Regisztráció Blogot indítok
Adatok
David Blight (törölt)

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Útmutató kevés pénzű embereknek a hogyanok és miértek megértéséhez.... Kb.6 éve elkezdtem azon agyalni,hogy milyen házat építenék ha építenék... Ez így eléggé általánosan hangzik,de ha jobban belegondolsz nagyon nem mindegy ám hogy mennyi a havi rezsid! Arra jutottam hogy a rezsiköltségek…..
David Blight (törölt) 2014.02.28 08:58:39
Ha a népirtás szóba kerül, nekünk magyaroknak - és valószínűleg az európaiak nagy részének is - legelőször a náci Holokauszt jut eszünkbe. De mi a helyzet a világ többi részén, Afrikában, Ázsiában, esetleg Ausztráliában?A hivatalos meghatározás szerint népirtás lehet…..
David Blight (törölt) 2013.07.29 18:33:21
@Káros Szenvedély: a tamil lakosság legyilkolása Sri Lanka-n és a Nanking-i mészárlás és ideférne talán. Egyik sem túl közismert.
David Blight (törölt) 2013.07.30 00:42:20
@Káros Szenvedély: Sri Lanka. 1983-2009-ig tartott a háború, a Tamil Tigrisek néven elhíresült lázadók és a kormányerők között. A tamil népesség kb. húsz százaléka a lakosságnak a többségi buddhista vallással szemben hindu vallású. A polgárháború során 100000 ember halt meg, a kormányerők egy idő után úgy gondolták értelmetlenné tenni a további harcot, hogy irtani kezdték a civil tamil lakosságot. Rendszeresen támadtak kórházakat, menekülttáborokat, tudatosan és erős propagandával megtámogatva egy úgynevezett demilitarizált zónát hoztak létre, a idemenekült civileket rendszeresen nehéztüzérséggel, rakétákkal, vegyi fegyverekkel támadták. A Tamil lázadók sem fogták vissza magukat, ugyanúgy támadták a civileket, kórházakat, kivégezték a hadifoglyokat, stb.
A Channel4 dokumentumfilmje itt, nem egy családi mozi, én szóltam.

www.youtube.com/watch?v=tl_63-Y06Vs

Nanking. Nanking 1937 december 13-i elfoglalásakor a bevonuló japán hadsereg 200-400000 civilt gyilkolt meg, több tízezer nőt erőszakoltak és kínoztak meg. Körülbelül 50000 foglyul ejtett kínai katonát is kivégeztek. A mészárlás elképesztő kegyetlenséggel zajlott, több beszámoló szól arról, hogy a tisztikar versenyként fogta fel a dolgot és fogadásokat kötött, hogy ki mennyi embert öl meg.

en.wikipedia.org/wiki/Nanking_Massacre#Massacre