Regisztráció Blogot indítok
Adatok
escudo

106 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy a paplant piciny testére húzta, úgy takarta be az éjszaka a várost. Sötétség borult a házra, és a szobára, ahol az éjszakákat töltötte. Úgy érezte, hogy sohasem fog megvirradni. A redőnyt résnyire engedte csak lehúzni, hogy a kis téglalapok között figyelemmel…..
Gyorsvonat hasít bele a hóval borított tájba. Sebesen hajt, megmérkőznek. A vonat előre tart, a kenyérmorzsa nagyságú hópehely versenyt fut vele, de mindig ő lesz a győztes, mert szabad, nincs úti célja, esik jobbra, hull balra, ellepi és megtisztítja a világot. Fehér köntösbe…..
Vele álmodtam, róla álmodtam az éjjel – énekelte Szécsi Pál, szövege és dallama még most is a fülembe cseng. Sokan úgy ébrednek fel, hogy semmit sem sejtenek álmukból, és nem is foglalkoztatja őket, mások emlékszenek rá, és talán el is gondolkodnak rajta. Álmaink, ha…..
Otthon Ausztriában? Üdvözöljük 2012.02.14 09:46:00
..kedves látogató! Oly sok lap foglalkozik Ausztriával, a munkavállalással, a letelepedéssel, így hát ez a lap ebből a szempontból nem hiánypótló. Nem tud mindenre kiterjedő lenni, mégis ad egy szeletet abból a világból, amely számunkra Ausztria, mégis, olyan témákat, és…..
Vegyes vágott Egy igazi nő 2011.03.09 18:16:00
Egy volt kolléganőm ma azzal a kérdéssel fordult hozzám, hogy milyen az igazi nő, szerintem. Nagyon meglepett a kérdése, de próbáltam összeszedni, hogy milyen egy igazi nő az én értelmezésemben. Valami ilyesmik jutottak eszembe:   - ébredés után a tükörbe nézve…..
Izgatottság és némi félelem lett rajtunk úrrá, amikor a GPS jelezte, hogy 3 km van még hátra Tornakápolnáig. Tudtuk, hogy szép, tudtuk, hogy a nyugalom szigete, de még nem éltük át. Mondani mindent lehet. Elhagytuk a települést jelző, Tornakápolna táblát, majd két perc múlva…..
Vegyes vágott 3:45 2010.04.12 23:24:00
3:45Csörög a vekker.Engedélyezek még magamnak negyed órát.4:00Nincs tovább, kibújok a pihe-puha meleg paplanból.A lámpa szelíd fényénél mosolyod hívogat, forró tested az ágyba visszavár.Nehéz így az elindulás.Mióta az eszemet tudom, a reggel a legutálatosabb napszakom.…..
Félnégy, klozet, mosdó, tea, mikádó, gumicsizma, kutya, kapunyitás, térvilágítás, haverok. Malac, ezbazmegdekurvanagy, nemjönki, vigyázzonnanmajdén, holakötél, öntsdlevízzel, holakábító, megkrétázzam hova szúrjad, eriggyélmá', mostszúrjad, addatálat, mégegyet, navégre.…..
escudo 2010.04.07 13:49:07
Vegyes vágott A tónál 2010.04.05 14:22:00
"S ha Te is egyszer-másszor szomorú leszel, s hasztalanul jársz-kelsz az emberek között, a szomorúságodon nem segít senki, és úgy érzed, mintha valami nagy-nagy súly ülne a lelkeden, és napról napra jobban belefáradsz, s talán már azt is hiszed, hogy nem bírod tovább: egy…..
Vegyes vágott Kis izé a fülben 2010.03.18 22:08:00
Főiskolai tanulmányaim miatt elég hosszasan utazom vonattal. Hol könyvvel, hol Nők lapjával, hol jegyzetekkel, attól függően, hogy szorgalmi vagy vizsgaidőszak van-e. És azzal a kis izével a fülemben. Igen, zenét hallgatva közben. Egy előadáson az egyik előadó próbált meggyőzni…..
Vegyes vágott Az én kefim 2010.03.11 16:57:00
Egyszer láttam egy filmet, - mindenkinek ajánlom, aki szereti a turistafilmeket, a jó humort, és nem utolsó sorban Görögországot - és Görögbe fogadtam, fogadva, hogy egyszer eljutok Görögországba, ha a fene fenét is eszik.Nem igazi görög az, akiben nincs kefi, - csak így magyarosan…..
Minden nap odasandítok, kinyíltak-e már a virágok bimbói, s hallgatom a fák alatt csivitelő madarakat, amint a tavaszt örvendezik. Vérbeli tavasz van. Ha tetszik az égieknek, ha nem, ha fúj is minden nap a szél, a tavasz frissítő illatát nem rejtheti el...Kedvem lenne lehántolni…..
Vegyes vágott A zenész dolga... 2010.01.28 11:19:00
  "A zenész dolga, hogy zenéljen,a szívem mélyéig elérjen.Az író dolga, hogy meséljen,de igazat írni ne féljen."..
Vegyes vágott Rájöttem valamire 2010.01.26 13:31:00
"Rájöttem az igazi boldogság titkára, Apókám, és ez az: hogy az ember a jelenben éljen. Ne bánkódjék a múlton, ne építsen túlságosan a jövőre, de élvezze és használja ki a jelent a legfokozottabb mértékben." (Jean Webster) ..
Vegyes vágott Esőcseppek 2010.01.21 13:48:00
Esőcseppek hullnak szorgosan a földre, s mi nézzük őket.Tenyerünk össze, összeér, s egy-egy csintalan esőcsepp furakodik közéjük.Arra gondolok, vajon mit érezhetsz, mikor nézel,s te arra gondolsz, van-e jövőd a mosolyomban.Egy autó, vadul ront bele ebbe a pillanatba,fényszórója…..
Vegyes vágott Folytatósdi 2010.01.19 11:23:00
Folytassátok a történetet fantáziátok és a kedvetek szerint:(a kommentben tudtok írni, én meg majd bemásolom a bejegyzésbe)fridi: Sokat utazok busszal. A minap egy ismerős idős hölgy ült mellém. Sajnos ő igen rosszul hall már és igen hangosan beszél... escudo: Kicsit…..
Vegyes vágott Folytatósdi 2009.05.25 19:47:00
Nem írok politikáról, hiszen tele van vele a sajtó, meg a hócipőm is, nem szidom a vasutat, pedig én is utazom vonattal, én is részese lehetek annak a kellemes légkörnek, és jóérzésnek, ami érheti az embert, ha vonattal utazik. Én is szagolom a wc kellemetes bűzét, a…..
escudo 2010.01.19 11:14:47
@fridi: Kicsit kínosan éreztem magam, de szépen, jólnevelten kezdtem válaszolgatni a feltett kérdésekre.
 Ahogy a köd nem ejt sebeta sötétlő hegyen,testem nem ejt sebetrajtad, szerelmesem. Vércse és szél csap össze,ki állja egy helyen?Testünk is így csap össze,majd alszunk csendesen. Ahogy az éj is hű marad,bár nincs csillag jelen,az én szívem is hű marad,ha nem vagy…..
Vegyes vágott Vasárnap reggel 2010.01.17 09:58:00
Imádom ezt az érzést, ilyenkor minden sikerülhet és semmi sem érdekel.A fáradtság vékony és súlyos lepelként borítja be testem, leginkább a szemhéjamra van hatással, az mintha le akarna ragadni. :)Combodat érzem még combomon, ágynemű illata árad és még meleg, ahogy…..
Hogy lesz szerelem egy (egér)kattintásból, egy mozdulatból, egy „fejösszekoccanásból”, egy e-mail-ből, sok e-mailből, egy tekintetből, tanulásból, munkából, közös munkára ítéltségből? Nagyon egyszerűen, ha abból indulunk ki, hogy semmi sem véletlen. Egy idő után…..
   "Nem is tudtad? Ha valaki megjelenik az álmaidban, az azt jelenti, hogy az illető annyira vágyik arra, hogy veled legyen, hogy kilép a testéből és egyenesen a te álmodba repül."  ..
escudo 2009.11.24 12:36:00
Alig érek be az ajtón, már mesél: „De jó is volt akkor…” - nosztalgiázik, emlékezik, és ragyog, ahogyan a gyermekkoráról, a régi életről beszél. Jól esik hallgatni. Csupán kakaskukorékolás töri meg néha-néha az emlékezést. A beszélgetés végén úgy…..
escudo 2009.11.19 15:56:58
www.youtube.com/watchSárga falak, vörös kő. Fények, amelyek nem bántják a szemet. Szemben tükör, hogy lásd minden mozdulatod. A magnóból szól a latin, egyet jobbra, kettőt balra, majd hátra, s kicsavarnád tested a ritmusra, úgy kell a zene, és úgy kell a tánc, mint éhező…..
Vegyes vágott De még ma 2009.08.06 20:37:00
"Holnaptól nem érdekel, hol jársz és kivel,hogy ki az újabb áldozat ki téged elvisel,...holnaptól nem érdekel, már a folytatás..."de még ma, még ma, akarom, hogy érints, akarom hogy simulj hozzám, és akarom, hogy te is érezd. Mikor hozzám érsz, tested lángra kap, s…..
Vegyes vágott Vasárnaponta 2009.05.24 21:01:00
Gyakorta pislog az éjjeli lámpa fénye.. ki fog égni.. nyugtázom, de addig húzom az égő cseréjét, amíg a pislogó fény hangulatából nyerhetek. Valamit. Valamit ami tetszik, valami olyan érzést, ami ad valamit. Ha úgy tetszik, láthatod olyannak is, mint egy kandallót,…..