Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jimbohumeister

127 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két hét Sydneyben azért túlzás lett volna, gondolkodtam motor bérlésen de csak csillagászati áron találtam, kb. 25 ezer forintért naponta, kocsi hasonló tarifán - bár kiderült, hogy lehetett volna jóval olcsóbban is találni, mondjuk harmadáért csak valahogy elsiklottam felette a nagy böngészés…..
Hjudzsin barátom utazott Manilából vidékre a helyi légitársasággal, nevezzük a cikkben Cebu pacificnak, mert igy hivják. Féluton a stewerdesek kitolták a kis kocsijaikat, hogy a sorok között végigbukdácsolva ételt és italt kináljanak fel mindenkinek. Mikor a hölgyike már csak pár sorral volt arrébb…..
Elkezdtem egy cikket Új-Zélandról de szórekedésbe meg hosszú összetett mondatokba fulladt, teljesen keszekusza szóval irok még kicsit Ausztráliáról, amig sikerül kibogózni a másikat. A maga nemében egyedi térképet láttam, először nem esett le, hogy mi a fura, csak néztem és éreztem, hogy valami…..
A tegnapi hajós posztban el is felejtetettem emliteni, hogy a helyi árpádsávosoknak - mert minden országban képviselteti magát minden szektor, nekem legalábbis ez a tapasztalatom - az egyik mottójuk az, hogy "mi még hajón jöttünk". Ennek a kistestvére az "Ausztrália megtelt". Hallottam egy amcsi…..
Megvolt a party a lengyel testvérekkel. Ha vodka nem is de whiskey meg rum azért volt továbbá egy Portugáliából importált sajt is, amire egy ideig emlékezni fogok. Kibontás után az est hátralevő részében büdösebb volt a konyhában, mint a wc-ben pedig 10 voltunk a budira és ha már a wcnél tartunk egy…..
Szombat van, nincs semmi halaszthatatlan dolgom, a nap süt, tökéletesek a körülmények arra, hogy végre irjak egy bejegyzést. Tegnap volt a névnapom, vettem egy üveg bort de már fáradt voltam ahhoz, hogy fel is nyissam mert moziba is elmentem de ezt most reggel pótlom. A száraz vöröset általában…..
Múltkor elolvastam az egyik bejegyzésem és megint kedvet kaptam az iráshoz. Legyen ez most egy bemelegitő poszt sok képpel a további irásaimhoz - hacsaaak, nem punnyadok be megint de remélem nem. Ha valamit 100%-ban szeretek a Fülöp-szigetekben az az égbolt. Csodás naplementék vannak , festői…..
...ja nem, a légkondi nem is de ezt csak később tudtam meg. Kicsivel dél után leültünk az asztalhoz, Ramos megterített nekünk, miközben a haverja leugrott a boltba kóláért. Megvártuk, hogy mindenki asztalhoz üljön, hogy elkezdjük az ebédet. Ez a jelenet teljesen átlagosan és normálisan hangzik, csak…..
Egy életem egy halálom a motorozást megpróbálom. Az első, majdnem 3 éves ciklusom alatt céges kisbusszal jártam egy ideig, aztán meg busszal sokáig de motorra nem akartam ülni. A buszozásból elég volt, taxival menni minden nap elég büdzsé gyilkos lenne és a céges járathoz sem akarok mindig igazodni,…..
Az volt a tervem, hogy amint hazaérek lemosok magamról minden vért és bedobom a ruhákat is a mosógépbe. Erre nem volt víz a lakásban. Persze közel sem néztem ki olyan durván, mint a lány a képen. Szerintem akkor fel sem engedtek volna a buszra. Pampangában jártam, ahol nagypénteken minden évben egy…..
Pénteken hajnalban jött az SMS a légitársaságtól, hogy törölték a járatom, a szombatit. Hát nem örültem. Küldtek egy telefonszámot is, hogy hol lehet érdeklődni a továbbiakról, ami persze nem volt jó. Egy nő vette fel, kérdeztem Cebupacific? Mondta, hogy nem, lehagytak egy prefixet a számról azért…..
Mikor beszálltam a taxi hátsó ülésére éreztem, hogy van valami a lábamnál. Gondoltam egy üres pet palack ezért nem zavartattam magam. Pár perc után mégiscsak arra jutottam, hogy átteszem a másik lábtérhez, hogy ne zavarjon. Mikor felemeltem láttam, hogy egy starbucks-os műanyag pohár, aminek az…..
Kipróbáltam, hogy tudom-e még a jelszót a blogomhoz és láss csodát, sikerült belépnem második próbálkozásra. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy folytatni is fogom de ha már tudom a jelszót, visszajöttem dolgozni Ázsiába és Vietnámban karácsonyoztam miért ne írjak egy posztot? Így mindenki…..
Ezt a bejegyzést már nagyon-nagyon régen meg akartam írni - Edit nővér a megmondhatója. Szerintem nem tévedek sokat ha fél évet mondok-írok. Edit nővér már 17 éve él kint a Fülöp-szigeteken, folyékonyan beszéli a helyi nyelvet, a tagalogot és mellette nem okoz gondot a francia…..
Na, jól felverte a blogot a gaz. Ahogy látom két hónappal ezelőtt kezdtem el egy bejegyzést, amit most folytatok is. Így szólt: "Tegnap láttam egy igazi Darwin díjast hazafelé. Egy üveglappal a hátára kötözve biciklizett, szembe a forgalommal. Mondjuk itt a forgalommal szembe…..
Forog az idő kereke és a kis kegyetlen mindig csak egy irányba halad. Három éve volt, hogy készülődtem a Fülöp-szigetekre de akkor még nem tudtam róla semmit. Ideje volt körbeszaglászni, hogy milyen ott az élet, például az egészségügy és a közbiztonság, mégiscsak a harmadik…..
Barátnőm elkezdte a szakmai gyakorlatát, ami engem is új helyzetbe hozott, minden reggel kelhetek ötkor. A reggeli holt időt valahogy el kell ütni - mert visszaaludni nem tudok. Elkezdtem futni. Sok helyen olvastam, hogy már kevés sport is érezhetően frissíti mind a testet mind…..
Még mindig dübörög a nyár Manilában pedig már nagyon az esős időszak határán vagyunk. Eső idén még nem sok esett, panaszkodnak is az emberek, azt olvastam minap, hogy El Nino néz ki idénre, ezért a nagy szárazság. Olyan meleg és fülledt az idő kint, hogy a saját flipflopomban…..
Összeszedtem egy utolsó kosárral a gyümölcsökből és tettem hozzá egy kis zöldséget is, hogy jusson minden vitaminból. Ebben a posztban igen rövidre fogtam a szöveges leirást. Csak a legfontosabb gondolataimat osztottam meg.     Longan és sayote. A sayota hasonlit a lentebbi…..
Már viszketett a talpam, hogy útra keljek és megcsodáljam a legendás Fuji-sant, látnivalóim listájának biztos nevezettjét. Tokyotól mindössze 100 km-re található a Hakone nemzeti park, ahonnan egy tó partjáról szép kilátás nyílik a misztikus vulkánra - mert ugye nem…..
Japán nem olcsó. Megvannak a kötelező tételek, amiken nehezen vagy sehogy sem lehet faragni - repjegy, városon/országon belüli közlekedés, belépők - és azok, amik szélesebb skálán mozognak, mint szállás és kaja. Megpróbáltam farigcsálni ahol tudtam, voltam munkásszállón,…..
Több oldalt is végignéztem a neten, hogy mit érdemes megnézni Japánban, de a bőség zavarával küzdve nem sikerült összefüggő programmal megörvendeztetnem magam. Voltak biztos pontok, mint fotózkodás furcsán öltözött japókkal, - akiket a tévében is szoktak mutogatni - hogy ki…..
A 90milliofulopke a 130 millió japán országából jelentkezik ez alkalommal. Ez már az ötödik napom itt és csak ámulok és bámulok, ami elsősorban a cseresznyefa virágzásnak köszönhető. Nem terveztem, hogy elcsipem, egyszerűen csak ebben az időszakban három ünnepnap is van a…..
Van nálunk két kolléga Kínából, akik minap a kínai konyha két újabb gyöngyszemére hívták fel a figyelmem. Gyöngyszemek blogírói szemszögből de ha meg akarnák etetni velem, akkor inkább elfutnék jó messzire. Ott pihennék kicsit és tovább futnék még messzebbre. Az első,…..
Mikor a ház bejárata előtt megláttam a seftelők sorfalát, a közeli éjjel-nappali mellett meg az ivók galeriját elbizonytalanodtam, hogy nem kellett-e volna inkább több pénzt áldozni a szállásra Hong Kongban. A Nathan roadon száltunk meg, a belvárosban, ezért nem is fordult meg a…..