Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ShanghaiKid

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Coloradói Egyetem doktorandusz hallgatója idén megjelent tanulmányában erre a kínzó kérdésre kereste a választ. Mindenki nézzen körbe alaposan, aztán így tegyen ki fotót a mai ebédről! A tanulmány elkövetője, Christopher Sibona, szerint legnagyobb valószínűséggel még a…..
Vegyük példának okáért a Padödőt. A művésznők rádiós műsorvezetői minőségükben szinte hetente szörnyülködik bele az éterbe, hogy ó jaj, micsoda tahóság, hogy vannak, akik sokszor a -ba, -be ragot használják akkor is, amikor a -ban, -ben volna a „helyes”. Ha…..
ShanghaiKid 2014.03.11 10:02:56
@maxval a gondolkodó birca:
"Valójában a mai beszélt nyelven a -ban/-ben kihalt, csak akkor mondjuk, ha kifejezetten ki akarjuk hangsúlyozni és természetesen diktáláskor ill. szótagolva beszéléskor. De normál folyó beszédben abszolút ritka, szinte csak magyarul beszélő külföldieknél fordul elő, de magyar anyanyelvűeknél szinte sosem."

Ha ezt így gondolod, akkor miért használod két mondaton belül kétszer is? Vagy szóban úgy mondanád, hogy "Valójába kihalt" ill. "folyó beszédbe abszolút ritka"?
ShanghaiKid 2014.03.11 10:07:54
@maxval a gondolkodó birca:
OK, de a kérdésemre nem válaszoltál. Úgy mondanád, ahogy Te írtad ban-nal és ben-nel? Vagy lehagyád az n-eket? Tényleg érdekel.
Úgy tűnt, hogy a Kerényi-féle "Magyar Krónika" annyira kínosság vált, hogy nem fogják kiadni. A "keresd a jót" jelmondatra születő propaganda lap azonban máris megszületett. Igaz a Kerényi Imre által tervezettnél szerényebb kivitelben, de közel egymillió példányban. S…..
ShanghaiKid 2014.01.23 14:40:00
Dicséretes dolog, hogy Magyarországon díjazzák azokat a fiatal, sikeres vállalkozókat, akik a maguk területén kiemelkedő teljesítményt érnek el, és ezáltal példát statuálhatnak eljövendő fiatal vállalkozók számára, hogy miszerint így kell ezt csinálni gyerekek. Azt már…..
Te Géza, most ez a navos kamuzik vagy frankó, amit mond? - kérdezte minap a házmester fia, mikor hívtam a liftet. Épp nyílt az ajtó, úgyhogy csak annyit mondtam, frankó, ja, tutira az. Aztán csak elgondolkodtam a dolgon. Csak hogy lássuk az arányokat, faszikánk szerint évente…..
Amikor a hatalom tökön rúgja magát, az mindig vicces. Olyan elnéző mosolyos, fejcsóválós módon gondolom ilyenkor, hogy szegények… De tényleg… Az internetes közönség készített egy összehasonlító videót arról, hogy az egyébként „nem népbutító” magyar köztévé…..
ShanghaiKid 2013.04.05 17:33:38
Magyarország gránitszilárdságú Alaptörvényének negyedik módosítása a küszöbön áll. Ez valószínűleg senkit nem lepett meg az Alkotmánybíróságnak az Átmeneti rendelkezések egy jó részét elkaszáló határozata után, amely szerint az Ár. a „közjogi senkiföldjén”…..
ShanghaiKid 2013.02.13 09:33:03
@cutcopy: Hová vigyek, és miért másfél milliót? Tényleg nem értem. És akkor miért lesz igazam?
ShanghaiKid 2013.02.13 10:49:40
@cutcopy: OK, nem lesz igazam, fordult mar elö velem ilyen, nem baj. Viszont a másfélmilliót magyarázd már meg, hogy hova vigyem és miért. Nem ironizálok, meg ilyesmi, tényleg nem értem.
ShanghaiKid 2013.02.13 11:30:30
@cutcopy: nemteccikes vagyok, mármint nem tetszik a rendszer, látod, ezt jól látod. Amit szeretnék hogy elmagyarázz az az, hogy milyen másfél milliót vigyek, hova és miért? Nem rugóznék ezen, de te javasoltad, én pedig TÉNYLEG nem értem. Na jó, ígérem utoljára kérdezem. Ha most sem a kérdésre válaszolsz, kénytelen leszek feltételezni, hogy csak össze-vissza beszélsz a levegöbe, magad sem tudod, hogy mit.
Régi-új elnöke van az Egyesült Államoknak, és most Kína is „választ". A ma kezdődő kongresszus több mint 2000 fős delegációja fogja eldöntetni, hogy ki lesz 1,3 milliárd ember vezetője az elkövetkezendő 10 évben. Izgulásra nincs okunk, nem kell végignéznünk Obama-Romney…..
ShanghaiKid 2012.11.08 15:51:06
@végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll: Kértem én, hogy elhidd? Mindenki azt hisz amit akar. Egyébként pont ez volt az életcélom, hogy Kínában élőnek tettessem magam. Most kereshetek másik életcélt miattad.
ShanghaiKid 2012.11.09 13:49:23
@Styxx: Semmiben nem pragmatikusak. Imádnak köröket futni minden körül, ahelyett, hogy egyenesen megoldanának valamit. Európai logikát itt felejtsd el. Itt az a lényeg, ki van hatalomban. A szabályok úgyis kétértelműek, ha kellő mennyiségben csúszik a RMB az elvtársak zsebébe, akkor lehet, hogy feléd fog hajlani a törvény keze. Aztán az egyik alkesz helyi kisfőnök hoz egy idióta döntést, és aztán lehet betartani, vagy csúsztatni a zsét.
A legalsó szintű szabályok tök értelmetlenek. Ilyenek pl, hogy a kapuban le kell szállni a bicikliről, mikor átmész. Viszont a legalja munkát végző embereknek pont annyi dolga van, hogy egy-egy ilyen szabályt betarttasson. Ha pedig másra sincs gondja, akkor az szabály márpedig be lesz tartva és kész. Példa: az egyetem mellett van egy lakó rész, egész pofás. Egy kiskapun lehet bejutni. Mennék be, őr megállít, hogy külföldiek nem. Mondom miért? Mert veszélyesek, Pekingben is most erőszakolt egy angol egy kínait. Mondom és, akkor én is erőszakolni fogok? Nem, de ez a szabály. 5 után bemehetsz. Hogyhogy? Akkor már nincs itt őr. Jól kicsesztek velem, én akkor is csak munkaidőben vagyok hajlandó kínai nőket erőszakolni. Sötétben minek, azt mindenki tud.
Na ennek az őrnek két dologra kell figyelnie: biciklirő szájjá le, meg a kűfődi nem mehet be, mert 5 előtt az veszélyes. Néha kissé fárasztóak.
Na, nem sikerült valami összeszedettre ez a hozzászólás, de remélem a lényeget ki tudod hámozni.
Kevesen tudják, hogy Kínában nincs kommunizmus. Sőt szocializmus sincs. Szoktam mondani, hogy Kínánál kapitalistább ország kevés van a Földön. A Kínai Kommunista Párt a 18. kongresszusára készül. Ebben nincs semmi különös. A különösség az, ami mögötte van. A jelenlegi…..
A KARD Ctrl/Schmitt - Ctrl/V 2012.03.27 13:03:00
Felszállt a fehér füst, egy nappal az ígért határidő előtt itt a Schmitt-jelentés, legalábbis az összefoglalója.Összegezzük:nem volt rendes forrásmegjelölésnem szerepeltek az érintett (másolt) művek szerzői a köszönetnyilvánításbanszó szerint átvett 17 (az eredetiben 8)…..
(via demokrácia 3.0)  „Az elmúlt évtizedben Magyarországot sokan nevezhették következmények nélküli országnak. (...) Sok millió magyar dolgozik keményen és törekszik a becsületes életre, és a nemzet csak akkor lehet erős, ha a szabályok mindenkire vonatkoznak, ezért…..