Regisztráció Blogot indítok
Adatok
shema

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jezsuita bloggerek Honnan a rossz? 2011.10.08 15:21:00
Ősi kérdés. Már az ókori görög gondolkodók is ezt kérdezték: Pothen to kakon? Honnan a rossz? Kétségtelen tény, hogy van rossz a világon. Csak el kell olvasni, például, a Prédikátor könyvének 3. fejezetének 2-8 verseit. Az ott felsorolt emberi tevékenységeknek a fele ugyanis…..
shema 2012.01.15 20:30:26
@thothferi: rosszul teszed, Jezus a mai Izrael területen élt es mint ember valószínűleg beszelt héberül, arámul, es görögül, de magyarul biztosan nem mert maga a nyelv akkor meg nem létezett. Es Jezus emberként jelent meg, és úgy élt ahogy ma egy Szent Szellemmel betöltött ember képes élni. Jezus a tökéletes emberként mentett meg minket. Es emberként korlátozta magát Isteni tulajdonságaiban, mikor megszületett gyermekként. Ezert volt képes eletet váltságdíjul adni a mienkért!!!
shema 2012.01.15 20:57:00
@Tilikov: Rosszul feltételezed biotechnológia a végzettségi területem, es nem választható tárgyként tanultam. Hanem azért mert érdekel. A tudomány spekulációja nem összeegyeztethető a Bibliával, mert vagy az egyiket hisszük igaznak és a másikat utasítjuk el vagy fordítva. A teremtés egyértelműen írja hogy Isten a hatodik napon teremtette meg az embert, és nem azt írja hogy az evolúciónak nevezett feltételezést használta, hogy millió és milliárd évek alatt eletet hozzon létre. Vagy elhiszed a teremtés könyvét az összes többi könyvel a Bibliában, vagy nem hiszed egyiket sem. Isten megteremtette a növényeket és állatokat, és kész. Egyszerű fekete- fehér. Ha teneked problémáid vannak Isten mindenhatóságával az szomorú, vagy csak nem tudod feladni az evolúcióról tanított meséket, és próbálod mindkettőt egymásba illeszteni akkor azt rosszul teszed. Akkor túl okosnak hiszed magad ahhoz hogy elhidd hogy Isten mindenható, és azt hogy az evolúció nem működőkepés, mikroadaptáció létezik de egy egyszerű lényből soha nem lehet bonyolultabb és ezt nem nehéz látni, egy béka soha nem fog más alatta alakulni akármennyi időt is adsz neki, akármennyi mutációval. A mutáció új hasznos kepésséget soha nem produkált, csak a meglevőt változtatta meg, és annak a változása lehet hasznos egy adott körülményű élőhelyen. Alapvetően új információ nem jön létre a nemlétezőből csak a létező módosul.
Ugyanígy a big bang teóriátok is csak azért mert okoskodok létrehozták hogy legyen egy mentségük a hitetlenségükre és büszkeségükre attól meg nem igaz. A Biblia egyértelműen írja hogy az emberi okoskodás Isten szemeben butaság.

1 Korintusi 3:19

Miért? Mert ennek a világnak a bölcsessége Isten szemében bolondság. Ahogyan az Írás is mondja: „Isten a saját ravaszságukkal ejti csapdába a bölcseket.”

János 16:8
Amikor pedig eljön a Szent Szellem, nyilvánvaló módon meg fogja mutatni az egész világnak, és bebizonyítja az embereknek, hogy mi a bűn, mi az igazságosság, és mi az ítélet.

Rómaiakhoz 1:19-22
Igen, Isten megmutatja haragját, mert mindaz, amit Istenből megismerhetünk, világos, hiszen maga Isten mutatta meg mindenkinek.
Isten örök hatalmát és isteni természetét emberi szem nem láthatja. Ezeket mégis érzékelheti és megértheti mindenki a világ teremtése óta, amikor Isten teremtményeit látja. Így tehát, nincs mentség azok számára, akik felismerték Istent, de mégsem tisztelték őt Istenként, sem nem voltak hálásak iránta. Ezért gondolkodásuk értelmetlen lett, és ostoba szívük egyre jobban elsötétült. Bár magukat bölcseknek tartották, bolondok lettek.
shema 2012.01.15 21:45:13
@matthaios: Olvasd feletebb, ha valaki elolvasta a Bibliát és elfogadja akkor nem szolgálhat 2 urat. Mert vagy az egyiket szereti és a másikat utalja vagy fordítva. Ha Isten azt mondta hogy Ő teremtette az embert a fold porából, 1 nap akkor úgy tette, meg ha valakinek nehezére is esik elhinni. Es inkább hisz egy spekulációban ami lehetetlenség, ezert az emberi elme által felfoghatatlan időmennyiségeket használunk hogy megtévesszük a saját elmét és hitre ösztönözzük ezáltal a sajátképződés, és az evolúciónak nevezett áltudományokban.
1 Korintusi 3:19

Miért? Mert ennek a világnak a bölcsessége Isten szemében bolondság. Ahogyan az Írás is mondja: „Isten a saját ravaszságukkal ejti csapdába a bölcseket.”

A tudomány nem választható el Istentől, mert Isten nélkül semmi nem létezik, meg ha a Biblia célja nem is egy tudományos fővonalú. Akkor is alapvető forrás tudományos kérdéseinkre. Es mivel a tudomány igyekszik megcáfolni Istent és a Biblia hatalmat, ezert a Biblia egyértelműen használható a tudományos feltételezések megcáfolására amelyekről a Biblia egyértelműen ír. Így a teremtés 6 nap alatt nem egyeztethető össze a világegyetem önképződésévél, akármilyen teóriát is alkalmazunk, valamint a milliárd éves evolúciós spekulaciokkal sem.
Rómaiakhoz 3:10-12

Mert ezt mondja az Írás:

„Nincs bűntelen ember, egy sem,
nincs senki, aki megértené,
nincs, aki keresné Istent.
Mindannyian elfordultak Istentől, és megromlottak,
nincs aki jót tenne, egy sem!”

1 Korintusi 1:17-19

Krisztus ugyanis nem azért küldött engem, hogy bemerítsek, hanem azért, hogy az örömhírt elmondjam mindenkinek. De azt se okoskodó szónoklatokkal, nehogy a Krisztus keresztjéről [a], vagyis a haláláról szóló üzenet elveszítse az erejét.
Isten hatalma és bölcsessége Krisztusban rejlik
Mert akik a vesztükbe rohannak, azok a keresztről szóló üzenetet bolondságnak tartják. Számunkra azonban, akiket az Úr megment, ez az üzenet Isten erejét jelenti. Ugyanis ezt mondja az Írás:

„A bölcsek bölcsességét semmivé teszem,
az értelmesek értelmét pedig félredobom.”

Azt kell mondjam hogy a tudomány nem cáfolja meg Istent, ami történik az csak az, hogy a tudományos mérési eredményeket és tényeket a saját okoskodásuk szerint értelmezik, és sajnos tényként tálaljak a tényekből kifejlesztett spekulációkat.
Magától senki nem keresi Istent, mert születéstől Isten ellenségei vagyunk ez az eredendő bűn eredménye, így nem meglepő hogy mindenképp igyekszünk félretenni Istent, életünk minden területen. Vita lezárva a részemről.

János 6:44
Engem az Atya küldött, és csak az jöhet hozzám, akit ő vonz. Én pedig feltámasztom azt az embert utolsó napon.

Zsoltárok 111:10
A bölcseség kezdete az Úrnak félelme; jó belátása van mindenkinek, a ki ezt gyakorolja; annak dicsérete megmarad mindvégig.

Példabeszédek 9:10
A bölcseségnek kezdete az Úrnak félelme; és a Szentnek ismerete az eszesség.

Máté 16:26
Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de az õ lelkében kárt vall? Avagy micsoda váltságot adhat az ember az õ lelkéért?

János 16:8
És az, mikor eljõ, megfeddi a világot bûn, igazság és ítélet tekintetében:

János 3:3-8
Jézus így válaszolt: „Igazán mondom neked, aki nem születik újra, nem láthatja meg Isten Királyságát.”
Nikodémus megkérdezte: „Hogyan születhet valaki újra, ha már megöregedett? Hiszen nem mehet vissza anyja testébe, hogy másodszor is megszülessen!”
Jézus így válaszolt: „Igazán mondom neked, aki nem születik újra víz és Szent Szellem által, az nem mehet be Isten Királyságába. Ami testből született, az testi természetű, ami pedig a Szent Szellemtől született, az szellemi természetű. Ne csodálkozz, hogy azt mondtam: újra kell születnetek! A szél arra fúj, amerre akar. Hallod a hangját, de nem tudod, honnan jön, és merre tart. Mindenki, aki a Szent Szellemtől született, hasonló természetű.”