Regisztráció Blogot indítok
Adatok
River I

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy többen leírtuk 3-4 év alatt a "Sörforradalom" eljutott egy olyan szintre, hogy a kisüzemi sörök tényezőkké váltak a magyar piacon és gasztronómiában egyaránt. Kicsit hosszabb lélegzettel, de megpróbáltam összeszedni, mit hozott és mit adhat a jelenlegi helyzet nekünk…..
River I 2014.02.28 20:29:45
@Rolli: Ez a baj, hogy a kézműves (lehet még használni ezt a szót, vagy már mindenki gyűlöli?) sörfőzésben nincs minőségbiztosítás illetve ellenőrzés. Pont ezt akartam kérdezni valamelyik nap, hogy van-e bármilyen tárolási útmutató, amit megkapnak az üzletek, kocsmák, stb.
Tudom, nem egyszerű, de a saját termék védelmében bőven lehetne úgymond auditálni azokat a helyeket, ahol a söreiteket értékesítik. És adott esetben simán meg lehetne szakítani mindenféle együttműködést adott hellyel.
Nyilván így beszűkülnének a lehetőségeitek, de hogyan biztosítod másképpen, hogy csak megfelelő minőségű termék kerüljön a vevőid elé?
Abban az iparágban, ahol dolgozom, természetesek mind a vevői, mind a beszállítói auditok, és igen komoly következményei vannak, ha minőséget befolyásoló problémákat fedeznek/fedezünk fel.
Sörfőzésben teljesen laikusként kérdezem, hogy pl. mi a folyamata nálatok a vevői panaszok kezelésének?
Az idei szezon slágere kétséget kizáróan a füstös sör a magyar kisüzemi sörök világában. A Pyromania és a 424-es, no meg a Szmog után a Legenda is előrukkolt egy szezonális füstös sörrel. azonban ők is csavartak egyet a dolgokon, és ezúttal nem az illatos komlókra tették a…..
River I 2014.02.26 12:15:08
@dr. dodó: Szerencsés ember. Háromnál több jó söre nincs is a Legendának, pedig szinte hetente kijönnek valami félkésszel. Ennek ellenére meg fogom kóstolni ezt is, mert csak, de már kezdek elfásulni a magyar sör-dömpingtől, illetve attól, hogy ezeknek a nagyrésze a közepesnél gyengébb minőségű lé.
River I 2014.02.27 10:43:38
@Rolli: Kedves Rolli, akkor az egyik már meg is van. Ezenkívül a Legenda Apafej APA, a Six Fingers, a Folyékony kenyér, de hadd ne írjak többet...egyébként jelenleg is van egy sörötök még a hűtőmben (Pony).
Egyelőre a privát tiltólistámon csak a Kapucinus, a PET-palackos Palóc, a Kétbalkezes és a Bors szerepel, de van még több sörfőzde, ahol már rezeg a léc.
Csak egy szimpla "mezei" sörfogyasztó vagyok, és nem is gondolom, hogy a véleményem sokat számítana, de azt hiszem, hogy nagyon nagy bajok lesznek, ha egyszer a hozzám hasonlók is kikopnak és csak a "sörsznobok" és egy belterjes kör (barát, konkurens) fogja kóstolni a termékeiteket. Gondolom, hogy nem ez a cél.
Ha leszámítom a sokak által szeretve tisztelt Smaklig Matild Kft áldásos tevékenységét (iróniára érzéketleneknek értsd legújabb mókusvakítását) az új "Premium" arculat kialakításában, akkor megállapítható, hogy a hazai kisüzemi sörös szcéna az utóbbi hetekben Csepelre…..
Pár éve még vadásztam a Főzdefesztre időzített sörpremierekre, most meg már annyi van minden évben, hogy nem bírom megírni az összeset. Szerencsére, Simkó úr, a békésszentandrási sörfőzdés, minden évben, és most is gondoskodik róla, hogy egy-egy premiersört biztosan…..
A sörkultúra egyik legszórakoztatóbb jelensége a kultsör. Nálunk a Korty és a Black Rose jó eséllyel pályázik erre a posztra, de a Főzdefeszt után komoly versenytársai támadtak (Grabanc, Keserű Méz, Dupla Köles). De a legnagyobb magyar kultsör mégis a határon túl főzetik.A…..
River I 2012.06.02 17:27:38
@S.R.C.H.:
Van üveges sör is. (Ha el nem fogy vasárnapig)
Én pl Olaszházi bitument és Olaszházi I.P.A-t hoztam haza, de ea Mikszáth tér közelében egy vegyesboltban láttam rengeteg békésszentandrási sört is (meggyes, szilvás, Fekete Korsó, talán Black Rose is volt). A köleses és a dupla köleses is van üvegben.
Mint azt korábban már említettem talán, nem vagyok konzummajom alkat; például teljesen hidegen hagy, hány Michelin-csillagos étterem van Budapesten, nem szoktam füstölt galambot fine dining-olni zöldséghabbal és zöldalma kocsonyába ágyazott libamájjal, illetve Starbucks Coffee…..
River I 2011.12.20 19:44:53
@Bellagio: Érted, nem azt várja az ember, hogy a ratebeer.com "top 50 USA" söre közül minimum egy legyen a kínálatban, de azért ne vicceljünk már, hogy Miller és ennyi...:(