Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mocsári Troll

0 bejegyzést írt és 120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy-egy beszólást be lehetne árazni, ha nem is elrettentő, de népnevelő célzattal. Akár napszakhoz, naphoz és időjáráshoz igazított szorzóval, hiszen nem ugyanaz egy hóvégi, esős hétfő reggeli faszomat, mint egy fizetés utáni, szombat esti, vállon…..
Néhány ponton tényleg enyhítettek, csökkentek a bírságok is, de az autósok mégsem lehetnek nyugodtak. Új veszély leselkedik rájuk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Nahát, még a tévedhetetlenek is tévednek néha. Vagy csak féltek az újabb uniós pofontól? Mindegy, most van ok az ünneplésre. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Az autó, ami kísértésbe visz. Lopnék, csalnék, talán ölnék is érte. Fejben biztosan. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Három év és kb. hárommillió forint kellett, hogy a Cougar vezetési élménye elérje azt a szintet, ami kicsivel a vételi állapot felett van. Nehéz összehasonlítani Csikós Puchjával, amiről 2006-ban írta ezt a posztot, és azóta belement egy-két százezer, de ugyanúgy néz ki, mint…..
Mocsári Troll 2012.05.26 10:15:33
TComment Sofőr, golfos, helóta 2012.05.17 06:18:20
Újabb erős versenyző a kupéhátú luxuslimuzinok között: a Bimmer gyors, okos és fordulékony, de mi a fenére jó? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Az idióta törvény még a használtautó-piacot is agyonverné. Szerencsére van megoldás, ráadásul pofonegyszerű: írjon ön is igazolást, saját magának. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
A rendőrök a lejárt és hiányos mentődobozok miatt büntetik az autósokat - állítják sokan. Önt is megbüntették? Egyáltalán, tudja, hol van a mentőcsomag az autójában? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Nem mentség a szegénység, és a az sem, ha valakit még soha nem bírságoltak meg. Április 15-től hatályos az új szabálysértési törvény. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Belsőség Heti merítés 2012.04.15 09:27:00
Tatra nezná bratra Az autó igényes, sok saválló és króm betétje emeli a kellemes közérzetet, ugyanakkor mindig ott van az öröm mögött az üröm is, hiszen a központi zár olyan csehszlovák "fejlesztés", ami egy ajtót mindig nyitva hagy, biztosítva ezzel az esti…..
Az Égéstér nyolcadik adásának kommentposztja. Tetszett?..
Mocsári Troll 2012.03.23 10:52:59
@navan:a külföldiek utólagos bírságolása a jövőben sem fog működni, azzal még semmit sem fognak elérni, hogy esetleg megtudják ki a külföldi rendszámú autó üzembentartója.

ugyanis hiába szabnak ki bírságot, a külföldi üzembentartónak magyarországon nyilván nincs semmilyen végrehajtható vagyona, jövedelme,tehát úgysem lehet behajtani tőle semmit, kizárólag a jóindulatán múlik, hogy fizet -e ( talán lesz 1-2 nyugdíjas német, aki fizet, de a sok török, szerb vendégmunkás biztosan nem fog).

külföldön csak az ottani hatóság kezdeményezhet végrehajtást, de az meg azért nem fog, mert ahhoz meg kellene nevezni, és minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy ki vezette az autót, ami így utólag külföldről már lehetetlen.

mivel a magyar rendszerrel ellentétben más országokban nincs objektív felelősség, azaz az üzembentartó (ami sokszor egy cég) nem tartozik felelősséggel a kresz szabályok betartásáért, így nem is bírságolható, tehát a külföldi hatóság nem is működik közre üzembentartótótól való behajtásban.

másrészt a sofőrtől való behajtásról is tudni kell, hogy az eu egyezmény szerint az összeg a sofőr lakhelye szerinti országban marad, tehát a magyar állam ebből egy fillért sem lát, másrészt az összeg nem lehet nagyobb, mint amekkora a sofőr lakhelye szerinti országban ugyanilyen cselekményért kiszabható.

tehát hiába kap a bulgár sofőr 300 ezres bírságot, ha pl. ott ezért csak 20 ezer ft- nak megfelelő leva a kiszabható, akkor ennyit hajtanak csak be tőle ,és az is bulgáriában marad.
de hangsúlyozom ezt is csak akkor, ha a sofőr személye ismert, üzembentartóra nem vonatkozik az egyezmény!
TComment Odafent nem számolnak 2012.03.23 06:15:00
Amerikából vagy Svájcból autót venni sokkal olcsóbb lehet, mint idehaza. Hogy mégis miért nem csinálja ezt mindenki? Mert idehaza olyan ember mondja meg az árát, aki soha nem is látta. Pocsék módszerek, irreális számok. Üdvözöljük a valóságban. Kapcsolódó cikkünk…..
Péter 69-cel ment a 70-es táblánál, 30 000 forintra büntették. És ez csak a kezdet. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Alkotmányellenes a tavaly nyári jogszabály-módosítás, szinte betarthatatlan a törvény és indokolatlan a 800 ezres bírság. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Mocsári Troll 2012.03.10 21:13:44
Felesleges ez a fingreszelés,siránkozás, ami ezen a fórumon folyik!

Kár ennyire felfújni ezt a kérdést, mikor nagyon egyszerű ez a megoldás:

1. Aki Mo.-n él, annak magyar rendszámú legyen az autója.Nem olyan sok már a regadó, hogy bele kéne pusztulni.

2. Aki nem Mo.-n él, az szüntesse meg a magyar lakcímét, és máris nincs probléma a külföldi autó használatával.
Ügyintézésnél mindenhez használhatja a külföldön kapott lakcímet is tartalmazó igazolványát. Lehet bankszámlája, ingatlana, sőt akár munkaviszonya is Mo.-n az illetőnek, annak ellenére, hogy nincs lakcíme.Ezekhez nem kell magyar lakcím, ráadásul a megszüntetés nem jelent végleges elszakadást, mert még "végleges" kijelentkezésnél is bármikor újraregisztrálható a magyar cím.
Sőt,ha vki kiköltözik, annak 30 napon belül be is kell jelentenie a magyar népnyilvántartóban a külföldi tartózkodást.
ha végleges a kijelentkezés, akkor eleve törölnek a nyilvántartásból ,így nincs gond, ha pedig ideiglenes, akkor a népnyilv.-ban kapott rózsaszín igazolás hiteles közokiratként bizonyítja a külföldön tartózkodást.

3. Aki Mo.-n él, de külföldi cégnél dolgozik, az irasson egy papírt magyar nyelven a céggel ,hogy az autót zömmel Mo.-n kívüli munkavégzésre használja. Ez lehet akár magyar keltezésű is, ennek előnye, hogy ekkor nem kell konzuli hitelesítés .Ezt irassa alá két tanúval. Legyen nála a rend kedvéért cégkivonat is. Munkaszerződés nem szükséges, elég a cég által adott nyilatkozat.

4. Ha a külföldön élő személy azt akarja, hogy a magyar lakcímű házastársa, ismerőse is vezethesse az autóját, akkor írjon egy aznapra szóló magyar nyelvű, magyar keltezésű meghatalmazást, és ezt irassa alá két tanúval . Ilyet elvileg az év minden napján írhatunk,nincs erre vonatkozó megkötés.
Ennyi.

Henry Ford mondta egyszer, hogy az emberek többsége sokkal több időt és energiát fordít arra, hogy kerülgesse a problémákat, mint arra, hogy megoldja őket.
Mocsári Troll 2012.03.10 23:22:36
@navan: mi van akkor, ha vki elköltözik pécsről debrecenbe? vagy mondjuk csak a szomszéd utcába?

akkor is beleszakad az óriási ügyintézésbe, hogy mindenhol átirassa a címét?

a villanyórához meg miért kéne ottani lakcím?
és akinek több háza is van? vagy nyaralója? esetleg spanyolországban?

meg hát akkor hogyan intézik az mo.-i ügyeiket a balatoni nyaralótulajdonos németek, hollandok?

hogyan lehet házuk, villanyszámlájuk, bankszámlájuk,mikor nincs is magyar lakcímük?

és persze azt se felejtsük el, hogy aki tényleg külföldre költözött , annak az autótól függetlenül egyébként is kötelessége, hogy 30 napon belül bejelentse az ideiglenes vagy végleges kinti tartózkodást.
ha pedig jogkövető módon ezt megteszi, akkor a kocsijával sem lesz gondja.
TComment Matricákkal táncoló 2012.02.27 12:45:00
Egyelőre Európa-szerte nehéz megfogni a személyautóval díjköteles utakon trükközőket, idehaza azonban még egy plusz csavar is van a dologban. Egy a lényeg: idegen rendszámmal és kis szerencsével megúszhatja. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Mocsári Troll 2012.02.28 10:26:40
@Pan Modry: nem létezik ilyen, hogy a törvények kijátszása, legfeljebb arról van szó, hogy egyesek kihasználják a jogszabályok nyujtotta lehetőségeket, míg mások ismerethiány vagy csak egyszerűen tehetetlenség miatt nem.
Miért képzelik magukat az utak királyának? Mindent értek. Munkaidőm kötetlen, megyek mint a töketlen. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Nézem a Top Gear idei második adását (Season 18 Episode 2), röhögök a marhákon, ahogy szoktam, a sorozat ismét zseniális. Azon felül, hogy Hammond bebizonyítja: a NASCAR korántsem gyerekjáték, a másik két hülye elmegy Kínába, megnézni az ottani helyzetet. Megdöbbentőek a…..