Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anyalizis

19 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Birka csárda a helyiek által kedvelt és népszerű étterem és szórakozóhely volt a '80-as '90-es években...
  Rég nem írtam.Azt is mondhatnám, hogy sokat gondolkodtam ezen a bejegyzésen, hogy megírjam.e, de akkor hazudnék, egyértelmű volt, hogy megírom.Tanuljatok belőle!! "Nem mind arany, ami fénylik!!" A kezdeti nehézségeinket mindenki tudja.Végre megtaláltuk ezt az óvodát!! Eladtuk a házunkat, majd…..
  A WMN-es lányok nagyon jól tudnak írni (az esélyegyenlőség jegyében rögtön leszögezném, hogy férfiak is írnak az oldalon, és szintén nagyon jókat, de az alapgárda hölgyekből áll), annyira, hogy még arra is rá tudtak venni, hogy egy tőlem teljesen távol eső témában is…..
Anya-Lízis Főz a gyerek 2015.02.27 15:53:03
Abszolút anti-szuperanyaként jó néhányszor (értsd: nagyjából minden harmadnap) állok bénán a nyitott hűtőszekrényajtóban, a szokásos kérdést mantrázva, miszerint mi a kénköves búbánatot főzzek már megint, uram atyám a magasságban... De tényleg, néha kicsit lenézhetnél…..
(Olvasás előtti figyelmeztetés: Kérjük, tartózkodjanak e poszt élvezetétől a gyámügyesek, családvédelmi szakemberek, valamint a sampongyártók! Köszönjük!)Elmesélem, hogyan zajlik nálunk egy átlagos gyermektisztítás.1. fázis: A gyermek fel van szólítva, hogy eljöve immár…..
Anya-Lízis Franciaágy 2014.11.17 13:52:40
Oh, be jó lesz együtt aludni, az én szívemről szakadt magzatommal! Mily' szép is az, összebújni, az egész csupa szuszogás és jóleső melegség, álomillat, simogató puha gyerekkezecske, s persze olvadó anyai szív. A boldogsághormon-termelés éves átlaga már az esemény puszta…..
(Mélyen Tisztelt Bíróság! Ezennel ellenkeresetet kívánok benyújtani, válaszul Felperes Sz. M., általam csak Marcunak hívott gyermekem keresetével szemben. Felperes azt állítja, alábbi blogbejegyzésemmel uszkve huszonöt évvel ezelőtt, úgy a 2014-es év tájékán egy rendbeli…..
Felszabadult örömmel újságoltam (volna) ma a munkahelyemen, hogy a legkisebb gyerkőc végre elkezdte átaludni az éjszakákat. Két kolléga egyike - másfél éves kislány anyukája - némi alig titkolt ridegséggel kérte, menjek inkább haza és ott villogjak, de azt is csak csendben.…..
  - Anyaaaaaaaaa, van még itthon valami ehető????Anya sóhajt. A reggeli bevásárlást követő elégedettsége így, estére nagyjából a Holdban van. Mondaná, hogy édes gyerekem, miért kell mindent egyben felzabálni? Zsírréteget akarsz képezni, jön a harmadik jégkorszak, vagy…..
Anya-Lízis Anya, a fekete ló 2014.09.05 10:09:25
  Ötödikes lányom csinálja a leckét, ami pont egy olvasmányt, ami éppen a Fehérlófia. Morfondíroz, morfondíroz, még én is hallom:  - Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás- tengeren is túl, volt a világon egy fehér ló. Ez a fehér ló egyszer megellett, lett neki egy…..
Én, szerdán: - Marcu, hétfőn oviba mész, tudod, beszéltünk róla...Ő: - Igen, megyek!Én, csütörtökön: - Na, már csak hármat kell aludni és megyünk az oviba.Ő:- Igen, megyek!Én, pénteken: - Marcu, még ezt a hétvégét eltöltjük itthon, aztán hétfőn, hajrá, ovi!Ő: -…..
  Nem tudom, minden anya megvan-e győződve arról, hogy egy átlagos, felhőtlennek indult játszóterezős délutánt követően az ő szívéről szakadt, édes magzatja a környék legpiszkosabb kölke - valószínűleg igen.S ugyanígy: a szóban forgó anya gondolhatja-e, egy közel…..
Ha az ember gyerekként azt látja, a nagyapja reggelente beretválkozik, ebédhez inget vesz, nyakkendőt köt, este pedig nadrágját gondosan élére rendezve teszi le a neoklasszicista szalonfotel karfájára, akkor kialakul egy meglehetősen keményvonalas képe a rendes öltözködésről.Ha…..
  Hölgyeim és uraim, kedves anyák és apák, vessünk csak egy pillantást erre az anyaföldön hentergő kisgyermekre.Adódik a kérdés, vajon mi okból tapasztja ez a drága apróság bájos fülkagylóját az aszfaltra?Tudományos vágytól vezérelve talajtani vizsgálatokat végez…..
Anya-Lízis Anya alszik 2014.08.26 11:29:30
Felszabadult örömmel újságoltam (volna) ma a munkahelyemen, hogy a legkisebb gyerkőc végre elkezdte átaludni az éjszakákat. Két kolléga egyike - másfél éves kislány anyukája - némi alig titkolt ridegséggel kérte, menjek inkább haza és ott villogjak, de azt is csak csendben.…..
Van egy hol elalvó, hol felbukkanó, vissza-vissza kacsintgató, de folyton a családi lét árnyékában lebzselő kérdése a gyermekkornak.Az ÉS MI LESZEL, HA NAGY LESZEL? problematikája.Erre a kérdésre persze nem lehet egy és oszthatatlan választ adni. Nem olyasmi, mint hogy a Mikulás,…..
- Anyaaaaaaaaa, van még itthon valami ehető????Anya sóhajt. A reggeli bevásárlást követő elégedettsége így, estére nagyjából a Holdban van. Mondaná, hogy édes gyerekem, miért kell mindent egyben felzabálni? Zsírréteget akarsz képezni, jön a harmadik jégkorszak, vagy mifene? Az…..
Valahogy úgy vagyok vele, hogy a gyerek környezeténél nemigen van jobb játszóház. Menjen és tapicskoljon sárban, fusson homokon, ölelgessen fákat, szedjen csigaházat, egyen hangyát, bánom is én, nagyjából mindegy, mihez kezd magával, csak lehetőleg odakint, a természetben tegye,…..
J. (majdnem 12 éves, rezignáltan): - Szóval, nem mentünk el a Vidámparkba. Bezárták, és mi nem mentünk el. Most már sohasem mehetünk el. Én: - Azért még elmehetünk majd máshová. Vannak még vidámparkok.J.: - De egyik sem olyan, mint a budapesti volt. (Ez, mondjuk igaz.)Én:…..
Székesfehérvár, Városháza, 1800-as évek vége (Forrás: www.vmk.hu, online katalógus, képeslapgyűjtemény)   "Ezzel is gyarapodjon -bár nagyon szerény mértékben - a kisasszony gyűjteménye..." - írta az 1899 szeptemberében kelt képes levelezőlap elejére a címzett, a…..
  Ő: - Ana. Kisvizet kéjek.Én: - (fuvolázva) Ó, persze, édesem, tessék. Ő: - Nem, szörpit kéjek.Én: - (békegalamb tónusban) Most mondtad, hogy kisvizet kérsz.Ő: - Bubojékos vizet kéjek.Én: (leheletnyi sóhajjal) - Tessék, angyalom, itt a kisvized, igyál.Ő: (rámered a…..
Florian Beaudenont francia fotós állította meg az időt egy pillanatra a fényképezőgépével, hogy megmutassa nekünk az egyszerű örömöket az életben. Ez természetesen mindenkinek mást jelent, jelenthet. A projekt neve: "Instant life" az infó innen volt...
Nagyon sokszor akartam már blogot kezdeni.  Volt, amikor sikerült is, például amikor egészen váratlanul egy ismert lemezkiadó kiadta a punk-rock zenekarom lemezét.  Persze ahogy a lemez iránti érdeklődés sem, a blog sem volt túl hosszú életű.  Aztán gondoltam rá,…..
Meglepő levelet kaptam a minap, egy apa írta, akire hirtelen rászakadt két gyerek menedzselésének minden nehézsége és szépsége. Miután érdekesnek találom (és örülök is annak, ha néha a férfiak is megszólalnak, bátorítanám ezt a jövőben is), ezért közreadom a nem minden…..
anyalizis 2013.10.16 09:33:20
Hello Mindenkinek!

Én egy olyan 3gyerkőcös anya vagyok, aki párja munkanélkülisége miatt a legkisebb hat hónapos korában visszament full time-ba dolgozni, ami azt jelenti, hogy 9-19 között távol vagyok a családomtól. Tényleg fontos a szoros szervezés, mobiltelefon nélkül nagyjából megállna az élet (az első időszakok percenkénti hívásokkal teltek, "te, hol tartjuk a popsitörlőt?"", akkor most mit adjak tízóraira neki?"" kicsit fúj a szél, akkor most kivigyem az udvarra, vagy inkább ne?" - de aztán remekül beleszokott az apuka. Igaz, pár hónap kellett hozzá és persze főleg az, hogy a családfenntartó férfiegót félre tudja tenni kicsit, na, ez a legnehezebb része. Depis és könnyebb napok váltják egymást, de maximális tiszteletem neki, mert ha már az agyvizét törölgeti fel a konyhakőről éppen, mert a 26 hónapos hatodszor firkálta össze a lepucolt falat, és öntötte ki a szörpöt. Családi összefogás és tolerancia nélkül semmi sem működne.
A miért viszi a szülő a gyereket mindenhová kérdésre csak a saját rossz tapasztalatom tud felelni. Hiába akarom önállóságra nevelni a 11 évest, sajnos nyilvános, ráadásul gyerekek számára működtetett intézményben (ahova önállóan elment) a mellékhelyiségben molesztálta egy ökör, most bíróságra járunk miatta és a gyerek egyelőre nem meri elengedni a kezemet. Úgyhogy nem mindig hülyeség az egyébként basic anyai féltés, néha nagyon is alapja van annak.
Tilda Swinton a koreai W magazin augusztusi számának a címlaplánya. A laphoz készült fotósorozatot "The Aura" címmel Sølve Sundsbø készítette. A képek kapcsán sikerült megbizonyosodnom arról, amit mindig is sejtettem. Tilda valójában egy űrlény, de legalábbis tényleg földön…..