikknek ez a legdurvább csúsztatása.
Olimpisz 2012.02.29 14:40:50
@Shadowbull:

Nem vagyok rendőr, de szerintem a legtöbbször látszik, hogy ki az aki a törvényt akarja megkerülni, vagy betartani a rendszámhasználattal.

A rendőrök sem megátalkodott gazemberek, ha átadom a személyimet, nem fognak külön igazolást kérni hozzá, hogy ez valódi-e, meg az ezt igazolótól még további igazolást, hogy az meg nem hazudott, mikor ezt állította és így tovább.

Az egyik probléma szerintem az a törvénnyel, hogy a célját nem igazán éri el. A dunaszerdahelyi rendszámú, de szlotákiába máskor soha meg nem forduló új A8 budapesti tulajdonosa valószínűleg meg tudja oldani, hogy igazolja a használat "jogszerűségét", ha akarja.
Olimpisz 2012.02.29 14:42:40
@Memme:

Számomra is, remélhetőleg megváltoztatják hamarosan.
TComment Így vesz autót a nepper 2012.01.24 06:33:35
Elméletben mindenki tud autót venni, de gyakorlatban pár apróság miatt képesek otthagyni egy ilyen remek vételt. Szerencsére nekem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Ezek szerint senki sincs biztonságban, aki külföldön dolgozik, ottani autót tart fent és néha hazalátogatna? Mai cikkünk blogposztja...
Olimpisz 2012.01.11 22:42:42
@Shadowbull:
"Tanulással, kitartással lehet itthon is komoly állást találni,vagy egy kis ésszel akár vállalkozni."

Ez igy van. Kar hogy az allam mindent megtesz, hogy visszanyomjon a szarba.

Miről beszélsz? Akinek komoly állása van és nem az adót csalja minimum tízezrekkel keres többet az adókedvezmények, gyerekkedveznények miatt, mint mondjuk 2010-ben.
Ha az ember műsorvezetői feladatokat vállal a reggeli tévéműsorban, azzal nagyjából tisztában kell lennie, hogy ez a televíziózás nem a mélyinterjúkról és az oknyomozásról szól, habkönnyű bulvártémákat kell feldolgozni Kiszel Tünde naptárjától az ügyeletes elmebeteg…..
Olimpisz 2012.01.04 15:50:31
@wilson77:
Igen tényleg jól oldotta meg, egyetértek.

De jelenleg az eszi nem eszi nem kap mást megy ezeken a csatornákon. Ma a média ez egyik legnagyobb fegyver, ugyan miért nem élnének vele, hogy egy minél hülyébb és minél jobban manipulálható tömeget alakítsanak ki vele?
Én ez utóbbit látom.
A piac ebben legfeljebb annyi, hogy Győzike, Benkő Dániel, Alekosz, vagy valami hasonló
példakép kerül képernyőre.
Szlovák rendszámom van, és nem félek használni Mai cikkünk blogposztja...
Olimpisz 2012.01.03 15:49:09
@Mocsári Troll:
A kettős adózás elkerülését törvény szabályozza számos országgal. Pl aki Németországban életvitelszerűen tartózkodik, a jövedelme után ott kell fizessen adót, az erről szóló törvény nem engedi meg, hogy pl Mo-on kedvezőbb adót fizessen a német jövedelme után.
Tehát Mo-on ezután nem kell adót fizetni, az egészen biztos, de azt csak most fogom megtudni, hogy ezenkívül a NAV-nak kell-e mégis bevallást küldeni.
Nem kell kijelentkezni Mo-ról. A külföldi rendszám miatt sem. Körbetelefonáltam a NAV-t és a rendőrséget, mert az interneten jelenleg túl nagy a zűrzavar és a pánik külföldi rendszám ügyében.
Mit nem tud még a használtautó-kereskedelemről, a fontoskodó, kisstílű márkaszervizesekről és a bepróbálkozó ügyfelekről?Mai cikkünk blogposztja...
Olimpisz 2012.01.01 19:52:31
Olvastam az első cikket is. A szerzőnek van dumája, de a történetek hihetőek.

Céges autó-km: Most tervezünk venni 3 éves kombi dízel Ford Mondeo-t Németországban. Ott sok helyen a lízing eléggé elterjedt és 3 éves korban már tömegével cserélik a középkategóriás autókat, ezerszámra lehet találni 3 éves Passat-t, Mondeo-t, kilencvenvalahány százalékban dízelt. Néhány lízingcéget felkerestem, általában 100-150e km-rel árulják ezeket a 3 éves kocsikat, jelentős részük szinte mintha a szalonból jött volna ki, másképp bánnak ott az autóval. Ezenkívül az árban benne van egy év garancia is, az ár kb. 10-15e euro. Jövedelmünk jelentős részben euro és a rendszám dolgot is meg tudjuk oldani, ezért az átírás és a jelenlegi rossz árfolyam minket nem zavar.
Néztem egy helyen két autót, szinte napra egy idősek, a felszereltség azonos, de az egyik majdnem 140e-t ment, míg a másik majdnem 90-t. A többet futott 2.500 euro-val olcsóbb, ugyanolyan szép állapotú és van rajta vonóhorog is, ami számít nekem. Ha a problémás dízel alkatrészek árát összeadom, ez ugyan több, de ezek feltehetőleg nem most fognak és ráadásul nem egyszerre elszállni, azon kívül van egy év garancia is. A kevesebbet futott is el fog romlani, legfeljebb kicsit később, szerintem nem érdemes a kevesebbet futott, de drágábbat választanom.
Szép számmal lehet találni 3 éves Passat-ot, Mondeo-t 250-300e km körül, van 2008-as Passat majdnem 400e-vel, és nem az a legolcsóbb. Az áruk 6-8e euro. Szerintem ebben is van ráció, csak én nem akarok foglalkozni vele.
A probléma szerintem az, amikor az itthoni nepperek egy része megveszi ezeket a kocsikat áfával legfeljebb 2 millióért, majd azon kívül, hogy az órát megtekerik, hogy 110-nél több ne legyen benne, semmi mást nem csinálnak a kocsival és elkezdik 3-4 MFt-ért árulni, mert szépen néz ki kívül-belül, a kocsi is jól megy és hihetőnek tűnik, hogy „állapota” olyan mint egy mo-i 110 ezres. Ennyi km-nél már az összes problémás és drága alkatrész megadhatja magát. Valószínűleg ez is az egyik oka, hogy miért olyan rossz pl a Passat itthoni meghibásodási statisztikája – futott km alapján.

Becsületesnepper-gecinepper. Az utóbbi szerintem csak egy jól körülhatárolható, bár nem jelentéktelen kisebbség. A becsületes neppernek meg nincs könnyű dolga, különösen addig, amíg el nem terjed a jó híre. Ezzel kapcsolatban ajánlanám a Flywheel (Lendkerék) című filmet.

Nem tetszett viszont az általánosítás. A magyar használtautó-vásárló hülye? Egy része biztosan, mint ahogy a nepperek jó része is jellemtelen szemét ember. Persze nem mindegyik, mint ahogy az ismeretségi körömben is jópáran racionálisan vettek használt autót. Azonkívül a magyar mindig ilyen-olyan. Miért kell a magyart, a saját fajtánkat pocskondiázni? Nem állítom, hogy ez volt a szerző célja, vagy kifejezetten erről írt volna, de a cím ezt sugallja. A szlovák, román, ukrán, szerb, lengyel, cseh értelmesebb?
Üdv:
Olimpisz