Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bátori Ági

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sixty Six ' The body should be triangular, the mind circular. The triangle represents the generation of energy and is the most stable physical posture. The circle symbolizes serenity and perfection, the source of unlimited techniques. The square stands for solidity, the basis of applied…..
Seventy Two 'Protectors of the world And gaurdians of the Ways Of gods and buddhas, The techniques of Peace Enable us to meet every challenge.' Heroikus küzdelem során véget ért az első lovaglásom. Egy harmincig nagyjából minden szépen és jól ment, három percnél már eléggé fájtak…..
'Our bodies are given life from the midst of nothingness. Existing where there is nothing is the meaning of the phrase "Form is emptiness." That all things are provided for by nothingness is the meaning of the phrase "Emptiness is form." One should not think that these are two separate things.'…..
'Eight forces sustain creation: Movement and stillness, Solidification and fluidity, Extension and contraction, Unification and division.' (Ueshiba) Gyönyörű tai chi formát bemutató képek - arttaichi.com Ki mondja meg, hogy melyik technika látható a képen, anélkül, hogy megkeresné a…..
'Once Zhuangzi dreamt he was a butterfly, a butterfly flitting and fluttering around, happy with himself and doing as he pleased. He didn't know he was Zhuangzi. Suddenly he woke up and there he was, solid and unmistakable Zhuangzi. But he didn't know if he was Zhuangzi who had dreamt he was a…..
Az emberek ugye jobb, vagy bal lábbal kelnekfel, és ez alapján lesz jó vagy rossz napjuk. Ezzel szemben szinte lovaglóállással keltem, így velem tartanak a nap jó és rossz tulajdonságai is. Kíváncsi voltam, hogy csak így váratlanul csinálok egy gyakorlatot akkor mi lesz. Nem a…..
'Ráfordított munka nélkül nincs eredmény, de legaláb lennének lábaim' - napi bölcsesség Egy fajta faállás, de egyelőre maradok a lovaglóállás mellett, majd a kompelxum során ölelgetem a fákat is, csak ne jelenjenmeg Ludas Matyi. Most sikerült (13:44) megcsinálni az első…..
Milyen gyorsan repül az idő, hiszen lassan itt vagyunk a táv negyedénél, és szinte csak most kezdtük el az egészet. A nagy égi kalapács lesúlytott ránk. Túl az első két perc-huszas álláson. elég könnyen ment, nem is nagyon volt holtpont, viszont a comb belső izmok ismét…..
Bátori Ági 2013.03.07 16:24:49
@pingwin: a kalapácsos formánál? :D :D Az tuti lehet.
Elérkeztünk a táv negyedéhez. Vajh ki merre és hol tart? Négy fal között végzett qi gong gyakorlat közben lágyan fújt a szél. Gyakorlat végzés közben és után nyafogok, hogy mennyi  minden érdekes dolog manifesztálódik a lábaimban, de utána sokkal lazábban, könnyebben…..
A lovaglóállás az a gyakorlat, amihez legevésbé szeretek nekiállni (most), igaz a legrövidebb ideig tart, de amig tart a lább fájdalomérzete jelentős mértékben nő, ezzel arányosan a másodpercek pergése lassul. Sok minden más mellett az akareterőt növeli/igénybe veszi. Na…..
száz napos kihívás Hatodik nap 2013.02.16 13:30:00
Tavaly kihasználtam a film adta lehetőséget, így idén valami mással kellett előrukkolnom, ami nem lett az igazi. Fehéren a fehér nem annyira mutat. Így hétvégén lehetőség van rá, hogy az egész gyakorlatot egyben csináljam meg. Mindenesetre érdekes lesz, az első részeredmény,…..
száz napos kihívás Nyolcadik nap 2013.02.18 13:29:00
Eltelt az első hét. Egyik örök kérdés volt, hogy a lovaglóállás milyen széles legyen A kép alapján nagyjából két váll szélességet kell felvenni, és párhuzamos talpat. Az se lenne hátrány, ha a hát egyenes lenne. Nem vagyok száz százalékban meggyőződve, hogy így…..
Annak érdekében, hogy nagyjából tudjam mivel is állok szemben állapotfelmérő lovaglóállást tartottam. Elsőként is letöltöttem egy remek kis stopper alkalmazást a mihez tartás végett. Kiderült, hogy kb egy perces szintidővel tudom kezdeni a feladatot. Biztos, ami biztos alapon…..
yang stílusú rövid forma lépései: Jó gyakorlást..
Bátori Ági 2013.02.05 13:55:38
A modern teadélutánok a több ezer éves kultúrák hagyományainak és merev szertartásainak a kortárs művészetek és újszerű technológiák adta szabadsággal vegyített szépséges és fennkölt játékai. A rituális mozdulat- és eszközrendszer leegyszerűsítésével…..
száz napos kihívás tábor 2012.07.16 09:28:00
Kiderült, hogy a vikingek, vagy legalább egy részük, Telkibányán él, vagy ha nem is, akkor táborokat tart ott, meg máshol is.Ennek keretein belül kerültem le én is a helyre, mivel úgy gondolom, hogy a tai chi-val jobban összeegyeztethető a vegetáriánus étrend, ezért hús nélküli…..
Fel kell számolnunk a teaprostitúciót! Próbáltam objektív módon is közölni. De hatástalan... "Mindhiába"... A "nyugati fejlett demokráciában" még mindig olcsó ribancnak nézzük a nőket. Akarom mondani, a teát. Ami nő. A levele. Nő. Tea. Mindegy. Ugyanaz. Szóval nem kap…..
száz napos kihívás Századik nap 2012.05.01 23:43:00
Azért van benne valami ironikus, hogy pont a munka ünnepén fejezzük be a munkát. Hivatalosan.   Nem hivatalosan mehet tovább, és még támogatva is van az ötlet, hiszen az egésznek az egyik célja ez lett volna.  ..
Bátori Ági 2012.05.02 10:21:24
Ma talán a nyújtásban kicsit megint sikerült errölébb lépni, vagy csak szeretném ezt érezni. Már egy ideje úgy is azt érzem, hogy csak egy helyben toporgok. Viszont a csütörtöki kis csoportos energiaszerző akció során sikerült a formát egy kicsit pontosítani, és most már…..
Ha mai napon más nem is történik, de egy erőnléti edzésen túl vagyok.A napi vállalás forma részét, ha az istenek is úgy akarják, akkor megint csoportosan tudom abszolválni.Yin és Yang szétválasztása Reggel megvolt a lábemelés, viszont a hétvégi palacsintázás miatt…..
Bátori Ági 2012.04.15 12:46:43
@szabóada: az a vicces, hogy nem csak Áronnak. :D Úgy tűnik, ez a 100 napos egyik mellékhatása... ;))
Bátori Ági 2012.04.15 12:49:01
Ma esti nyújtásom egyik észrevétele, hogy a sarokhoz ülésben az egyik lábból a másikba ánmenethez nem kell feltápázkodnom, hanem sikerül átfordulni. Igaz, hogy még kell egy segítség, hogy le tudjam küzdeni a gravitációt.  ..