Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Borsós István Szfv. Oskola u.6.

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örömmel jelentem drága Feleim, hogy kormányunk szívós és kitartó munkával elérte a gödör alját. Innen már a bányászbéka segge alja is csak barnásan derengő apró csillag a sztatoszférában. De örvendjünk, mert tovább ásva is már fölfelé megyünk, legfeljebb kiássuk…..
Borsós István Szfv. Oskola u.6. 2012.01.11 17:52:43
Az lehet, hogy álhír, viszont a paul shit igaz. Valamiért van egy olyan érzésem, hogy nem vonják vissza a doktori címét. Ezt nem is bánnám annyira, ha cserébe előkerülne a kartonja, habár BP mindent elkövetett hogy a sajátjával együtt azt is eliminálja.

Más.

Utána néztem az ómagyar imának. Ezzel is át vagyunk barkácsolva, hacsak a legújabb nemzeti történelem a magyarok eredetét nem Írországba kalibrálja. Ez ugyanis egy Szt. Patricnak tulajdonított Ír ima.

Itt az eredet két verzió, forrással:

hogy jó utat mutasson neked.
Az Úr legyen melletted, hogy
karjaiba zárjon és megvédjen
a veszedelmektől.
Az Úr legyen mögötted,
hogy oltalmazzon a gonosz cselvetéseitől.
Az Úr legyen tebenned,
hogy megvigasztaljon, ha szomorú vagy,
hogy megvédjen, ha rád rontanak.
Az Úr legyen fölötted, hogy megáldjon.
Így áldjon meg téged a jóságos Isten
ma, holnap és mindenkor.
(Ősi ír imádság)
Bekerült: 2003.12.09. 09:29
www.plebania.net/hittanterem/?op=view&k_id=738
ertekkereso.hu/doc/imak/ima_gyujtemeny.doc

Szent Patrik:
Úti imádság
Uram, Jézus, járj előttem,
ha lankadok, állj mögöttem,
Pajzsomként lebegj fölöttem,
jobbról, balról segíts engem.
Mindig téged keresselek,
mindig találkozzam veled,
minden léptemben szüntelen
te, csak te jöjj szembe velem.
Te légy szavam a nyelvemen,
más szavával te szólj nekem.
Minden egyes pillantásom
mindenkiben téged lásson.
Te légy utam az utamban,
utam végén a jutalmam...
Amen.

szekesfehervar.lutheran.hu/html/doku/csendseta.rtf
Borsós István Szfv. Oskola u.6. 2012.01.11 18:39:34
@Бабаяга:

Az a baj, hogy már a kötőszavakat is ellenőrizni kell, ha ettől a csapattól származik.
Borsós István Szfv. Oskola u.6. 2012.01.11 18:46:35
@csaknézek...:

A hazugság és a lopás az nem hamisítás, hacsak nem a trademark by Stalin-ra gondolsz.
Varánusz Fuss, Viktor, fuss! 2012.01.03 05:15:48
"Életem legkínosabb másnapja: fölébredek és nem találom a köztársaságomat."Ez a transzparens felirat fejezte ki legfrappánsabban azt, amit tegnap az Andrássyn fagyoskodva éreztünk. Mennyien voltunk? Fogalmam sincs, és őszintén szólva a pontos szám nem is…..
Borsós István Szfv. Oskola u.6. 2012.01.03 20:09:59
@ormotlan:
"
Szociális kiadások: GDP 21%
Gyugdíj ebből: 9%p
Más Országokban ez jóval alacsonyabb."

Ezek mind magasabb szociális kiadásokkal működnek:

DK,SE,FI,FR,DE.
Borsós István Szfv. Oskola u.6. 2012.01.03 20:29:03
@ormotlan:
Már nem, ez az adat 2007-es. Most már többen vannak, akik többet fordítanak a szoc. kiadásokra.
Nézz utána. A Nemzetgazdasági Minisztérium 2011-ben adott ki egy részletes anyagot. Célszerű lenne elolvasnod. A visegrádiakat külön tárgyalja.
Borsós István Szfv. Oskola u.6. 2012.01.03 21:07:29
@salamander:
"Azért már fehéren feketén látható hogy az adósságszolgálatunk a GDP-hez viszonyított államadósság megint 80% felett jár annak ellenére, hogy vissza fizettünk 1500 milliárdot szeptember-októberben."

Igazad van, ezt kommunikálták. 1500 milliárd. Aztán ez lett a vége:

"A nemzetgazdasági miniszter a szocialista Tukacs István írásbeli választ igénylő kérdésére ismertette az állami kezelésbe vett magánnyugdíjvagyon felhasználását. A parlamenti honlapon olvasható összesítés szerint a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap 529 milliárd forintot fizet be a büdzsébe: 434 milliárdot nyugdíjcélra fordítanak, 95 milliárdot pedig a központi költségvetés használ fel. A reálhozam-kifizetéshez szükséges 233 milliárd forintot a magánpénztáraknak utaltak át. A részletes bontás szerint a forintban denominált eszközök értéke 2433,8 milliárd forint, a devizaeszközök értéke pedig 511,8 milliárd forint volt az átvételkor."

Hol van az az 1000 milliárd?
Az év utolsó napján vonni kéne valami mérleget a mögöttünk hagyott 2011-ről.De minek?Az év utolsó munkanapján történtek után ha szétnézünk akkor világos, a bóvligödör legalján ülve két egyszerű szóval lehet jellemezni ezt az évet: totális elkúrás. Gazdaságunknál…..
Borsós István Szfv. Oskola u.6. 2012.01.01 21:34:58
@Táskás Tóni:

Az egész párt a fidesz Sturmabteilungja. Szerinted Sintér Sándor miért nem lépett soha fel ellenük? Shit Palink sem reagált soha az atrocitásokra (pl magyar sziget).
Ki van ez találva.
Édes drága kenyeres pajtásom, társunk a harcban, Tisztelt Elnök Úr, szeretett Radókám!Tudom, az jelent meg a sajtóban, hogy én megzsaroltalak téged és a bankodat.Szeretném kijelenteni, hogy én ilyet nem mondtam! Hogy is mondhattam volna, mikor egy hete állapodtunk meg veletek a…..
Borsós István Szfv. Oskola u.6. 2011.12.30 18:45:56
@6EQUJ5:
Javaslom, hogy vizsgáld meg az origót (2010 április), csak a fő számokat és a jelen helyzetet.

Most 15 ezer mrd EU (cca. 500 e mrd HUF) kellene a nem tudom, mire, mivel semmilyen gazdaságélénkítő elképzelést nem látok. (A Széll K. terv erre a helyzetre már nem igaz.)

A MANYUP lenyúlásából megmaradt 2 e mrd HUF. Felvettek szabadpiacról (állampapír) 3 e mrd HUF-t. A Németek adtak tavaly és az idén is (azt mondják többet nem adnak egy autokratának) cca. 1 e mrd HUF-t. Az ágazati különadókkal lenyúltak (jövő év elejéig) 1 e mrd HUF-t. Hol van 7 e mrd HUF? Feléltük (folyó költségek)? Kifizettük média figyelésre mind?
Az államadósság a 2009-es szintet meghaladja. (állampapírok+forint infláció)
Mit nyertünk ezeddig? Az idei évre elrugaszkodást ígértek, ez sikerült is. Olyan rendszer építésébe kezdtünk, amelyet már egy kicsit finnyás ukrán, vagy fehérorosz is kikérne magának. Most fogják vélhetően visszavonni az EU-s szavazati jogunkat (első kőrben). Egyetlen szövetségesünk sincs. Amennyiben kirúgnak az EU-ból, te hogyan prognosztizálod Szlovákia, Románia, Szerbia kapcsolatát velünk? Te hogyan gondolod a piacok megtartását az EU-val szembe helyezkedő politikai és társadalmi helyzetünkben?
Mond te miben bízol? MI az amit te tudsz, én meg nem? Vázold fel számokkal a következő 3 évet, s ha ezek korrektek elgondolkozhatunk rajta.
Magyar ország gyakorlatilag sohasem volt nemzetállam. (Lehet vitatkozgatni, hogy 1450-ig mi volt.)
Most olvasom milyen szép éjféli misét celebrált Erdő Péter bíboros úr, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke a Bazilikában. Könnyen meglehet, hogy bejgli kómát vagy töltött káposzta mérgezést kaptam, de akkor sem emlékszem az evangélium melyik részéből idézett a…..
Borsós István Szfv. Oskola u.6. 2011.12.26 23:31:33
@komment1:

Ezt te hogyan látod?

"Demonstratív „istentiszteleten” tiltakozott az új egyháztörvény ellen ifjabb Hegedűs Lóránt. A Jobbik-közeli református lelkész a zsidókat és a Hit Gyülekezetét ostorozta, de saját egyházi vezetőinek, a parlamenti képviselőnek és az árulóknak is üzent vasárnapi prédikációjában: Isten tüzes ítélete, kiátkozás és feljelentés is szóba került a Hazatérés templomában. "
Borsós István Szfv. Oskola u.6. 2011.12.26 23:41:52
@komment1: Mit értesz ókori Közel-Keleten?
Sohasem volt közösségi vagyon. Nézzél már utána légy szíves. Olvasgasd a klérus kialakulásának történetét, beépülését a hatalomba, az adószedési jogának kezdetét. 325-ig menjél vissza és megérted, ha ismered a történelmet is.
Borsós István Szfv. Oskola u.6. 2011.12.26 23:44:20
@komment1:

Akkor erre is írj néhány szót. Szerinted a papok hány százaléka volt besúgó?

" Megbánás és vezeklés nélkül – besúgó papok (és gyermekeik) a keresztény felekezetek élén."
Csupa jó hírt közöltem Barroso úrral – mondta pikírten ma esti interjújában Orbán Viktor, amikor beszámolt arról, hogy elutasító választ küldött az uniós bizottsági elnöknek. Miután az előző bejegyzésben részletesen elemeztem a racionális mérlegelés szempontjait,…..
Borsós István Szfv. Oskola u.6. 2011.12.23 09:55:49
@László56:

Engem nagyon meg tudnak győzni azok az emberek, akik képesek kijelenteni, hogy mindenki hülye és csak ők a farmotoros ikaruszok.
„Direkt nem használok szakszavakat, mert elemzőnk amúgy sem értené.” Pedig nagyon kellene, mert így csak egy enyhén debil, a YouTube-on található több ezer összeesküvés elméleteken rugózó fan egyikének nehezen értelmezhető, besorolhatatlan szókupacait látom.
A CIA tevékenységéről, melyek az USA számára veszélyes, illetve antidemokratikusnak tartott rezsimek megbuktatására irányulnak, már húsz éve mindenki tud. Meglep, ha ez neked új.
Magyarországot az EU-val szemben számos szerződés és megállapodás kötelezi. ( pl. deklarálja a pluralizmusra épülő demokratikus célokat és jelenleg ezeket kérik számon) Ezek felrúghatók, kijátszhatók, ám elegánsabb felmondani őket.
„Elemzőnk összetéveszti az IMF kölcsönt a készenléti pénzel.” Nyilván a Phoenix nem közvetítette OV és MGY nyilatkozat-kavalkádját, ahol kijelentette, hogy az IMF kölcsön jelentős részét a gazdaság fellendítésére, a kkv szektor támogatására kívánja felhasználni. Ki kever akkor valójában?
„Kik azonban fényévekkel tanultabbak, mint a magyar kommunisták produktumai.” Ez tényleg szép mondat.
Térjünk akkor a lényegre. Meglehet, tényleg farmotoros Ikarusz vagy. Bizonyítsd be. Fogalmazd meg szigorúan szakmai alapon és számokkal igazolva (gondolom, ismered a modellezések eredményeit) – mindezidáig adós ezzel a kormány- a gazdaságpolitikánk stratégiai és taktikai céljait. A preferenciákat a makrogazdaságban. Ne rizsát, hanem tényadatokat közölj.
Kérlek, írd le, hogy EKB IMF hitel nélkül (illetve készenléti hitel felhasználása nélkül), havi lebontásban hogyan alakul hazán likviditása, valamint a forint árfolyama 2012-ben. Amennyiben a devizatartalékunkat belekalkulálod, ennek következményinek hatását is számokban közöld. Győzzél meg.
Bízok benne, hogy végre megvilágosodhatok.
Sorsdöntő napok jöhetnek. Barroso levele után nem tűnik légből kapott feltételezésnek, hogy az ország minden bizonnyal nem kap pénzügyi segítséget, ha a rohamtempóra kapcsolt parlamenti többség megszavazza azt a két törvényjavaslatot, amelynek visszavonását az EU a…..
Borsós István Szfv. Oskola u.6. 2011.12.22 18:54:29
@hoplita:

Az a baj, hogy nem értesz hozzá. Összekeversz néhány dolgot.

Az USA-nak jelenleg 115 ezer milliárd USD a fedezet nélküli kötelezettsége. Ez nem államadósság. Az államadóssága 15 ezer milliárd (billió) USD.

Tudod, a fedezet nélküli kötelezettség teljesen mást jelent. kötelezettség
Borsós István Szfv. Oskola u.6. 2011.12.22 21:03:56
@anti76:

Nem akarnám ragozni, de amit Hoplita írt:

"Az a fedezetlen 40 ezer milliárdnyi dollár is, ami a világban kering egy szigorú jegybank politika eredménye, mi?"

csupán fedezet nélküli kötelezettségnek értelmezhető.

Arra való tekintettel, hogy 1971. augusztus 15-én az USA akkor elnöke, Richard Nixon szétválasztotta az aranyfedezetet és a dollárt. Megszűnt az aranyfedezet. Jelenleg a gazdaság nyújt "fedezetet", melyet a FED (magáncég) koordinál.

A további gondolatmenetei nem értelmezhetőek. Az állam saját valutájának vásárlóerejének (értékének) rovására "tetszőlegesen" hozhat forgalomba nemzeti valutát. Ez nem lesz fedezet nélküli.
A közös valuta esetében, szigorú közös elemzések, gazdasági számítások alapján nyomtathatnak nemzeti jelzésű eurót a tagállamok, mivel monetáris a rendszer. (EU felügyelet mellett történik még a valuta csere is.)

A magyar fedezet nélküli kötelezettségek hasonló időszakra kb. 25 -30 milliárd HUF.
Borsós István Szfv. Oskola u.6. 2011.12.22 21:12:12
@anti76:

25-30 ezer milliárd HUF. Így helyes.
Vastagbőr Hajrá Lászlóné! 2011.12.22 08:31:00
Még egy minisztercserét sem tud ez a nyomorult kormány ortodox módon levezényelni? A szupersúlyos, évi 600 milliárd felett rendelkező Nemzeti Fejlesztési Minisztérium élére sikerült egy olyan jelöltet találni, akiről senki nem tud semmit. A Lászlónét! Nekem egyből Kivágó Iván…..
Borsós István Szfv. Oskola u.6. 2011.12.22 11:03:48
@miva?: Urban legends. 1932-ben kapta meg a Nobel-díjat. 1927-től a lipcsei egyetem professzora.
Borsós István Szfv. Oskola u.6. 2011.12.22 12:07:44
Vastagbőr Még elképesztőbb 2011.12.20 14:31:00
Újfent elképedtem, pedig már sok mindent láttam-hallottam: (A HVG letiltotta a videó beillesztését más oldalakra, ez mai világban kb.135 másodperccel adott több munkát.) More info: Elfogadta a parlament hétfőn azt a bizottsági módosító indítványt, amely megszünteti a…..
Borsós István Szfv. Oskola u.6. 2011.12.22 08:46:36
@Viktus:

Ebben a levezetésben az a hiba, hogy az nyugdíjalapba a bruttó jövedelem kb. 30% -át fizette mindenki.
A kiindulási alap:
munkaadó nyugdíj hozzájárulás : 24% ......EÜ : 15-19%
Munkavállaló nyugdíj befizetés: 6%............EÜ: 4%

Ma eliminálták a munkaadói hozzájárulást és ezzel 2/3-os hiány keletkezik.
Borsós István Szfv. Oskola u.6. 2011.12.22 08:56:22
@Viktus:
1982- től ez így működött. (Magánvállalkozások kiterjesztése a korlátolt felelősségű, jogi személyként kezelt társasággá.)
Az ezt megelőző évek költségvetési politikája, teljesen más elvek alapján működött: A bérek alacsonyan tartásának egyik oka, a központi elvonások és elosztások voltak.
Borsós István Szfv. Oskola u.6. 2011.12.22 10:39:14
@Őrült Ló Nagyfőnök:

Jobboldalról nézve ez történt:
"Fekete-szakasz
(1968–1981)
Új gazdasági mechanizmus. A társadalmi tulajdon csonthéja repedezik. A bővülő anyagi érdekeltség feszíti a korlátokat, miáltal a pénzviszonyok növekvő szerephez jutnak. A Magyar Nemzeti Bank – Fekete János aktív közreműködésével – nekilát a produktív világbanki hitelek felvételének az előkészítéséhez. 1970 és 1980 között, az utolsó ötéves tervek keretében jelentős produktív állami nagyberuházások valósulnak meg, mindenekelőtt az infrastruktúra és egyéb termelő szolgáltatások (például a távközlés, a hírközlés és a közlekedés) területén körülbelül egymilliárd dollár értékben.

Medgyessy-szakasz
(1982–1989)

A bejövő pénz – ebben a szakaszban kizárólag bankhitel! – a Fed és a Világbank által papíron és/vagy elektronikusan kibocsátott, jobbára fedezetlen játékpénz dollárhitel; ami viszont innen kiment, egyrészt értékes mezőgazdasági és ipari cikk, áru, másrészt jóval az árfolyam feletti ráfordítással, keservesen kitermelt valódi dollár a kamatos kamatok törlesztéseként. A bejött játékpénz nem termelt új értéket, mert kamatfizetésre költöttük. Az MNB belső műhelytanulmányai szerint az egymilliárd dollár hitelt tizenegymilliárd dollár kamattal terhelten fizettük vissza. A magyar társadalmi tulajdon észrevétlenül a titokban felvett pártállami hitelek fedezetévé alakult át. És hogy az adósságspirálra felépített adósságcsapdából soha többé ne szabadulhassunk ki, Medgyessy Péter vezényletével beléptették Magyarországot a Nemzetközi Valutaalapba és a Világbankba.

Antall-korszak
(1990–1993)

A rendszerváltás valódi célja termelőkapacitásaink privatizálása és leépítése, a magyar beruházási és fogyasztási piac megszerzése volt – a hitelek miatti "jelzálog-követelés" érvényesítése révén potom áron. Hogy a magyar társadalmi tulajdon "csonthéjas burkát" az átalakulási és társasági törvényekkel (Sárközy Tamás) feltörjék, miáltal minden használható érték és jövőbeli profit – immár közjogilag is – a nemzetközi részvénytőke tulajdonába kerüljön. Németh Miklós reformkommunista miniszterelnök néhány hónappal a hatalom (színlelt?) átadása előtt drámai bejelentést tett. Magyarország külföldi adóssága – a leírt előzmények után és dacára – huszonkétmilliárd dollár (1990).

Nos, nézzük a hatalom "átadása" mint kasszazárás körüli fontosabb makroszintű adatokat. Külső államadósság: huszonkétmilliárd dollár. Hogy ez tételesen hogyan, miből jött össze, sohasem részletezte, mutatta be, hagyatta jóvá (például az új Országgyűléssel) senki. Elfogadták, átvállalták, mint a Németh-kormány hagyatékát. Állami vagyonból működő tőke: a világbanki szakértők globális, mértéktartó felértékelése szerint nyolcvan-százmilliárd dollár, üzleti-piaci értéken mérve, ami a tőkés vagyonértékelés gyakorlatában a működő tőke hozadékaként elvárható profit jelen értékre diszkontált, tőkésített összegével egyenlő.

A privatizációban azonban a külföldi befektetők nem piacot, hanem csődportfóliót vásároltak, ezért tízszeres haszonnal vették meg a magyar termelőkapacitásokat, valójában a piacot.

Az Antall-adminisztráció legalább két történelmi hibát követett el. Egyrészt jogfolytonosan átvállalta az örökölt huszonkétmilliárd dollár (akkor még az államadósság egyenlő volt a nemzetgazdasági adóssággal, az MNB-nek pedig devizamonopóliuma volt, a forint még nem volt konvertibilis) adósságszolgálatát, anélkül hogy felülvizsgáltatta volna, miből is ered. Másrészt pánikszerűen elindította szinte a teljes működő tőke alapos előkészítés nélküli privatizációját, mintha tényleg csak jelzálogjog-érvényesítést teljesítene, kvázi külső kényszer alatt, pedig még Soros György is az ellenkezőjét tanácsolta. Schamschula György, aki ekkor Antall személyes tanácsadója volt, írásaiban szintén megemlékezik arról, hogy Antallt senki és semmi nem kötelezte sem az államadósság átvállalására, sem a kampányszerű, átgondolatlan privatizációra. A terve az volt, hogy a bevételből kifizeti a teljes adósságot, a maradékot pedig állami befektetésekre és szociális juttatásokra költi. Mint tudjuk, ebből nem lett semmi. A káposzta mind elfogyott, de a kecske nem lakott jól. Mára az állami vagyon az eredeti érték tíz százalékára olvadt, az adósság pedig a többszörösére nőtt. A nyolc-tizenkét milliárd dollárnyi privatizációs bevétel minden évben eltűnt az állami költségvetés feneketlen, a becsődölt nagybankokat is konszolidáló bendőjében." (Czike László közgazdász, publicista - Magyar Hírlap)

1990 államadósság= 22 milliárd dollár
Itt az adósság folyamatos alakulását is megnézheted meg 2009-ig.

docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:wazkfG94VcgJ:www.mkt.hu/docs/2010-10-03-11-12-40-Lorant_Karoly.ppt+%C3%A1llamad%C3%B3ss%C3%A1g+1989&hl=hu&gl=hu&pid=bl&srcid=ADGEESgLiFXc1su2ag4VAn6s1ynt8MPwCSv4ph-4w6uaf9kmfx8BGxtbFd5p1LaAHYOA4aVkxxiYuVkLDBXoJfAaHsOeKu_VbnCPE7RaKKCSUvNtfU_DTp8HVSyfApvO7t4CqcjHrBX0&sig=AHIEtbR8MtXpDsKHCCKuJVXdnqmfaUy6Wg
Ennek a blognak az egyik első bejegyzésében, még a választások előtt, arról írtam, hogy a kétharmados többségre inkább lehetőségként, semmint veszélyként érdemes tekinteni. Az elmúlt másfél év világossá tette, hogy tévedtem. A kétharmad ugyanis – ha nem elég…..
Borsós István Szfv. Oskola u.6. 2011.12.20 15:37:58
@jjulie: Ez már-már költemény.:)
Borsós István Szfv. Oskola u.6. 2011.12.20 16:33:37
@zarahusztra:
Az uniós elszámolásunk (uniós kifizetések-befizetés) egyenlege cca. 2500 milliárd EU a mai napon.

Az uniós normák jobbára, a belépéskor aláírt szerződések és a későbbiek során létrejött megállapodások írják körül.

A Lengyelek így oldották meg: 7,3 százalékról 2,3 százalékra csökkentek a kötelező magánnyugdíj-pénztári befizetések mértéke, és ugyanennyivel nőttek az állami nyugdíjrendszerbe történő befizetések. Ez azért kicsit más.
Borsós István Szfv. Oskola u.6. 2011.12.20 17:47:59
@zarahusztra:
Ez a PM, illetve ma már az NGM jelentéseiben, a folyósított rovatban szereplő summa összeg. A lehetőségek, melyeknek feltételeit nem tudtuk teljesíteni ennek k.b. két és félszerese. A pályázatok melyeken vagy nem indultunk, vagy elfogadhatatlan anyagokat adtunk kb. 6000 milliárd EU.

A pénzek, hol wellness, hol autópályákban jelentek meg. Számos olyan, hazai kifizetésű pályázat is nyert milliárdokat, melyek nem közvetlenül köthetőek nemzetgazdasági érdekekhez.
Ha kis késéssel is, de megjött a Mikulás. Szemügyre véve a puttonyát olyan érzése van az embernek, hogy él is meg nem is, hozott is ajándékot a kiglancolt gumicsimmába meg nem is, szóval olyan, mintha nekünk már csak erre a kismagyar zombimikulásra futná.Ettől függetlenül…..
Borsós István Szfv. Oskola u.6. 2011.12.20 11:39:59