Regisztráció Blogot indítok
Adatok
karla-noieg

46 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A New Jersey Rutgers Egyetem kutatói elsőként készítettek egy 12 perces animációs filmet arról, hogy mi történik a női agyban orgazmus alatt. MRI vizsgálatot végeztek, ami az agy aktivitását és oxigénfelvételét rögzítette. Az agyi aktivitást színkódok mutatták (piros,…..
A menstruációs ciklus bonyolult hormonális folyamat révén megy végbe. Az ösztrogén és a progeszteron nevű hormonok szintje változik a vérben, amit az agyalapi mirigy érzékel. Az agyalapi mirigy pedig a petefészek működését irányítja. Bizony ez a bonyolult folyamat zajlik le a…..
Bizonyított tény, hogy a nők gyakrabban küzdenek alvászavarral, álmatlansággal, mint a férfiak. Mi ennek az oka? Nem csak az általában álmatlanságot okozó dolgok hatnak ránk, mint a stressz, betegségek, hétköznapi gondok, hanem hormonrendszerünknek hála, a menstruációs ciklus,…..
Mi az endometriózis?A méhnyálkahártya vagy latinul endometrium minden hónapban lelökődik és menstruáció formájában távozik. Endometriózisról akkor beszélünk, ha a nyálkahártya nem a méhben helyezkedik el, hanem azon kívül, pl. a hasüregben, a méh falában, a petefészkeken…..
Az ápoltsághoz hozzá tartozik az intim területek tisztán tartása. A nőknél ez különösen fontos, mert a nemi szervek anatómiai adottságai miatt sokkal érzékenyebbek a különböző fertőzésekre. Normál esetben a hüvely ph-ja savas, a megfelelő ph értékről a Lactobacillusok…..
A természet úgy alkotott meg minket nőket, hogy az intim testrészek védelméről a szervezetünk maga gondoskodjon. A hüvely nyálkahártyája felelős a hüvely savas vegyhatásáért, az úgynevezett savköpeny előállításáért. A hüvelyben található baktériumok, a Lactobacillusok,…..
Az előző bejegyzésben már írtam arról, hogy az aranyér megelőzésében, kezelésében a táplálkozásnak milyen szerepe van. Ebben a bejegyzésben különböző otthoni praktikákat, hagyományos gyógymódokat mutatok be az aranyér kezelésére. Ülőfürdő Meleg ülőfürdő: nincs…..
Az aranyér kialakulásához gyakran székrekedés vezet, ezért a székrekedés megelőzése, illetve kezelése az egyik legfontosabb teendő. A táplálkozásra nagy hangsúlyt kell fektetni, kerüljünk minden olyan élelmiszert, táplálkozási szokást ami a szorulás kialakulását…..
Női egészség Mi az aranyér? 2012.02.19 08:48:00
Az aranyér nem más, mint vénatágulat, ami a végbél vagy a végbélnyílás falában alakul ki. A végbélzáróizomhoz viszonyított helyzete alapján megkülönböztetünk belső és külső aranyeret is. Mondhatjuk, hogy civilizációs betegség, ami főleg 45-65 éveskor között…..
Az áfonya, egy igen egészséges bogyós gyümölcs. Megtalálható benne az epikatechin nevű antioxidáns, amelynek baktériumölő hatása van. A húgyúti fertőzéseket okozó baktériumok(általában az Escherichia coli nevű baci) az áfonya hatására nem tudnak megtapadni a húgycső…..
Gyömbér - az émelygés, hányinger leghatékonyabb ellenszerének tartják, Kínában már több, mint kettőezer éve használják. Különösen ajánlott a terhesség első harmadában, reggeli rosszullétek enyhítésére. Használhatjuk nyers, kandírozott, por formájában is, de teát is…..
Női egészség PMS 2012.02.10 09:25:00
A termékeny nők 90%-a szenved kisebb, vagy nagyobb mértékben, testi és/vagy lelki változásoktól a menstruáció előtti napokban. Ezt a jelenséget nevezzük premenstruációs szindrómának. A tünetei nem specifikusak, több betegségnek is lehetnek hasonló tünetei(anémia, stressz,…..
Az étkezési szokásainkra jellemző, hogy kevés rostot fogyasztunk. Ez nagy hiba, mert a rostok bizony nagymértékben hozzájárulnak az emésztőrendszerünk egészségéhez. Rostokat gyümölccsel, zöldséggel, zabpehellyel, zabkorpával és teljes kiőrlésű termékekkel vihetünk be a…..
Az előző bejegyzésben nem írtam az inkontinencia gyógyszeres és műtéti kezelési eljárásairól. Ebben a bejegyzésben pótolom ezt a hiányosságot. Gyógyszeres kezelés célja: a hólyag kapacitásának növelése, hogy több vizeletet tudjon tárolni a vizelések közötti időtartam…..
Amerikai szakemberek és az Oxford University kutatói szerint a gazdasági válság alatt több lánygyermek születhet, mint általában.A kutatás során több száz teherbe esni vágyó nőt kértek meg, hogy vezessenek naplót a mindennapjaikról, szexuális életükről, emellett…..
Minden nőben felmerül ez a kérdés, ha az első gyermekét várja. A válasz: IGEN.Minden egészséges, áldott állapotban lévő nő folytathat szexuális életet, addig, amíg a méhszáj ki nem nyílik, vagy a magzatvíz el nem folyik. Mit érez a magzat? Nem kell attól félni,…..
Ki gondolta volna, hogy a hangunk ennyire árulkodó lehet. Az Ethology című folyóiratban megjelent kutatás szerint a férfiak már a nők hangjából is felismerik a menstruáció napjait.A kutatáshoz brit tudósok összesen 10 nőt kértek fel. Feladatuk az volt, hogy a menstruációs ciklus…..
  A vizelet inkontinencia a legtöbb esetben kezelhető, gyógyítható, természetesen ez attól is függ, mi okozza a tüneteket. A vizelet inkontinenciának több típusát is megkülönböztetjük, és nem minden típusát kell ugyanúgy kezelni. A kezelési lehetőségek: Életmódváltás…..
 A megfelelő körültekintéssel, életmóddal, étkezési szokásokkal sokat tehetünk azért, hogy elkerüljük a székrekedést. Ha az étrend és az életmód megváltoztatása nem vezet eredményre, mindenképp keressünk fel egy orvost. Kerüljük a stresszt! Sok embernél a stressz okoz…..
  A magassarkú cipő női testre gyakorolt hatásáról eddig csak negatív kritikát, véleményt olvastam. Különféle elváltozásokat tulajdonítanak neki, mint a bütyök, bokafájdalom, bokasüllyedés, kalapácsujj, térdfájás, hátfájás, fejfájás stb. Tény viszont, hogy sokkal…..
Női egészség Székrekedés 2012.01.30 10:33:00
A széklet ürülése egyénenként változó, heti három alkalom és napi három alkalom között normális. Székrekedésről akkor beszélünk, ha a széklet heti három alkalomnál ritkábban ürül, száraz, kemény az állaga és has puffadással, fájdalommal jár. Kialakulásában számos…..
Nos, a menstruáció alatt ugye az történik, hogy a méhnyálkahártya leválik a méh faláról,  és vérzés kíséretében távozik. Ha valaki terhes lesz, akkor a megtermékenyült petesejt beágyazódik a méhnyálkahártyába és az nem válik le. Tehát valódi menstruációról nem…..
A nők egyik rémálma a felfázás. Jellegzetesen női betegség, és valóban egy felszálló fertőzést takar. Normális esetben nincs baktérium a húgycsőben, de a végbélből, hüvelyből bekerülhet, és onnan eljuthat a húgyhólyagba. Így alakul ki a húgyhólyaghurut (cystitis), ami a…..
Kevert inkontinenciáról akkor beszélünk, ha a vizelet inkontinencia több típusa van jelen egyszerre. Ez leggyakrabban a nőknél fordul elő, amikor a stressz inkontinencia és a késztetéses inkontinencia egyszerre okoz problémát, mindkettő tünetei egyszerre jelentkeznek. Ilyenkor mindig…..
Sok kismamának okoz gondot terhesség alatt, vagy szülés után a gátizmok gyengesége. A terhesség alatti hormonális változások, és nagy súly miatt, ami a hólyagra nehezedik (baba, magzatvíz, méhlepény) alakulhat ki vizelettartási nehézség. Gyakran a szülés után, ahogy a nagyobb…..