Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szépia

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Tempomat fillérekből 2014.12.08 13:57:36
Őszintén megmondom, álmomban sem gondoltam volna, hogy működő extrát lehet legókockák segítségével építeni. De persze megint tévedtem. Sok modern autónál elég a kereskedőnél megvásárolt tempomat-kapcsolót rádugni a gyári kábelkötegre és már működik is a rendszer.…..
Szépia 2014.12.08 22:46:35
@Tökösmákos: A linket mentettem, mert érint, érdekel a téma, illetve amúgy is érdekesnek látszik ...
Szépia 2014.12.08 23:09:01
@Tökösmákos: Amíg nincs szükség arra, hogy bekapcsoljon az ABS, addig jó. Ez nem jó vezetés-nem rosszvezetés kérdése elsősorban. Nekem többször mentette meg az életemet a léte. Két példa.
Autópálya, 120-140 körül ingadozó tempóval halad a belső sáv. Minden előzetes jel nélkül a külsőben lévő kamion egyszer csak bevágódik elém, és nekicsapódik a szalagkorlátnak. Valszeg defekt. Blokk, kormány jobbra kiránt egészen a leállósávig, s ippeg csak kikerültem a kamion végit.
Talán 80-90-el haladok egy főúton. Egy bátor traktoros kiszédeleg, pedig neki táblája van, én meg felkapcsolt lámpákkal jövök... Szintúgy blokk, de balra nem mehetek, mert jönnek szemből is. Kínomban oda vágódtam be, ahonnét éppen kiér a traktor vége. Megpördülés, árokba csúszás nélkül megúsztam a az első pár méterén aszfaltos majd földútra való kivágódást.
Ha vészfékezés közben nem tudtam volna irányítani, kormányozni az autót, akkor megszívom... Sok, elsősorban a "vakegerek" elsőség meg nem adását ikerült kivédeni a segítségével. De azt is elmondom, hogy volt olyan, amikor én néztem be, és lettem "vakegér"... :) Amúgy évi 30-35 ezer kilométert autózom, ennek háromnegyedét Budapesten, és az elmúlt 10 évben nem volt még egy koccanásom sem. Kopp-kopp-kopp.
Szépia 2014.12.08 23:10:57
@Tökösmákos: Na újra, az első nem küldődött el.
Amíg nincs szükség arra, hogy bekapcsoljon az ABS, addig jó. Ez nem jó vezetés-nem rosszvezetés kérdése elsősorban. Nekem többször mentette meg az életemet a léte. Két példa.
Autópálya, 120-140 körül ingadozó tempóval halad a belső sáv. Minden előzetes jel nélkül a külsőben lévő kamion egyszer csak bevágódik elém, és nekicsapódik a szalagkorlátnak. Valszeg defekt. Blokk, kormány jobbra kiránt egészen a leállósávig, s ippeg csak kikerültem a kamion végit.
Talán 80-90-el haladok egy főúton. Egy bátor traktoros kiszédeleg, pedig neki táblája van, én meg felkapcsolt lámpákkal jövök... Szintúgy blokk, de balra nem mehetek, mert jönnek szemből is. Kínomban oda vágódtam be, ahonnét éppen kiér a traktor vége. Megpördülés, árokba csúszás nélkül megúsztam a az első pár méterén aszfaltos majd földútra való kivágódást.
Ha vészfékezés közben nem tudtam volna irányítani, kormányozni az autót, akkor megszívom... Sok, elsősorban a "vakegerek" elsőség meg nem adását ikerült kivédeni a segítségével. De azt is elmondom, hogy volt olyan, amikor én néztem be, és lettem "vakegér"... :) Amúgy évi 30-35 ezer kilométert autózom, ennek háromnegyedét Budapesten, és az elmúlt 10 évben nem volt még egy koccanásom sem. Kopp-kopp-kopp
Alapvetően két hely van nudizmusra a Balaton környékén: a csendes, északi Levendula, és a déli part nyugati csücskén a Berény naturista kemping. Ami 900 forintért strand. Egy része. Bár a part közös, a bejárat külön van, és egy kavicsos út ketté is választja a két…..
Szépia 2013.08.03 21:15:43
@A szerelő: Az idézet szövegrész miért fájt ennyire, "Te kedves, intelligens úriember"? Mit vettél ennyire magadra? Ha ennyire kiakadsz, azzal magadat minősítetted. Ha csendben maradtál volna...

Amúgy "Fém fatál" hozzászólásának minden sorával egyetértek. Apró megjegyzésként annyit fűznék hozzá, hogy nem értem a stégen, a zörgő mozgó kemény deszkákon napozgató embereket, hiszen pár méterrel arrébb ott a jó illatú, pihe-puha pázsit.
Szépia 2013.08.03 22:32:56
@A szerelő: " Az, hogy unintelligens bunkó vagyok, vállalom"

Legalább elismered. Piros pont.

" Egyrészt nem járok ilyen helyekre, nincs mit magamra venni."

Nem jársz ilyen helyekre, de azért véleményt nyilvánítasz olyan hozzászólásáról, aki viszont jár, tehát tapasztalattal olyan bír, amilyennel te nem.. Hadd gratuláljak.
A legfelső sorral újfent nem áll szándékomban vitázni.
Ne izguljatok nagyon, mert katasztrófa volt. Nem is a zapával, hanem rábeszéltem egy barátnőmet (addigra már nem voltunk szomjasak). Zapa lényegében tudta, hova megyünk, mert nagyon szarul hazudok. Szóval. Egy halom hervasztó, öregedő, kövéredő pasi. Néhány hervasztó,…..
Férjcserélő Sportérték 2013.04.04 13:55:08
Önreflexió-time van, úgyhogy elkezdtem számba venni (magas labda, de nem kell leütni az első kommentben, köszi) a múltbéli szexpartnereimet, és mivel ilyen rohadt dobozolós fajta a gondolkodásom, megpróbálok valamilyen motiváció-mintázatot keresni, és ezek alapján csoportosítani…..
Férjcserélő Konkrétumok 2013.04.09 17:39:18
Alacsony vagyok. A hajam eredendően világosbarna, vállig ér, a szemem szürke. Az arcom kerek, a szám pici és kicsit durcás. Van egy kis túlsúlyom, de már nem érzem magam kövérnek. Homokóra alkatom van, vagyis a fenekem és a mellem hangsúlyos. A combom erős - nem csak eufemisztikus…..
Férjcserélő A szopás lélektana 2013.04.02 15:29:59
Fiatalkorom egyik emlékezetes könyve volt Catherine Millet: Catherine M. szexuális élete. Nem is annyira, mert annyira jó volt, hanem mert felfedeztem, hogy ilyenről lehet írni úgy, hogy az nem feltétlenül pornó. Kb. ekkor hallottam először arról, amit a ma embere swingerpartiknak…..
Szépia 2013.04.02 18:21:41
Jó kis írás. :)
Valóban, nem csak a férfiak többsége nem ért semmit a puncihoz, de a nők többsége is abszolút bénán közeledik a farokhoz. Bár a punci egy kicsit összetettebb, szereti azt is, ha nem rohanják le, míg a farok igen.
Az még érdekesebbé teszi a dolgot, hogy ahány farok, annyiféle törődést igényel. Ugyanez igaz a puncikra is.
Sok nőnek bőven elég az, ha egy férfi lefetyel mint a kiskutya a táljából, de szinte minden nemű tudatosság, koncepció nélkül teszik ezt. Semmit nem tudnak arról, hogy hogyan kell közelíteni a puncihoz, nem tudják azt, hogy a vénuszdombtól a combok belső feléig tart a „terep”, nem, csak a csikló és a kisajkak léteznek, hogy mire képes a popsi. Nem tudják azt, hogy lehet játszani a nagyajkakkal, a hüvellyel és gáttal, nem tudják azt, hogy mit kell csinálni a nyelvel, az ujjakkal, az ajkakkal vagy akár a fogakkal is. A többség semmit nem tud a Jóni masszázsról, eszébe sem jut figyelni szex közben a nő válaszreakcióit.
És az ilyenfajta tudatlanságra a példákat sajnos visszafelé is el lehet mondani.
Némelyik nő azt hiszi, hogy elég rácuppanni, és mozogni a fejjel. Hát nem. Talán azért sem lesznek sohasem technikásabbak, mert vagy unják az egészet, vagy a férfiak többsége még a minimálingerléstől is elélvez egy percen belül. A nők nem ilyen szerencsések. Inkább színlelnek egy orgazmust, vagy ráülnek a farokra, csak fejeződjön bár be az altesti atrocitás.
Bocs az ide-oda lépegetésért, de így szemléletesebb volt … :)
Szépia 2013.04.03 21:01:51
@mrbateman: Ugyan már. Az egész internet egy kibánya nagy játszótér, ahol ki-ki vérmérséklete, intelligenciája szerint pörgeti a kereket.
Éjjel egykor felriadok. Még mindig egyedül vagyok az ágyban. Hol a faszban lehet? Én is későn értem haza, egy darabig vártam, aztán lefeküdtem. Nem mondta, hogy sokáig dolgozik, vagy elmenne valahova munka után. A mobilját nem veszi fel. Lemegyek, a kocsi nincs itt, tehát hazajött,…..
Férjcserélő Bekezdek 2013.03.30 15:09:01
Már egy ideje foglalkoztat a dolog. És nemcsak engem, Gábor, a férjem is benne lenne. Szex közben legalábbis ezt mondja. Aztán utána meg nem beszélünk róla. Nem tudom eldönteni, hogy csak a vágy hevében mondja ki ezeket a fantáziákat, vagy csak engem akar felizgatni vele. Vagy saját…..
Szépia 2013.04.01 20:09:11
@Szubsztitúció: Ha egy (házas)pár közösen dönt arról, hogy másokkal is megossza az ágyát, az nem hűtlenség. A hűtlenség = megcsalás. A megcsalás az sohasem közös elhatározásból következik be, hanem ahogy a szavak jelentése is mutatja, csalfaság, csalatás, csalás történik.
Az emberi psziché nem szereti a monotonitást. Szüksége van a változatosságra, az új ingerekre. Az átlag férfi és nő inkább suttyomban lefekszik valakivel egyszer-kétszer, akárhányszor, míg aztán ha jön a lebukás és vele a bum, akkor borul a bili, jön az egymásra mutogatás, rosszabb esetben a válás. Pedig valószínűleg az, aki a balhét csinálja hogy meg lett csalva, az sem ártatlan bárányka. A statisztikák szerint a házasságok közel 90 százalékában hűtlen lesz valamelyik fél, és közel felénél pedig mindkettő. Ez randa arány. Nem egyszerűbb együtt tenni azért, hogy ne robbanjon szét a házasság csak azért, mert ösztöneinkben benne van a kíváncsiság és a monotonitás kerülése?
Amúgy a 40-50-60 partnert egy 26—28 éves (plusz 6 év monogámia) nem tartom vészesen soknak. Több férfi van a baráti társaságomban, akik sokszáz nőnél tartanak, pedig reájuk csak kalandozó-kanként tekintünk. Ha nekik szabad, akkor egy nőnek miért is nem?
Szépia 2013.04.01 20:58:46
@titti79: Megtettem én, férfiként. Hiszen magától értetődőek e dolgok. :)
Férjcserélő Nevezzük Péternek 2013.03.31 19:31:01
Azt hiszem, ő adta meg a kezdő lökést ehhez a mostani dilihez. Ez egy kolléga, aki eléggé vonz. Ami totál szánalmas, mert nem egy nagy szám, legalábbis ma már nem az. 8-10 éve tán, amikor kezdtem a cégnél, és ő a főnököm volt, elég jó fogás lett volna. De lássuk be, hogy…..
Magyar sci-fi? Élvezhető magyar sci-fi? Már az első szóösszetétel is nehezen értelmezhető, a második azonban már olyan komoly paradoxont idéz, amilyet még a Vissza a jövőbe egyik részében sem pipáltunk. Poszt-Zsoldos Péter talán ha egy maroknyi, a zsánerben értékelhető magyar…..
Szépia 2012.12.05 14:35:33
@The Shapeshifter:
Nem igazán tudok veled egyetérteni!
Mert pont az általad említett könyvek (is) tartalmaznak új ötleteket, fantáziadús kreativitást. Én speciel mindet szeretem, pediglen már rág kinőttem a kamaszkorból.
És igen, ha jobban belegondolunk, akkor a „vacak” űrpifpuf adja a fantasztikus írások legjavát nem csak kishazánkban, hanem mindenhol a világon. Ez miért lenne baj? A tudományos fantasztikus irodalom határai tágak, sok minden belefér. Ám a lényege mindig az, hogy szórakoztassa az olvasót. Teheti ezt elgondolkodtatón, teheti ezt valamiféle komoly vagy komolytalan mondanivaló világgá kiáltásával, teheti csak szimplán mesélősen. Hiszen a sci-fi valahol nekünk, felnőtteknek a mesél, ezért van, ezért létezik.
Szépia 2012.12.05 14:54:00
@Keresztény szellemiségű luxuskurva:
Aham, ez olyan fából vaskarika. Mi alapján mondod rá egyikre azt, hogy gyermekded, a másikra meg azt, hogy szórakoztató?
Ízlésről butaság vitatkozni.
Én szeretem a pacalpörköltet, mások meg nem szeretik. Akkor most tartsak mindenkit finnyáskodó gyermekdednek, aki nem szereti a pacalt, bezzeg a tejbegrízt meg igen?
Szépia 2012.12.05 15:20:26
@Keresztény szellemiségű luxuskurva:
Mint mondottam, ízlésről vitatkozni butaság.

A piac, az élet mindent beáraz. Amit sokan vásárolnak meg 1x, az egy dolog. Amit azonban pár év múlva újra és újra sokan vesznek meg, az már jelent valamit.
Amire 30, 50 vagy akárhány év múlva is kíváncsiak, az-az „érték”.

A P.Howard könyveket a maga idejében szemétnek tartotta sok irodalomkritikus és az ezek által befolyásolt magát kultúrarajongónak és kultúraértőnek gondoló. Mostanra klasszikus.
Hány festő halt meg szegénységben, miközben ma milliókért kelnek el alkotásaik?
Három hír apropóján szeretnék elmélkedni arról, hogy a vallások mennyire nem tisztelik az emberi alapjogokat. A három hír az iszlámról és a katolicizmusról szól, tehát a két legnagyobb hatalmú vallásról a világon. Nyilván lehet olyan vallás, ahol hasonló példát nehéz volna…..
Szépia 2012.06.26 23:43:29
@diszkrecionalista: Milyen monitorod van?
Mert lehet, az sem az igazi…
Amúgy tény, valóban lehetne jobb is a színkombináció
Szépia 2012.06.26 23:54:26
@Mérges 1234: Először is definiálni kéne az „Isten” fogalmát, jelentését.
A spanyolokat is Istennek hitték, mert némileg fejlettebb technológiával rendelkeztek… Ennyi erővel lehet, hogy az istenhívők egy technológiailag és tudásban (esetleg szellemi képességekben) fejlettebb bármiféle entitást Istenként imádhatnak, avagy ördögként utálhatnak.
Szépia 2012.06.27 00:00:04
@fátum: Nem is állítottam azt, hogy 100 százalékig egzakt. De valljuk meg, bár fejlődik, de az alapok egyre inkább stabilabbakká válnak. Nem is a régészetre gondolok ezzel, hanem a MATEMATIKÁra. Csodálatos, hogy számokkal szinte mindent le lehet írni. És bár napról napra fejlődik, de a négy alapművelet megléte sziklaszilárd alapot ad.