Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prokontraa

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy hír mostanság, hogy a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket megszüntetik, és helyettük házhoz megy a gyűjtés, azaz a kapualjakban lesznek új kukák. A gyakorlatban ez úgy néz ki felénk, hogy a téren lévő szelektív gyűjtőket a múlt héten elvitték, a házban meg nincs…..
prokontraa 2013.04.03 13:53:47
@bizottsagiirnok: Igen, arról van szó. Kerestem az újságban valamiféle tájékoztatást a "szemét-ügyről", és ezen akadt meg a szemem - sok más ostobaság mellett.
Komolyra fordítva: az önkiben vajon valakinek eszébe jutott, hogy mi lesz a lakótelepen, ha több ezer lakó szelektív nélkül marad, akár csak néhány napra is? Igaz, a szél besegít.
prokontraa 2013.04.03 19:13:56
@bizottsagiirnok: Azért elvárható lenne az együtt gondolkodás, esetleg a döntések egyeztetése. Ám magam is azt tapasztalom a mindenféle ügyintézésnél, hogy a kreativitás a saját íróasztal szélességében érvényesül, gyakran még a szomszéd irodák hivatalnokaival sincs egyeztetés. A proaktív ügyfél felkészülten közelítse meg a Magasságos Hivatalt. :) A siker még így sem garantált, de nem árt gondolkodni helyettük. :)
Hogy a Mátyás téren ideje lenni helyrehozni a homokozó hiányos deszkáit, meg felszerelni a hintákat, meg kicserélni a régen kiégett izzót az egyik lámpából, meg - és főleg - kitalálni, ki és hogyan működteti a teret. Majd ha mindez megvan, azonnal el is kéne kezdeni. Mert már…..
prokontraa 2013.03.06 06:42:04
@08.szabogabor: Jónéhányunkat már akkor zavartak a városvezetés diktatórikus, szegénységellenes, cigányüldöző megnyilvánulásai, amikor Ön még tűzzel-vassal próbálta elnyomni hangunkat, tanácsadóként. Engem legalábbis nagyon. Szóljon, akit nem.
prokontraa 2013.03.07 10:02:55
@08.szabogabor: Ne legyen íly türelmetlen.
Szóval: Ön annak idején úgy döntött, hogy egy olyan politikus karrierjét építi fel, aki miépes múlttal, vitéz apukával, a Horthy Miklós Társaság alelnökeként vezeti majd azt a kerületet, ahol a lakosság 1/3-a cigány. Akkor még nem látta a rasszizmus veszélyeit. Nagy baj. Ez lett belőle.
Jómagam egyszer írtam arról a fb-on, hogy személyes beszélgetésem alkalmával Kocsis úgy nyilatkozott, hogy azért nem írt ki, és nem is fog kiírni bérlakás pályázatokat, mert nem akarja, hogy azt nyolcgyermekes szabolcsiak nyerjék meg. Kommentjében tanácsadóként nem a nyílt cigányellenesség zavarta Önt, hanem az, hogy én vajon felvettem vagy nem a beszélgetést. (!)
Persze, csak az ökör konzekvens, változnak az idők, változnak a prioritások, változnak a barátok. Ma már Ön is úgy fogalmaz, hogy Józsefvárosban életszerűen nem juthat lakáshoz egy cigány.
A diktatórikus vezetés csíráit többen már a kezdetektől megtapasztalhattuk, olyan apróságokban, mint pl. a Kocsis oldaláról való letiltás meg a hivatalnokok piti személyes bosszúállásai, hivatalos ügyeink elsüllyesztése, vagy éppenséggel olyan határozatok meghozatala, amik - vállaltan -milliós károkat okoznak magának az önkorminak, de juszt se kedveznek a nem pártkatona ügyfélnek, stb. Ja, mostanság Ön is hasonló anomáliákat tapasztal? Érdekes.
Szorítok a romákért, hogy ne érje őket csalódás, ne csak eszközei legyenek a Kocsis elleni harcnak.
prokontraa 2013.03.07 12:19:37
@08.szabogabor: Egy pillanat!
Akkor válasszuk szét a dolgokat, mert a lényeget mintha nem is olvasná.
Tehát. Vegyük sorba a "csúsztatásaimat".
1. "Ön annak idején úgy döntött, hogy egy olyan politikus karrierjét építi fel, aki miépes múlttal, vitéz apukával, a Horthy Miklós Társaság alelnökeként vezeti majd azt a kerületet, ahol a lakosság 1/3-a cigány."
Így volt? Így. Tény. Mindezek ellenére ezerrel tolta a szekerét Kocsisnak, aki mindig is nehezen tudta titkolni szélsőjobbos, antiszemita nézeteit. És gyakran beszélt butaságokat ott, ahol nem kellett volna. Mindenkinél jobban épp Ön tudhatta ezt, mégis kiállt mellette. Ott, akkor nem izgatta a minden tekintetben ellehetetlenített cigányok sorsa?
2. " A lehallgatásokra pedig anno éppúgyb érzékeny voltam, mint a tiltott megfigyeléskre. MIndegy ki csinálja, Ön vagy épp Kocsis."
Nos, Kocsis nyílt rasszizmusát Ön a feltételezett lehallgatással próbálta elkenni. Mélyen hallgatott viszont cigánykérdésben.
3."... mikor Kocsis elkezdett három év után elindulni egy olyan úton, amiben már nem értettem vele egyet, akkor otthagytam, és ellene fordultam."
Ebben csak az a bibi, hogy Kocsist így kaptuk. Éppen lezárult szocializációja okán lett, ami lett. Ami utána következett, az már - Önnek is köszönhetően - csapatmunka eredménye.
Az, hogy később Kocsis pelepiszkított a JVSZ működésébe, előtérbe helyezte Önnél a cigányok érdekvédelmét, - ami önmagában persze, hogy nagyon jó - ám az előzmények ismeretében a dolgok szemlélője bizony hiteltelennek látja.
4. A fb letiltás kevésbé fajsúlyos dolog, megvagyok nélküle :), megjegyzem, nem túl életszerű az érve, - miszerint arra nem volt ráhatása -, hiszen minden létező oldalon Ön teljhatalommal kommunikált Kocsis helyett.
A kabinet, a jegyző kiszemelt ellenzéki személyeiről is feltételezhetően volt tudomása, - bár ez sem lényeges már.
Hát így.
Sok sikert a munkájához.
8ker H13 - mit rejt a kód? 2012.07.05 12:28:00
Épül a Horánszky utcai "közösségi ház", amit H13-ra kereszteltek névadói. Hogy a 13-as szám most jót vagy rosszat jelent-e, az a következő években kiderül. Az idézőjel jogos - még mindig nem tudjuk, mi lesz itt pontosan. Vállalkozói központ, diákközpont, civil ház,…..
Abból, ami a nyolckeres önki honlapján megy, úgy tűnik, nem csak harapdálják a polgit, hanem el is találnak érzékeny pontokat. Legalábbis erősen erre utal, hogy miközben szóvirágokban "párttalanította" a képviselők munkáját (nincsenek frakció köré rendeződő tanácsadók,…..
8ker Pártház - UPDATE! 2013.02.13 11:42:24
Pártház állott, most kőhalom;Kedv s öröm röpkedtek,Halálhörgés, siralomZajlik már helyettek. Múlt pénteken a Köztársaság téren járva azt láttam, hogy a volt MSZMP székház kapuja nyílik és egy csöves jön ki nagy táskával. Kérdem, mi van bent, üres? Morgott valami…..
8ker Pótmáté 2012.12.15 13:36:06
Visszaélt polgármesterünk a választók bizalmával.   Itt a hír, miszerint "A Képviselő-testület december 6-ai ülésén választotta dr. Sára Botondot főállású alpolgármesterré. Feladatköre szerint általános jelleggel helyettesíti a polgármestert annak távolléte…..
8ker SÁRGALAP Két félidő 2012.10.03 20:54:15
Az alábbiakban közzé tesszük azt a  Meghívót, amelyet Kocsis Máté polgármester Félidőben című rendezvényére (SOTE  Elméleti Tömb, Nagyvárad tér 4.) érkező, mintegy háromszáz meghívott kezébe igyekeztünk eljuttatni. Úgy véltük, hogy e rangos eseményhez nekünk…..
8ker Félidő 2012.10.03 22:30:38
Pont két éve voltak a választások, amikor is hatalomra került a jelenlegi csapat. És Kocsis Máté, dr. lett ismét a vezetője e kerületnek. Ezért aztán most összeültünk kb. háromszázan, és meghallgattuk a kétévértékelőjét. Tarlós is jött, és kiderült, nyóckerbe'…..
Ma is jó éjszakám volt. Rendesen megszívtam magam a Gazda véréből, a nyomorultja már rég feladta, nem védekezik, nem kapálódzik, még álmában sem. Odáig jutottam – mert a technikám egyedi és kivételes -, hogy ha mégis elindulna a keze, lehanyatlik közben. Tudja, hogy…..
prokontraa 2012.09.07 16:06:33
@vajdapeterutca: Nyomtatom a magyar nyelvű tájékoztatót, és máris kiteszem a házban. A legfelső szinteken megjelentek a poloskák, és a ház 192 lakásos. Időzített (atom)bomba lenne ilyen méretekben.
prokontraa 2012.09.07 16:30:32
@vajdapeterutca: Köszönöm, megvan mind! Figyelek, ahol lehet! :)
Az olyan valami, ami itthon még mindig nem hibátlan...
Ezt így hogy?..
8ker Gazdátlanul 2012.06.28 16:09:00
Amikor kocsimáté, doktor, polgármester lett, én azt hittem, hogy végre lesz egy jó gazdája a kerületnek. Akkoriban (2009) még mindenhová eljárt a kerületben, szóba állt emberekkel, és elég sok helyen ígérte, legyen csak meg a fordulat, akkor aztán minden más irányba fordul! Nem…..
8ker Kutyazacsi 2012.06.14 15:10:00
 Bár sosem fogom megérteni, miért kell egy kutyát a városban, beton- és aszfaltdzsungel közepén tartani, el kell fogadnom, hogy a kutyá(so)k köztünk élnek. Mi meg a kutyaszarral/pisivel, ami főleg az ilyen esős időben szerez remek élményt... Jó viszont tudni, hogy a kerület is…..
prokontraa 2012.06.14 22:21:23
@Gsnake: az utóbbi hónapokban az összes szemetest ritkábban ürítik, nem csak a kutyást.
prokontraa 2012.06.14 23:18:17
@bodis.lajos: Pontosan erre gondoltam, rendkívül egyszerű ez: kutyás a kutyással minden nap kommunikál, névről ismerjük egymás blökijeit, ők maguk késztetnek megállásra, hisz üdvözlik egymást... a nagy örömök közepette megtörténik a zacsi átadás, és mindenki megy az útjára. Másnap az a gazdi a szemem láttára biztosan nem hagyná ott a végterméket. Az üzlet is nagyon jó ötlet, és hatásos is: melyik üzletvezető szereti, ha a boltja elé piszkít a kutty? Megfontolandó ötletek.
prokontraa 2012.06.16 09:20:58
8ker Járdakert 2012.06.06 21:59:00
Annyira trendi lett a bekvárosi kert, hogy gomba mód szaporodnak a kerületben is: van a GrundKert, aztán a Leonardo Közösségi Kert, most meg ez a járdakert. Ami nem is egy, hanem három, az Ötpacsirta utcában. Járdakertnek sem az első, (hogy továbbra is a páratlan számoknál maradjak)…..
Már a második volt tegnap. Beszámoló és/vagy képek...
8ker A kanizsai medve 2012.05.14 12:17:00
 Kezdetben nem volt Hivatal. Mindent Isten intézett egy személyben, igaz, akkor még ennyi dolog sem volt a világon. Ádám és Éva békésen legelészett az Édenben, se munkanélküliség, se szociális bérlakás, lakbérhátralék, rezsi-elmaradás meg végképp nem. Aztán jött a…..
8ker FucK 2012.04.22 18:34:00
A fenti kép nem a Kossuth téren készült, ez év februárjának szökőnapján, amikor 78 fát és 480 négyzetméternyi cserjét irtottak ki hajnalban, hanem a Kálvária téren, április 22-én, a Föld napján, pontosan déli tizenkettőkor, épp harangoztak, bár ez a képen nem látszik. A…..
prokontraa 2012.05.23 08:46:07
@08.szabogabor: De miért?
prokontraa 2012.05.23 09:27:47
@08.szabogabor: Mondhatom, szép. Alig hihető, de egyéb tények hiányában hinnem kell. Szóval: + 370 millió, és nem "hazai" munkaerő. Meg csúszás.
És ki a szerencsés nyertes a közbeszerzési pályázaton? ;)
Kinek kell jelezni, hogy a tér kerítése egy ideje (minimum egy hete) le van szakadva? Ott, ahol valamennyi - kesztyűgyáras, "nagy fekete" - arra járó autóból jól látszik.Meg kinek kell szólni, hogy locsolni sem ártana? Tovább is van, mondjam még?..