Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Saman

934 bejegyzést írt és 1028 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két település fejlesztési erőfeszítéseinek összehasonlításaDolgozom két településen a munkahelyteremtéssel összefüggő fejlesztések közösségi végig gondolásán. Nagyon sok hasonlóságot mutat a két település, ami felveti annak a lehetőségét, hogy nem feltétlenül egyedi…..
w Nemzeti kaszinó 2008.03.10 06:30:00
Az a mi szerencsénk, hogy nem a szocializmusról népszavaztunk. Úgy megnyernénk, hogy megint negyven évig örülhetnénk neki. Pedig ha emlékeznénk, ha tanítanák az iskolában, miért és hogyan lett a szocializmusnak vége, akkor tudnánk, hogy nem negyven, de négy év szocializmusra…..
Saman 2008.03.11 09:59:43
Röviden így foglalható össze a francia felvilágosodás új (300 éves) embereszményének lényege. Nálunk sajnos ez a változás még a jövő zenéje. A mostani szavazással azért belekóstolhattunk abba, hogy milyen nemet mondani a hatalmi arroganciának, a hazugságnak, az…..
A civil szervezetek érdekképviseleti tevékenysége minden bizonnyal erőre kapott az elmúlt év során. Amikor a közvagyont kiszervezte a kormány egy pár fős bizottságba, vagy mikor a társadalmi és szakmai szervezetek intése ellenére elfogadták a TB törvényt, akkor a NOE az…..
A demokrácia legsötétebb, legelvetemültebb megalázása úgy tűnik permanens a keleti végeken, a cigánytelepek tányér levesen megvásárolt szavazatai azt bizonyítják, hogy ezek az urak nem tisztelnek semmilyen határt!A pénzügyminiszter, akit a környéken mindenki az ukrán benzin…..
A Best of Gyurcsány első és második része után Gery Greyhound elkészítette a "Best of nem lesz fizetős" videót. Kicsit vicces és elképesztő így egyben látni, milyen szövegeket nyomattak pár évvel ezelőtt ... és kétségtelenül Hiller Pityu a legnagyobb pókerarc! A…..
A közlekedésbarátok nagy érdeklődéssel várták a BKV járatritkításáról szóló terveket. A kiindulás pont ugye az volt, hogy valaki, valamikor, valahol és legfőképp valamiért kitalálta, hogy a BKV napi működését nullszaldóssá kell tenni már 2008-ban. Komoly…..
Gyurcsány Ferenc sokszor előhozakodik olyan elképzelésekkel, amelyek a „polgári Magyarország” eszményképe felé mutatnak.Ha csak a blog indulásakori cikkekből összegyűjtöm az ezzel kapcsolatos kurucos kirohanásairól írott jelentősebb kommenteket;Tapolcai beszéd –…..
Orbán beszéd értékelésHa sikeres lesz a népszavazás, megszűnik a politikai megosztottság, a tudás intenzív iparágak települnek ide, gazdasági fordulat lesz, a részvételi demokrácia kontrollálni tudja a pártokráciát!„Kezd bele! Indulj el! Fogj neki!”Orbán Viktor…..
Saman 2008.02.17 10:43:47
Megnéztem az ismétlést. A részvételi demokrácia képünk gyökeresen különbözik a FIDESZ demokrácia felfogásától. Számunkra a társadalmi részvétel sokkal több, mint a "nemcsak négyévente ixelünk, hanem a választások között is egyszer-egyszer" - modell. A részvételi demokrácia a jelenleginél 10-szer nagyobb civil aktivitást jelent, amit a FIDESZ és az MSZP úgy folyt meg,hogy a könyvelő tiszteletdíjánál kevesebb forrást biztosít a civil önszerveződésekhez. Mivel hazánkban nincsen fizetőképes kereslet sem a munkavállalók, sem a munkanélküliek körében arra, hogy társadalmi szervezetekben - önszerveződésekben magunktól megkeressük a társadalmi munkamegosztásban megfelelő helyünk, ezért ha erre bazírozunk, akkor soha nem lesz ilyesmi hazánkban. A politikusok mindent elkövetnek azért, hogy kizárólag a pártszervezetek indulhassanak a humánszolgáltatások kiépítésére kiírt pályázatokon. Nem modernizációt vesznek a szakmai és állampolgári önszerveződésektől, hanem a hűbéreseiket fizetik ki az EU-s pénzekből, vagy spejzolják a közpénzt arra az eshetőségre, ha esetleg a népharag elkergetné őket a politikai palettáról. mindeközben csírájában fojtották meg az új típusú társadalmi mozgalmakat, akik a részvételi demokrácia, a posztmodern kultúra, a tudástársadalom letéteményesei. Orbán mostani részvételi demokrácia nyilatkozatai nem a részvételi demokráciáról beszélnek! Báránybőrbe bújt farkas ordít! A gyilkos oszt feloldozást és lelki üdvöt ígér!
A folyó vasutas sztrájk ráirányítja néhány fontos érdekképviseleti témára a figyelmet.Egyrészt örülök annak, hogy a megalázóan alulfizetett dolgozók szervezete kiáll azért, hogy kapják meg azt a pénzt, amit Kóka Úr ígért nekik. Nem érdekel, hogy milyen formában fizetik…..
Egyiket sem! Homofób tudomány 2008.01.30 14:13:00
Index cikk apropóján.Akkor ugye tenyészállatoknál ezt természetellenesnek tekinthetjük, egyáltalán az állatvilág szempontjából, hisz a faj fenmaradását nehezíti meg. Ki a fenének kell egy buzi tenyészmén? (Elnézést, nem homoszexuálisat írtam, de hogy néz már ez ki:…..
A tisztasági csomag előtérbe tolja a hazai demokrácia sajátos kelet európai báját, amely lényege, hogy a karizmatikus rögtönzéseknek sokszor nagyobb jelentőssége van, mint a megszerveződött érdekcsoportok által kifejtett hatásoknak.A hatalom gyakorlás menetel előre a megszokott…..
Az egyik ismerősöm felhívott egy-két csütörtökkel ezelőtt, hogy nézzem már meg a minisztérium honlapján van egy mentor pályázat, lényegében olyan munkakör amit amúgy is csinálok.Óriási erkölcsi ping-pong kezdődött a fejemben, mert halottam ennek a mentor csapatnak az egyik…..
Amikor eljött az ősz, tanúja lehettünk a FIDESZ asszem hetedik pálfordulásának. A kezdetben szakkollégiumként, ifjúsági szervezetként, majd ifjúsági liberális pártként, majd, no ideológia, éljen a pragmatizmus, majd keresztény konzervatív, majd utcai szélsőjobb akciózó…..
Saman 2007.11.05 07:03:50
Szia BBJ!

Az a mozgalmiság, ami itt megjelenik áltlban mélyebbre célozza a fejlesztést, mint a demokrácia. Az ugyanis elavult formáció. De ennyire nem nézhetjük tétlenül, hogy a demokratikus keretek ellenére a politikusok visszacsinálják a Kádár féle patriotizmus alapszerződését. Akkor is megvolt az mítosz, hogy a melós nem szól, ha a főnök vadász társaságokba jár a vállalat pénzén, ő meg ne szóljon, ha hazaviszi a kalapácsot, de azt össze sem lehet hasonlítani ezzel az össznépi: "NEM AZ ÉN DOLGOM!" kultúrával.
Két dolgo miatt kell koncentérlnunk a civil közéletre: az egyik, hogy kialakuljanak egészséges kontroll mechanizmusok. (dárga dolog, ha eléri 300 - 500 milliárd Ft-ot az éves elsíbolt pénzmennyiség egy olyan országban, ahol évi 1000 milliárd Ft a fejlesztésekre fordítható forrás!
A másik, hogy a tudástársadalom emberképe a Keljfeljancsi, aki valahogy önmaga, a családjával vagy a helyi közösségeivel összefogva megoldja, hogy kapcsolódjon a világgazdasághoz. Ehhez kellenek a szinvonalas humánszolgáltatások és a kezdeti lépéseket támogató kultúra mozgalmak. Ez az ami, túl van a demokrácia keretein, és ezeknek a mozgalmiságoknak a súlyos vereségét siratja a Részvételi Demokárica Hálózat ebben a blogban, az rdh.hu-n, és a munkahelyteremtes.hu-n. Ez más magas kultúra, mint amit az írók és az olimpiai bajnokok tudtak. Ez nem egyéni teljesítmény, hanem közösségi. Egy olyan országban, ahol a bizonytalanságtűrésben dobogósak vagyunk, ahol az individualizmusban dobogósak vagyunk, ahol jövőorienátcióban a leg elmaradottabbak vagyunk, ahol a kudarcfélő - sikerorientált skálán képesek vagyunk arra az össznemzeti teljesítményre, hogy minél több időt tölt el valaki az iskolában, annál jobban erősíti sereghajtó pozíciónkat ezen a skálán!
Azért vagyunk ilyen ellenségesek a politikusokkal, mert ezekről beszéltünk velük 89-95 között, de egyre kevésbé érdekelte őket. Ma már szóba sem álnak velünk!
Mielőtt tovább burjánoznak az ilyen és hasonló levelek, szögezzük le, hogy a BSA Magyarország egy egyesület, ami semmilyen hatósági jogkörrel nem rendelkezik semmilyen adat kikérésére, feldolgozására vagy továbbadására. Arogáns Antika ennek ellenére úgy gondolta, tenger…..
Egyiket sem! Civil öntudat 2007.10.27 08:39:00
A hírek szerint sem a GKM nem hajlandó a jogerős bírósági ítélet ellenére nyilvánosságra hozni a Hankook szerződést, sem a privatizációs szerződésekhez sincs semmi közünk. Végülis miért hoznák, most komolyan, mi kényszeríti őket erre? Semmi. Hisz láthatóan az állam…..
Saman 2007.10.28 11:32:12
Szia Egyiketsem!

Szerintem elég jól jellemzi a hazai közállapotokat, hogy az ellenzék másfél éve ösztönözte a tüntetőket, ment közben az utcai zavargások idejénelkezdte le titkosrendőrözni őket, majd a mostani eposzi jelző a "büntetett előéletű" randalírozó.

Azt most felejtsük is el, hogy a kormányközeli média levezette, hogy egyébként ezek a FIDESZ féle polgári körök / Jobbik / Echo TV / Gárda szubmozgalmi kezdeményezései.

Ezt a balhét felhasználták a MIÉP szavazótáborának három felé szakítására, de falhasználták a civil politikai tiltakozások blokkolására is.

Nincs időnk odafigyelni a közérdekre, nem szólalhatnak meg a saját érdekképviseletek (egyetemisták, nagycsaládosok, beteg szerevezetek), mert a civilek éppen adócsaló titkosügynök pedigrével, majd elmebeteg mozgalmiságok nevében jelennek meg a médiában.

Ez nagyon jó a politikának meg a belőlük (persze mi fizetjük a cehet) élő médiának. Ameddig ezt tűrjük (jelzem a bizonytalanságtűrésben másodikak vagyunk a világranglistán). Nálunk az anti elit (akkor lehetne elitnek nevezni, ha felmerülhetne a gyanú, hogy esetleg felelősnek érzik magukat a sorsunkért), túlgyőzte magát. Korlátlan mértékben képes a magánérdeket fölébe helyezni a közérdeknek. Szemben vele áll egy civil lakosság, aki szintén észbontó mértékben a közérdek felé helyezi a magánérdeket. Ez azt jlenti, hogy bármikor adót csal, de ha éhen hal, akkor sem csatalakozik civil érdekképviseletekhez!

Örülök a blogodnak, szivesen megismerkednék veled személyesen, mert szeretném bátorítani a civil bloggereket, hogy évente 2-3 interjú erejéig szólaltassunk meg hazai nagy civil szervezeteket a blogunkban (NOE, Védegylet, Cukorbetegek Egyesülete, akármi).

www.reszvetelidemokracia.blog.hu