Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tmcat

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az IMF-tárgyalódelegáció egyetlen valódi pénzügyese Pleschinger Gyula, az NGM államtitkára. A "szakember" ma azt nyilatkozta a Wall Street Journalnak (nem a Magyar Nemzetnek!): "Egy elővigyázatossági hitelkeret (PLL) nagyon előnyös lenne Magyarország számára és…..
Tmcat 2012.01.05 14:51:59
Először is, mielőtt ezen hozzászólásom alapján a blogon bárki szerencsétlenagymosottfidesznyikbértollnoknak nyilvánítana, leszögezném, hogy nekem sem tetszik az, hogy a kormány egy csomó intézkedésében a szegényektől von el pénzt (nálam különösen az egykulcsos adó verte ki a biztosítékot). De azt, gondolom, mindenki látja, hogy a gazdasági elemzők a kormánynak nem ezekkel a döntéseivel és a szociális igazságosság hiányával indokolják a mutatók csökkenését.

Mielőtt bárki elhinné, elmondom, hogy a gazdasági növekedés NEM az emberek jólétét fejezi ki egy államban. Emlékszik még mindenki a 2-3 évvel ezelőtti "szlovák csodára"? Mentek felfelé a mutatók, áramlottak a befektetők az országba. Az emberek pedig átjöttek a már akkor is "súlyos gazdasági helyzetben lévő" Magyarországra vásárolni, mert otthon annyira drága volt minden. Az elemzők azt mondták: nem baj, mert hosszú távon megtérül a dolog. És hol tart most Szlovákia? Kb. ugyanott, ahol mi. Mégis, milyen "csoda" az ilyen?

Szerintem ezek a gazdasági mutatók, elemzések, (le)minősítések, stb. egyvalamire jók: az európai és világgazdasági főszereplők köre érdekeinek érvényesítésére. Mielőtt bárki közületek rám ütné az antiszemita/szalonnáci pecsétet, közlöm, hogy itt többek között francia, német, és más nyugat-európai országok befektetőiről is szó van, sőt, elsősorban róluk van szó, hiszen az EU-ban is az ő akaratuk érvényesül. Az semmiképpen sem érdekük, hogy Magyarország gazdasági nagyhatalom legyen Európában. Nekik az lenne a legjobb, ha itthon sok ember dolgozna kis fizetésért (elsősorban persze náluk, multiknál), nem lennének túlképzettek, így tiltakozni sem fognak majd tudni, ezek után meg kultúra címén pedig odadobnak nekik valami agybutító moslékot, így majd a pofájukat is befogják.

@zero:
szóval szerinted az lenne a legjobb, ha Magyarország engedelmeskedne, és felvenné az IMF hitelt. Most mondom, hogy annak felmérhetetlen következményei lennének. A neolib-neokon propagandával ellentétben az IMF ugyanis nem segítséget nyújt bajba jutott országoknak, hanem üzletet köt velük, hiszen ő is ugyanolyan világgazdasági főszereplő, mint a multik. Az ár : szinte teljes beleszólás az ország gazdaságpolitikai életébe, melynek során a már említett európai- és világgazdasági főszereplők érdekének érvényesítése lenne az egyetlen szempont.

Mit is jelent mindez? Egy neoliberális-neokonzervatív fordulatot. Mindaz, amiért Gyurcsányt és az SZDSZ-t annyira utálták, és amit a 2008-as szociális népszavazás eltörölt, az most nyereggel és pallossal súlyosbítva térne vissza. Bizony, az IMF konkrétan azt várná cserébe, hogy privatizálják az egészségügyet és a felsőoktatást. Ezt pedig szerintem egy ex-kommunista ország, ahol ilyen alacsonyak a fizetések, nem élné túl. Az egészségügyi szektor és az egyetemek tönkremennének, Magyarországot pedig elborítanák az ellátatlan, beteg, illetve képzetlen emberek. És akkor tényleg vissza fogjuk sírni Orbánt, Bajnait, Medgyessyt...jóformán mindenkit. Na mármost én nem szeretnék egy ilyen országban élni. Akkor inkább a disszidálás.

Még egy adalék a dologhoz. 2011.01.02: Bokros Lajos megjelent a tüntetők között az Operaház előtt, és azt nyilatkozta, hogy örül, hogy az emberek elkezdtek másképp gondolkodni. Jól működik az a neokonzervatív propagandagépezet...
Vastagbőr Karácsony a Blahán 2011.12.27 10:31:00
A karácsony sajtófotója: A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége és szegényélelmezési programja, az Ételt az Életért december 24-26 között kiemelt karácsonyi ételosztást tartott a Blaha Lujza téren. Az Ételt az Életért a Food For Life Global, a világ egyik…..
Tmcat 2011.12.27 17:26:13
@ketroot: Lehet, hogy kissé félreértelmeztem a dolgot,de akkor is erősen "divide et impera" szaga van ennek a cikknek. Szerintem nem szabad általánosítani az egyházakat, hogy kinek mi a politikai irányultsága. Éppúgy léteznek tisztalelkű, jóindulatú katolikus papok, mint pénzéhes, korrupt krisnások. Ennyi. A véleményemet a blogról továbbra is fenntartom.