Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miss D

61 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jelek szerint nem csak nálunk van nagy keletje a régi, népies motívumok újragondolásának. Régóta nagy kedvencem például a finn és angol felmenőkkel bíró Sanna Annukka, aki stilizált ember- és állatalakjaival a titokzatos finn vidék és a Kalevala mesevilágát varázsolja…..
Vannak tárgyak, amelyeknek, ha nagyon őszinték akarunk lenni, az égvilágon semmi értelmük nincs. Mégis annyira cukik, hogy nem lehet szó nélkül elmenni mellettük. Talán a hóolvadás, a plusz fokok, vagy egyszerűen csak a tavasz ígérete az, ami miatt február végén, március…..
Az ember néha a legfurább helyeken találja meg a csodát. Miközben sokan pazar családi házról, tágas loftlakásról meg kacsalábon forgó palotáról álmodoznak, addig vannak, akik egyszerűen azzal főznek, ami van. Pontosabban abba költöznek, ami éppen kéznél van. A Guardianben…..
Ami szép, azt meg kell mutatni. A konyhában is. Így elő a színpompás edényekkel, tányérokkal, tálakkal és poharakkal. Persze, akinek ilyen Cathrineholm-kollekciója van, az mutogassa is.                          …..
Mikor, ha nem most? Valami hasonló motoszkált a fejemben, amikor a mai poszt képeit összeszedegettem. És bár a Valentin-nappal kapcsolatos elképzeléseimet inkább megtartom saját magamnak, ám senki örömét nem szeretném elrontani. Ezért most egy igazi, szirupos, szerelmi…..
Székkirálynak hívták a háta mögött… Miközben Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban a dizájnerek és a lakberendezők élnek-halnak az Arne Jacobsen, Verner Panton, Finn Juhl vagy Charles és Ray Eames által ötven-hatvan éve megálmodott bútorokért, addig…..
Nyolcvan éve, hogy egy bizonyos Ole Kirk Christiansen megalapította szerény kis vállalkozását. Az asztalosmester, miután a gazdasági válság következtében elveszítette munkáját, fajátékok készítéséből akarta megteremteni a napi betevőt. 1947-ben aztán a fáról áttért a…..
Apró, finom, áttetsző porcelánágakból állnak össze a tokiói székhelyű Hajime Design varázslatos lámpái. A kétszemélyes manufaktúra a természeti formákat ötvözi a modern dizájn letisztultságával és egyszerűségével. Kell ennél szebb?         …..
Tegnap délután a Király utcában jártam. Régen ezen a környéken laktam: a Liszt Ferenc téren akkor még csak egyetlen árva pizzéria működött, a Gozsdu-udvar eléggé le volt pukkanva, a romkocsmák, a designerboltok és a kis bisztrók még nem voltak sehol sem. Ennek ellenére nagyon…..
Szeget szeggel Deszkára, magyar! 2012.02.08 08:00:00
Kevés olyan ember van, aki a szívének valaha kedves sporteszközt különösebb megrázkódtatás nélkül a szemétbe hajítaná. Ezek a tárgyak rendszerint valamelyik szekrény alján várják, hogy egy-egy nagytakarítás alkalmával gazdájuk könnyes szemmel a kezébe vegye őket,…..
Szeget szeggel Egy brit klasszikus 2012.02.07 14:40:00
A legjobb találmányok néha csak úgy mellékesen keletkeznek... Az Anglepoise-lámpa pont ilyen.               Feltalálója egy brit autótervező, bizonyos George Carwardine volt, akit leginkább a járművek felfüggesztése izgatott. Ő maga is szeretett…..
Az igazat megvallva, nem vagyok híve a baldachinos ágyaknak. Nem tudnám megmagyarázni, hogy miért, szimplán csak nem a stílusom. Nem leszek tőlük klausztrofóbiás, mégis valahogy tökéletesen megvagyok nélkülük. Néha azonban, nyaralás alkalmával volt már szerencsém kipróbálni…..
Szerintem. Az alábbi - vállaltan - szubjektív listára kizárólag olyan szépirodalmi könyvek kerültek, melyek már megfordultak a kezeim között, úgy nyolcvan százalékukat olvastam is. Most azonban elsősorban nem a történetfűzés, a karakterábrázolás vagy a nyelvi lelemény volt…..
A LIFE magazin archívuma igazi aranybánya. Akit csak kicsit is érdekel, hogy mi történt úgy az elmúlt száz évben a világban, annak kihagyhatatlan. A sok érdekesség között is azonban most egy igazi ritkaságra bukkantam. Pablo Picasso, aki hosszú élete során maradandót alkotott…..
Egy jó tálca, hanem is aranyat, de mindenképpen sokat ér... Lehet vele üzenni...                           lehet vele emlékezni...               és jól lehet rá pakolni is.    …..
Ez bizony nem tömör fából hanem rétegelt lemezből készült. Aki tudja mondja meg miért, szakik nem jelentkezhetnek:)Forrás..
Ötletbútor Csupaív lépcső 2012.02.04 21:34:00
Az egyik kedvencem lett ez a lépcső. Bár ha már ennyire egyedi nem értem, hogy miért kapott egy teljesen snassz korlátot.Forrás Atmos Studio termék ..
Szeget szeggel Hóhiszti helyett 2012.02.04 22:55:00
Nem nagyon értem ezt a hisztit a hó körül, főleg, hogy február van, és ezen a télen még nem nagyon láttunk havat. Lehet, hogy nem leszek túl népszerű, de én örülök neki, és azt gondolom, hogy az élet természetes része, hogy a természet is beburkolózik…..
Szeget szeggel A raklap 25 élete 2012.02.03 09:00:00
Tegyük fel, hogy a nyakadba szakad egy rakat raklap... No, nem úgy, csak képletesen. Mit csinálsz vele? Felaprítod tüzelőnek? Az sem rossz, főleg ebben a zord hidegben. De mi lenne, ha csinálnál belőle valamit... Hogy mit? Mondjuk pultot. Vagy asztalt. Esetleg polcot. Fogast, kanapét,…..
Szeget szeggel Cukiság a köbön 2012.02.02 14:30:00
Van az úgy, hogy bizonyos tárgyaknak több életük van. Sok-sok év elteltével az emberek szívesen emlékeznek rájuk, vagy azért, mert annak idején nagyon hasznosnak találták, vagy azért, mert elszórakoztatták őket, vagy egyszerűen csak azért, mert sok szép élményük kötődik…..
Szeget szeggel Le a zimankóval! 2012.02.02 08:00:00
Mást sem hallani napok óta, mint hogy most már aztán tényleg nem ússzuk meg, itt a szibériai, a fogcsikorgató, a csontig hatoló, a farkasordító hideg (kívánt rész aláhúzandó), és aki teheti, az inkább ki se tegye a lábát otthonról.            …..
Szeget szeggel Felhívás! 2012.02.01 15:00:00
Új sorozatot tervezek indítani, melyben jellemzően a negyvenes és a nyolcvanas évek közötti időszak egy-egy magyar tervezőjének életművét tekinteném át, vagy ennek az időszaknak egy-egy jellegzetes lakberendezési darabjával ismerkednénk meg egy kicsit jobban. Meggyőződésem…..
Az első kép: Lobster, mint homár. A második: Shelley, mint kagyló. Az anyag: dió fa furnér. A bútor: egészen kiváló. Egyéb lehetőség: gurulós, állítható lábazattal kedvelt irodai bútorcikk lenne. Forrás:strictlydesign.dk ..
Miss D 2012.02.01 08:41:29
Szeget szeggel Napi kedvenc 2012.02.01 08:00:00
Claire-Anne O’Brien ír származású textiltervező kötött ülőkéi egy tavalyi designkiállításon mutatkoztak be a nagyközönség előtt. A jelenleg Kelet-Londonban élő tervezőnő organikus formáival és anyagválasztásával teljesen új értelmezést adott ennek az egyszerű…..
Érdekel, hol kavargatja reggel a kávéját Ozzy Osbourne, vagy hol rittyent háromfogásos vacsorát Diane Keaton? Megmutatom!                         Ozzy Osbourne A következő összeállítás ismét megerősítette azt a régi…..