Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jade Pot Teabolt

15 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MyHeritage: Családfák - Származástan - Hírességek MyHeritage: Celebrity Morph - Free family tree - Family tree research..
A teáskanna:Az elkészült tea szervírozásánál kerüljük a fémből készült kannákat. (Ez alól kizárólag a menta tea jelent kivételt.)Az indiai és a Sri Lankai fekete teákhoz cserép, vagy porcelán teáskanna való, az afrikai és zöld teákhoz réz, illetve égetett agyag…..
A tealevelekben frissítő hatásukat nézve 2 féle aktív anyag található: a tein és a tanin. A tein - a koffeinhez hasonló stimuláns anyag - a forróvíz hatására 1-2 perc alatt felszabadul a levelekből, a tanin azonban folyamatosan jelen marad a teavízben az áztatás ideje…..
Jade Pot Teabolt 2008.01.16 21:34:50
Ismerős probléma... ;-)

A filteres teák közül bizony a nagy márkák ritkán hozzák az elvárt minőséget és hatást. A valódi szálas teák közül a megfelelően elkészített fekete és zöld tea azonban egyaránt alkalmas a testi és szellemi éberség megőrzésére, anélkül hogy "ideges" tüneteket okozna, mint a koffein.
Ha a koffein hatására túlzottan felpörög a "motor" a koncentrációd megoszlik, és amilyen gyorsan jött a hirtelen felpörgésed, olyan gyorsan el is múlik.

Hogy ezt elkerüld, javaslom számodra - a fekete és zöld teán kívül - a matét. Hogy miért? Tapasztalatom szerint ez egy rendkívül hatékony és "okos" energiaital. Ha többet szeretnél megtudni róla, akkor olvasd el a "Nyugodt erő záloga" bejegyzésünket. (A mate naplemente egyébként akciós áruházunkban...)

Egy kis érdekesség:
Az általad alkalmazott módszer szélsőséges fajtája az úgynevezett "dobi". A börtön falai között a szenvedélybetegségre fogékony elkövetők gyakran alkalmazott módszere, hogy összegyűjtenek 8-10 filtert és néhány perc alatt kiáztatják őket forróvízben.
Noha a tea tein tartalma valóban kevésbé ad "lórugás" szerű löketet, de hosszabb időn keresztül biztosítja az éberségi szintet, mint a koffein. Ennek oka, hogy a stimulációért felelős anyagok a bélrendszerben is és nem csak a gyomorban szívódnak fel.

A szüreteléssel kapcsolatban külön bejegyzést fogunk készíteni még januárban!
Most induló sorozatunkban lépésről-lépésre mutatjuk be a "tökéletes" tea készítésének lépcsőfokait. Az ideális alapanyagokon túl kitérünk arra is, hogy milyen az ideális teáskanna és teáscsésze, valamint a teák lehetséges ízesítése.Kezdjük az alapoknál:…..
A tea nem csak karácsonykor remek ajándék – érdekes, különleges ízű teakeveréket te magad is könnyedén készíthetsz! Hozzávalók: • 100 g jó minőségű fekete, vörös tea• 1 vaníliarúd• 6-8 szem szegfűszeg• 1-2 fahéj rúd• pár szem…..
Folytatjuk a karácsonyi ajándék tippeket bemutató sorozatunkat. Az előző bejegyzésben egyedi teadobozok ajánlatairól olvashattál. Most arra az eshetőségre adunk ötletet, ha szeretnél különleges és hosszú távon emlékezetes élményt nyújtani az egészséges…..
Bizonyára számodra is minden évben fejtörést igényel, hogy mivel ajándékozd meg barátaid, szeretteid. Egy igazán jó ajándék tanúbizonysága figyelmességednek, nem „elcsépelt”, mégis kedvező áron beszerezhető.  Az alábbiakban figyelmedbe…..
A tradicionális alapteák bemutatása a mai bejegyzéssel az utolsó állomáshoz érkezett. Ígéretünkhöz híven kalandozunk a teák birodalmában, s elhagyva Afrikát egy Dél-Amerikában honos italt, a matét mutatjuk be Neked.   "A legenda szerint…..
Alapteákat felvonultató kóstolónkban vöröslő afrikai teát kortyolgatunk. Az eddig bemutatott teacsaládok (a fehér tea, gyümölcs tea, fekete tea és zöld tea) mindegyike Ázsiához köthető. Mostani kalandozásunk elvezet az ázsiai teagyökerektől, és Európa számára csak a XX.…..
  Az eddigi bejegyzésekben a "teavilág" két tradicionális mérföldkövét látogattuk meg. Rövid áttekintést kaptunk arról, hogy mi a különbség a zöld tea és a fekete tea között, valamint betekintést nyertünk, hogy miből készül a valódi…..
Ezen a héten a JADE POT gyümölcs teák kerülnek a középpontba.  Érthetően tisztázzuk a különbséget a köznapi értelemben használt tea és a gyümölcs tea között, ahogy a zöld tea vs fekete tea esetében is olvashattad. Mindemelett olvashatsz néhány hasznos infot, praktikát…..
A mai napon egy könnyű, édeskés teát veszünk szemügyre, a mandulás zöld teát. A Jade Pot mandulás zöld tea keverék összetevőiben kigyensúlyozott és letisztult, fő alkotó elemei a zöld tea, mandula szeletek (nem aprított!), valamint lime virág.…..
A teázás kulturájánkak sokszínűségét leírni lehetetlen, sorokba vetni képtelenség. Egy olyan témát, mely többezer éves hagyománnyal rendelkezik csak kellő tisztelettel és odaadással illik megközelíteni. Blogunkban hétről-hétre kalandra hívunk,…..