Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sinke

3 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vadászat téma örök vita az emberek körében. A zöldek mindig felháborodnak, ha erről van szó, a vadgazdák pedig mindig vitába keverednek velük, hisz ők önmagukat védik, és persze vannak olyanok is, akiket ez egyáltalán nem érdekel. Én egy vadász lányaként személyes…..
Sinke 2014.05.17 21:07:19
1. Saját magaddal is ellentmondásba kerülsz. Egyrészt ezt írod: "nemcsak vadásszák, hanem etetik, számolják, védik, ha kell kimentik őket árvizek esetén."
Nos tehát a vadásznak muszáj a túlszaporodás ellen fellépnie, mert sok a vad. A gazdákat, lakosságot a túl sok vad zavarja, így szerinted humanitárius cselekedet a vadak ritkítása. Másrészt ezt a túlszaporodást nagyrészt maguk a vadászok okozzák azzal, hogy etetik, gondozzák... őket. A természetes szelekciót is kiiktatják ezzel, helyette jönnek a puskás istenek, mint mindenható döntnökök.
Plusz ott van például a fácán. Csak azért telepítik, hogy legyen mit kilőni. Amúgy nem lenne, de nem is őshonos.

2. Napi szinten járom az erdőt. Részben, mert szeretem, részben munkám által. Sokszor találkozok vadászokkal, illetve nyomukkal. Arányaiban a vadászok 10%-a normális, míg 90%-uk minősíthetetlen és primitív ember.

Sorolom milyen problémáim vannak a vadászokkal (pontosabban a többséggel, a 90%-al):

- megdöbbentően sokszor részegek, magaslesek aljában feles üvegeket is simán ott hagyják. Főleg télen, ha a több órás vadlesen gubbasztáshoz szükségesnek éreznek egy kis lélekmelegítőt.
- szemetelnek, lásd vadászlesek alja
- balesetveszélyes és bűncselekmények melegágya a sok vadászfegyver (már persze ha rossz kezekbe kerül, de sok tízezer ember esetében sok az ilyen)
- terepjáróikkal olyan helyen túrnak szét mindent, ahol a mezei turista sétálva sem járhat, nehogy letaposson egy védett virágot
- ellenségnek tekintenek mindenkit, aki a vadászatban zavarni meri őket. Olyan 40-50 esetben kerültem olyan szituációba, hogy minősíthetetlen hangnemben kergettek ki az erdőből. Nagyrészt turistaúton mentem és soha sem figyelmeztetés ellenére. (néha van kitéve papír, vagy egyes társaságok honlapján írás)
- legrosszabbak a fizetett vendégek és kísérőik. Nagy pénz forog kockán, ezért messzire elmennek.
- rengeteg szabadidős tevékenységet tiltanak bizonyos időszakokban és területeken a vadászat miatt. Szervezett és magán túrák sokasága nem valósulhat meg emiatt.
- erdeink tele vannak vadgazdasági célokból elhelyezett kerítésekkel. Ha ezek tönkremennek, vagy már egyszerűen nem kellenek, akkor ott rohadnak. Egyrészt szemetelés, másrészt a vadakban is sokszor kárt tesz.

Nem mondom, hogy nincs szükség vadászra, mert igenis kell 1-1 hivatásos vadász. Ha kell közbe tudjon avatkozni, akár néhány példány kilövésével is. Számos feladata lenne, nem vitatom.
A sok hobbi és vendégvadászra viszont semmi szükség. Lehet mondani, hogy a vadászat is egy gazdasági ágazat, de ez egyrészt nem számottevő, másrészt az általuk okozott kár sokszorosa a megtermelt bevételnek. Nem utolsó sorban a hobbi és vendégvadászokra jellemző a felelőtlenség, a részegség és az isten szindróma. No és természetesen ők jellemzően élvezetből ölnek és nem vadgazdálkodási szempontok alapján. Sokszor hajtók által az orruk elé terelt állatokat, hogy még a részeg félszemű és sikerélménnyel térhessen haza.
Sinke 2014.05.17 22:53:47
@egysmás:
Na ja. A vadászok teremtették a vadállományt, előttük (nélkülük) nem lenne semmi. Főleg nem lenne természetes egyensúly, mert olyan soha nem volt.
Sinke 2014.05.17 22:55:44
@FILTOL: Tudom én is, hogy a kerítések egy része ezt a célt szolgálja.

Viszont menj el egy olyan területre, ahol jellemzően nem jár turista a vadgazdálkodás miatt. Ezeken a részeken a kerítések a vadászati érdekek miatt települnek. Kényelmes és egyszerű legyen a hajtás...
Egy közösségi portálon bojkottra szólít fel egy bejegyzés, amelyben a Wizzair-t jelölik meg a Malév csődjének elsőszámú okozójaként. Szerinte a fapados légitársaság volt az, aki feljelentette a Malévot az Európai Bizottságnál. Mint ismeretes, tavaly novemberben és decemberben…..
Az előzményeket nagyjából úgy gondolom mindenki ismeri, de azért összefoglalom: A Malév kénytelen volt lehúzni a rolót, miután az EU a tiltott állami támogatások visszafizetésére kötelezte. Az EU vizsgálat pedig a Wizz Air bejelentése nyomán indult. Most emberek ezrei…..
Bármiféle dolgozat, legyen az egy egyszerű egyetemi beadandó feladat, vagy egy kisdoktori értekezés alapvetően egyéni munka kell legyen. Terjedelmére vonatkozó elvárásokat is szokás megfogalmazni. Aki írt már szakdolgozatot, vagy ahhoz hasonló egyéb disszertációt az tudja mennyire…..
Viktor rutinos sofőr, hisz még 1988-89 táján kezdett vezetni. Az idők múlásával egyre több utas bizalmát sikerült megnyernie, bár ezt nagyrészt a többi sofőr 2002 és 2010 közötti sorozatos kisebb-nagyobb baleseteinek köszönhette. Viktornak van egy György nevű navigátora,…..