Regisztráció Blogot indítok
Adatok
[chips]

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MegaBrutal blogja DOS ünnep 2010.06.22 21:53:00
Pár éve kineveztem a június 22-ét a DOS ünnepnapjának, merthogy az utolsó, hivatalos, stand-alone MS-DOS verzió a 6.22-es volt. Sajnos nem igazán tudom hűen megtartani ezt az ünnepet, mert konkrétan semmi olyasmit nem csináltam mostanában, aminek csak távolról is köze van a DOS-hoz.…..
MegaBrutal blogja Életkép 2010.03.17 23:41:00
- Tudja valaki, hogy mi az a láncolt lista? - kérdezte az előadó a funkcionális programozás előadáson. - Aki hallott már róla, az tegye fel a kezét! Két-három hallgató bátortalanul jelentkezik. - Talán az első félévben találkoztatok már vele... vagy nem? - nézett körbe az…..
[chips] 2010.04.25 14:29:24
@MegaBrutal: jó, de akkor is faszság, mert az adattárolás elemi egysége nem feltétlenül a byte.

a memória "szervezése" azt jelenti, hogy a külvilág irányába hány bitet tud egy működési ciklus alatt kitolni (vagy onnan fogadni). azaz azt mutatja, hogy mekkorák a rekeszeid. a megcímezhető tartomány nagyságát (azt, hogy hány rekeszünk van) a címbusz szabja meg. 16 bites címbusz esetében (pl. a Commodore 64-ben) a fizikailag megcímezhető memória 2^16 rekesz. ebből jön ki a 64k-s fizikai limit (de lapozásos technológiával tovább bővíthető). az x86 4GB-os határa is hasonlóképpen jön ki (2^32 byte).
Örömmel látom, hogy virágzik a geek kultúra. Vannak annyira kreatív egyének is, akik arra is képesek, hogy kedvenc perifériáikat éneklésre késztessék. Az első alkotás főszereplője egy floppy-meghajtó, amelyik elzenéli nekünk Darth Vader indulóját. Kíváncsi vagyok arra, hogy…..
MegaBrutal blogja Önértékelés 2009.11.09 00:46:00
Van, hogy amikor gondolkozom (utazás, sétálás, várakozás közben, vagy esetleg egy unalmas előadáson), eszembe jut valami pozitív dolog - az egyik pozitív tulajdonságom, amit értékelek magamban. Ezután elkezdem tömjénezni magamat, sorra eszembe jutnak az értékeim, az eredményeim,…..
[chips] 2009.11.10 19:44:48
"Computer programming is tremendous fun. Like music, it is a skill that derives from an unknown blend of innate talent and constant practice. Like drawing, it can be shaped to a variety of ends – commercial, artistic, and pure entertainment. Programmers have a well-deserved reputation for working long hours but are rarely credited with being driven by creative fevers. Programmers talk about software development on weekends, vacations, and over meals not because they lack imagination, but because their imagination reveals worlds that others cannot see..."

@MegaBrutal:
Egyébként olvasol valami szakmai blogot? Coding Horroron pl. régen gyakran előjött a téma, hogy a programozás mit jelent és hogy ki a Programozó (hint: nem a mezei megélhetési kóder aki napi 8-10 órában pötyög egy boxban). (Joel on Software is javallott, ha érdekel a téma)
Meg ha már ismét idekommentelek, akkor egy könyvet is ajánlok gyorsan, az első három bekezdésed alapján a "Programmers at Work: Interviews With 19 Programmers Who Shaped the Computer Industry" totál neked való lenne :) (BME OMIKK-ban van belőle, tényleg érdemes szvsz)
Vaddisznó írt egy meglehetősen érdekes posztot a Kurva és a Bitch Proud című bejegyzéseimre reagálva, Minden nő kurva címmel. Ez egy nagyon jó poszt, ajánlom mindenkinek (aki még nem olvasta, ugyanis már több, mint egy hónapja keletkezett), mert egészen más dimenziókban mutatja…..
[chips] 2009.11.02 20:34:33
@MegaBrutal: oks. akkor viszont nagyon szerencsétlenül fejezed ki magad, mert az embereknek (szvsz) a 'IRL szinte lehetetlen nemkurvával összefutni' tartalmú mondatok nem egészen azt jelentik, mint neked (még akkor is, ha utána próbálod ennek a mélységét kicsit elkenni).
ha mondjuk azt olvasod egy "kurva" blogjában, hogy 'minden geek fasz' vagy 'szinte lehetetlen nem tökhülye, sötét magának való tahó paraszt geek-el találkozni...', akkor te is kicsit magadra veszed és megsértődsz, nem?
egyszervolt Kabát 2008.12.17 06:25:00
- Csak azt nem tudom ilyenkor mit csináljak - kezdte a tanerő. Ma, amikor indultunk le az udvarra megint előre rohant, lement egészen az udvarig kabát nélkül. Mondtam neki, hogy a kabátot fel kéne venni az udvarra és végül bele is egyezett, hogy visszamegy a kabátjáért... Aztán…..
BuheraBlog Blog.hu XSS 2008.03.24 10:19:13
Darkelf talált egy nem-perzisztens XSS hibát a blog.hu keresőmotorjában. Mint tudjuk, az ilyen jellegű hiányosságok alap esetben nem jelentenek komoly veszélyt egy oldalra nézve, bár pl. egy phishing akció lebonyolításához kiválóan használhatók. Darkelf viszont kicsit…..
Vannak pillanatok, amikor az ember jobban teszi, ha egyszerűen a földig borul egy Nagyobb Erő előtt. Most ezt teszem. A műegyetemi primkóhumor kritkátlan rajongójaként Ramiz levelét olvasva, majd az előadáson született képregényén hahotázva úgy éreztem magam, mint aki egy…..
Új jelenséget tapasztalok egyre többször a tanuló ismerőseim körében: nem foglalkoznak velük a tanárok, az iskola, egyre könnyebben abszolválják a vizsgákat, ha nem tanul, akkor is átrugdossák kettesel...Minden figyelem, minden igyekezet a bolognai folyamatnak van szentelve, a…..